vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidVIDEO: Aantal IC-bedden in Suriname verdubbelt dankzij SU4SU actie

VIDEO: Aantal IC-bedden in Suriname verdubbelt dankzij SU4SU actie

-

Does Travel & Cadushi Tours

De landelijke capaciteit van Intensive Care (IC) bedden in Suriname is de afgelopen periode van 25 naar 50 gegaan, dankzij de opgehaalde donaties van het SU4SU Covid-19 Support Fund. Dat heeft de Surinaamse cardioloog en lid van het crisisteam van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, Kwame van der Hilst, afgelopen weekend gemeld.

Het fonds, dat een initiatief is van het bedrijfsleven om de Surinaamse zorginstellingen te ondersteunen bij hun strijd tegen het virus, is ook in Nederland gestart met inzamelen van geld. Dat gebeurt via een Nederlands nummer van het Nederlandse Rode Kruis. Maar alle donaties gaan voor 100% naar Suriname zegt Henna Draaibaar, een van de woordvoerders van het fonds, tegen de redactie van Waterkant.Net.

“Het is voor organisaties in Suriname vrijwel niet mogelijk om een bankrekeningnummer aan te vragen in Nederland. Vandaar dat wij het Rode Kruis in Suriname gevraagd hebben om te bemiddelen en die hebben het Rode Kruis in Nederland gevraagd om hun rekening nummer te gebruiken. Maar het geld gaat in z’n geheel naar Suriname!” aldus Draaibaar.

Het fonds heeft vorige week een lijst van items gepubliceerd, die zijn aangeschaft met opgehaalde donaties. Het gaat daarbij om ondermeer medisch apparatuur voor diagnostiek en beademing, test kits en beschermende middelen nodig voor de strijd tegen het coronavirus in Suriname.

Het rekeningnummer waarop geld gestort kan worden voor SU4S is van de ING: NL10 INGB 0000 1240 00 op naam van het Nederlandse Rode Kruis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Jammer, verdomde jammer dat men liever een boot en een helicopter kocht.
  Jammer, verdomde jammer dat men liever een extra adviseur in dienst nam
  Jammer, verdomde jammer dat men liever uien en aardappelen kocht
  Jammer, verdomde jammer dat men schijt heeft gehad aan de behoeftes van het volk
  Jammer, verdomde jammer…………


  Maak melding

 2. John….

  BLM (Black Lives Matter)…..

  Behalve in Suriname, daar behandelen ze eigen mensen nog als slaven en dan is er ineens geen reden om te protesteren en vernielingen aan te richten.

  Hypocriete bende.


  Maak melding

 3. De hele mpp paarse bende ai dok nou. Ik hoor – er komt geen devaluatie- adboel niet meer. De paarse ratten plunderen nog de restjes. Chan gaat korte metten met ze maken.


  Maak melding

 4. ndp dokt, omdat wat na 12 augustus 2020 komt, technocraten zijn onder leiding va Excellenite/President Chandrikaperkash Santohki.

  De republiek Suriname met 1.000.000 inwoners (inclusief Surineds) op weg naar de nieuwe Singapore.

  Vrienden van Suriname:
  – Nederland, “Antillen”/ EU, T&T , Caricom
  – Buurlanden, Guyana/Groot-Britainie, Frankrijk/Frans-Guyana/EU,
  – China,
  – India,
  – Indonesie,
  – EU, België, Luxemburg,
  – USA, Canada,
  – Brazilië,
  – Sommige Afrikaanse landen,
  – Pakistan,
  – enz,

  Wie niet mee wil doen, achter over wil leunen, wakaman spelen, is/zal gezien/ zijn. De kansen/uitdagingen liggen erin Suriname die benut moeten worden.


  Maak melding

 5. Ik denk dat de rode kruis de onkosten uit de geworven donatie betaalt en over heel wereld hulp geeft, totaal onafhankelijk, van wie of wat dan ook.

  Ook ik, heb mij afgevraagd, wat er met het geld gebeurt, wordt er van geprofiteerd of komt het bij die mensen, die het harts nodig hebben?

  Omdat ik veel twijfels had en heb, doneer ik aan een familie in Nederland, die met het geld op bestemming gaat en mens of dorp helpt en na voltooiing, krijgen alle helpers, aldaar beloond
  en krijgen hulp om verder te ontplooien. Waardoor ze op eigen benen kunnen staan.


  Maak melding

 6. Koos 15 juni 2020 At 13:05

  U heeft een verpleegkundige achtergrond? Blijkbaar niet. Ik wel. Uiteraard wil je de IC het liefst 100% bemannen met IC verpleegkundigen maar je kunt het ook doen met een mix van verpleegkundigen en IC verpleegkundigen. In de opleiding tot verpleegkundige loop je sowieso stage op de IC en de CCU. U bent dus wederom weer zuur en vol verbittering en kraamt allemaal negatieve onzin uit. Uw VHP heeft gewonnen. U mag straks klappen voor uw leiders. Wanneer stopt u met azijn drinken? Of heeft u nu een nieuw slachtoffer gevonden. Nu de NDP weg is gaat u zich richten op het land in het algemeen? Krijgen we daar nu elke dag uw gal over gespuwd? U zal wel een vreselijk rotleven hebben als u uw dagen vult met gal spuwen op een forum over Suriname. Waarom komt u hier eigenlijk nog. Neem afscheid van Suriname. Ga lekker op een forum praten over landen die het in uw ogen erg goed doen.


  Maak melding

 7. @Robles wat zit je hier te raaskallen gladiool. Je jouw optiek is iedereen die anders stemt dan op de NDP geen echte Surinamer. Kom niet met je bullshit aanzetten. Je hebt te dealen met een nieuwe politieke realiteit.


  Maak melding

 8. Ik zou Su4Su willen vragen of de IC-capaciteit niet nog eens verdubblen van 50 naar 100. Gewoon doorgaan tot we de 100 halen.

  Suriname/rs voor/door de Suriname/rs

  Samen Werken, Samen Sterker.

  En Wie Niet Mee Doet, Die is de …

  Suriname/rs voor/door de Suriname/rs


  Maak melding

 9. @Robles

  In de opleiding tot verpleegkundige lopen leerlingen geen stage op de IC en CCU.Wel mogen ze op de OK enkele operaties bijwonen in het kader van hun opleiding.En de mix verpleegkundigen en ic verpleegkundigen is uit pure nood geboren maar is niet standaard op de ic.


  Maak melding

 10. Je hoeft geen medisch specialist te zijn, om te weten dat IC-apparatuur speciale training vereist. Hierover is breedvoerig gediscussieerd in Ned.
  Bonaire heeft behalve IC-apparatuur, ook steun van IC-verpleegkundigen ontvangen.
  Lees hier dat dit bij de suri basis training hoort. Apart. En dan nog, hebben ze kennis vd Ned IC apparatuur?

  IC is 30% overlevingskans. Blijf thuis!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES