Spoed persconferentie: Santokhi noemt berichtgeving buitenlandse media ‘sensatie’

53
Spoed persconferentie: Santokhi noemt berichtgeving buitenlandse media 'sensatie'

Zojuist was er een live spoed persconferentie vanuit de Olifant door drie van de vier samenwerkende politieke leiders in Suriname, te weten de VHP, ABOP EN NPS. Daarbij is ingegaan op het bericht dat gisteravond door de Nederlandse zender BNR Nieuwsradio is verspreidt, als zou VHP-voorzitter Santokhi in een interview gezegd hebben dat hij Bouterse zou uitleveren aan Nederland.

Santokhi gaf nogmaals aan dat hij niets over uitleveren heeft gezegd. De audiobestanden van het interview zijn inmiddels ook vrijgegeven en daaruit blijkt inderdaad dat de berichtgeving van BNR onjuist was. De VHP-leider gaf op de persconferentie aan dat er mediahuizen in het buitenland zijn, die uit zijn op sensatie.

Het bericht over Bouterse werd woensdag eerst verspreidt door BNR. Het grootste persbureau van Nederland, het ANP, nam dit bericht vervolgens over en stuurde het naar diverse mediahuizen waardoor het bericht overal werd overgenomen en voor waar werd aangenomen.

https://www.facebook.com/chansantokhi.su/videos/3604935092856756/

Inmiddels hebben sommige media waaronder BNR het bericht aangepast:


53 REACTIES

 1. Goed zo Santokhi.
  Eerste prioriteit is Suriname leefbaar te maken want bouta heeft niks overgelaten.Hij heeft de boel vernietigd.
  We dealen met bouta op een later tijdstip.Je gaat je termijn in zonder je aandacht te besteden aan bouta want piekeren over bouta gaat je termijn in beslag nemen.
  Het volk heeft voor jou gekozen om hun te dienen en niet om zorgen over bouta te maken.Behandel bouta als een ordinaire crimineel en niet eentje met privileges.Hij dient opgesloten te worden.Niet alleen de surinamers maar de wereld hoopt dat crimineel bouta zijn verdiende straf gaat krijgen.Hij moet boeten voor wat hij Suriname en de surinamers aangedaan heeft.
  Het is gewoon de tijd ervoor.


  Maak melding

 2. Zo gaat dat tegenwoordig. Een (onjuist) bericht kan binnen de kortste keren massaal verspreid worden. Het blijft hangen in het hoofd van mensen, ook al volgt rectificatie.


  Maak melding

 3. Bouta moet zyn straf hier eerst uitzitten n daarna als hy nog in leven is in nederland.

  2ojr in sur n 11jr in nederland.. samen 31jaren+77jr samen 108 jr.
  Waaw bouta wordt nog n levende legende.


  Maak melding

 4. Wat een zielig vertoon! Maar ach, dit was duidelijk een beginners fout! Deze wordt je vergeven, sheriff! Lonny blijft voorlopig gewoon met zijn Jaguar klauwen op de staart van de olifant staan, als dit om dit soort onderwerpen gaat! Dus sheriff, let voortaan wel op die ratten van een journalisten in Nederland! Die verdraaien de boel!

  En die tegen die loser van de NPS wil ik zeggen, denk aan je grote buik en geef liever een deel aan de sociaal zwakkeren die het daar harder nodig hebben!


  Maak melding

 5. Wat een zielig vertoon! Maar ach, dit was duidelijk een beginners fout! Deze wordt je vergeven, sheriff! Lonny blijft voorlopig gewoon met zijn Jaguar klauwen op de staart van de olifant staan, als dit om dit soort onderwerpen gaat! Dus sheriff, let voortaan wel op die ratten van een journalisten in Nederland! Die verdraaien de boel!

  En tegen die loser van de NPS wil ik zeggen, denk aan je grote buik en geef liever een deel aan de sociaal zwakkeren die het daar harder nodig hebben!


