Meer dan 50 personen in Suriname besmet met coronavirus via 1 geval

9
COVID-19 Suriname

Meer dan 50 personen zijn in Suriname besmet geraakt met het coronavirus via 1 geval. Het gaat om een cluster van mensen die in contact zijn geweest met casus 16. Dit verneemt de redactie van Waterkant uit zeer betrouwbare bronnen.

Casus 16 is met 9 personen in contact geweest die besmet zijn geraakt. Onder deze 9 personen bevond zich casus 14. Casus 14 is districtscommissaris Yvonne Pinas van Boven-Saramacca. De burgermoeder zou volgens bekomen informatie met ruim 20 personen in contact zijn geweest, die uiteindelijk ook besmet zijn geraakt. Personen die met Pinas in contact zijn geweest en besmet zijn geraakt, hebben vervolgens weer anderen besmet met COVID-19. Uit deze cluster zijn er tot en met vrijdag 12 juni meer dan 50 positief geteste personen geregistreerd.

Naar Waterkant verneemt zijn er nog 2 grote clusters van coronabesmettingen reeds in kaart gebracht door de Surinaamse autoriteiten. Onder cluster 2 staan er meer dan 40 besmettingen en onder cluster 3 meer dan 10 personen die besmet zijn met het virus. Bij cluster 2 gaat het om personen die zich de afgelopen periode hebben begeven bij Trans-America in Albina. Bij cluster 3 gaat het om personen uit het dorp Sipaliwini die positief getest zijn op COVID-19.

De teller op de officiële COVID-19 website, die bijhoudt hoeveel mensen met het coronavirus in Suriname besmet zijn, is zondagmiddag weer toegenomen. Het aantal actieve cases is gestegen van 184 naar 196. Dat wil zeggen dat er 12 nieuwe gevallen zijn bijgekomen. Het totaal aantal positief bevonden mensen is hiermee verder gestegen en is de 200 gepasseerd. Het aantal is gestegen van 196 naar 208. Het aantal mensen in quarantaine is gelijk gebleven op 257.


9 REACTIES

 1. Welke taal spreken de mensen in Suriname tegenwoordig?
  Zullen ze het verschil begrijpen tussen in qarantaine, active, besmettingen
  Jullie zijn gestoord geraakt in dit land


  Maak melding

 2. Hou op. Al die debielen due beweren dat er geen covid is in Su. Die van Rosebel is ook verzinsel. Nu zien we zelf dat het door de verkiezingen en de illegalen komt. Bee kom niet kletsen dat je mensen geen eten hebben. Jou mensen hebben ons in deze situatie gebracht. Bellie met zijn dom en achterlijk gedrag.
  De brug van Stolkersijver moest allang dicht. Voor de verkiezingen.


  Maak melding

 3. De regering bout heeft nagelaten te investeren in grensbewaking. Nu komen zij manschappen en boten tekort, waardoor besmette brazillianen met gemak Su in komen.


  Maak melding

 4. Het is de schuld van de verkiezingen. Nu we dit weten kunnen we de verkiezingen aansprakelijk gaan stellen. Zij moet alle schade gaan betalen.
  Niemand met me komen zeggen dat de verkiezingen onder de regering vielen.


  Maak melding

 5. @Roland
  Links onder RECOVERED 9 [genezen] staat er toch [?????????]

  @John
  ben je altijd zo geweldig met denigrerende opmerkingen, KIJK ik ben van Su ik kan Nederlands schrijven praten en begrijpen… ja ja we weten het verschil, nu jij nog werken aan je benadering 😉 je komt zelf gestoord over. [ssssssst]

  INhoudelijk :
  Ja het is de piek die we hebben door de verkiezingss periode 25/31 mei 2 weekjes incubatie en dan ja logisch heh…


  Maak melding

 6. Wendy Droeftoeter….

  Die fossiele doorgesnoven dronkaard DDB liep als eerste schaamteloos onbeschermd tussen zijn geindoctrineerde klapvee in Flora.

  Daarna op identieke wijze tussen het verplegend personeel in het ziekenhuis.

  En vervolgens tijdens zijn verkiezingscampagne nogmaals.

  Dit demente gezwel is de brandhaard van deze ellende.

  🖕🖕🖕🤮🤮🤮💩💩💩🤬🤬🤬


  Maak melding

 7. Opvallend dat niemand het over de belangrijkste regel heeft terwijl die juist sterk naar voren komt. Ik zal hem daarom maar ff herhalen:
  .
  Al voor dat je het zelf beseft kun je besmet zijn en anderen besmetten. Daarom is het zo belangrijk dat je zo min mogelijk contact hebt en vooral zo min mogelijk contact met verschillende mensen. En als contact nodig is hou je aan de regels”1,5 meter, handen ontsmetten en wassen, en liefst met mondkapje.
  .
  Je wil toch niet dat je naaste besmet raken en mogelijk met de dood als gevolg??!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.