President Bouterse roept op uitslag te erkennen en is bezig met overdracht

58
Bouterse

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft donderdag voor het eerst in het openbaar gereageerd op de uitslag van de verkiezingen in Suriname, van 25 mei jongstleden. In onderstaande video van het Nationaal Informatie Instituut zegt hij dat het volk heeft gesproken en dat hij heeft opgeroepen te erkennen en toe te geven wat het volk wil.

“Er zullen winnaars zijn, er zullen verliezers zijn maar uiteindelijk wanneer het volk gesproken heeft moeten wij ons hoofd buigen” aldus Bouterse, die zegt druk bezig te zijn met de overdracht aan de nieuwe regering van Suriname.

Zijn partij, de Nationale Democratische Partij (NDP), is de grote verliezer van de onlangs gehouden verkiezingen. De NDP verloor fors en ging van 26 zetels naar 16 zetels. Ook Bouterse verloor flink; hij ging bijna 50% in stemmen achteruit vergeleken met de vorige verkiezingen. Daarnaast haalden VHP’ers Chan Santokhi en Krishna Mathoera elk meer stemmen binnen dan Bouterse.

De huidige president wacht op de officiële uitslag van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) om de mensen te feliciteren. Hij zegt de eerste te zullen zijn die zijn telefoon zal pakken, om de winnaars te feliciteren wanneer het OKB de verkiezingen bindend verklaard.

Het vraaggesprek met Bouterse:

https://youtu.be/yFmwUTCrqp8


58 REACTIES

 1. Spijkers op laag water zoekt hij. Het is een feit van algemeen bekendheid dat de uitslag van het ( centraal cq hoofd) stembureau, bijna geen verschillen vertonen in de behaalde zetels. En dat weet hij bliksemsgoed. Toch wacht hij totdat de uitslag bindend wordt verklaard door het OKB. Hij wilt alleen ruimte hebben om alle bewijsmaterialen van corruptie weg te maken cq te laten verdampen.


  Maak melding

 2. Wie de F… denkt Bouterse wel dat hij is? Suriname is geen Bouterse en Bouterse is geen Suriname. Je hebt voor eigen gewin je billen gebrand en zal ook op de blaren moeten zitten
  Dreigementen naar anderen is nationaal en internationaal een achterhaald station.
  Je bent gewoon de grootste verrader ooit in de geschiedenis van dit land. “Je werkt niet mee aan de uitverkoop van het land”. Leugenaar in tegen deel, dat heb je al gedaan, de nieuwe regering moet nu alles gaan repareren.
  Bouterse heeft met zijn kornuiten van de NDP het land al 45 jaar in zijn greep en heeft het land en volk alleen maar armoede gebracht.
  Volk van Suriname, het wordt nu echt tijd voor een andere frisse koers zonder meneer Bouterse en zijn kornuiten.


  Maak melding

 3. Wie heeft bouta ogen uit zyn bil weggehaald???now pas amang ai opo??neeeeeeee glad mis!!amang ai no opo na corona poeroe ka gie a mang.deze man weet geen raad meer.daarom werkt hy nu aan overdracht .10jaren terug heb j staatkast vol geld gekregen.en wat ga j na 10jaar overdragen ???een leeg geroofd staatkast!?ka saka saka beest.


  Maak melding

 4. Bouta hoort uitlevering en begint gelijk te bieten en verkapte bedreigingen te uiten. Wel de uitslag v.d verkiezingen is duidelijk en het volk heeft de ndp/bouta massaal afgewezen.
  Bouta verkeert niet meer in de positie om wat dan ook uit te voeren want hij mist het draagvlak vandaar dat hij komt aandansen met dit soort blufpraatjes.
  Trouwens volgens de wetgeving (waarnaar Chan verwezen heeft) is het helaas niet mogelijk voor de Staat SU om haar staatsburgers uit te leveren aan NL wanneer ze daar een veroordeling op hun naam hebben staan.
  Bouta weet dat bliksemsgoed en anders kan hij het aan Kanhai vragen. Hij moet zich dus niet komen aanstellen.
  Bordo heeft al een mooie hobbelstoel voor hem gekocht, laat hij zsm de presidentiele stoel verlaten en daarin plaatsnemen.
  Het is Chan geraden om de presidentiele stoel eerst goed te laten reinigen en het een flink wasi te geven voordat hij erop gaat zitten.


  Maak melding

 5. Bouta heeft zelf meegewerkt aan de uitverkoop van dit land aan China en aan buitenlandse geldschieters zoals Oppenheimer. Die saka saka moet dus z’n bek dichthouden wanneer het gaat om uitverkoop v.h. land vooral omdat hij een grote landverrader is die in 1980 met ondersteuning v.d. NLse kolonel Valk een coup had gepleegd tegen het toenmalig wettig gezag notabene een paar weken voor de democratische verkiezingen.