  Maak melding

 6. Ronnie is klaar om te regeren a man wer eng langa mow empi anga das.

  Een persconferentie was niet echt nodig. Santokhi weet hoe die bakra’s zijn, hij heeft daar opleiding genoten.
  Iedereen die goed heeft gelezen en geluisterd, die weet wat er precies is beweerd.

  Nederland mag vanaf de zijlijn meekijken. Diplomatieke banden en kennisuitwisseling is welkom, maar geen interne politieke bemoeienis. Laten wij Surinamers in ons land onze eigen problemen oplossen. De problemen waarmee het land kampt zijn ondertussen vele male groter dan DDB &co.

  Santokhi is een echte Surinamer als hij de belangen van Suriname voorop stelt en NIET die van Nederland. Laat dat duidelijk zijn!!!

  Bovendien is, zoals eerder vermeld, bekend dat onder huidige wetgeving uitlevering niet mogelijk is. Nederland kan Suriname NIET dwingen om de wetgeving te veranderen.
  Die tijden zijn voorbij.

  De veroordeling en berechting in Suriname weegt vele malen zwaarder dan die van Nederland. Of is men van mening dat moord een lichtere misdaad is dan drugshandel…


  Maak melding

 7. Er is maar één echte zielige vertoning en we noemen hem WayamWaldo de ‘relnicht’. Wordt deze paarse broodschrijver nou niet ontzettend moe van zichzelf? Kom je toezegging, dat je afscheid zou nemen van waterkant net, na en ‘take a hike’


  Maak melding

 8. Hahaha damage control, chan was vergeten dat abop de vhp in het zadel houdt. Nu pas denkt hij door, want hoe zit het dan met brunsi en bordo?


  Maak melding

 9. Waldola heeft het druk, gemeenteraadslid, weekend doorwerken, en de godganse dag hier rond hangen. Eerst de hele dag bij zijn baas in suriname, na ontmaskering waldo word wayamboos woonachtig in holland, het afschuwelijke holland maar ja liever het afschuwelijke holland met uitkering dan het swietie sranan van zijn lijder 10 jaar lang.🤔🤔🤔🤔
  how low can you go waldowwwwwwwwwwwwwww


  Maak melding

 10. Strip hem van zijn Suri nationaliteit en zet op het vliegtuig richting Nederland.Hij is toch maar een sta in de weg voor de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 11. Hoezo verkeerde berichtgeving??? Chan heeft volmondig JA,…..gezegd op de uitleveringsvraag van BNR. Hij is altijd al een bedrieger geweest en staat nu weer te kontdraaien! Als hij denkt de Nederlandse pers in de luren te kunnen leggen komt hij nog van een koude kermis thuis. Zoals BNR al heeft aangegeven zullen zij hem houden aan zijn uitspraak. Overigens is het zeer amateuristisch van Chan om zo in de val te worden gelokt. In zijn gretigheid de Nederlanders te dienen heeft hij al vaker uitspraken gedaan waar ze hem aan zullen herinneren wanneer tijd daar is. Hij had gewoon moeten zeggen: NEE SURINAME LEVERT HAAR ONDERDANEN NIET UIT!! Maar nee hij wilde weer eens de geweldige Chan uithangen. Er staat ons Surinamers met deze gast nog veel meer te wachten!!


  Maak melding

 12. PARAMARIBO – “Ik ga nooit de confrontatie opzoeken, maar geloof me ik schuw ook geen enkele confrontatie.” Klare taal van president Desi Bouterse donderdagmiddag in ‘Bakana Tori’ op staatsradio SRS. Hij ging in op het nieuws dat VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zou hebben gezegd tegen de Nederlandse radiozender BNR dat hij bereid is Bouterse uit te leveren aan Nederland. Uren daarna zei Santokhi ten zeerste te betreuren dat BNR “oneigenlijke conclusies” heeft verbonden aan wat was gezegd in het interview.

  Whahahah…. agoetigri brult. Zoals we de mpp moordenaar kennen gaat hij chanteren nu. Niets zal helpen. Laat hij snel oprotten naar Santo Boma. Dat is het wil van het volk. Didibri voelt de hete adem van Chan in zijn nek.


