Nieuwe coalitie consulteert maatschappelijke organisaties

14
vhp-abop-nps-pl-nieuwe-regering-suriname

De nieuwe coalitie bestaande uit VHP, ABOP, NPS en PL is dinsdag 9 juni gestart met de eerste consultaties met diverse maatschappelijke organisaties in Suriname. Hiermede wordt verdere invulling gegeven aan de doelstelling van deze samenwerkende politieke partijen om transparantie te bevorderen en beleid te maken op basis van de noden van het volk.

Tijdens de consultaties geven de organisaties hun visie ten aanzien van de actuele financieel-economische problematiek en de onzekerheden die hiermee gepaard gaan; zij zijn ook gevraagd met concrete oplossingsvoorstellen te komen en aan te geven wat zij verwachten van de nieuwe regering. Vanwege de stringente maatregelen in verband met de COVID19 epidemie werden de consultaties via ZOOM-video conferencing gehouden. De leiders van de coalitiepartijen waren conform de corona voorschriften in de vergaderzaal van de VHP aan de J.Lachmonstraat. De participanten konden via ZOOM inloggen.

Op deze eerste dagen werden extensieve consultaties gehouden met bedrijfsleven organisaties (VSB, ASFA en AKMOS), alsmede met de Surinaamse Bankiers Vereniging, waarbij in een openhartige sfeer presentaties werden gehouden over de financieel-economische problematiek in het land en de gevolgen hiervan voor de leefbaarheid in het land. Uitgebreide informatie over de gezondheidszorg werd eveneens gepresenteerd door de Medische Zending, met veel aandacht voor de Covid-19 situatie in het binnenland.

De inzichten van de verschillende organisaties zullen worden meegenomen bij de opstelling van het regeerprogramma en in de beleidsintentie van de verschillende ministeries. Deze consultaties
maken onderdeel uit van het voornemen van de coalitie om breed draagvlak te creëren voor het te voeren beleid. De crises waar ons land voor staat, kunnen alleen door gezamenlijke inspanning worden aangepakt. Daarbij is het goed als partijen ook goed inzicht hebben in elkaars wensen en verwachtingen.

Coalitie leiders zijn uitermate tevreden met de consultaties op de eerste dag, die gekenmerkt werden door openhartigheid, professionaliteit en de bereidheid om met deze coalitie serieus en met daadkracht te werken aan de oplossing van de bestaande problemen. Allen zijn het erover eens dat alleen door inspraak en gezamenlijk optreden Suriname uit het slop kan worden gehaald, melden de partijen in een gezamelijke persbericht.


14 REACTIES

 1. De daadkracht van de toekomstige regering straalt er vanaf. Er gaat een frissen wind waaien in Suriname. Zaak is om snel te inventariseren hoe groot de schade is. Daarna kan men de nodige maatregelen nemen. Laatste wat Suriname moet willen is Guyanese toestanden. Bouterse en de NDP moeten hun nederlaag erkennen en in Augustus de macht overdragen.


  Maak melding

 2. Dit is pas professionele aanpak van het begin. Bij de vorige regering was de professionaliteit zoek geraakt.

  Inderdaad moet er eerst een inventarisatie plaats vinden betreffende omvang van de schade en dan tolereren wat noodzakelijk voor prioriteiten.

  Ik wenst deze heren succes toe.

  Krakti!!


  Maak melding

 3. Wayambo, weer aan de Palm gezeten.
  Hij kraait maar wat. Ooit heb ik hem aanbevolen om bierha te gaan oefenen voor zijn excellentie bouta en alu baba .
  Het is nog niet bekend of waldo zijn huiswerk heeft gemaakt.
  Zo te zien is wayambo alias Waldo van geen ene kant.

  Do naw par chalna gar phat ke marna 🤣🤣🤣🤣🤣

  Succes!!


  Maak melding

 4. Suriname bijna uit de greep van de dictator. Mpp bouta moet hen nog feliciteren. Daarna kan de ALCOHOLIST rechtstreeks naar Santo Boma gaan.


  Maak melding

 5. Nou, Lonny kijkt op zijn mobiel of zijn drugstransporten en illegale goudtransport naar Frans Guyana goed zijn verlopen! Kassa!!!!

  En de twee slijmballen en nietsnutten naast Lonny en sheriff moeten verplicht uit een oranje beker hun koffie drinken! Lonny weigert dat te doen!


  Maak melding

 6. Ontwikkeling begint met maken van plannen. De paarse rovers werkten zonder planning. Kriskras plunderen van het volk is zwaar afgestraft. Santo Boma volg zo.


  Maak melding

 7. Goede start. De ndp luisterde naar de business mensen en sociale organisaties. De uiteindelijke beslissingen zijn van de partij zelf en pissen off de zaken mensen en sociale groepen. Hopelijk laat deze coalitie het niet zover komen. Zoals ze begonnen zijn leggen ze de basis voor een solide verkiezingsoverwinning in 2025.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.