  Maak melding

 6. Pfff altijd een dreigende ondertoon in zijn verhaal naar anderen als meneer zijn zin niet krijgt.

  Bouterse en zijn clan gaan in de toekomst voor zoveel destabilisatie zorgen om het de nieuwe regering zo moeilijk mogelijk te maken om te functioneren. Geloof mij maar.

  Dr NDP heeft verloren en Bouterse hoort zich dientengevolge te gedragen en niet als de keizer van Suriname.


  Maak melding

 7. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. LIEGT …. hij zoekt manieren om de zaak van nationaal belang te laten …. EXPLODEREN !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. @ Devil
  S d koers al 2.80????? Chan hft tog gewinne

  Ai!!!! Als die baas van je al het geroofde terug stort, dan wordt het zelfs 1 op 1 mi mang. Go pre nanga i tollie!


  Maak melding

 9. Hij ziet er fris uit voor een middag. Geien de keuze van woorden en zijn spraak heeft hij geen blackie gedronken.
  Waarom hij niet gelijk zegt “ik feliciteer de heren voorzitter van de coalitie met deze overwinning”
  Dat zou hem veel meer sieren dan bigi borsoe opzetten en de trias politica uitdagen want zoals altijd heeft de burger Bouterse geen respect voor recht en wet


  Maak melding

 10. De mpp alcoholist is alleen met zichzelf bezig. In dat filmpje wordt helemaal niet gesproken over covid. Het volk mag sterven. Waardeloze figuur zeg.

  Bukken voor Chan gaat hij komende 5 jaren zeker doen.


  Maak melding

 11. Bouterse werkt niet mee aan verkoop van Suriname

  Als het de burger Bouterse uitkomt verkoopt hij zelfs zijn zoon om buiten schot te blijven dus waarom nu ineens als strijder optrekken dat hij niet zal meedoen en goedkeuren dat Suriname wordt verkocht?
  Bouterse heeft goedgekeurd dat Suriname is verkocht aan China door heel veel te lenen en financieren met als onderpand de dobbers waarop Suriname en haar volk drijft
  Bouterse heeft goedgekeurd dat Suriname aan een halsband loopt welke in handen is van Oppenheimer en al die andere geldschieters
  Bouterse heeft goedgekeurd dat Suriname is leeggeroofd door zijn vrienden, we zullen zien wat van deze vrienden overblijft als zij worden vervolgd en alles terug moeten geven, die wellicht terug zullen keren naar de bedelstaf en lopen op badslippers
  Bouterse heeft goedgekeurd dat Suriname’s inkomsten zijn verpand (IAM Gold, Newmont, Staatsolie)
  Tenzij het niet waar is, na onderzoek, dan zullen de burgers Bouterse en kornuiten moeten worden vrijgepleit.


  Maak melding

 12. “Als je deelneemt aan een verkiezing, is er altijd een kans dat je verliest, en als je verliest, zoals Sir Arthur Lewis zei ‘neem je verlies als een man’,” verklaarde hij tijdens een interview op NCB-radio in St Vincent.


  Maak melding

 13. Wees gerust en alles komt terecht. Binnen 6 maanden na installatie nieuwe regering daalt koers onder de vijf SRD voor de $ en geen pakketten meer! Iedereen in Suriname krijgt net zo’n ronde buik als Rusland! Wie weet, misschien geen corona meer, want de deskundigen aan de zijkant weten het altijd beter!


  Maak melding

 14. djogoman
  Al deze uitspraken van de verliezer, Bouterse, hebben maar één doel, en dat is om al zijn opponenten te intimideren. Dit zijn nu altijd zijn uitspraken als hij het heeft over samenwerken.
  Vanaf zijn jeugd, op Paranam met zijn stiefvader politie commandant Getrouw, is hij altijd een leugenaar en grote lafbek gebleken. Hij sloeg altijd kleine jongens op straat, maar tegen jongens van zijn leeftijd, legde hij het altijd af. Had hij bij het knikkeren, zijn knikkers in het soel verloren, dan kwam hij in de namiddag samen met zijn stiefvader, de eerlijk verloren knikkers, weer ophalen bij de winnaars. Hij is altijd een GROTE LEUGENAAR en LAFBEK geweest en zal het ALTIJD blijven.
  Hij is zelfs te laf om zelfmoord te plegen. Ik word kotsmisselijk van deze ongure figuur.
  ALS HIJ ZIJN MOND OPENDOET, ZIJN HET ALLEMAAL LEUGENS EN LAFHEID DIE ERUIT KOMEN. En waarom komt hij nu pas met deze oproep. Hij heeft in de gaten, dat verzet totaal geen zin meer heeft, maar zijn ondertoon laat precies zien wat voor figuur hij diep van binnen is. Liep altijd met het idee dat Suriname zijn eigendom is. Maar het is straks toch 20 jaar brommen in een strafinrichting, liefst extra beveiligd met dikke betonnen muren van anderhalf tot twee meter en afgezonderd van alle andere gedetineerden, want deze man is letterlijk een virus, erger dan de nu heersende Corona en het volk moet beschermd worden. Niet het volk, maar Desire Delano Bouterse moet 20 jaren in “total lockdown” gaan.


