Meeste COVID-19 gevallen in Suriname zijn in Paramaribo

10
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Suriname heeft op dit moment te maken met een stevige uitbraak van het coronavirus. De meeste besmettingen in het land zijn te vinden in de hoofdstad Paramaribo en specifieker het noorden van Paramaribo. Dat zei Ingrid Krishnadath, hoofd Public Health van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, tijdens de persconferentie van het COVID-19 Managementteam maandagavond.

Middels kaarten gaf ze aan waar de besmettingen te vinden zijn. Paramaribo telt de grootste concentratie van het aantal gevallen. Op de tweede plaats staat Marowijne en dan specifiek Albina. Daar is ook sprake van een kleine groei. Een opvallende concentratie is in het uiterste zuiden van Suriname, waar er een outbreak plaats vond in een klein dorp.

Hoewel het Noorden een hoge concentratie kent, zijn er overal in Paramaribo wel gevallen. We moeten daarom overal voorzichtig zijn, aldus Krishnadath. Ze gaf aan dat alle gevallen in isolatie zitten en de mensen met wie ze in contact zijn geweest in quarantaine zijn. Er wordt door de autoriteiten zoveel mogelijk eraan gewerkt dat de mensen niet in de maatschappij komen en anderen daarbij kunnen besmetten.

Tot slot gaf ze aan dat niet alleen de besmettingen onderling een probleem vormen, maar ook de gevallen die van buiten naar Suriname komen, bijvoorbeeld vanaf de grenzen of de goudvelden. De autoriteiten hebben daar geen goeie grip op volgens haar.

“Eergisteren bijvoorbeeld, was er een man ziek in een hotel en hij werd onderzocht door medici. Tot onze verbazing vertelden mensen doodleuk dat deze patiënt 3 dagen geleden was aangekomen uit Frans-Guyana. Als dit zo blijft gaan, zullen we dagelijks gevallen blijven hebben” waarschuwt Krishnadath.

De concentratie van COVID-19 gevallen in Suriname


10 REACTIES

 1. Ze moeten de patien in het hotel laten en ze zullen hem verzorgen en iedereen in het hotel blijft daar..
  Wie dood gaat die gaat maar.
  Als Slijngaard ziek is moeten alle covid mensen die met hem in contakt zijn gekomen in quarantaine.
  Noermohamet of hoe dat lelijk mannetje heet heeft grote bek, laat hij het werk gaan doen


  Maak melding

 2. Meeste COVID-19 gevallen in Suriname zijn in Paramaribo

  Is toch niet vreemd want in Paramaribo woont minstens 50% van de inwoners van Suriname
  en in het binnenland wordt er niet getest op de COVID-19


  Maak melding

 3. Illegalen is geen vreemd verschijnsel in de wereld. Kijk maar naar de VS en Nederland hoeveel illegalen het land niet zijn binnengekomen. De grenzen bewaken gaat altijd een uitdaging zijn. In Su hoeft men niet echt op de Fransen te rekenen, maar leren uit de fouten die worden gemaakt.


  Maak melding

 4. Hoezo grensbewaking? De grenzen zijn nooit goed bewaakt. Vreemdelingen kunnen altijd vrijelijk het land binnen komen en worden met open armen ontvangen. Hoe komt het dat er 40k Brazilianen en 15k Haïtianen hier wonen? Sterker nog illegalen mochten bij het postkantoor hun papieren komen kopen omdat de staat us dollars nodig heeft. Heb ik het nog niet over de Chinezen gehad die hier in grote getallen hier wonen en de boel overgenomen hebben. Ook voor hun is de rode loper uitgerold. Valt geld aan ze te verdienen. Kolonie van China zijn wij thans. De dreiging van de Corona kwam ook van die kant voordat men de grenzen dicht deed. Alles om geld. Aan hun kom veel verdient worden. Hoezo onafhankelijk en het land wordt niet verkocht.


  Maak melding

 5. Ik heb zelf gezien dat de chinezen hun papieren al in het vliegtuig kregen aangereikt, en op de Airport via een zijuitgang naar buiten werden geloosd.😒 Wij de eigen landgenoten moesten nog bij de douane in de rij gaan staan, en dan kreeg je nog met hun waardeloze arrogantie te maken, alsof ze de zoon van Bouta himzelf zijn.🙄


  Maak melding

 6. om deze crisis het hoofd tebieden zal het leger uitrukken om de orde te handhaven want de politie kan dat niet, nu naar de militaire avondklok


  Maak melding

 7. @Rbrown 16 juni 2020 At 15:50
  om deze crisis het hoofd tebieden zal het leger uitrukken om de orde te handhaven want de politie kan dat niet, nu naar de militaire avondklok

  Laten ze jou maar 24/h handhaven. De rest van de bevolking heeft het al moeilijk genoeg, die zit niet te wachten op een politiestaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.