Sudanta Suriname geeft gezinnen ondersteuningspakket

16
Sudanta Suriname geeft gezinnen ondersteuningspakket

Sudanta Suriname heeft 20 gezinnen een ondersteuningspakket gegeven om deze moeilijke tijd door te brengen. Het gaat om een pakket met basisgoederen.

“T ergst wat ouders kan overkomen is geen eten op tafel kunnen zetten voor hun kinderen. Met een lege maag naar bed is gelijk aan ‘t gevoel van elk ander ziekte die bestaat. Helemaal niet prettig”, aldus het bedrijf.

De overheid zal ook ondersteuningspakketten verstrekken aan burgers, die behoefte hebben aan steun om de COVID-19 lockdownperiode van 8 tot 21 juni 2020 te overbruggen. Het gaat in deze om personen van sociaal zwakke huishoudens, die zich nooit ergens hebben geregistreerd. Hier kunt u de criteria lezen om in aanmerking te komen voor het steunpakket.


16 REACTIES

 1. in principe moet de staat een aparte pot hebben voor nood situatie,s , ik hoop dat wy by deze leren dat er een potje moet zyn voor calimiteiten als deze (rampen)


  Maak melding

 2. Leveringen van pakketten domineren het nieuws. En daarmee is e NDP regering met vlag en wimpel geslaagd. Ze hebben een economie gecreëerd waarbij de bevolking hulp verslaafd is gemaakt. Dan nog weet de NDP 16 zetels te bemachtigen. Zegt genoeg over een bepaald gedeelte van de surinaamse bevolking.


  Maak melding

 3. Liever dominatie leveringen voedselpakketten dan weer een of ander rasistisch hoofdstuk. Voedselhulp is in elk land aanwezig. Vooral in deze lockdown. ALLES BEHALVE OOK TEVEEL POLITIEKE ROMMEL😤✌🏽


  Maak melding

 4. @John: De slogan Tai hori libi deh sloeg niet echt op armoede maar om 1voudig maar gezond te eten en dat kkon zelfs/mn door tai hori==>Bakkeljauw en er werd ook speciaal voor NPS ers een patroon bedacht voor een bloes/hemd en die heette TAIBERE de gedachte daarachter was de buikriem aantrekken en werken aan vooruitgang. Iedereen zou de handen nl uit de mouwenn moeten steken om te eten en zo mee te werken aan de opbouw van het land. De behoeftigen kregenn een voedselpakket van de Bedeling, gratis medische verzorging en medicamenten en een bepaald bedrag. In die tijd ontstonden ook de woonprojekten om een einde tte maken aan de Prasi Osso’s. De huizen werden met bouwmaterialen van eigen bodem gebouwd zoals hout van Bruynzeel en steen van Vyent enz. Ook de zelfvoorzienigheid werd gepromoot zoals prani wang sani na tapoe joe djari anga a berm en kweki fowroe nanga doksi. Uit die tijd stamt de verkiezingsleuze WACHT EVEN WEEST GERUST ALLES KOMT TERECHT . Ook toen zaten de NPS en VHP in dde regering. deze partijen hebben altijd een soort liefde/haat verhouding gehad naar mekaar maar samen bouwden ze wel het land op.

  Ontopic mooie geste zo moeten eer meer bedrijven helpen Chapeau!


  Maak melding

 5. GFC NIEUWS- Rijstboeren van Nickerie hebben een beroep gedaan op de VHP om de Wakaypomp te voorzien van brandstof.

  Zonder te aarzelen heeft de Agrarische Raad van de VHP maandag de Wakaypomp voorzien van brandstof en zijn hierdoor de rijstboeren verzekerd van constante aanvoer van water dat noodzakelijk is voor de inzaai van padie.

  Dank je wel president Chan. Dat kunnen de paarse bende niet eens. Ze hebben schijt aan de boeren en denken alleen maar aan hun eigen zakken.


  Maak melding

 6. In Suriname zijn er zoveel manieren om te overleven. Luilakken klagen altijd. Ik heb gisteren bitawirie geoogst, kouseband die ik in 5 emmers heb geplant. Peper.
  Ik kan ze niet eems opmaken. Verdeel het.
  Ik heb eens van iemand geleerd, plant op je erf en je hebt altijd eten.