  Maak melding

 15. Bouta lijkt eieren voor geld te kiezen. Althans, daar lijkt het wel op.

  Dankzij stevige taal van Pompeo lijkt het regime gehoor te geven aan de oproep vanuit USA!

  Alleen nu wel waarmaken, anders komen de apaches en commando’s alsnog zijn kant op.


  Maak melding

 16. Ik wil het toch nog een keer benadrukken.

  Toen in 2010 en 2015 “het volk” (bepaald gedeelte) van Suriname had gekozen voor Bouterse als president had de Nederlandse media heel Suriname internationaal aan de schandpaal genageld. Want hoe was het mogelijk dat een volk een veroordeelde tevens verdachte van moord voor president kon worden.

  Wel nu:
  Het volk van Suriname, ongeveer 80 %, heeft nu gekozen voor een multi-culturele regering,

  terwijl er in het moderne en ontwikkelde Amerika rellen zijn tegen racisme,
  terwijl er in het moderne en ontwikkelde Nederland protesten zijn tegen racisme
  en terwijl er in het moderne en ontwikkelde Nederland op hoog en landelijk niveau gediscussieerd wordt over de kleur van de knecht van een Sprookjesfiguur,

  heeft het volk van Suriname gekozen voor een multi-culturele regering,
  heeft het volk van Suriname gekozen voor rechtvaardigheid en harmonie.

  Suriname is humanitair en biologisch (ook qua landbouw dus) gezien veel verder ontwikkeld.
  Het Surinaamse volk erkent en accepteert de nieuwe culturen die na de slavernij zijn ontstaan.

  Waar is de Nederlandse media nu ?

  Ik kan maar 1 conclusie trekken:

  De Nederlandse media is hypocriet !


  Maak melding

 17. pe a bigi mofo fu a mang dies de.
  ai frede now.
  nu gaat ie poeslief doen.
  al het gestolen geld weer afpakken en in de staaskas stoppen.
  Nu doorpakken Chan.
  niet voor niks heeft het surinaamse volk jou gekozen.
  stel ons niet teleur,anders hebben wij ook geen geloof in jou.
  Dus Chan,laat nu je kracht zien.
  Wij allen rekenen op jou…


  Maak melding

 18. Als deze man bezig is gaat het altijd over boze tongen, roet in het eten gooien, verwarring scheppen. Het is nooit de schuld van de heer Bouterse en zijn kornuiten.
  “ik heb 1 keer gesproken met de heer Santokhi van over acht in de avond tot zeker half zes in de ochtend. Het ging meer over een soepele afhandeling van zaken….”blablabla de rest is historische bedreiging.

  Bouterse is gewoon weer bezig het volk te bedreigen en angstig te maken. Ook hij en zijn kornuiten gaan moeten buigen voor de wil van het volk.


  Maak melding

 19. A mang dies ai frede now.
  nu gaat ie poeslief doen.
  Chan,
  al het gestolen geld weer afpakken.
  Chan we rekenen op jou.
  daarom heft het volk jou 20 zetels gegeven,
  dus stel ons niet teleur.
  wij surinamers rekenen op jou.
  No frede gie a mang.


  Maak melding

 20. DE MAN BEDREIGT EN INTIMIDEERT SANTOKHI IN DE TOESPRAAK.

  MET ANDERE WOORDEN HIJ WACHT OP SANTOKHI OM ZIJN EXCUSES TE KOMEN AANBIEDEN.

  DAT BEDOELT HIJ IN POLITIEKE BEWOORDINGEN.

  ECHT A MAN AB DREY AI JONGOE. BIGI BEK EN MAFFIA IS ZIJN MOTTO.