  Maak melding

 13. Ook al was het bericht juist , wie niets gedaan heeft , heeft niets te vrezen . Dus waar maakt meneer Bouterse zich druk over ? Of bent u toch ergens bang voor ? En waarom dan?


  Maak melding

 14. @ Luciën Karwafodi 11 juni 2020 At 20:23
  Dat heel gelul van je is een LEUGEN. Het geluidsfragment is al openbaar. Nergens zegt hij dat hij Bouta wilt uitleveren. BNR heeft het ook geretificeerd. Waarom moeten paarse ratten (zoals jij) toch zoveel liegen ?? Het zit zeker in jullie bloed, stelletje ziekelingen.


  Maak melding

 15. Nomonomo ,pehhhh Somo dehhh dan? Chan bel a man taki wan spoedconferentie de. Somo taigi a man taki a no de haalbaar. Somo is bezig met zijn plezier en hij heeft de nodige moeite om het klusje te klaren. Satisfaction is not granted. Bij de volgende spoedconferentie zal Brunswijk er niet bij zijn .Heeft hij namelijk andere bezigheden. Het zoveelste kind verwekken. Bij de derde conferentie is Rusland in geen velden of wegen te zien . Waarschijnlijk op zijn donder gekregen van Patricia Etnel. Tenslotte blijft Chan alleen over. Keep a low profile and protect yourself at all times. Succes.


  Maak melding

 16. Beste mensen,

  Santhoki gaat niet over de berechting van Bouterse. Suriname kent scheiding der machten zgn trias politica. Bouterse is geen prioriteit. Burgers snakken evenwichtig monetair beleid. Van pakketten economie naar een stukje ontwikkeling en welvaart. Alles wat Vene heeft opgebouwd heeft Bouterse kapot gemaakt. Alle ministeries moeten doorgelicht worden evt de oud bewindslieden oppakken en door de PG laten vervolgen. Dit alles conform de wet.


  Maak melding

 17. Brunsie heeft Chan op het matje geroepen.
  Van schrik zitten ze 40 cm van elkaar. Geen tijd voor grotere tafel. Chan had niet gedacht dat het al naar buiten zou komen. Spong heeft verklaard dat Chan bedoeld wat de journalist heeft verklaard.
  Yu wanie lik witman go??
  Net goed.
  Sensatie en leugens waren jouw werk, nu komt het weer op je bord. Looser


  Maak melding

 18. Wat een verademing om naar deze toekomstige president te luisteren. Hij heeft charisma en straalt leiderschap uit. Deze regering gaat ook verantwoording afleggen in het parlement. En zo hoort dat ook.


  Maak melding

 19. Wendy

  11 juni 2020 At 21:13

  Brunsie heeft Chan op het matje geroepen.
  Van schrik zitten ze 40 cm van elkaar. Geen tijd voor grotere tafel. Chan had niet gedacht dat het al naar buiten zou komen. Spong heeft verklaard dat Chan bedoeld wat de journalist heeft verklaard.
  Yu wanie lik witman go??
  Net goed.
  Sensatie en leugens waren jouw werk, nu komt het weer op je bord. Looser

  ==========================

  Ach Wendy lul niet zo dom met je 40 cm.
  Jij zit op iedere 18 cm betaald stukje vlees.
  Wat is nu erger.


  Maak melding

 20. Door babylonische spraakverwarring wordt er nu een verkeerd beeld gecreeerd.

  Roelof Hemmen van BNR probeert Chan Santokhi uit te lokken maar Santokhi blijft in het algemeen dus niet specifiek op een individueel geval. Hij bevestigt alleen dat hij de vraag begrijpt en geeft daar een algemene reactie op. De reactie van Santokhi geldt voor elk verzoek vanuit het buitenland.

  Voor de veiligheid van Suriname zou het voorlopig verstandig zijn om (Westerse / buitenlandse) media aan de kant te zetten.

