Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) website tijdelijk buiten werking

11
'PSA houders kunnen niet stemmen op 25 mei'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname heeft onlangs bekend gemaakt dat de Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) website vanaf 5 mei 2020 wegens een technisch probleem buiten werking is.

Het bovenstaande houdt in dat de indiening van een PSA-document aanvraag wordt gestagneerd. Het volgen van het verloop van de PSA-aanvragen, die voor 5 mei 2020 zijn ingediend, is als gevolg van het technisch probleem ook niet mogelijk.

Dit geldt ook voor het afhandelen en toewijzen van het PSA-document. Aan de personen die in de periode maart- mei 2020 een PSA- aanvraag  hebben ingediend wordt gevraagd rekening te willen houden met de ontstane situatie en alle documenten te mailen naar psa.conza@gov.sr en cc.PSAregistratie2020@gmail.com.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is thans drukdoende om een duurzame oplossing te vinden voor het ongerief.


11 REACTIES

 1. Het Surinaamse volk is afgelopen 10 jaren bewust dom gehouden door mpp bouta en co. Maar eindelijk komt er een einde hieraan. Nu in een snelle vaart de ontwikkeling zetten. Yes we Chan!

  De rovers en plunderaars mogen nimmer ongestraft blijven. Santo Boma Tori boi. Tan teki.


  Maak melding

 2. Oh belang! Ik heb mijn verblijfsvergunning ook laten vervallen. Ik wil niet meer in die roversbende wonen. Heb het goed hier in Nederland.


  Maak melding

 3. De problemen rond het PSA document zijn al eerder begonnen en dan in aug. Vorig jaar op het consulaat in Amsterdam.
  Had het in juli aangevraagd , kreeg een bevestiging van ontvangst, na een aantal weken telefonisch kontakt opgenomen waar het document bleef, moest maar per mail reageren, kreeg daarop ook geen antwoord. Ben meeliftend op het PSA van mijn vrouw maar wel met een toeristenkaart naar Suriname vertrokken. Kreeg daar op het ministerie in Paramaribo, waar we persoonlijk enkele weken later naar te zijn gegaan met wat er aan de hand was, te horen van een vriendelijke medewerker die in hun computer keek dat mijn document gewoon in Amsterdam lag maar of ik nooit geen mail van hun had gehad, nee dus, maar het zou opgestuurd worden, en over 2 weken in Paramaribo zijn , na die weken maar weer terug naar vreemdelingen zaken, weer het hele verhaal verteld , maar ze wisten van niets, wel excuses en ze zouden het natrekken en weer telefonisch kontakt opnemen intussen konden we toch niet terug door de lockdown en hoefden we ons niet druk te maken, omdat we weer niets hoorden na een 2 weken maar weer naar vreemdelingenzaken en wat bleek, lag het daar gewoon al een poos met de datum van ingang medio aug 2019, had intussen kontakt opgenomen met de Nederlandse overheid en me daar uit te laten schrijven en andere zaken te regelen want we waren toch al van plan in Suriname te gaan wonen na mijn pensioenering, wat we nu dus ook doen, maar de hele gang van zaken verdient dus beslist geen schoonheidsprijs, zowel de afhandeling in Amsterdam als die in Paramaribo waar ze in ieder wel geval vriendelijk waren in tenstelling tot het telefonisch kontakt met Amsterdam waar ze kortaf bij het onbeschofte af, het zou ook nog aan mij liggen, heb maar niet gezegd wat ik over hun dacht


  Maak melding

 4. Ik wacht al vier maanden op mijn psa kaart. Nooit een e-mail gehad vanuit Suriname dat ik nog een document moest inleveren. Ik heb hun drie keer een e-mail gestuurd maar NOOIT een antwoord ontvangen op mij e-mail. Verder kon ik ook de status van mijn aanvraag ook niet achterhalen. Na 2 maanden heb ik zelf gebeld naar Suriname om de status op te vragen en werd op een onbeschofte manier toegesproken door een dame. Ik moest me echt inhouden want als Surinaamse Nederlander wordt je in Suriname snel uitgescholden. Maar ze staan wel met hun hand op als ze die euro willen hebben. Jammer dat zo’n mooi land door gebrek aan kennis, laksheid, corruptie en vriendjespolitiek zo ten onder gaat. Zou mij niet verbazen als hun website is gehacked of dat ze niet betaald hebben voor de website server. Zou mij niet verbazen als ze allle ingediende gegevens van alle aanvragen kwijt zijn.
  Tot nader orde wacht ik nog steeds op mijn psa kaart.


  Maak melding

 5. Ze zijn bezig met het wegmoffelen en verdoezelen van bewijzen van corruptie en fraude. Straks ga je van de nieuwe (niet paarse) bezetting horen dat er miljoenen aan inkomsten uit de afgifte van PSA documenten niet verantwoord kan worden. Gewoon verdwenen net als bij de NSO. Ze proberen nu hun straatje schoon te vegen dus hebben geen tijd voor dienstverlening.


  Maak melding

 6. Wat een nare vooroordelen zeg,hebben jullie je ooit Surinamer gevoeld ? vraag ik me af
  dat het digitaliseren by onze overheidt niet tot in de perfectie goedt werkt hoeft nog geen reden te zyn om zo aftegeven op Surinamers
  alof er in Nederland geen storing voorkomt op kantoren van de overheidt
  ik begryp de iritatie wel maar ,wees niet te critisch want het kan voorkomen tog
  ik heb het ook moeten doorlopen,dus ervaren,uiteindelyk toch goedt gekomen
  als surinamers wat nodig hebben moet het snel gebeuren,dat werkt niet altydt


  Maak melding

 7. Heb mijn documenten op nieuwe opgestuurd. Aanvraag PSA was op 13 april 2020. Ben nog steeds aan het wachten.
  Op een antwoord van buitenlandse zaken
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.