Bezorgde burgers regelen goedkope overlevingspakketten voor mensen in nood

15
Bezorgde burgers regelen goedkope overlevingspakketten voor mensen in nood

Vier bezorgde burgers in Suriname hebben deze week de handen ineen geslagen en zijn een actie gestart om goedkope overlevingspakketten voor mensen in nood samen te stellen en te laten verspreiden. Het is met name bedoeld voor een grote groep mensen, die vanwege de COVID-19 situatie zonder inkomen zit en deze pakketten tegen een scherpe prijs kunnen kopen. Lees hieronder meer over dit initiatief ‘SU Lockdown Nowtu’ van Cynthia Mc Leod, Jessie Doorson, Meredith Essed en Tessa Sendar en steun de Stichting People Helping People:

Al enige tijd heeft de Covid-19 pandemie ook Suriname in haar greep. Vele burgers hebben sinds midden maart toen de eerste maatregelen zijn afgekondigd, minder of soms zelf helemaal geen inkomen. Vanaf maandag 8 juni 2020 zijn de Covid-19 maatregelen verscherpt en wordt deze groep alleen maar groter. Denk maar aan de mensen die een bestaan hebben in de grote informele sector in Suriname en die nu allemaal verplicht thuis zitten, zonder inkomen.

Hadden deze mensen niet aan de gevolgen moeten denken die een crisissituatie met zich mee kan brengen? Ja zeker, maar dat is een discussie die gevoerd moet worden nadat we uit deze situatie zijn gekomen. Is het de taak van de overheid om een potje te reserveren voor noodsituaties? Ook daar kan bevestigend op gereageerd worden, maar ook dat neemt niet weg dat er een grote groep in de samenleving is die NU dringend hulp nodig heeft.

Wat kunnen we met zijn allen doen om op onze eigen manier een steentje bij te dragen? Ja we weten dat de economische situatie in het land sowieso op velen een zware wissel trekt. Toch kan iedereen, op zijn/haar eigen bescheiden manier, ervoor zorgdragen dat we als Srananmans hier met z’n allen doorheenkomen. Ook onze diaspora zijn daarom van harte welkom te doneren!

We hebben enkele leveranciers bereid gevonden hun bijdrage te leveren aan dit project. Aan de hand van de donatiegelden zullen we de komende 3 weken pakketten samenstellen (tegen een scherpe prijs!!) bij Fernandes Express en bij enkele groenten- en fruitleveranciers die daarbij ook de distrubutie geheel gratis zullen verzorgen naar de adressen door ons aangeleverd.

Let wel mensen het gaat om overlevingspakketten en de mogelijkheden die we op dit moment hebben om anderen te helpen! Ook wij willen de regels van het Covid management team opvolgen en onszelf en onze familie beschermen!

De tijd waar we nu in leven bemoeilijkt het om een hele reportage te maken. Toch willen we niet dat u enige twijfels heeft aan dit project en u ervan verzekerd bent dat alles dat gedoneerd wordt bij de juiste mensen terecht komt. Dit project zal daarom uitgevoerd worden in samenwerking met stichting People Helping People (PHP). Veel van de mensen die geholpen zullen worden zullen uit het bestand van stichting PHP komen. Echter verliezen we niet uit het oog dat er nu ook een grote groep mensen is die vanwege de Covid-19 situatie zonder inkomen zit. Kent u zo iemand? Geeft u die persoon dan op via deze link.

Wilt u bijdragen? Dit is het rekeningnummer waarop u dat kunt doen met als omschrijving SU Lockdown Nowtu:
DSB SRD giro: 26.41.232 t.n.v. Stg. People Helping People
DS EUR giro: 26.41.224 t.n.v. Stg. People Helping People
ABN AMRO rekeningnummer: NL22ABNA0578288265 t.n.v. C. Mc Leod – Ferrier


15 REACTIES

 1. Goed bedacht, mooi initatief,maar banken werken niet en Atm,s zijn leeg,zelf mensen met geld op de bank en mensen die euro pensioenen krijgen kunnen niet aan hun geld komen.daarnaast mag je 1 dag p.w tussen 7 en 2 uur ,smiddags uit je thuis gevangenis, door het militair covid team bepaald op straffe van een boete van 25.000 srd of 6 maanden gevangenisstraf. Veel Suri,s met Ned.paspoort beginnen het zat te worden en beginnen retour tickets KLM naar Ned te boeken,Vrijheid staat voorop.


  Maak melding

 2. Aaai baja Misikaba had Dubai achtige welvaart beloofd. 10 jaar regering Bouterse heeft het land tot Afrikaanse proporties gebracht. Bouterse heeft een pakketten economie gecreeerd en nog gaan ze met 16 zetels van door. Walgelijk.