  Maak melding

 7. Echt hè. Heel de wereld zit te vechten tegen een pandemie. Mensen, individuen en organisaties bieden ondersteuning aan behoeftigen en dan hebben we een paar van de figuren die aan cognitieve dissonantie lijden daar tussenin, die politiek willen bedrijven met een pandemie. Laat het een keertje op hun bord aandienen zullen ze inplaats van Nederlands, Spaans beginnen te bezigen. Wat bereik je daarmee, help de behoeftigen. Wat is er verkeerd daarmee. Maar nee, dan is het de VHP, dan is ’t schuld van ABOP en dan is een wanbeleid van de NDP. Het probleem is daar, als je geen constructieve bijdrage kan leveren, hoepel op.
  Ik wens hun heelveel succes.


  Maak melding

 8. @Wendy: En hoe zit het met je eersteklas boomkip? In welke fruitboom van je ouders kweken ze die ? Ik denk Goejaba en Zuurzak.
  Dat een zo omhoog gevallen product als jij die altijd alles A kwaliteit kocht moet nu je eigen eten telen en eten a bigi libie keba!


  Maak melding

 9. Opgegroeid in de jopie pengel periode keken we jaloers naar de creolen die alles kregen van jopie. Met kleren en geld leken ze rijk voor ons. Toen kwam een javaanse minister voor jopie werken. Hij had een bodyguard tegen o.a.santet oftewel wisie. Hij had de denking nodig. We hadden een creoolse vriend die ons wees hoe wij ook sommige jopie dingen konden krijgen.

  Mijn moeder plante peper op ons erf en had kippen. Mijn mom droomde van plantage. Ze waren zelf voorziend. Rijst, cassave, groenten en vis van de zwamp.Oja, kippen en doksen, p!antain en vruchten als mangos. Maar weinig geld. Toen was rijksdaalder veel geld. Toen moest ze voor 30 gulden per maand werken.


  Maak melding

 10. In Suriname heeft men geen voedselpakketten nodig tenzij imand ziek ,gehandicapt en een financieel arme hoogbejaarde is.
  Ik ervaar grote delen van surinamers als tori mang en tori vrouw
  Hele dag op face book en zich aanmelden voor overheidspakket terwijl ze genoeg grond hebben om de dagelijkse maaltijd zelf op tafel te zetten

  Dat bedelmentaliteit wordt ook nog eens een keer gesteund door fam, kennissen uit het buitenland
  Vooral uit Nederland.
  Ik ken toevallig een sur hindoestaanse vrouw die zich waand een geweldige posititie binnen het Ned korps te hebben en dan even aan haar nicht gaat vertellen hoe ze zaken moet aanpakken om mee te gaan met de digitale wereld.
  Ze heeft haar zelfs een mobil en een ticket gegeven. Het gevolg is nu dat ze verslaafd is aan geroddel op face book ea
  Haar erf en grond heeft nieteens een plant


  Maak melding

 11. tungak 10 juni 2020 At 17:43

  Opgegroeid in de jopie pengel periode keken we jaloers naar de creolen die alles kregen van jopie. Met kleren en geld leken ze rijk voor ons. Toen kwam een javaanse minister voor jopie werken. Hij had een bodyguard tegen o.a.santet oftewel wisie. Hij had de denking nodig. We hadden een creoolse vriend die ons wees hoe wij ook sommige jopie dingen konden krijgen.