  MAAR AAN DE NIEUWE COALITIE: REAGEER NIET OP DEZE INTIMIDATIE. LAAT ,M. HIJ LOKT DINGEN UIT. EN DE TIMING IS NU FOUT. DUS NIEUWE COALITIE: TAKE IT COOL!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN AMERIKA MIKE POMPEO HEEFT GESPROKEN:

  EN DIT IS HET RESULTAAT!!

  DAT IS DE KEIHARDE WAARHEID!!

  IN DE JAREN TACHTIG WAREN DE CUBANEN OOK HALS OVER KOP UIT SURINAME VERTROKKEN TOEN DE USA ZIJN MOND OPEN DEED!!


  Maak melding

 22. Dit was zeker een poging tot intimidatie van iemand die niet weet dat hij niet meer serieus genomen wordt.
  Poppenkast waar in iedereen van de hofhouding vertelt hoe mooi de kleren van de Keizer zijn.


  Maak melding

 23. Hij kan kiezen tussen 5 optie`s
  1- niet uitleveren OK geen gevangenis in het buitenland
  2- dan maar naar Santa Boma
  3- Interpol opsporingsbevel
  4- oorlogs tribunaal te Den-Haag
  5- Ik betoon mijn spijt wat ik allemaal aangericht heb.


  Maak melding

 24. optie 6
  schrijf een volksraadpleging d.m.v een referendum:
  a- Bouterse vergeven
  b- Bouterse naar Santa Boma
  c- Bouterse uitleveren


  Maak melding

 25. Bouterse is duidelijk bezorgd.
  En wat bedoelt hij met “weer turbulentie en rommel in het land” ?
  Verwijst hij hier naar de situatie van de jaren 80 ?
  Dit klinkt als een waarschuwing / dreiging, zoals iedereen Bouterse kent.

  Vooralsnog is er geen reden voor “turbulentie en rommel”.
  De nieuwe regering heeft andere prioriteiten namelijk Suriname uit de crisis. Strafzaken worden een ander hoofdstuk, dat vroeg of laat vervolgd en afgesloten zal moeten worden.

  Hoe dan ook gerechtigheid zal ooit geschieden maar nu eerst Suriname redden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 26. De situatie met de leningen en de leeggeroofde staatskas moet heel goed onderzocht worden. Boefdraad moktober opgepakt worden voor zijn misdaden. Van Trikt kan niet alleen boeten. Er moet een heronderzoek worden gestart.


  Maak melding

 27. Vertrouw alleen op uw individuele ego of uw ikke en als het niet
  lukt, vraag dan hulp en leiding
  aan uw universele ego/GOD. Maar vertrouw geen sterveling.


  Maak melding

 28. Dit is niet iets van hem zelf, hij is onder druk gezet door de ambassadeur van Amerika en de omliggen de landen, zou hij weigeren dan zou de VS ingrijpen, zijn zij nog altijd van plan in te grijpen In Venezuela. Ze dulden Rusland En china niet in Zuid-Amerika.


  Maak melding

 29. =Het is niet opmerkelijk, omdat Bouterse 9,5 ren met Santhoki heeft gesproken en ook over zijn gevangenis. Ook heeft Bouterse Santhoki ook gevraagd, bijna gebedeld om samen met de NDP samen te gaan werken.

  Bouterse heeft geen poot om op te staan.


  Maak melding

 30. Bouta heeft santokie gezegd dat hy hem 6 van zetels gaat geven en dat santokie alles in zyn handen gaat hebbn en in ruil daarvan moet santokie hem vry laten want hy heeft niet veel dagen meer over.


  Maak melding

 31. @Para Express,
  Ben het niet met je eens.
  1 journalist beslist niet voor de hele Nederlandse media, das één.

  Wat jij voorsteld kan nu niet! Die psycho moet eerst weg. Iets met olie op het vuur en jaloezie.

  De protesten zijn gestart met Blm, ondertussen gaat het over onterechte corrupte systemen. In alle grote steden op deze aarde wordt er geprotesteerd.

  Tjek de buurtjes van suri, de komende week.


  Maak melding

 32. Wat een schaamteloze man is dit.
  dat mensen die achter deze idioot aanlopen is bijna niet voor te stellen.
  gewoon een Preident onwaardig.
  je kan hem scharen in het rijtje, mugabe, idi amin enzzz..

  en dat van een wijze man en een gewone man, is black label taal, net zo als tralala…

  Het buitenland ziet dit, en denkt…wat een bananen republiek


  Maak melding

 33. Het buitenland is zo enthousiast over drugsbaron Lonny!!!! Ze kunnen bijna niet wachten op het moment, dat voor het eerst in de parlementaire geschiedenis van Suriname een drugsbaron voorzitter van DNA wordt! Halleluja!!!!


