dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Van Trikt blijft vast en wordt vervolgd, maar Hoefdraad niet'

‘Van Trikt blijft vast en wordt vervolgd, maar Hoefdraad niet’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert-Gray van Trikt, die vanaf 6 februari vastzit, blijft voorlopig nog in de cel en wordt verder vervolgd. Dat heeft de kantonrechter in Suriname vrijdag besloten. Dit tot grote frustratie van zijn advocaten die bezwaar indienden.

Volgens Starnieuws brachten de raadslieden in het bezwaarschrift onder meer naar voren dat het Openbaar Ministerie (OM) in strijd heeft gehandeld met het gelijkheidsbeginsel: de verdachte Surinaamse minister van financiën Gillmore Hoefdraad wordt niet vervolgd, terwijl zijn naam wel in de tenlastelegging voorkomt.

De raadslieden kunnen zich niet terugvinden in het besluit van de rechter en zijn intussen naar het Hof van Justitie gestapt. Starnieuws verneemt dat zij het Hof vragen om de beslissing van de kantonrechter te vernietigen en opnieuw te oordelen om Van Trikt buiten vervolging te stellen.

Lees een uitgebreid bericht hierover bij Starnieuws Suriname.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

35 REACTIES
 1. van Trikt was alleen maar onbetekenend object voor de vaste NDP kliek.
  Heeft nu geen waarde meer……………. volgende pion doet nu het werk weer.


  Maak melding
 2. Hij moet nog even door zitten ondanks wat hij geflikt heb.Alleen maar er voor zorgen dat er niets zou overblijven in een prachtige land als dit.


  Maak melding
 3. Jammer dat boefdraad noet vervolgd wordt.Maar aan zijn privilege zal een einde komen.
  Straks is schoonpa bouta geen lijder meer en kan hem niet meer beschermen.Met een beetje geluk kunnen ze cel genoten worden en elkaar trootsen.zowel schoonpa bouta als schoonzoon boefdraad verdienen gestraft te worden,ze moeten boeten vpor hun zonden.


  Maak melding
 4. Beerput gaat over een maand volledig open, Hoefdraad kan en mag hierin niet vrijuit gaan,nooit mag dat gebeuren. Er mag ook onderzoek naar bepaalde rechters gedaan worden. Hoe vaak hebben rechters in Suriname de grondwet en zichzelf beledigd en bedonderd.


  Maak melding
 5. Van Trikt kan nooit alleen in z’n eentje hebben gehandeld maar in opdracht van anderen (boefdraad en bouta).
  Die behoren ook achter de tralies gegooid te worden.
  Verder moet ook onderzocht worden wat de rol v.h directieteam en de RvC bij de CBvS is geweest en of zij geen hand en span diensten hebben verleend (ik vermoed van wel).
  Hoe dan ook de nieuwe regering moet een grote schoonmaak plegen bij de CBvS en het ministerie van Financieen.


  Maak melding
 6. Als ik voor door rood rijden een boete krijg kan ik mij er ook niet op beroepen dat een ander zonder boete door rood heeft gereden. Het gelijkheidsbeginsel is alleen daarom al wankel.
  Natuurlijk Hoefdraad is ook genoemd, maar tegen hem kan altijd nog een strafzaak aangespannen worden. Op dit moment is dit niet mogelijk om dat hij nog steeds parlementaire bescherming geniet.
  Het is ook helemaal niet ongebruikelijk dat bij een zaak waar meerdere verdachten genoemd worden de strafzaak niet in 1 zaak wordt afgehandeld. Hoe vaak gebeurt het niet dat 1 of meer medeplichtigen zich in het buitenland bevinden!!
  Ook hier geldt dat Hoedraad, zolang hij minister is, zich buiten het bereik van het OM bevind.
  Trikt moet gewoon rustig afwachten. Na 12 augustus gaat Hoefdraad hem wel gezelschap houden.


  Maak melding
 7. Deze case is pas geopend. Het echte werk moet nog beginnen. Van Trikt is de eerste maar zeer zeker niet de laatste. De schuldigen gaan genomen worden.
  Dus nog even geduld.

  De vaseline en de zeepblokjes fabrieken hebben grote orders binnen.

  Intussen moet het volk gewoon verder met de wederopbouw en de veiligheid van ons Suriname.


  Maak melding
 8. @Devil,

  Chanwa koerswa 2,80? De koers zal nooit meer 2,80 worden. Met dank aan jouw criminele MESSIAS is de koers nu 15 of meer.

  Jij bent zo eentje die leeft van de misdaad. Ik ben zo blij dat jouw misdadige koning straks het veld gaat moeten ruimen.

  Hij is al gewaarschuwd door de minister van Buitenlandse zaken van Amerika de heer Mike Pompeo.

  Deze waarschuwing is niet bij dovemansoren gebleven.

  Ik zie RobG zijn gezicht niet meer op WKN en datzelfde geldt ook voor Milton, DAMSCO, Lucien, Frantz, Waldo, PARAMAN, Robles, en de andere KUMAKOISI die ik niet bij naam heb genoemd.

