Verveertjes halen geld op voor mensen in Su die getroffen zijn door coronacrisis

12
Verveertjes halen geld op voor mensen in Su die getroffen zijn door coronacrisis
Roué Verveer en gezin

De Surinaams-Nederlandse comedian Roué Verveer is vandaag gestart met deze fundraisingsactie die bedoeld is om gezinnen in Suriname, die gebukt gaan onder de coronacrisis, te steunen. Het is een van de acties die hij en z’n gezin bedacht hebben onder de naam ‘De Verveertjes voor Su❤️’.

Op dit moment is de situatie van heel veel mensen in Suriname zorgelijk te noemen. Voor de Coronacrisis hadden heel veel gezinnen het al moeilijk, maar door de crisis is het alleen maar erger geworden. Suriname kent een hele grote informele sector. De mensen in die sector zijn sinds maart hun inkomen kwijt en nu zit het land sinds een paar dagen in een totale lockdown.

Duizenden gezinnen moeten nu maar kijken hoe ze elke dag eten op tafel krijgen. Een paar particulieren (dus niet de regering!) hebben de handen in één geslagen en hebben een paar lokale bedrijven bereid gevonden om pakketten te maken en bij die gezinnen te bezorgen. Er zijn ook sponsoren die groente en fruit toevoegen. Daar is geld voor nodig. Voor €20 krijgt een gezin een goedgevuld pakket waar het minimaal 2 weken mee kan doen.

“Aangezien ik midden in een verhuizing zit heb ik niet de tijd om een hele grote campagne op te zetten. Samen met mijn gezin hebben we het idee bedacht ‘De Verveertjes voor Su❤️’ We gaan de komende maanden acties doen om geld op te halen. Zo gaat mijn zoon Randy bara’s verkopen waarbij de volledige winst naar Su gaat” aldus Roué.

“De komende periode heb ik een aantal optredens staan waarvan ik bij allemaal mijn gage ga delen met Su. Vandaar de naam ‘Deel met Su’. Maar om snel te handelen ben ik een ‘Gofundme’ actie gestart waardoor iedereen een bijdrage kan doen.

Ik heb de eerste donatie al gedaan en een paar bevriende profvoetballers gaan dat snel ook doen. Jij kan ook helpen. Ik wil zo snel mogelijk zoveel mogelijk ophalen zodat we zoveel mogelijk gezinnen kunnen helpen🙏🏽 Klik op deze link en ‘Deel met Suriname’❤️🙏🏽”


12 REACTIES

 1. Een dergelijk artikel geeft op dit forum super weinig response. De dagelijkse figuren hier met hun aller grootste bekken over alles en iedereen, zal je bij een artikel met een dergelijke oproep absoluut niet terugvinden behoudens om lekker dommig te kunnen schelden of de initiatiefnemers doelbewust verdacht te maken.
  Dan hebben al deze zogenaamde “SURI-LOVERS” plotseling de overbekende Surinaamse DIA FOETOES gekregen.
  Wat een volk toch: om echt van te houden en heel trots op te zijn niet……..DUHhhhhhhhhh……..!


  Maak melding

 2. Wat Suriname nodig heeft is het aantreden van de nieuwe regering vhp en combinatie die de banden met Nederland zal herstellen en de begie -begie cultuur zal ophouden met bestaan.Wij hebben hulp nodig van Nederland om de groei van onze economie te starten.Daarom hebben wij gekozen voor Vhp en combinatie die bereid zijn voor opbouw van de surinamers en Suriname te werken met vooral Nederland waaraan bouta de crimineel een hekel heeft en die hij ziet als zijn vijand.
  Dank je wel fam Verveertjes , maar Suriname heeft veel meer nodig.Dank je wel de surinamers te herinneren dat we een Cuba,China,of Veneziela niet nodig hebben ,maar onze familie en vrienden in Nederland.


  Maak melding

 3. Als we houden van ons land, moeten we ook houden van onze landgenoten. De Verveertjes, wonen in Nederland en houden van het land Suriname en het volk.

  We werden mee gesleurd in het kwaad dat Nederlanders en Surinaamse Nederlanders, ons allen negativiteit gunde.
  Dit alleen, omdat Bouterse het zo vond en vindt.
  Deze Verveertjes doen het leed een beetje te verzachten.
  Bedankt Verveertjes, het is een mooie stap, richting Suriname gezond te maken.
  VHP, zal alle vrienden opzoeken in Nederland om ook naar hun meningen en ideeën te luisteren. VHP kan niet alleen praten, maar ook goed luisteren.


  Maak melding

 4. beste lieve mensen, uit mijn jeugd in suriname en in guyana herinner ik mij als de dag van gisteren dat delen in de opvoeding zit.
  in onze familie werd feest groot gevierd dwz met onbekenden.
  op de feestdag kookten lieve tantes (koosnaam voor alle onbaatzuchtige VRouwen) vooral ook voor minder bedeelden…opvang kinderen, mensen in LPI (psychiatrische inrichting), bekende en onbekende Oudjes, noem maar op.
  onze chauffeur Baas Das bezorgde eten, snoep, drinken bij de behoeftigen.
  als hij de klus had geklaard reed hij hard C laxonnerend terug naar ons huis….dat betekende nu pas jullie.

  vanaf 1950 herhaalde onze ouders deze gewledige gave uit het hart…en onze broer Harold Ramdhani heeft deze keuze na hun overlijden gecontinueerd tot zijn overlijden in 2015.

  lieve familie Verveer…Blessings for all you and yours give..
  love you.
  P.s. is er een rekening waarop geld gestort kan worden? Taxi hoor.
  hetty schliessler – ramdhani


  Maak melding

 5. En zo zijn er nog heel veel Surinaamse talenten die niet in de slachtofferrol gaan zitten maar er iets moois van maken.
  Suriname heeft heel veel goede voorbeelden.
  En ik heb het al eerder gezegd Suriname heeft veel talent.

  Een goed initiatief, Suriname kan zeker in deze tijd wel wat steun en zorg gebruiken.

  Samen voor een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 6. Hoop dat de hulp terecht komt bij degenen die het ECHT nodig hebben. En niet bij mensen die jagen op pakketten en misschien weer doorverkopen, want die zitten er ook tussen.


  Maak melding

 7. Er zal vast wat van dit geld terecht komen in Su. Maar Verveer heeft nu geen inkomsten uit optredens. Erger hij heeft heel veel kosten gemaakt en deze uit eigen zak betaald net als Jandino
  NU krijgt hij “een vergoeding” voor dit werk. Niet illegaals, maar wel behoorlijk laag
  Gullit maakte ooit een filmpje van 55 seconden en kreeg daar 1 mln voor. Een of andere overstroming of andere ramp ergens . hij vroeg om hulp voor deze mensen. toen ze hem later hiermee confronteerden zei hij doodleuk dat het werk was.
  Me mars krijgt verveer 1 cent van me


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.