  Maak melding

 34. TEGEN WIE HEEFT DEZE MONGOOL HET? IEDEREEN HEEFT AL LANG DE UITSLAG GEACCEPTEERD ALLEEN JIJ NIET, DUS BEK DICHT. DEZE ZIEKTE DAT JE TEGEN JEZELF PRAAT HEEFT EEN NAAM


  Maak melding

 35. Bouterse roept dat hij niet gaat meewerken aan de verkoop van dit land??? Hoezo we zitten toch al in onderpand bij de Chinezen? Er valt niets meer te verkopen, hij heeft toch alle belangrijke stukken als onderpand gegeven bij de geldschieters. BVouta kan liever geen uitspraken meer doen en gewoon met de start tussen de benen vertrekken.
  We zijn achtendagen verder, en hij heeft nog steeds niet het fatsoen gehad, de nieuwe regering te feliciteren met de winst. Dan ben je in mijn optie de grootste LOSER🥱


  Maak melding

 36. Ik had gevraagd om een degelijk interview limbo, en niet om een monoloog die meer op een tirade lijkt.
  Limbo heb jij die “bandjes” van wkn voor meneertje ge-rewind LOL.

  Sanggg meneertje is boos. Santhoki zit er nog niet, maar hij trekt nu reeds internationale aandacht. Jaroezoe na wan takroe sieki LOL.

  Joh, het is voorbij. Krul je staart mooi op en duik in je hok.


  Maak melding

 37. ” …
  Esmerald 12 juni 2020 At 12:41

  @Para Express,
  Ben het niet met je eens.
  1 journalist beslist niet voor de hele Nederlandse media, das één.
  … ”

  @ Esmerald

  Eerlijk gezegd begrijp ik je posting niet helemaal.

  Enfin, het gaat mij niet om die ene journalist maar over het algemeen (de uitzonderingen dus daar gelaten). Want wat die ene journalist bekend maakte werd door vele andere grote media overgenomen. Deze media zijn wel de marktleiders vandaar dat ik ze onder een noemer heb geplaatst. Dit is vast onterecht voor de kleine onbekende media die misschien wel met goed nieuws komt.
  In ieder geval heb ik van geen enkel Nederlandse media iets anders gehoord dan drugs en Bouterse en de sherrif wint en drugsbestrijder wint van drugscrimineel, etc.
  Als ik iets heb gemist, zeg het me graag.

  Ten tweede, ik kom niet met een voorstel. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat er in de afgelopen 10 jaar heel veel is gebeurt. Er moet nog zoveel recht gezet worden denk maar aan allerlei wetten en de instabiele instituten. Dus op dit moment is impulsief handelen zeer onverstandig.

  Natuurlijk wilt iedereen rechtvaardigheid en dat zal er zeker ook komen.
  Maar is dat nu verstandig ?
  Het NDP-volk heeft na bijna 3 wkn hun verlies nog steeds niet kunnen verwerken. Het is ten alle tijden van belang om de veiligheid voor het volk in acht te houden.

  Geduld, it is just a matter off time.

  Krakti !


  Maak melding

 38. Ik begrijp niet waarom de mensen die de verkiezing gewonnen hebben nog
  zo rancuneus bezig zijn. Waarom kun je niet van je overwinning genieten?


  Maak melding

 39. “Voor het eerst in het openbaar sedert de verkiezingen” ALWEER EEN STRONT LEUGEN VAN WATERKANT. DE PRES HEEFT OP 28 MEI AL GEREAGEERD OP DE VERKIEZINGEN. DAT WAS DE DAG TOEN HIJ ZEI EEN HERTELLING TE ZULLEN VRAGEN. STOMME KOEIEN DAAR OP JULLIE REDACTIE.


  Maak melding

 40. @Para Express,
  Als ik het goed begrijp, vind je de Ned media hypocriet omdat ze niets of zeer weinig melden over de verkiezingsuitslag?
  Hebben ze wel gedaan, ondanks het feit de uitslag niet officieel bekrachtigd is.
  Wat verwacht je nog meer?

  Zoals ik het zie, staat er veel meer op het spel, dan de afgelopen 10jr. (40jr).
  Er is nog geen nieuwe regering.
  En een regering a la front, met bouta en zijn kliek op de achtergrond als prominent bedreiger, is nutteloos.

  Kortom; die man is een gevaarlijk ongeleid projectiel en in Suriname is er geen democratie. Kijk wat er nu gebeurt in Guyana, Venezuela, Chile, Brazilië etc. Stop maar bij Guyana.

  Ik laat het hierbij.


  Maak melding

 41. Tussendoor heeft hij wat bedreigingen geuit aan het adres van Santoki. Hij gaat zelf zover om het land te laten destabiliseren voor zijn lijfsbehoud. Hij is al oud. Ik denk dat mensen die tot nu toe paal achter hem stonden hem binnenkort als een baksteen laten vallen. Hij is niets meer waard. Chotelal heeft het al gedaan. De rest volgt nog.


  Maak melding

 42. De Nigeriaanse overheid heeft een bedrag van 9,1 miljard Amerikaanse dollar aan gestolen geld en staatseigendommen weten te traceren in het laatste jaar. Wat voor bedrag de regering van het Afrikaanse land nog in totaal zoekt, is niet bekend, meldt Reuters op basis van het Nigeriaanse ministerie van Informatie.

  Wel gaf de overheid aan een bedrag van nog in totaal 321 miljoen dollar te zoeken van Nigerianen die wonen in Zwitserland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten of die daar hun geld hebben gestald.

  Geldt ook straks voor Suriname.
  De mpp paarse bende kunnen alvast uit eigen beweging de gestolen miljarden usd terug storten. Anders wordt het met geweld.


  Maak melding

 43. Bouterse … ” als een wijze tot inzicht is gekomen, dan wordt hij een gewone man { Tibetaanse Spreuk volgens Bouterse }.

  Ik wil de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse verwijzen naar enkele Joods Wijsheden:
  Wie is wijs?
  Die van iedereen leert.

  Wie is een held?
  Die zijn driften beteugeld.

  Wie wordt geëerd?
  Die de mensen eer geeft.
  Uit: Bronnen van Wijsheid
  { Spreuken der Vaderen }

  MMDDB … wijs ben je niet … het zal je niet lukken “iets ” van wie dan ook te leren.

  MMDDB … held bij je niet …. je bent de grootste … Volksverlakker …. van het Continent.

  MMDDB … je zal nooit geëerd worden.

  Wij surinamers zijn trots op onze helden Codjo, Mentor, Present, Anton de Kom, Koenders en allen die hun leven gegeven hebben voor dit land en volk.

  Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. je gaat de geschiedenis in als … MASSA MOORDENAAR … so shall be written in history books !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 44. Ik denk dat de Surinamers in Nederland zicht meer bezig houden met Bouterse dan de Surinamers in Suriname. Bouterse is verleden tijd mensen. Suriname moet verder. Achterom kijken heeft geen zin. Ik vind het vreemd dat sommige mensen hier zitten te wachten op Trump. Laat hij eerst de brandhaarden in zijn eigen land eerst blussen en dan pas naar andere landen kijken. Overal waar de Amerikanen zijn geweest hebben ze puinhoop van gemaakt. Surinamers moeten zelf hun problemen oplossen.


  Maak melding

 45. ” …
  Esmerald 12 juni 2020 At 15:27

  @Para Express,
  Als ik het goed begrijp, vind je de Ned media hypocriet omdat ze niets of zeer weinig melden over de verkiezingsuitslag?
  … ”

  @ Esmerald,
  Nee, ik bekijk het ruimer dan dat ..

  Anyway,
  we zijn het er over eens dat de er schoon schip gemaakt moet worden. Alleen verschilt mijn idee over de plan van aanpak.

  Ik heb alle vertrouwen in Chan Santokhi, laten we hem de ruimte en de tijd geven en hem niet onnodig onder druk zetten.

  Suriname is in goede handen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 46. Paranoia Express….

  Jullie kansloze, hersenloze, laaggeschoolde paupers in die FAILED STATE staan nu reeds bij Nederland aan de bel te trekken voor medische hulp.

  Nederland hypocriet ???? 🥳🥳🥳
  Suriname failliet !!!!! 🖕🖕🖕


  Maak melding

 47. Inmiddels zult u vernomen hebben over de tirade die president Desi Bouterse gaf, naar aanleiding van het vraaggesprek tussen Chan Santokhi en BNR Nieuwsradio, waarin gesproken werd over mogelijke uitlevering van Bouterse aan Nederland. De hele heisa van Bouterse is stemmingmakerij en bermpolitiek.

  President Bouterse heeft alleen een beetje geruchten over uitlevering gehoord en hij begint al te janken. Ook het vraaggesprek tussen Santokhi en BNR Nieuwsradio, dat Bouterse meerdere malen heeft beluisterd, heeft hem niet tot rust en kalmte kunnen brengen, hoewel er helemaal niets verontrustend gezegd werd. Hij lijkt helemaal paranoia te worden, als hij maar even iets over uitlevering of gevangenis hoort.

