Grote doorbraak in behandeling ernstig zieke coronapatiënten met goedkoop middel

12
Grote doorbraak in behandeling ernstige zieke coronapatiënten met goedkoop middel

Britse media melden vandaag op basis van onderzoek, dat er een grote doorbraak is in de behandeling van ernstig zieke coronapatiënten met een middel. Het goedkope en algemeen verkrijgbaar geneesmiddel dexamethason, kan de levens redden van patiënten die ernstig ziek zijn door het coronavirus.

Omdat het goedkoop is, kan het ook enorm nuttig zijn in arme landen of landen die kampen met een hoog aantal COVID-19-patiënten, zoals Suriname.

Na gebruik van lage doses van het generieke steroïde middel dexamethason, door patiënten die met ernstige infecties veroorzaakt door COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, daalde het sterftecijfer met ongeveer een derde. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens die dinsdag bekend werden (PDF).

Britse experts zeggen dat de behandeling met lage doses steroïden een grote doorbraak is in de strijd tegen het dodelijke virus. Het verminderde het risico op overlijden met 1/3e voor patiënten op beademingsapparaten. Voor degenen die zuurstof gebruiken, is het aantal doden met 1/5 verminderd.

Het middel maakt deel uit van ’s werelds grootste proef waarbij bestaande behandelingen worden getest om te zien of ze ook werken tegen het coronavirus. Onderzoekers schatten dat als het medicijn vanaf het begin van de coronaviruspandemie in het VK beschikbaar was geweest, tot 5.000 levens hadden kunnen worden gered.


12 REACTIES

 1. Wow hoop dat dit geen loosalarm is zoals bij datgene wat Cuba Suriname aanbood. Waarschijnlijk zou Suriname voor Cuba fungeren als proefkonijn.
  Engeland heeft met haar grote medicamenten fabrikanten (Glaxo bijvoorbeeld) wat te verliezen als blijkt dat ze fake verhalen uitbrengen


  Maak melding

 2. Dit klinkt als goed nieuws maar het beste is nog altijd om te werken aan een gezonde leefstijl en het versterken van je eigen weerstand. Dat kan heel wat voorkomen.


  Maak melding

 3. @Jay…je hebt helemaal gelijk.
  Niet dom afwachten tot je afhankelijk word van medicatie.
  Werk strak aan je gezondheid middels een goed levensstijl w o gezonde voedong en goede conditie dan ben he al een flink eind op weg om deze epidemie te weerstaan.


  Maak melding

 4. Juist, kwalitatief goed en gezonde voeding. Het liefst onbespoten met al die chemicaliën. Er is enorm veel aanbod van groente en fruit, alleen jammer dat handelaren en verkopers soms overdrijven met hun prijzen.

  Met goede voeding en weerstand heb je inderdaad geen enkele ka vaccin nodig.


  Maak melding

 5. als je denkt dat je geen corona krijgt met gezonde voeding en conditie heb je het goed mis. houd deze opmerkingen voor je, want straks geloven mensen er nog in


  Maak melding

 6. Iedereen kan Corona krijgen ja. Het punt is dat iemand met een sterkere weerstand, door goede voeding, veel grotere kans heeft het te overleven.
  Zelfs een arts zegt aan zijn patiënt dat die goed moet eten als die zijn medicamenten inneemt, dus is niks nieuws.

  Besmetting wil nog niet zeggen dat je last gaat hebben van het virus. Je kunt het overdragen aan zwakkeren die er wel nadelige gevolgen van kunnen ondervinden. Om deze reden zitten we in een total lockdown.
  Om besmetting te BEPERKEN.

  Bovendien is een lockdown geen garantie dat je besmetting gaat beperken. Men moet hele wijken, straten en openbare plekken beginnen te onstmetten. Het proces van grondig onsmetten gaan ze ook telkens moeten herhalen. Dan kan die stront Covid-19 meer ingedamd worden.

  Volgens de laatste berichten heeft China alweer te maken met een nieuwe golf besmettingen, dus voorlopig zit de wereld wel opgescheept met dit rotvirus.


  Maak melding

 7. eindelyk is het dan gelukt ,ik hoop dat men nu kan gaan inenten en daar door de maatschapy
  weer kan gaanherstellen, dit moet niet langer duren


  Maak melding

 8. Dit is geen vaccin @rbrown. Wordt alleen toegepast als je ernstig ziek bent. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Wen er maar aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.