  Suriname moet zich richten op de wederopbouw.

  Ik heb er alle vertrouwen in dat Chan Santokhi prioriteiten weet te stellen en discipline heeft.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 21. Domme Ray, even dit: Vraag van BNR: Zou u bereid zijn om Desi Bouterse in Nederland zijn straf te laten ondergaan, dus om hem in feite uit te leveren?
  Antwoord Chan Santoki: JA, in feite als wij een rechtshulp verzoek gaan krijgen, dan zijn er wettelijke bepalingen die aangeven hoe met rechtshulpverzoeken om te gaan en we zullen dat voorleggen aan de PG. Dat is het systeem zoals het werkt in Suriname. A no mi tak JA, na Chan tak ing en nu draait hij zich in allerlei bochten want hij is op het matje geroepen door Bouterse! Als leider van een politieke partij hoor je te weten dat Suriname zijn staatsburgers niet uitlevert, dat de grondwet dat verbiedt! Dan vraag ik me af sang na a sloof die meneer e slof ing uit gi dem Witman! Na so a gwenty, na so VHP de. Holland voor alles en iedereen, ook voor Suriname en zijn burgers!


  Maak melding

 22. Sherrif met zijn twee schoot hondjes. wat hebben die twee met de uitspraak en het scenario van Sherrif te maken. worden ze er met de haren bijgesleept?


  Maak melding

 23. Vraag van BNR: Zou u bereid zijn om Desi Bouterse in Nederland zijn straf te laten ondergaan, dus om hem in feite uit te leveren?
  Antwoord Chan Santoki: JA, in feite als wij een rechtshulp verzoek gaan krijgen, dan zijn er wettelijke bepalingen die aangeven hoe met rechtshulpverzoeken om te gaan en we zullen dat voorleggen aan de PG. Dat is het systeem zoals het werkt in Suriname. Eenmaal een bedrieger, altijd een bedrieger. I rest my case!


  Maak melding

 24. Vraag van BNR: Zou u bereid zijn om Desi Bouterse in Nederland zijn straf te laten ondergaan, dus om hem in feite uit te leveren?
  Antwoord Chan Santoki: JA, in feite als wij een rechtshulp verzoek gaan krijgen, dan zijn er wettelijke bepalingen die aangeven hoe met rechtshulpverzoeken om te gaan en we zullen dat voorleggen aan de PG. Dat is het systeem zoals het werkt in Suriname. Eenmaal een bedrieger, altijd een bedrieger. I rest my case!


  Maak melding

 25. Lucienne, moi mang dat je het hier schrijft. Hiermee geef je gelijk aan dat lezen en begrijpen teveel gevraagd is. Man je zet jezelf GRUWELIJK voor schut. Dong no go
  Politici vagen aan politici (ministers van Justitie) De Surinaamse minister wacht zo’n verzoek af en ALS ALS ALS er een verzoek komt zegt de Surinaamse minister zoals het hoort
  ik zal dit doorgeven aan zij die daarover gaan. de rechterlijke macht
  Moeilijk noh, ma ik begrijp je onder bouterse was er geen verschil, daar bepaalde de despot, de dictator alles.


  Maak melding

 26. Bouta-lovers als Lucien hebben dankzij de Hollanders een punt gevonden om op te hameren. Zij zijn bewust opzoek naar situaties om te kunnen misbruiken.

  Juist voor dit soort kakelaars is het van belang om heel goed op je woorden en formulering te letten. En in sommige gevallen discussies te mijden.

  ” Never argue with stupid people
  they will drag you down to their level
  and then beat you with experience ”

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 27. @Para Express

  ” Never argue with stupid people
  they will drag you down to their level
  and then beat you with experience”

  Oftewel:
  “Wie met een DWAAS in discussie gaat is zelf een DWAAS”


  Maak melding

 28. Redskin in Undia vreten ze olifanten en koeien poep en drinken hun plas.
  Maak je bek open en zeg dat het niet waar is.
  Ik heb geen moer nodig van geen abop, geen vhp, geen nps, geen pl en ook geen ndp.
  Mn kinderen hebben een goeie bagage dus ze hebben keuze zat.
  Ze kunnen zo weer terug nr bahamas of canada. Maak je niet druk met mijn familie. In Su wonen is mijn keus.


  Maak melding

 29. Bouta hoort even iets over uitlevering en hij begint gelijk te bieten. Totaal onnodig want er is wetgeving en rechterlijke autoriteiten die daarover gaan (daar heeft Chan terecht naar verwezen). Bouta heeft het geluk dat volgens de wetgeving Su haar staatsburgers helaas niet kan uitleveren aan NL wanneer ze daar veroordeelt zijn geworden. Ook als die wetgeving verandert zou worden om dat wel mogelijk te maken dan zou dat hoogstwaarschijnlijk niets veranderen voor de positie van bouta want wetten hebben in principe geen terugwerkende kracht. Bouta kan dat gebluf en die verkapte dreigementen van hem beter achterwege laten want het volk heeft hem massaal afgewezen. Hij heeft geen draagvlak om wat dan ook uit te voeren. Bouta, take your bundle and go home.


  Maak melding

 30. @Wendy 12 juni 2020 At 00:12
  LIEGBEEST wendy zit nu te liegen over de ‘goeie bagage’ van der kinderen. Je hebt toch zelf hier gezegd dat je dochter als propagandist voor de vhp werkte tijdens de verkiezingen. Dat lijkt me niet een geval van iemand die ‘keuze zat heeft.’ Go dok yere met je leugens. Je bent al herhaaldelijk door de mand gevallen als net zo’n ziekelijke leugenaar als je afgod bouta. Maar dat is de bekende paarse modus operandi. En ga maar liever kijken naar wat jouw soortgenoten in afrika allemaal voor rotzooi opvreten waardoor de wereld nu opgezadelt is met HIV/AIDS en Ebola. Dus liever hou je je stomme snuit maar dicht hoor, kes kesi. Ga je meester bouta maar troosten met z’n verlies.


  Maak melding

 31. Paarse rioolratten propaganda hier.
  Als jullie toch zo van overtuigt zijn dat Chan Santokhi niet te vertrouwen is, wat let de man nog verder om die crimineel uit te leveren?
  Surinamers gaan er echt niet slechter van slapen.


  Maak melding

 32. Wellicht is het toch een idee om te beginnen te denken over uitlevering.
  Het parlement van Suriname heeft toch nu een sterk wapen: Gelegenheidswetgeving!!!!…..


  Maak melding

 33. Het doet …VRESELIJK PIJN …. je denkt somebody te zijn … de volks-poepejantje plesident.

  Er worden gesprekken gevoerd over hoe verder met de ontwikkeling van dit prachtig land … je doet niet mee … je bent door het volk buitenspel gezet.

  Het doet pijn … MMDDB … je bent gereduceerd tot …. Nul, Nul, Nul, Nul !!!!!!!!

  TEK’ JOE BONDROE …. HARA DANG !!!!!!!!!

  Neem je slaafjes …. Bouva, Misjikeba, Jenny, Ab{d}boel, Keskesie Afonsoewa, Hooghart, Nading … mee om werkzaamheden te verrichten op Broko Baka …. terwijl je suf gerookt uitrust in je amaka !!!!

  Het liefst zie ik in Santo Boma !!!!!!!!


  Maak melding

 34. De sheriff moet een Sabakugelegenheidswetgeving maken, waarbij alle criminelen en drugsdealers inclusief de grootste drugsdealer Lonny en boef Somo opgepakt worden! Netjes opgeruimd en kan de sheriff met een schone lei beginnen(;-)


  Maak melding

 35. Wayambo 12 juni 2020 At 06:58
  Het zit je dwars he dombo, op kosten van de Nederlandse belastingbetaler de hele dag hier onzin zitten uitkramen…..Er is toch geen zinnige discussie mogelijk met jou.
  Dus krijg toch lekker de tyfus van mij yo paarse rioolrat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.