  In het vraaggesprek zegt Santokhi niks anders dan wat iedereen al weet of hoort te weten. Santokhi zei dat hij uitkijkt naar het rechtshulpverzoek van Nederland (uitleveringsverzoek bedoelde hij). In het interstatelijk verkeer tussen landen, dient men elk verzoek van een bevriende natie serieus te nemen. Vervolgens dien je dat verzoek te toetsen aan de wetten en regels van je eigen land. Zo hoort dat, dat zijn de procedures.

  Santokhi heeft het toen ook gezegd dat hij, na ontvangst van het uitleveringsverzoek, gaat handelen op basis van het advies van de justitiële autoriteiten. Dit is de gangbare procedure. En iedere koe weet wat het advies van de justitiële autoriteiten zal of zou zijn: “Eigen onderdanen, waaronder Bouterse, mogen op basis van de Surinaamse wetgeving niet uitgeleverd worden aan een vreemde natie (Nederland)”. Ook Bouterse weet dit, maar hij laat zich graag opgaan in stemmingmakerij en wil de zaak opblazen. Het was een moment voor hem om zijn frustraties van de politieke en electorale afranseling te uiten.

  De justitiële autoriteiten en de Surinaamse wetten bepalen wie wel of niet uitgeleverd worden, niet een regering en ook niet Chan Santokhi. Dat had Bouterse toch ook moeten kunnen weten na zoveel jaren presidentschap? Hier kun je zien dat Bouterse nog steeds in de waan leeft dat een zittende regering alles kan bepalen zonder rekening te houden met bestaande wetten, regels en procedures. Tijdens zijn regeertermijn probeerde hij dat wel, vooral met de gelegenheidswetgevingen. Iets wat strafbaar was, werd gewoon niet strafbaar gemaakt met de Abdoel/Simons-gelegenheidswetgevingen.

  Bouterse zei in zijn frustratie dat hij geen enkele confrontatie uit de weg gaat en daarmee wilde hij provoceren en intimideren. Hoezo gaat Bouterse geen enkele confrontatie uit de weg?

  Hij vreesde het parlement en de rechtszaal als de pest. De plek waar hij weerwoord en kritische vragen kan krijgen, vermijd hij. Het verbaast ons niet dat hij zijn gal gespuugd heeft via Bakana Tori, de plek waar hij geen kritische vragen krijgt, de plek waar naar zijn mond gepraat wordt. Een persconferentie waar journalisten vragen kunnen stellen, durft hij niet aan. En als hij die aandurft, moet hij eerst wat moed indrinken. Hij komt dan in een zichtbaar beschonken toestand, zoals bijvoorbeeld tijdens de persconferentie inzake de gestolen kasreserves. Toen hij de vragen niet kon beantwoorden en met een mond vol tanden zat, ontketende hij een nieuw fenomeen: “Tralala”.

  Tijdens regering-Venetiaan heeft Bouterse zoveel tamtam gemaakt over het Tigri-gebied, het Surinaams grondgebied dat in de jaren zestig door Guyana werd veroverd op Suriname. Toen Bouterse zelf aan de macht kwam, zweeg hij als het graf. Met de staart tussen de benen, vertrok hij tijdens gesprekken met de Guyanese autoriteiten en tot nu toe is het nog steeds stil.

  Bouterse deed een beroep op Santokhi om een gewone man te worden. Kijk nou wie praat over ‘gewoon’ zijn. Bouterse is in ieder geval geen gewone man, want hij heeft zich ongewoon gedragen.

  President! Om een land te regeren hebben wij niet alleen een “gewone man” nodig, maar ook een moedige, wijze en eerlijke. U behoort tot geen van deze!

  Sunil Sookhlall & Kries Mahabier

  ——–
  Goed verwoord. Mpp bouta en co mag en zal nooit ongestraft blijven.


  Maak melding

 48. Waarom willen jullie bouta in nl berechten …
  Men moet bezuinigen dus plaats hem met zn zoon in 1 cel …dan kan hij nog afscheid nemen voordat hij crepeerd.

  Die klootzak kan doen wat hij wilt …deze hond ontloopt zn straf niet, zn bek is gebroken bigi taki ne tak moro.
  Je bent niets meer dan ouwe zieke hond met kwaaltjes..kanker zal je smerige lichaam opvreten.

  Je bent rijk maar zal niet genieten van dat geld …jij en je kaolo familie vreten van dat bloedgeld en spelen vip in een arm tot bankroet gemaakt.

  We haten je irritante mother fucker en persoonlijk had ik het liefst granaat en je smerige bek geplaatst.
  Maar ik vervloek mezelf niet …ik ben geen
  moordenaar als jij.

  Hoe kan je slapen zonder te denken aan bloed ,vermoorde en gemartelde mensen.

