Fernandes stopt met maken van speltbrood in Suriname

10
Fernandes stopt met maken van speltbrood in Suriname

De bekende Fernandes Bakkerij stopt met het maken van speltbrood. De reden daarvoor is dat de productie niet meer economisch verantwoord is. Dat heeft het Surinaamse bedrijf maandag bekend gemaakt.

“Voor dit niche product waarmee een relatief klein deel van de markt wordt bediend, kunnen de grondstoffen niet in grote hoeveelheden worden ingekocht. Het is daarom helaas niet meer economisch verantwoord om de speltbrood productie voort te zetten” aldus Fernandes.

Spelt is een van de oudste landbouwgewassen en is een broertje van de ons welbekende tarwe. Spelt heeft een andere samenstelling en ook de smaak verschilt van tarwe. Ze bevatten dan ook allebei dezelfde voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines. Spelt bevat dus niet minder koolhydraten dan volkorenbrood en is ook niet glutenvrij.

Het bedrijf biedt haar excuses aan de trouwe Fernandes speltbrood klanten. “Wij blijven innoveren en hopen u binnenkort met nieuwe producten te kunnen verrassen. Dank voor het vertrouwen dat u dagelijks in ons stelt en uw keuze voor Fernandes producten” aldus Fernandes.


10 REACTIES

 1. Brood van Hollandia bakkerij vind ik lekkerder. Fernandes is al jaren achteruit gegaan met kwaliteit van hun producten. Dus het zal geen groot gemis zijn.


  Maak melding

 2. IS ZEKER ALWEER BOUTA’S SCHULD DAT SURINAMERS GEEN SPELTBROOD LUSTEN
  HOPELIJK GEEFT FERNANDES NIET DE SCHULD AAN CHAN ZOALS ZE GEWEND ZIJN


  Maak melding

 3. Ik heb geen verstand van.Als het maar gezond is eetbaar verantwoordelijk is.

  Fernandes het gaat je goed.

  Mijn brood koop ik bij Hollandia Toppi!Wel jammer dat zij gesloten zijn tot nader orde,!
  Wegens Lockdown

  Wel erg hoor? Kan niet!


  Maak melding

 4. Bedankt Fernandes voor de bekendmaking. Heel respectvol naar je klanten toe. Had het bedrijf Chotelall ook zo netjes gedaan en niet op een denigrerende manier via mini-ster Stephen Saaaang.


  Maak melding

 5. Begrijpelijk, speltbrood wordt gegeten door SuriNeds en pensionado’s. Die zijn er op dit moment niet en omdat het voor de gewone Surinamer te duur is, wordt het niet verkocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.