dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpenbare zitting CHS voor vaststelling verkiezingsuitslag gestart

Openbare zitting CHS voor vaststelling verkiezingsuitslag gestart

-

Does Travel - naar Suriname

De openbare zitting van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in Sana Budaya om de uitslag van de verkiezingen in Suriname formeel vast te stellen is zojuist gestart. Nadat de uitslag formeel is vastgesteld door het CHS, hebben de gekozen leden twee weken de tijd om hun verkiezing te aanvaarden.

De verschillende Surinaamse politieke organisaties zijn uitgenodigd om de zitting bij te wonen. Vanwege de huidige COVID protocollen zijn slechts twee vertegenwoordigers per politieke organisatie worden toegelaten. Tijdens een vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) op maandag 29 juni, zullen de nieuwe parlementariërs beëdigd en geïnstalleerd worden. 

De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal meewerken aan het kiezen van een president en vicepresident in de Nationale Assemblee van Suriname. Dat heeft de partij vrijdag in een persbericht laten weten.

UPDATE – Het CHS heeft de uitslag van de verkiezingen in de tien districten vastgesteld. De zetelverdeling is vastgesteld en de 51 Assembleeleden zijn officieel als gekozen verklaard. Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De VHP heeft 20 zetels, de NDP 16, ABOP 8, NPS 3, BEP 2 en PL 2.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Breaking news
  Gekozen in de DNA met voorkeurstemmen
  van de NDP:
  Bouterse (je kunt erop rekenen dat Bouterse niet in de DNA komt want hij zal daar geschoffeerd worden met al zijn beloftes van Fly over, 18.000 huizen, boemel trein Paramaribo lelydorp, uitroeien van de corruptie, terugbrengen van de koers etc”
  Bouterse zal waarschijnlijk zijn slaafje Hooghart”
  Bouva
  Misiekaba
  x
  x

  van de NPS
  Rusland
  Etnel
  x

  Wel wel wel wel
  Etnel versus Bouva
  Bouva kreeg te horen van Etnel “yu oh kies pai pai” terwijl Bouva zei “wo win yu grandioos niet met 22 of 24 of 25 stemmen maar met 28 en meer wij zijn weer de grootste”

  Kijk uit naar het debat van Etnel versus Bouva en Misiekaba. Ook Misiekaba stond op het podium en schreeuwde “wo win deng bakan a no 26 ano 28 a no 30 maar na 34 wo naki”


  Maak melding
 2. Deze teringhonden hebben zelfs schulden die pas over 10 jaar afgelost moesten worden naar voren gehaald. Ze wisten dat ze een pak slaag zouden krijgen en dachten dan zetten we die schuld ook voor ze, misschien als wij over vijf jaar weer aan de macht komen dan hebben wij deze schuld niet. Het volk zal moeten pienaren zeker als dit erbij komt en misschien vervroegde verkiezingen. Nu moet over twee jaar afgelost worden. Naast alle shit dat ze achter hebben gelaten, ook dit nog. En wie weet wat er nog meer voor shit boven komt drijven
  Daarom niets vergeten. Knuppel ze letterlijk en figuurlijk neer en daarna Boma
  ndp MAG NOOIT MEER REGEREN. ALLEMAAL NIET ALLEEN DIE ROOIE


  Maak melding
 3. van der San ooit bezigde je de woorden yo koe.
  van de San yo koe je probeert wederom zo onsportief te zijn door protest aan te tekenen voor 2 uur langer openstellen van de kiesbureau’s.
  van de San yo koe je hebt 10 jaar lang je gore broodmolen dichtgehouden nooit een protest en nu jij van de San jou riant inkomen verliest en wellicht alle rijkdommen die je niet op transparantie wijze hebt verkregen t.z.t. wellicht kwijt zou kunnen raken.

  Waar ben je mee bezig van de San yo koe. Je baas heeft overgave gedaan. Je bent geen stratego aan het spelen door steeds opnieuw je stenen terug te zetten. Yo koe


  Maak melding
 4. van der San probeert weer te voorkomen dat de uitslag niet bindend verklaard word, omdat de sremlokalen 2 uur langer zijn open gebleven. Dit is volgens hem niet volgens de geldende regels. Wat er de laatste 10 jaar niet volgens de regels is gegaan heeft ie zeker gemist.


  Maak melding
 5. dit waren de worden van onze papieren tijger,en

  pakiratigri 5 april 2020 At 10:39
  Denk niet dat men te hard van stapel moet lopen. Chan Klaas de Stuntelaar vreest. Wat valt er te vrezen? De corona valt te vrezen. Je kunt onmogelijk afgaan op wat de VHP beweert . De VHP is niet aan de macht. Niet handig om aan stemmingmakerij mee te doen. Dit zijn weer van die valse streken die de VHP van tijd tot tijd uit de mouwen schudt. Het past bij deze partij. Het past bij de Stuntelaar.
  gemodereerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES