Kenteken nummer procedure zal toch niet worden ingezet

23
Kenteken nummer procedure wordt toch niet ingezet

Het Covid-19 Management Team in Suriname heeft zojuist laten weten dat de gisteren aangekondigde beperking van het verkeer op basis van kentekens, niet door gaat. Dit omdat het plan in de uitvoering kan mislopen. Dat heeft DNV directeur Danielle Veira laten weten op de persconferentie maandagavond.

De mededeling van gisteren komt daarmee te vervallen. “De uitwerking van het kentekenplaat idee gaat niet door. Wij gaan niet een regeling treffen om u op de openbare weg te laten begeven op basis van uw kentekenplaat” aldus Veira.

Ze gaf daarbij aan dat er alleen gekeken zal worden naar de eerste letter van de achternaam. Dat wil zeggen, burgers mogen als vogt op straat gaan:

Maandag: personen wiens familienaam begint met A,B,C,D,E,
Dinsdag: familienamen met  F,G,H,I,J
Donderdag: familienamen met K,L,M,N,O
Vrijdag: familienamen met P,Q,R,S,
Zaterdag: familienamen met T,U,V,W,X,Y,Z


23 REACTIES

 1. Wat een Joke!!! Ik zie de politie al controleren op naam….. Alle auto’s stoppen en iedereen vragen naar legitimatie!!! Alleen in bananen republiek Su mogelijk!! Lig in een deuk!!!


  Maak melding

 2. Dus u wil de mensen een hele week pinaren voor ze voeding kunnen kopen. Hou nou op regering. U dupeert het volk alleen. Niks meer. En u sluit ook nog een plaats waar iedereen goedkoop groente kon kopen. Waar is je buurt winkels naar toe gegaan.


  Maak melding

 3. Punt is als je niks op straat te zoeken heb? blyf dan thuis voor je eigen best en die van anderen, is dat zoveel gevraagd, moet de POLITIE die gaan controleren? men gaat er van uit de het meerendeel van de mensen verstandig genoeg is om zich aantepassen
  Ik begryp de noodt wel,maar we zyn geen kinderen die gecontroleerd moeten worden er wordt van ons verwacht volwassen gedrag te tonen
  zodoende dit snel achter ons telaten en onze toekomst kunnen vervolgen ,GOD BLESS


  Maak melding

 4. @mevr Danielle
  overste u ben zo langzamerhandt een media ster aan het worden merk ik ,de toekomst is heel raar by deze ,zal my niet verbazen u binen kort van baan tezien verwisselen, bedankt voor wat u nu doet voor de gemeenschap en succes met uw Carriere


  Maak melding

 5. Skowtu heeft al aangeven geen wachter te zijn en mensen hun ID te gaan vragen…. maar okay met calamiteiten kan dat altijd nog…. ik mag morgen boodschappen doen…

  [wat vreemd dat mn berichten ineens gecontroleerd worden
  en m’n gevens blijven ook al niet opgeslagen…sta ik op de black list and WHY ?]


  Maak melding

 6. Jammer. Want als je familie naam op een andere dag zou vallen als je kenteken nr. Dan mocht je in feite 2 keer op straat gaan. Maar de grote vraag luidt of de mensen genoeg geld hebben om voor een hele week boodschappen te halen.


  Maak melding

 7. Vertel meer over locatie positief geteste personen. Als het gaat om personen uit het zuiden/oosten waarom Paramaribo op lockdown zetten….transparantie en minder angstzaaierij.
  Toon betrokkemheid met zelfstandigen en voorkom volkswoede


  Maak melding

 8. Hoort minister Elias zaken te regelen ivm deze uitbraak of is hij niet deskundig genoeg en het aan derden overlaat. Zo zie je dat je liever bij je pakketjes dienst was gebleven in nickerie


  Maak melding

 9. Ik ben ervan overtuigd dat er een groep zal zijn die constructief met deze regels zal omgaan netals de vorige die niet werden nageleefd door diezelfde groep met een aannemelijk gemaakte smoes. Ik zet mijn geld in op de woensdag en zondag.
  Ai Cinny ik denk dat het van de letters afhangt en de dagshift.


  Maak melding

 10. Geef je boodschappenlijst aan een familielid, met een andere achternaam, of buur en het probleem is opgelost.

  Zinloze aktie van dit laaggeschoolde meisje…duidelijk niet over nagedacht.


  Maak melding

 11. De ndp Commewijne kan de winnaar van het gewonnen lot van de paarse auto sinds 26 mei 2020 nog steeds niet vinden.

  De gewonnen auto is spoorloos verdwenen net als met het koortje van zijn zwembroek opgehangen.

  Op de foto is goed te zien dat auto met Covid- 19 paars besmet is en in quarantaine is geplaatst. Het is ndp extreem paars uit de ooghoeken kijken of deze auto bij de winnaar van de loterij van Commewijne komt.


  Maak melding

 12. Het standaard gelul van deze mini sters. Eerst met veel bombarie iets komen lopen verkondigen en daarna – o nee toch maar niet.
  kijk ik regeer het land.
  De vraag is wie is stommer, de minister of de volgeling


  Maak melding

 13. @Wayambo
  Over rancune gesproken
  Mahespalsing heeft geweigerd brandstof te leveren aan de wakaay pompen terwijl hij ook het product gebruikt van deze waterpompen
  Wat tekenend is voor deze bloedzuiger


  Maak melding

 14. Bigi Sma 9 juni 2020 At 13:23
  @Wayambo
  Over rancune gesproken
  =======
  Ik ken familie Mahespalsing in Nickerie. Ik moest in Suriname voor controlewerkzaamheden vaker naar Nickerie en heb vaker met een collega (M. Hirasingh) gelogeerd bij de familie Hirasing (Diamond), een familie van Mahespalsing. Zij moeten hun verlies waarschijnlijk nog verwerken! Maar van mij geen slecht woord over hun(;-)


  Maak melding

 15. Nou je kunt zeggen wat je hebben wilt,maar als er een persoon op dit moment amusement van hoge klasse biedt, dan is het deze mevrouw Doewet. Zegt de dingen zoals die in haar opkomen en vergeet zich soms, zoals nu, ervan te vergewissen dat wat zij roept wel kan. Is haar, volgens mij ‘door Covid ontgaan dat zij in Suriname woont waar veel op papier misschien, maar niet in de praktijk werkt.

  Wellicht dat dit kentekengebeuren toch nog een keer gaat gebeuren.

  Is helemaal mijn Dame deze mevrouw.


  Maak melding

 16. Is er al iets bekend wat er uit de bus is gekomen van het onderzoek die de PG had laten instellen naar de DNV ivm de bijna ontvoering van Rodney Cairo op 16 april. Deze doewet doewet mevrouw zou tog met een verklaring komen? STREI had een aanklacht ingediend.


  Maak melding

 17. Het zou inderdaad niet gewerkt hebben. Je kenteken zou op een andere dag kunnen vallen dan je familienaam. Hoe dan ??? Het resultaat zou chaos zijn. Het is goed dat ze die fout hebben ingezien en die maatregel niet meer invoeren.
  M.b.t. de zogenaamde naamdagen, dat gaat ook niet helemaal werken in de praktijk. Wanneer mensen dringend boodschappen moeten hebben dan gaan ze echt niet wachten op de dag waarop ze volgens die omhooggevallen mevrouwtje doewet op straat mogen om naar de supermarkt te gaan.
  De politie is zo dun bezaaid dat ze echt niet in staat zijn om effectief controle te kunnen houden dus mensen gaan een boro nemen in dringende gevallen. Nood breekt wet.


  Maak melding

 18. @ Een Surinamer 9 juni 2020 At 18:18

  Zolang mevrouwtje doewet zich nog in een machtspositie bevindt, is ze in staat om het justitieel onderzoek te frusteren met het opwerpen van blinde muren. Dat houdt op zodra haar partij (ndp) niet meer aan de macht is. Mevrouwtje doewet mag zich dan gaan voorbereiden op een verblijf achter de tralies waar ze zichzelf zal moeten vingeren pardon behelpen.


  Maak melding

 19. Doewt heeft haar militair uniform verwisseld voor een doktersjas of heeft ze zo snel haar artsenbul gehaald,als dat zo is kan ze straks een eigen dokterspraktijk opzetten
  bij aantreden nieuwe regering.groentenboeren,kippenfokkers,restaurants,scholen ,alles en danook alles ruineert deze regering onder het mom van Covid 19.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.