NCMT werkt aan professionaliteit; vraagt bedrijven dat ook te doen

9
Majoor Gwendoline Babel onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid Suriname

Het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT) in Suriname werkt aan het verbeteren en professionaliseren van haar dienstverlening aan het publiek, met name bedrijven die vanwege de lockdown toestemmingsbrieven nodig hebben om hun werkzaamheden te kunnen voortzetten. Echter wordt van de bedrijven ook gevraagd te werken aan hun professionaliteit.

Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid, doet een beroep op bedrijven die niet over badges en/of werkkleding beschikken, alvast daaraan te werken. Door werknemers van een pas te voorzien, kunnen deze zich niet alleen legitimeren, maar kunnen bedrijfsprocessen ook vergemakkelijkt worden. Verder kunnen bedrijven ook weten hoe hun personeel zich op straat gedraagt en kan er gericht worden opgetreden mocht er een klacht binnenkomen.

Majoor Babel stelt dat het systeem zoals het Managementteam dat nu uitvoert niet het geval zou zijn geweest indien de bedrijven hun zaken in orde zouden hebben. Bedrijven zouden ook veel makkelijker van badges kunnen worden voorzien en er zou geen sprake zijn van lange rijen. “Bedrijven zouden makkelijk kunnen doorgaan met bedrijfsprocessen zonder stagnaties te ondervinden”, aldus de DNV-functionaris.

De majoor benadrukt dat het niet de bedoeling is om personen onaangenaam te zijn door hun op het kabinet te laten langskomen. “Het systeem dat is gecreëerd voor toestemmingbrieven, wordt uitgekiend. Het is een ongoing proces. We werken elke dag aan het verbeteren en professionaliseren”, aldus de Surinaamse DNV-functionaris, die eraan toevoegt dat het NCMT ook bezig is het systeem te digitaliseren door ook een barcode in te voeren.

Organisaties die vallen onder essentiële diensten kunnen voortuitlopen op de behandeling van hun dispensatie-aanvragen, doorgaan met hun diensten. Dit omdat ze voldoen aan de minimale voorwaarden. Op werkgevers van bedrijven die niet over badges beschikken en niet voldoen aan de minimale voorwaarden wordt een dringend beroep gedaan alvast daaraan te werken.

Multinationals en parastatale bedrijven krijgen geen dispensatiebrieven, omdat ook zij voldoen aan de minimale voorwaarden, zoals badges en werkkleding voor hun personeel. Majoor Babel zegt dat het voorzien van deze bedrijven van toestemmingsbrieven hierdoor veel sneller gaat, ook omdat het Managementteam doordrongen is van het feit dat de productie verder moet gaan. Deze bedrijven ontvangen een algemene brief met een namenlijst als bijlage en die voorzien is van een waarmerk.

NGO’s die werken met LGBT’ers, mensen die leven met HIV en sekswerkers alsook organisaties die psychosociale diensten verlenen, mogen ook aanvragen indienen om naar hun klanten toe te gaan.

Het indienen van aanvragen kan tussen 09.00 uur en 12.00 uur met inachtneming van de COVID-19 maatregelen. De mogelijkheid bestaat dat men zijn/haar aanvragen op dezelfde dag ontvangt. De majoor benadrukt dat aanvragers zich echter niet op het kabinet hoeven op te houden. Zij worden gebeld wanneer de aanvragen af zijn. Wie na 12.00 uur een aanvraag indient, wordt de volgende dag gebeld.

De functionaris zegt dat er ook personen zijn die tot laat op de dag langskomen en dat het NCMT zoveel als mogelijk eenieder probeert te helpen. De ministeries van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) en Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) mogen ook aanvragen die betrekking hebben op hun sectoren ontvangen, maar dan doorgeleiden naar het Managementteam.


9 REACTIES

 1. Bizar
  Midden maart toen er tijdens een vlucht Amsterdam /Paramaribo de eerste geval van corona werd geconstateerd, zij er enorm veel haat reacties geplaatst op sociaal media naar de Nedsuri’. Deze mensen moesten maar in Nederland doodgaan met hun Covid-19. Zij waren niet meer welkom in Suriname. Heden ten dage worden guyanesen en haitianen aangezien als de boosdoeners. Want wij Surinamens zij heiligen die dit niet kunnen overkomen.
  Europa heeft enorm veel Covid-19 besmettingen. Bron Chinees echtpaar en een zakenman die begin dit jaar Italië hebben bezocht. En in alle Europese landen heeft het zich verspreid.
  Dus wij Surinamens moeten maar eens onze grote mond dicht houden,en ervoor zorgen dat jij alle voorzorgsmaatregelen neemt om je zelve te beschermen .

  Tjee


  Maak melding

 2. Babbel waar is je baas veira, want jij doet het woord tegenwoordig, is ze besmet geraakt terwijl zij zich zelve hielp. Bij hoeveel corona patiënten zal de totale lock down worden over gegaan naar afkondiging noodtoestand. Dan kan he grote baas aan blijven zitten onder het mom van ,nieuw te vormen kan nog niet overnemen want wij hebben de kennis en de mensen ervoor om deze virus te bestrijden. En een noodtoestand kan heel lang duren.


  Maak melding

 3. Babel waar is je baas veira, want jij doet het woord tegenwoordig, is ze besmet geraakt terwijl zij zich zelve hielp. Bij hoeveel corona patiënten zal de totale lock down worden over gegaan naar afkondiging noodtoestand. Dan kan je grote baas aan blijven zitten onder het mom van ,nieuw te vormen regering kan nog niet overnemen want wij hebben de kennis en de mensen ervoor om deze virus te bestrijden. En een noodtoestand kan heel lang duren.


  Maak melding

 4. Mie mofo@@ noem die beesten bij de naam Wendy,waldo,wayambo en honkongfree die hebben het buitenland bespot met covid19 en hun doden ik kan het me niet voorstellen zulke dat God zulke harteloze monsters niet opruimt maar nu verstoppen ze zichzelf bang voor covid19 ze zullen wel geholpen worden de medische voorzieningen uit Nederland.


  Maak melding

 5. Hallo : zo veel praten weinig zeggen!
  Het is en blijft toch een grote chaos bij jullie, je wordt er toch zo moe van.

  Mijn God waar hebben jullie gestudeerd.
  Triest hoor, gelukkig ben jij niet mijn dochter zou me diep schamen en wenen.


  Maak melding

 6. Ik had heel veel bewondering voor mw Babel,maar dat is na haar optreden van gisteren helemaal weg.
  Haar eerste optreden getuigde van professionaliteit, en vakkennis.
  Ineens is ze gisteren een soort Veira geworden, door mensen aan te vallen, die kritiek op de werkwijze hebben, of die andere ideeen hebben.
  Het lijkt alsof dit soort mensen kritiek als een aanval zien.
  en dan allemaal “pras osso”opmerkingen maken, over natuur die over mensen zal beslissen, en wat haar moeder ooit heeft gezegd…
  pfft echte “bakka djari”gelul..

  als autoriteit moet je professionaliteit uitstralen, en je boven dit soort dingen stellen..

  Jammer!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.