  Als je uit het raam kijk vh paleis zie je fort zeelandia de plek waar je de eerste moorden gepleegd hebt …je houd daar zelfs meetings!!!!

  Wat ben jij een duivelse mother fucker…ziek ben je, maar no spang je straf zal een verrassing zijn.

  Ga alvast meer lijfwachten kopen want jij bent de lul dagoe


  Maak melding

 49. Opkomend fascisme in Suriname
  De eerste regering-Bouterse kwam op 12 augustus 2010 aan de macht. De toenmalige oppositie, zowel binnen als buiten het parlement mokt en mort, maar het niveau daarvan, bleef binnen de perken van goed fatsoen. Op 12 augustus 2015 trad de regering-Bouterse/Adhin in zwaar economisch weer aan. Uitgezette beleidsdoelen werden voornamelijk met zowel binnen- als buitenlandse leningen gefinancierd. De ontwikkeling van Suriname ging niettemin op alle fronten door.
  Er worden verwijtbare ernstige fouten gemaakt door sommigen binnen en buiten de regeringen- Bouterse I en II en daarmee wordt naar veler oordeel, te laconiek omgegaan. Feit blijft echter, dat met veel vallen en opstaan, de significante ontwikkeling van Suriname, gestaag voortgaat.
  De regering-Bouterse/Adhin ondergaat valuta en high tech aanvallen. Door de vele koersmanipulaties van VHP-gelieërden, geraakt de economie in een dieper slob en vindt dat zijn weerslag in de steeds meer stijgende winkelprijzen.
  Voornamelijk dit gegeven heeft, zoals op 25 mei 2020 is gebleken, voor de NDP en met name de president, electoraal dodelijke effecten gesorteerd. In de opmaat naar de voornoemde verkiezingen, ontwikkelt de binnen- en buitenparlementaire oppositie protesten die hun weerga in Suriname niet kennen.
  De leugen en het bedrog regeren op hoog niveau en de geest van het arme volk, wordt verder met gif bedwelmd, zodat het adagium “Weg met Bouta” langzaam postvat in de psyché van dat soort mens. Grove beledigingen aan het adres van de president, de regering, de NDP en haar leden, het kent maat noch fatsoen. Mensen worden voor ratten uitgemaakt en het ressentiment steekt levensgevaarlijk manifest de kop op.
  Bij dit alles reageert het NDP-smaldeel, inclusief de regering en de president, gelaten en is er nauwelijks weerwoord, laat staan barbaarse onbeschaafdheid. Het fatsoen en de mores blijven zelfs onder die omstandigheden fideel in takt.
  Hoe anders is de situatie in Suriname tegenwoordig, na 25 mei 2020, ten nadele veranderd. Met name de VHP en haar achterban zijn overgegaan op de modus, agressie, provocatie, intimidatie en ongebreidelde bedreigingen en naakt openlijk racisme jegens niet gladharigen.
  Critici van de op handen zijnde coalitieregering, worden publiekelijk bedreigd en mensen in hun privé domein geïntimideerd, dan wel met doodsbedreigingen door de VHP-stoottroepen gebeld.
  Wat een schril contrast met de afgelopen tien jaar toen de NDP en haar aanhang, de scheldkanonnades en beledigingen gedwee over hun kant lieten gaan. De beschaving bleef in takt.
  Deze gevaarlijke tendensen voorspellen weinig goeds voor hetgeen Suriname, zeker na 12 augustus aanstaande te wachten staat. Immers, wanneer een bepaald volksdeel zich na een niet eens eclatante verkiezingsoverwinning, de eigenaren van de Republiek Suriname zijn gaan wanen en openlijk over een Hindostaanse dominantie retireren, dan zijn wij als geheel op een dergelijk laag hellend vlak afgedaald, dat de ingrediënten voor een burgeroorlog in de lucht zijn komen te hangen.
  Democratische rechten, zoals bijvoorbeeld het recht op vrije meningsuiting, willen door primitieve racisten onder druk worden geplaatst. Dit nu reeds gecreëerd spanningsveld voorspelt weinig goeds voor de toekomst, zeker wanneer men in acht neemt dat door autoriteiten van VHP-huize, onevenredig veel Hindostanen, vergunningen voor het dragen van vuurwapens hebben gekregen en dat moordtuig ook inderdaad met zich meedragen.
  Om deze reden ook, bestaat er in het illegale circuit een waar leger aan wapendragers dat niet op SegeChan lijken. En wanneer in deze tijdspanne, aangiften van slachtoffers van terreur, door Justitie en Politie worden gefrustreerd, dan is het hek helemaal van dam.
  Roy de Miranda


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.