  Mijn moeder plante peper op ons erf en had kippen. Mijn mom droomde van plantage. Ze waren zelf voorziend. Rijst, cassave, groenten en vis van de zwamp.Oja, kippen en doksen, p!antain en vruchten als mangos. Maar weinig geld. Toen was rijksdaalder veel geld. Toen moest ze voor 30 gulden per maand werken.
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Nee ook ik ben in die tijd opgegroeid trang tranga NPS maar wij kregen niets. Pengel leerde ons om in onszelf te investeren en als je iets wilde moest je ervoor werken en zelf moest vissen en kweken om wis en vlees te eten planten planten en nog eens planten. Scholen waren zwaar gesubsidieerd er werd in de jeugd/toekomst geinvesteerd de moeders bakten koekjes of deden dingen op zuur ze maakten ijsblokjes en verkochten ze op stoepen of gewoon in flessen op het raam en wanner het ging kwam er een uitstalkast. Ze verkochten ook zuurwater zodat je je dorst kon lessen na school. Het volk leerde van mekaar en leefde met mekaar je groenten en fruit kwamen over het algemeen van de Hindostanen die ook aan huis kwamen. De Javanen en Chinezen verkochten hun waren er kwamen veel hindostaanse buurtwinkels die eerst begonnen als Ons Belang. De Hindostanen investeerden in hun volgende generaties en de Creolen snapten niet hoe ze dat deden. maar die aten hun dal en waren tevreden. Ze bakten hun eigen roti en kochten weinig vers brood 2x per dag. De mensen in de distrikten hadden per distrikt hun specialiteit. Je kreeg de werkverschaffing de woonprojekten Je plantain/bananen werden export producten er werd naar water geboord en er kwam olie naar boven in Saramacca.
  De Surinaamse gulden was 3x meer waard dan de Nederlandse gulden.
  Suriname had met de VHP en NPS nu veel verder kunnen zijn maar ja toen begonnen de afsplitsingen net de PNR en de PNP. KTPI was altijd een soort Koeparie PSV deed het rustigaan en bleef de RK partij Ja er zijn grote lijders uit de Surinaamse grond ontsproten maar helaas ook een paar klerelijers die als moderne Kaïn ’s hun broeders/Landgenoten hebben afgeslacht. Landgenoten die de potentie hadden om Suriname groot te maken en die hebben het land en de centen van het volk leeggeroofd. Nietsnutters die met Usi ’s regeerden, moordden en roofden. Suriname was tot 1980 het enige integere land in Zuid Amerika in de moderne geschiedenis (op fr Guyana na)
  Ik zou het wel weten als ik jonger was en Surinamer.
  Met heimwee denk ik soms terug aan de betekenis van onze oude vlag.
  GOD ZIJ MET ONS SURINAME!!!!!!!


  Maak melding

 12. Wendy 10 juni 2020 At 12:11
  In Suriname zijn er zoveel manieren om te overleven. Luilakken klagen altijd. Ik heb gisteren bitawirie geoogst, kouseband die ik in 5 emmers heb geplant. Peper.
  Ik kan ze niet eems opmaken. Verdeel het.
  Ik heb eens van iemand geleerd, plant op je erf en je hebt altijd eten
  ============
  Goed van je hoor Wendy. Dat zijn heel lekkere en gezonde groenten uit je eigen tuin, zonder pesticiden!! Ik koop in Nederland bitariwiri die ze in kassen planten, maar is niet zo lekker als die van Suriname, ze hebben niet echt naar bitawiri geur!


  Maak melding

 13. Hallo, ze hebben mijn reactie verwijderd waardoor al die reageerders op mijn reactie onbegrijpelijk overkomen. Nu snap ik al die onbegrijpelijk reacties op waterkant. Als je de bron waarop gereageerd wordt verwijderd, lijken alle daarop betrekking hebbende postings op koeterwaals.
  Advies aan waterkant: verwijder alleen die reacties waarop niet gereageerd is.
  Dus mensen: Vaak heb ik bepaalde reacties niet begrepen. Nu dus wel.
  Van dit bericht heb ik geen kopie achter gehouden. mensen houdt daarom van al je postings een kopie achter voor het geval jij de posting moet herhalen. Als waterkant het verwijdert kan je nog altijd je kopie plaatsen.
  Mijn stuk ging over voedsel en kledingverstrekkingen tijdens de slavernij in vergelijking met de huidige tijd. Arme mensen worden nog steeds als slaven behandeld. Ik heb het ook gehad over tai hirie, Libië de. Nu heb ik zin om die hele uitgebreide wet uit die goede? oude tijd te publiceren,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.