Banken Suriname komende week open voor gepensioneerden

7
Surinaams geld - SRD

Vanwege de full lockdown in Suriname zijn banken gesloten voor het publiek. Er wordt komende week echter een uitzondering gemaakt en wel voor gepensioneerden van de overheid, meldt de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) in een persbericht.

Maandelijks worden op de 15de van de maand de pensioenen voor de gepensioneerden van de overheid gestort. Een groot deel van de gepensioneerden beschikt niet over de digitale betaalmogelijkheden die de banken aanbieden.

Banken hebben daarom besloten de komende week en wel vanaf dinsdag 16 juni 2020, deze groep tegemoet te komen door gedurende de beperkte openingstijden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregelen van het COVID- managementteam, deze doelgroep van dienst te zijn en wel als volgt:

Familienaam (beginnende met)Dag en datum
A, B, C, D, E, F, G, H, I en JDinsdag 16 juni 2020
K, L, M, N en ODonderdag 18 juni 2020
P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y en ZVrijdag 19 juni 2020
 • De dienstverlening zal vanuit het hoofdkantoor te Paramaribo en Nickerie worden aangeboden
 • GODO zal behalve in Paramaribo, ook de dienstverlening in Albina en te Atjoni aanbieden
 • VCB zal behalve in Paramaribo en Nickerie, ook in Tamanredjo, Coronie en Saramacca, de dienstverlening aanbieden
 • De openingstijden van de bank zijn van dinsdag 16 juni 2020 tot en met vrijdag 19 juni 2020, van 10.00 uur tot en met 13.00 uur. De bank is gesloten op woensdag 17 juni 2020 en zaterdag 20 juni 2020
 • Informeer bij uw huisbank of er vooraf een afspraak gemaakt dient te worden
 • Voor actuele en specifieke informatie over de dienstverlening, raadpleeg dewebsite en social mediapagina’s van uw huisbank
 • Bij het opnemen van uw contanten is het overleggen van een geldig identificatiebewijs verplicht
 • Uw kasopnamebewijs is tevens uw bewijs van vrijstelling. Mocht de politie u staande houden, dient u het kasopnamebewijs te overleggen
 • Alle hygiëne- en veiligheidsprotocollen dienen strikt te worden gevolgd. Informeer bij uw huisbank naar de geldende hygiëne- en veiligheidsprotocollen.

“Wij benadrukken dat wij in bijzondere tijden leven. De gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk en de seniore burgers behoren tot een van de meest risicovolle groepen. Wij zijn daarom genoodzaakt strenge hygiëne- en veiligheidsmaatregelen toe te passen. Daarom kunnen wij het ons ook niet permitteren, dat eenieder de bank gelijktijdig bezoekt. Het is voor onze en uw eigen gezondheid en veiligheid” aldus de SBV.


7 REACTIES

 1. Dit helpt gepensioneerden maar half. Ze moeten alsnog in de rij staan bij andere kantoren om de rekeningen te betalen. Aangezien ze alleen op 1 dag in de week naar buiten mogen werkt dit ook nadelig (boete voor te laat betalen). Hopelijk houden EBS, SWM, Telesur e.d. daar ook rekening mee.


  Maak melding

 2. belachelijk dus andere mensen die niet tot categorie Gepensioneerden behoren hebben dus geen geld nodig zijn dus niet menswaardig?? laat de bankiersvereniging opzouten hoor vind t maar nonsens🙄🙄. waarom kunnen we ook niet volgens letter naar de bank muv woensdag. want ze zijn pas open van 10-13u hoev mensen kunnen ze helen in zo een korte tijdstip🤔. wat about anderen die pinpas moeten afhalen en niet over contant geld kunnen beschikken???😒


  Maak melding

 3. Laat nou 1 dag het internet helemaal down zijn tijdens de lockdown. Dan kan niemand zaken doen want bijna alles verloopt via het net. Dan heb je wel contant geld nodig.

  Inderdaad wordt de rest van de bevolking benadeeld want zij hebben ook geld nodig.

  Al die hoge pieten en grieten die hoeven maar te bellen en ze krijgen alles thuisgeleverd. De gewone burgers die moeten hun zelf maar zien te helpen. Weet je hoeveel gezinnen al helemaal radeloos zijn omdat al hun geld al op is en ze hebben geen werk dus ook geen inkomen verder.


  Maak melding

 4. Geld overmaken met de I-Signer moet makkelijker gemaakt worden.Zo als het nu is,is het te ingewikkeld.
  En als het een paar keer fout gaat,wordt de rekening geblokkeerd.Dat is een regelrechte ramp in deze tijd waar de banken niet open zijn en per telefoon het antwoord apparaat je telefoon beantwoordt.Dan is het wachten tot de banken weer werken voor je aan je geld kan komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.