  Ik zie jou nog hier SPARTELEN, Wendy en Wayambo.

  Ik zal met PLEZIER afscheid van jullie nemen.

  OPGERUIMD STAAT NETJES: BYE BYE Devil

  NA 12 augustus is de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR GESCHIEDENIS.

  UITEINDELIJK GAAT ER NU EEN FRISSE WIND WAAIEN IN SURINAME: HALLELUJA GOD IS GROOT!!


  Maak melding
 9. Ik zou me niet verbazen dat er nog meer koppen zullen vallen.
  Het is in ieder geval nu duidelijk dat boefie niet meer vrijuit kan gaan.

  De pg wacht geduldig op hem ha ha ha!!!


  Maak melding
 10. Hoezo Hoefdraad niet🤔? hij was toch steeds de opdrachtgever, hij wist overal van, en hoezo moet van Trikt alleen hangen😏, voor het wanbeleid, van stelen en graaien..
  waar is Hoefdraad nu, is hij al ondergedoken?🙄


  Maak melding
 11. De PG gaat het druk krijgen met het vervolgen van paars gelieerde gasten. Wat mij betreft krijgt de rechtelijke macht cart blanch. Het gestolen geld moet ook terug. Snel een pluk ze kaal wet invoeren.


  Maak melding
 12. V trikt mk jw smoel open n vertel d waarheid voordat ze jw aantreffen in jw cel opgehangen aan n koord vn jw onderbroek.
  Er is geen rek meer vr jw dus handel snel n sleep die hele bende mee nr santo boma dan kryg je n milde straf mr die grote koeparis gn vr jaren d bak in.


  Maak melding
 13. Al die schoften en boeven die de Surinaamse staat hebben benadeeld moeten vervolgd worden. Voor mijn part hoeven ze niet in de cel, laten ze wel een veroordeling krijgen en het BELANGRIJKSTE; breng alle onrechtmatig verkregen tegoeden terug naar de staat. Of het nou geld is dat op een buitenlandse rekening zit, of ze een villa of dure auto hebben gekocht, alles confisceren!!!


  Maak melding
 14. Ja breng al ht gestolen geld terug op welke manier dan ook verkregen. De gehel regeringsteam mt alle coalitieleden moeten gescreend worden.
  Dit is ht belangrykste wat d bevolking wilt n als deze nieuwe regering niet cito invulling aan kan geven dan mogen ze ophoepelen. REGERING CHAN BRENG AL ONZE GESTOLEN GELD TERUG ZOALS BELOOFD .GENADELOOS MET DE BEZEM EROVER HEEN TOT OP DE LAATSTE CENT ANDERS GAAN JULLIE AAN VERTROUWEN INBOETEN.


  Maak melding
 15. Wakti noh. Trikt wordt binnenkort losgelaten en de echte boeven worden opgesloten. Mpp bouta belt Chan dag en nacht om te slijmen. Zo machtig is Chan geworden. Bouta kan alvast grote hoeveelheid vaseline inslaan. Hij gaat het hard nodig hebben in Santo Boma.


  Maak melding
 16. Koppen die gaan rollen:

  SRS; libo weg
  STVS; borger breeveld weg,

  ministerie van binnenlandse zaken van PL, waar Paul Somo de nieuwe minister wordt,
  Alle HVB mensen weg, want Somo moet ook zijn mensen accomoderen,

  directeur van centrale bank gaat weg, daar komt waarschijnlijk Boesaid,

  Andere zkn
  25 februari dag, wordt geen vrije dag mee het wordt afgeschaft en wordt een gewone werkdag.

  naam revoplein wordt opgeheven en waarschijnlijk daar een kleine politiepost gebouwd voor politiebikers

  hoofdbureau van politie op de hoek van de Wanicastraat en Verlengde Gemenelandsweg wordt verder verbeterd en afgebouwd met goede uitritten en inritten voor de politieauto’s die moeten komen en gaan en het verkeer op deze wegen met stoplichten toch voortgang geeft en ordelijk verloopt.

  in het leger oa, Veira/doe’it wordt vervangen

  enz, enz.


  Maak melding
 17. @ Passant

  Op Biza blijken alle HVBers plotseling weer PLers te zijn.

  Na de presidentsverkiezing zal er besloten moeten worden dat Boefdraad in beschuldiging gesteld gaat worden zodat hij na een eerste verhoor zijn paspoort zal moeten in leveren.


  Maak melding
 18. Hoe langer hij gaat zitten hoe luider hij en zijn moeder mini ster ferrier gaan zingen. Deze mpp dienaren van de duivel verdienen nog 10 jaren extra terwijl bouta ze Al lang heeft afgeschreven als collateral damage


  Maak melding
 19. Somo weet wie (hvb) bosjavaan is en van de PL.
  – de huidige mini ster is een bos javaan, verder sapoen, Somo weet wie is ingeschreven bij de huidige PL.

  Er is genoeg beeldmateriaal van de bosjavanen, due niet bij de PL horen.