  Maak melding

 3. Geef die mensen een emmer met een maisplantje. Dan hebben ze binnen 3 maanden tenminste mais om te eten.
  Ook kan je denken aan het schenken van pijl en boog. Dan kunnen ze de gado fowroes en grietjebies neerschieten voor het vlees. En vallen om awaries, muizen en alata’s te vangen.
  Ze moeten natuurlijk wel iets gaan eten. Nood breekt wet.


  Maak melding

 4. Binnen 6 maanden na installatie van de nieuwe regering gaat de oranje olifant valuta schijten en zullen alle problemen in Suriname opgelost zijn! Geen pakketten meer! Dat heeft de sheriff tenminste beloofd!


  Maak melding

 5. Ik dacht dat bepaalde soorten in Su bereidt waren om zelfs gras te eten .Ik denk dat ,dat de reden zijn dat de mensen nog steeds niet zijn geholpen door onze grote leider.


  Maak melding

 6. Wayambo

  11 juni 2020 At 15:33

  Binnen 6 maanden na installatie van de nieuwe regering gaat de oranje olifant valuta schijten en zullen alle problemen in Suriname opgelost zijn! Geen pakketten meer! Dat heeft de sheriff tenminste beloofd!

  ===============================

  Ga nu eens concreet in op de uitspraken van Misikaba. Hij heeft beloofd van Suriname een Dubai te maken. Iedereen weet dat de nieuwe regering een zware klus gaat krijgen. Als er iemand iets te verwijten valt dan is het de Ndp. Zij hebben deze chaos veroorzaakt. Graag jou INHOUDELIJKE comment hierop.


  Maak melding

 7. Wayambo, maïs??? Gaan ze die wel zaaien, ze zijn te lui om hun gezonde handen en gezonde benen te gebruiken om nuttige dingen te doen, alleen maar klagen, verwijt ingenschelden


  Maak melding

 8. Koos
  Bouterse heeft een pakketten economie gecreëerd en nog gaan ze met 16 zetels van door. Walgelijk.

  Koos
  Ik ben het eens met je reactie. Dan dus gelijk mijn vraag:
  “Indien de mensen die op Bouterse en de NDP hebben gestemd hem het waard hebben gevonden, ondanks zijn verwoestende wijze van besturing van Suriname, moeten zij elkaar dan niet de helpende hand toesteken zodat zij in leven kunnen blijven om in 2025 voor de NDP te kunnen stemmen?”
  Een eerlijk antwoord hierop is:
  “ja ze hebben gekozen en dus gevraagd om hun leider en de partij die hen naar de 2e Dubai zou leiden dus moeten zij van hem die zij zo steunen van hem hun pakketten steun ontvangen”


  Maak melding

 9. We zitten antilleanen uit te lachen, maar zelfs yu di korsou is al lang bezig met containers uit nederland. Onze diaspora zijn de gierigste van heel caricom, waar blijft vhp nederland? Of zitten die nog steeds te denken aan de verkiezingen in su en hoe ze aan ONZE olie kunnen komen?


  Maak melding

 10. @Bigi Sma, de paarse partij heeft bewezen niet te kunnen regeren. Wat bezielt de Suri’s om op de paarse partij te stemmen. Daarover kunnen we alleen gissen. Heel vreemd. Je gaat toch ook niet de voeten van je eigen beul kussen. Nee dit gaat een lange pijnlijke weg worden en er zullen nog vele lijken uit de kast komen waarbij de nieuwe regering de schuld in haar schoenen geschoven krijgt. Immers de beste stuurlui staan aan de wal.


  Maak melding

 11. Goed initiatief. Daar zijn er meer van.

  Ramsukul #8 op de kandidatenlijst VHP in Paramaribo heeft reeds diverse armlastige burgers reeds GRATIS voorzien van levensmiddelen via zijn hulporganisatie. Velen dragen hun steentje bij in deze moeilijke tijd.


  Maak melding

 12. Don
  Onze diaspora zijn de gierigste van heel caricom, waar blijft vhp nederland?

  Dom Don
  Mijn reactie op jou input :
  Diaspora zijn voor hun familie de gierigste niet. Ook zij hebben het moeilijk met alle Corona regels en gevolgen.
  Wat doe jij Don zelf hieraan om jou medemens te helpen in Suriname?
  Je kunt pakketten sturen dan ondersteun je de handel hier in Nederland (bijvoorbeeld, is dus waar je woon en werkt) maar je kunt ook kiezen door geld op te sturen naar Suriname dan ondersteun je tegelijkertijd ook Suriname en de handel in Suriname.
  Kwestie is eerst
  Hoe doe ik het zelf in Nederland (bijvoorbeeld) om eerst mijn eigen schip drijvende houden eer ik de sloep van Suriname probeer te redden.


  Maak melding

 13. Bigi sma, ik reageer niet graag op reacties maar een onderzoek heeft dat uitgewezen. Was in de kranten te lezen, guyanezen staan op nr 1. Ps ik heb altijd al geholpen in mijn directe omgeving, jaren voor covid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.