Optie thuisquarantaine wordt wederom bekeken

6
Personen in verplichte thuisquarantaine houden zich niet aan regels

De optie voor het plaatsen van personen in thuisquarantaine wordt nu wederom bekeken. Als blijkt dat de COVID-19 situatie in Suriname niet meer beheersbaar zou zijn, zou de overheid mogelijkheden moeten hebben om mensen af te zonderen. Deze kwestie wordt reeds door de deskundigen uitgewerkt. Momenteel worden personen die positief getest zijn in het ziekenhuis ondergebracht of in overheidsquarantaine. 

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid heeft tijdens de laatste reguliere persbijeenkomst van het COVID-19 Managementteam gesteld, informatie van de Surinaamse epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie momenteel nog beheersbaar is.

Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is dankzij contact tracing en overheidsquarantaine stopgezet wat inhoudt dat bij deze cluster de medici geen nieuwe positieve gevallen meer zien bijkomen, wat als goed nieuws bestempeld kan worden. Bij de overige clusters worden er nog positieve gevallen geregistreerd.

Ten aanzien van de besmette personen zei de directeur dat momenteel 78 mensen in het Wanica Ziekenhuis zijn ondergebracht, drie worden op de plaatselijke Intensive Care Unit verpleegd, 50 zijn ondergebracht in Residence Inn en nog eens 2 anderen worden op de ICU van het St. Vincentius Ziekenhuis behandeld. Tot en met woensdag waren er landelijk reeds 1452 testen uitgevoerd.

Op woensdag 10 juni is een epidemiologische missie uitgevoerd naar 26 plekken van waar er veel positieven zijn binnengekomen. Op deze plekken zijn er 393 personen gescreend en zijn er 3 swabs afgenomen.


6 REACTIES

 1. Wereldwijd zijn mensen in thuisquarantaine en waarom lukt dit in Suriname niet? Zijn de mensen daar van een andere planeet afkomstig?


  Maak melding

 2. Ten aanzien van de besmette personen zei de directeur dat momenteel 78 mensen in het Wanica Ziekenhuis zijn ondergebracht!
  ========
  Het Wanica Ziekenhuis bewijst zijn meerwaarde, dankzij ook de chinezen! En de rioolratten kijken nog steeds nederig uit naar hulp vanuit Amerika en Nederland! Schaam je diep losers!!!!


  Maak melding

 3. Er komen nog tienduizenden bij de komende weken. Een noodhospital op een marineschip voor de kust is hard nodig. Maar daar is wel de hulp van usa of eu bij nodig!


  Maak melding

 4. Begrijpelijk dat men weer kijkt naar thuisquarantaine. De meeste besmette mensen hebben milde klachten en die kunnen best thuis uitzieken. Dat komt de Staat ook goedkoper uit.
  Het probleem is echter dat er toezicht moet zijn zodat ze niet hun thuisquarantaine verlaten om bijv boodschappen te gaan doen waardoor anderen mogelijk besmet worden.
  Er zijn echter wel betaalbare oplossingen om dat toezicht uit te kunnen voeren.
  Ik denk aan tijdelijk cameratoezicht gericht op de poort en inritten zodat op afstand in een monitoringscentrale gezien kan worden of mensen in quarantaine hun huis en erf verlaten.
  Ik denk ook aan een tijdelijke GPS enkelband. Daarmee kan ook gevolgd worden of mensen in quarantaine hun huis en erf verlaten.


  Maak melding

 5. als men tydens thuis Quarantaine weg loopt dan moet men zulke gevallen een stuk buiten de stadt plaatsen ,en mocht dat ook niet helpen dan een gevangenis straf proberen


  Maak melding

 6. Cameras en gps monitoring zijn goede idieen. Begeleidende voorwaarden echter moeten er zijn. Voedsel bevoorrading moet gedaan worden door familie of vrijwilliger of ambtenaar. Zij moeten bij contact met de patient beschermende kleding dragen. Om te voorkomen dat ze de straat opgaan zoals gebeurd was moet een centrale monitoring de persoon kunnen bellen om binnen te blijven en een ambtenaar naar de patient toegaan om hem terug naar huis te begeleiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.