  Maak melding
 20. Wie met pek (bouta/boefdraad/ndp) omgaat wordt ermee besmet. Dat had Van Trikt moeten beseffen. Nu zit hij vast. Na 12 augustus zal Boefdraad hem gezelschap komen houden.


  Maak melding
 21. Een voor Suriname gevaarlijke virus, ja veel gevaarlijker dan coronavirus is het corruptie-virus.. Het zit er goed in bij alle lagen van de Surinaamse samenleving… Van politieagent tot bakker.. . Corruptie is niet meer alleen geld.. geven, het kan ook een stukje grond zijn.. Ook een politieke benoeming op sociale zaken.. ., een salaris afspraak in Amerikaanse dollars of euro… Van der San laat zich in dollars uitbetalen.. Wordt het ooit een srd betaling dan rekent van der San een hoge dollar-koers. Zo ook bij zijn vakantie-geld .. De sergeanten van Bouterse hebben 40 jaar lang meter bij meter een corrupte systeem in Suriname ingeluisd dat nog jaren zal voortwoekeren.. Misschien voor altijd.. Wil je een goede behandeling in een ziekenhuis, dan gaat dat vast veel geld kosten..Clifton Limburg praat in zijn bakana tori nóóit over corruptie..,ook nóóit over een kasreserve, dat verdampt .. Clifton laat mij lachen als hij de corrupte bende nationalisten noemt.. Clifton heeft pret.. Clifton kijkt naar een paar straten in Paramaribo en trekt zijn conclusies.. Het land draait als een ventilator en.. . Bouterse en de sergeanten zijn revolutionair bezig..Abdoel een klasse a nationalist volgens clifton krijgt 117 stemmen in de laatste verkiezingen.. Abdoel krijgt in wanica te horen dat hij beter uien en aardappelen kan gaan telen.. Clifton kijkt ook de andere kant uit als een sergeant – boereveen en een sergeant – abrahams staats-eigendommen naar huis meenemen.. Het gaat niet om een zak cement.. . Niet geleend door de sergeanten , maar voor altijd ., meegenomen . Clifton verdient een riante salaris, misschien ook in vreemde valuta ‘s, wie weet.. . De kasreserve, een heel groot geldbedrag in voornamelijk dollars en euro’s is opeens verdwenen, niet door van Trikt maar door hoefdraad..Hoefdraad is de minister van financiën in Suriname … Alle vingers wijzen naar hoefdraad.. Governors, Van Trikt en Roemer zijn voor de sier benoemingen geweest.. Staatsbank-governor Roemer speelt nog als verdediger in team hoefdraad…Hij Roemer lijkt op een casino-master zonder geld.. Wat is het belang van een kasreserve.. Heel veel. . landen houden een kasreserve, meestal om echt noodzakelijke producten te kopen.., noem maar op medicijnen.., maar geen uien en aardappelen.. .


  Maak melding
 22. Die abdoel is mede schuldig aan de economische crisis. Hij heeft bewust vage wetten in elkaar geflanst in het voordeel v boefdraad.
  Alle ex-cbvs ambtenaren moeten verhoord worden. De overige gereshuffelde ambtenaren zijn potentiële getuigen vd financiële ravage en corrupte praktijken.
  Doe maar een taskforce corruptie, werkt sneller.


  Maak melding
 23. Koppen die gaan rollen;
  SRS: radioman limbo weg

  Ministerie van Binnenlandse Zaken van PL, waar El Somo de nieuwe minister wordt,
  Alle HVB-mensen weg, want Somo moet ook zijn PL-mensen accommoderen. Somo kent de bosjavanen die pikin ingi boi ondersteunden. Deze bosjavanen hebben genoeg vingerafdrukken overal achter gelaten binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken, videobeelden, facebook, internet, bij hvb, youtube om ze te herkennen.

  Andere zkn
  Het hoofdbureau van politie op de hoek van de Wanicastraat en Verlengde Gemenelandsweg wordt verder verbeterd en afgebouwd met goede uitritten en inritten voor de politieauto’s die moeten gaan vanaf het politiebureau en komen naar het politiebureau en het verkeer op deze wegen met stoplichten toch voortgang geeft en ordelijk en veilig verloopt voor alle verkeersdeelnemers m/v.

  25 februari dag/”revodag”wordt als vrije dag afgeschaft in Suriname en het wordt een werkdag.

  In het leger oa, Veira/doe’et wordt vervangen.


  Maak melding
 24. Hoefdraad moet ook gaan brommen in Santo Boma.
  Dit is de slechtste minister van Financiën van Suriname ooit. Deze man gaat onze geschiedenisboeken is als de man die bezeten was door een leenbakroe. Boefdraad , je hebt een goede passie nodig.


  Maak melding
 25. Hoefdraad moet ook gaan brommen in Santo Boma.
  Dit is de slechtste minister van Financiën van Suriname ooit. Deze man gaat onze geschiedenisboeken is als de man die bezeten was door een leenbakroe. Boefdraad , je hebt een goede wassie nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES