dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenNatuurParamaribo Zoo heeft nieuwe anaconda van bijkans 4 meter

Paramaribo Zoo heeft nieuwe anaconda van bijkans 4 meter

-

Does Travel - naar Suriname

Paramaribo Zoo heeft een nieuwe anaconda van 3.9 meter. De nieuwe aanwinst voor de dierentuin in Suriname heet Quetzlquatl, vernoemd naar de Azteekse gevederde slangengod van wind, water, lucht en vruchtbaarheid. De anaconda is gevonden op de Ringweg en daarna overgebracht naar de dierentuin.

Vanwege de Covid-19 crisis en de lockdown heeft de dierentuin haar deuren gesloten. De dieren moeten echter gewoon gevoed worden, terwijl er geen inkomsten meer zijn. Daarom roept zij de Surinaamse gemeenschap op om nu alvast toegangsbewijzen te kopen, voor als de dierentuin haar poorten weer opent. Zo krijgt de dierentuin toch nog wat geld binnen.

Op 19 mei vond de technische oplevering plaats van het Werehpai Waterpark in de Paramaribo Zoo. Dit project is tot stand gekomen dankzij financiering door de regering van het koninkrijk van Marokko.

Het zwembad is vooral bedoeld om de kinderen tegemoet te komen. Het ontwerp van het pretpark is in handen van Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Waarom eigenlijk? Vele mensen komen er nauwelijks uit in deze coronatijd. Hoe denkt men de dieren in de dierentuin te onderhouden? Sommige van die dieren zagen er niet uit. Vermagerd, in kleine ruimtes en dus nauwelijks bewegingsruimte. Ik vind het geen gezicht. Sluit aub de dierentuin en laat de dieren vrij ergens ver uit de buurt van mensen of geef ze aan een buitenlandse dierentuin waar wel goed voor ze gezorgd kan worden.


  Maak melding
 2. Mooi dier, hoop dat het op termijn weer in het wild (wel iets verder in het Amazone oerwoud) wordt uitgezet…..en voor wat betreft het doneren…..
  Waar mogelijk graag doen allen….een kaartje kopen..


  Maak melding
 3. Huang, ik denk dat de meeste van deze dieren zo tam en afhankelijk zijn van mensen, dat de kans bestaat en misschien erg groot is dat ze het niet in het wild gaan redden……
  Misschien als baby in een kooi groot gebracht en niet de skills hebben geleerd om zelf te jagen….

  En ik ben het helemaal met je eens om alle dierentuinen te sluiten….


  Maak melding
 4. De dierentuin moet wereldwijd worden afgeschaft. Wilde dieren moeten alleen op safari of in natuurparken bezichtigd worden. De Dieren leven onder verschrikkelijke stress omdat wij het zo leuk vinden om ze in een kooi te zien. Ze worden geëxploiteerd alleen maar om het commerciële belang.

  Acts met dieren in het circus wereldwijd afschaffen. Dieren worden mishandeld omdat de mens ze een kunstje wil leren. De mens heeft al genoeg vertier, afschaffen die shit.


  Maak melding
 5. Jullie weet nie. Deese slange as jei kun doordringe in hun gees, dang se geefe alles wat wil jei. Alleen je moet een keer in die jaar ovver brenge. Foorbeelt je moet een geit slagte en voede die slang. Dang leefenlang die slang gees geefe alles wat wil jei. Darom se hebbe spisjaal fo iemang deese slange gehaalt. Ma die mang wil nie meer hebbe. Hei is geworde bang. Dang slang e is nu in slangetuin.


  Maak melding
 6. Enge griezelig beest dier maar surinamers vinden zelfs mensen eters slangen dieren lief en mooi. Ooooh suriname netals viese bakras die deze mensen eters slangen als huis dier hebben. Gruwelijke beesten in verdoving met dodelijke gif zou ik toedienen. Surinamers hebben geen eten willen enge slangen erbij fokken ze eten je ook op als voer in amerika vaak gebeurt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES