maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan der San krijgt SRD 177.000 uitbetaald voor verlofdagen van 2013 t/m...

Van der San krijgt SRD 177.000 uitbetaald voor verlofdagen van 2013 t/m 2020

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen dagen is er flinke ophef over onderstaande brief, waarin aangegeven is dat directeur van het Kabinet van President Bouterse Eugène van der San, zijn niet opgenomen verlofdagen over de dienstjaren 2013 tot en met juni 2020 als salaris uitbetaald krijgt. Het gaat om in totaal 170 dagen vakantieverlof, waarvoor hij ruim SRD 177.000 uitbetaald krijgt.

Volgens de brief zou Van der San vanwege dienstbelang niet in de gelegenheid zijn geweest om zijn tegoed aan vakantieverlof volledig op te nemen, zodat hij kort voor de verkiezingen nog aanspraak zou maken op dit enorme bedrag. Op 22 mei 2020 is besloten om Van der San over deze periode het salaris uit te betalen.

De brief werd rond gestuurd via WhatsApp en social media, waarbij er met verbazing op dit besluit wordt gereageerd. Volgens critici is het not done om verlofdagen over zoveel jaren op te sparen en dat in één keer te laten uitbetalen. Bij velen die in loondienst werken, zijn verlofdagen niet onbeperkt mee te nemen naar volgende jaren, is een veel gedane uitspraak op social media.

Van der San ziet het echter anders. Hij beroept zich namelijk op bepalingen in de Personeelswet en de wet financiële voorzieningen Ministers en Onderministers. In een ingezonden brief zegt hij dat de beschikking met betrekking tot de kapitalisatie van zijn verlof tegoeden een openbaar bestuursbesluit is. “Door het viraal rond te sturen probeert men op een verwerpelijke wijze aan stemmingmakerij te doen” zegt Van der San die aangeeft dat hij niets fout gedaan heeft.

Volgens hem is sprake van sabotage door onwetendheid, hebzucht, jaloezie en middelmatigheid. De directeur van het Kabinet van de President zegt ook dat hij een groot deel van dit aan hem rechtmatig toekomend bedrag, na aftrek van de belastingen, zal schenken aan het Su4Su Covid-19 Support Fund.

“Het fonds verricht voortreffelijk werk om te voorkomen dat wij allemaal door het Covid-19 virus creperen, hetgeen misschien voor Suriname een goede oplossing zou zijn” aldus Van der San.

Klik voor een vergroting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

89 REACTIES
 1. Mijn verlofdagen van het vorige jaar komen te vervallen als ik ze niet opneemt. SJAT LONT SJINNY kan zelfs verlofdagen van sinds 2014 meenemen naar het jaar 2020 en deze te gelde maken.

  Ja mang: Je hebt het voetvolk, KONINGEN, KEIZERS EN GODEN in SRANANG


  Maak melding
 2. Niets mis mee, gewoon jaloezie, afgunst en roddel! In Suriname heeft men verder geen bal om te doen dan met dit soort berichten naar de media te stappen! In mijn ogen is het juist een verliespost als je vakantiedagen laat uitbetalen. De helft gaat naar de belasting! En deze goeie man gaat een deel schenken aan een goed doel! Haleluja, god bless you Eugène!!! Juist respect als je dat doet!

  In Nederland heb ik tot vorig jaar gebruikmakend van de IKAP-regeling gemiddeld elk jaar een maand netto extra salaris laten uitbetalen! Je betaald wel gemiddeld 49,02% aan belasting hierop. Ik kon de helft (204/2= 102 uren) van mijn compensatieverlof laten uitbetalen en daarnaast met toestemming een behoorlijk aantal dagen regulier verlof! Gemiddeld kon ik dus 22 dagen per jaar aan verlofdagen laten uitbetalen! (Trouwens, bij de nieuwe IKB-regeling ingaande 2020 kan ik maar 51 uren per jaar laten uitbetalen of tot mijn pensioen opsparen)

  Deze goeie man heeft voor een periode van ongeveer 7,5 jaar 170 dagen verlof laten uitbetalen! Gemiddeld is dat ook ongeveer 22 dagen per jaar! Netto uitgerekend is hij 11 dagen per jaar uitbetaald, dus een verliespost als je hiervoor kiest. De belastingdienst wrijft meestal in zijn handen.


  Maak melding
 3. Ook dit POLITIEKE KUIKENTJE is nu bezig om de laatste, geleende, munten uit de staatskas te roven.

  Hij denk nu met een paars TRALALALUL-verhaal zijn corrupte en criminele hachje te redden.

  Het is en blijft een paarse rioolrat. Onbetrouwbaar tot op het bot. Roven, stelen, liegen en bedriegen zit tot diep in de vezels bij dit soort boeven.


  Maak melding
 4. Als je 100 dagen aan vakantie tegoeden hebt dan heb je niet gewerkt of
  je hebt alle vakanties en vrije dagen die je nodig hebt gehad in de baas zijn tijd gedaan.


  Maak melding
 5. Waw dat komt plus minus srd 177000/170dagen=srd 1000 per dag.wat een zakkenvullers in paarse cabinet.arme bevolking en senioren burgers. AOV 575 srd per maand.god heeft niet geslapen ,nieuwe regering laaten ze belastingen betalen met t w k.


  Maak melding
 6. Goed dat het volk in Flora etc. ziet hoe de baasjes het zinkende schip verlaten. vakantie dagen uit 2013 nog even afrekenen tegen na zijn mislukte ministerschap verdubbeld salaris.
  Het zou mij niet verbazen dat de vakantiedagen van voor het Ministerschap toen reeds afgerekend zijn en dat er dubbel of drie dubbel afgerekend wordt.

  Een normaal mens mag haar of zijn vakantie dagen een halfjaar mee nemen. Niet opgenomen betekend gewoon vervallen, kwijt.

  Deze regering is nog een paar maanden bezig haar dossiers op te schonen en legaal te stelen. Van der San die ik als enigszins correct beschouwde is nu voor mij toegetreden tot het dieven gilde.


  Maak melding
 7. Waw dat komt plus minus srd 177000/170dagen=srd 1000 per dag.
  =======
  Is een armoedige salaris in vergelijking wat je gemiddeld in Nederland met een master zou verdienen!
  Omgerekend in euro is dat 1000/16= 62,5 euro per dag.

  Iemand met een master verdiend bij de rijksoverheid als senior adviseur 5671,10 euro in schaal 12. Dat is per dag gemiddeld 260 euro!


  Maak melding
 8. JoJo 8 juni 2020 At 09:08
  Een normaal mens mag haar of zijn vakantie dagen een halfjaar mee nemen. Niet opgenomen betekend gewoon vervallen, kwijt.
  ====
  Grootste nonsens wat je daar zegt! Zeker uit je duim gezogen!


  Maak melding
 9. Beste mensen,
  Van de sang! zal misschien terecht recht hebben op “zijn salaris” , maar zou wel van barmhartigheid getuigen dat hij het bedrag vooraf al had geschonken aan de organisatie die hij noemt. Nog voordat de brief was gelekt!!!!!!
  Dankzij de uitgelekte brief heeft hij -geloof- ik het bedrag geschonken. Zakkenvuller zou ik het noemen, maar flessentrekker dan maar?

  Sommige aanhangers van drugs delano denken dat ze zeer intelligent zijn, dat zou best kunnen, maar als je ziet dat je baas zoveel rotzooi schopt, dan zou je toch op een gegeven moment toch tot de goddelijke conclusie komen: om je krachten aan je land te geven en niet aan een drugs lord!!!! maar ja grote intelligentie is ook geen maatstaf dat je een oprecht persoon bent.

  Gado de wi fesi mang, mik a paya didibri krachti!!!!!!!


  Maak melding
 10. Ophangen deze gast. Samen met mpp bouta naar Santo Boma. Soso foefoeroe in hun hoofd. Onze president Chan zal hun wel een gepaste straf geven.

  Nu moeten de rovende paarse bende snel de macht overdragen. Suriname moet tot ontwikkeling komen.


  Maak melding
 11. Wayambo kom je nou de econoom Rob g vervangen?wayambo ga lekker van je niet verdiende uitkering in Holland genieten. Dat je een lage hond bent wisten we al. Iedereen die in Holland woont en Bouterse en NDP goed vind,ga lekker in Suriname wonen. Genieten van Hollands geld en acht er hun rug ouwehoeren. Mag er dan jou bestaan ze niet wayambo


  Maak melding
 12. WWW
  Wendy
  Wayambo
  Waldo

  Surinamers die de onderdrukking van de Schurken van NDP ondersteunen .

  Van Der San je stond ook op de nieuwe snelweg van 9 km te schreeuwen hoe NDP groot is, en de verkiezing gaat winnen .


  Maak melding
 13. Dit is er maar 1 van de vele.

  Alle uitbetalingen en declaraties moeten onderzocht worden, zeker vanaf 2010 !

  Suriname eerst.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 14. Van Der San wat je deed is geen werken,maar mensen onderdrukken met jou denkbeelden .

  Jouw denkbeelden of inzichten Van Der San ,zijn niet om een samenleving op te bouwen of op te voeden .

  Van Der San in 2012 had je gezeg dat de Onafhankelijkheid plein Weer groen gras zou krijgen .

  Van Der San is groen gras zo moeilijk om te laten groeien op de Onafhankelijk plein elke dag rij je daar voor bij naar je hol Fort zeelandia .

  Van Der San en Limbo en Slooten gaan jullie een advies buro beginnen met jullie eigen geld .


  Maak melding
 15. Met de NPS’er Rusland als minister van Olie- en gaszaken en Lonny als drugsbaron gaat Suriname een 2e Dubai worden straks! Hoeft niemand meer te klagen over valuta! Alle Surinaamse Nederlanders keren terug naar Suriname!


  Maak melding
 16. “De directeur van het Kabinet van de President zegt ook dat hij een groot deel van dit aan hem rechtmatig toekomend bedrag, na aftrek van de belastingen, zal schenken”

  Hoeveel gaat hij precies schenken. That’s the question…


  Maak melding
 17. Vanaf dag 1 heeft meneer Bouterse al zijn vrienden en familie gefaciliteerd met zgn gevaren toeslagen en baantjes op ministeries. Waar ze maar 1 keer per maand gezien werden, alleen om geld op te halen.


  Maak melding
 18. Echt een georganiseerde boevenbende die Su failliet heeft gemaakt.
  Korte lont doet alsof ie integer is en speelt de slimste, maar is gewoon een maffia.


  Maak melding
 19. Als hij volgens de personeelswet daar recht op heeft, dan moet hij dat bedrag gewoon krijgen. Deze man heeft in ieder geval niet achterover gezeten. Er zullen nog meer ambtenaren hiervoor in aanmerking komen.


  Maak melding
 20. Kampioen rechtlullen wat krom is komt ook weer met allerlei regelingen, We praten over Suriname, niet over de regelingen (IKAP) zoals die er zijn in Nederland. (IKAP regeling gaat, in grote lijnen, alleen over ‘bovenwettelijke’ vakantie-uren. Compensatie-uren kan je niet meenemen naar het nieuwe jaar, maar dit alles terzijde). Ik zou niet weten hoe e.e.a. tegenwoordig precies geregeld is in Suriname en op hoeveel vakantie/snipperdagen men recht heeft.
  van der San heeft in deze alle schijn tegen, waar komt dit vandaan? waarom überhaupt zo lang gewacht? Het schip ‘van der San’ is zinkende, in zicht van de haven wordt nu de ‘verzekering’ ingeschakeld! Dit alles is verre van transparant, natuurlijk voelt van der San zich op zijn pik getrapt, die kortzichtigheid zijn we inmiddels van hem gewend. Van der San, de schade is inmiddels toegebracht, je bent ongeloofwaardiger dan ooit, nu opeens opperen dat je deze ‘uitkering’ voor ‘een groot deel’ aan Covid-19 support zou geven, is zeer waarschijnlijk flauwekul! Wie zou dat kunnen controleren?


  Maak melding
 21. Kondremangs
  Als meneer kort lontje recht heeft op dat geld. …geen probleem. …maar hij mag van mij creperen en liefst direct! !!!! Een oplettende lezer zal opgemerkt hebben wat hij gezegd heeft. …..”dat voortreffelijk werk verricht om te voorkomen dat wij allemaal door het Covid-19 virus creperen, hetgeen misschien voor Suriname een goede oplossing zou zijn “,aldus Van der San. …..
  Nou, kijk wat die paarse rotzak ons in Su toewenst. …..geeft aan hoe de afgelopen 10 jaar DiDiBri en zijn boevenbende over ons hebben gedacht……..dus Wayambo en de andere paarse lovers. …open jullie ogen.
  van der San, donder op ….. en nogmaals crepeer direct jo bongrobita. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 22. Als de medische specialisten in Suriname miljoenen teveel declareren dan hoor ik niemand klagen!

  Als je als forumlid niet weet hoe het in Suriname geregeld is m.b.t. personeelswet/CAO etc. waarom lul je dan! Zo vaak zijn dit soort onderwerpen in het verleden voortgekomen!

  In Nederland heb je recht om je verlofdagen op te sparen zodat je ook eerder met pensioen kan gaan. Je moet wel een idioot zijn als je de personeelswet/CAO niet kent, waar je werkt.

  Ik had twee weken Compensatie-uren over in 2019 over, welke ik in overeenstemming met de directeur mocht opnemen in 2020. Is heel simpel, de compensatie-uren worden afgeboekt in 2019 en opgenomen in 2020! Zo heb ik een aantal praktijkvoorbeelden!


  Maak melding
 23. Van der San zijn salaris is berekend als voor een professor…, in de alweetkunde… Een tamelijk slimme burokraat..Dossier beter niets op papier ., dat is Eugene van der San.. . Één van de mensen die opvallend.., goed.., de hr. Bouterse buiten de radar van Nederland houdt…Het volk van Suriname raakte ongevraagd verstrengeld in een rare steekspel.. Bouterse…tegen.. Nederland.. Van der San kon.. meer betekent hebben voor de gewone Surinamers…, maar nee… Van der San is een man met en zonder scrupules.. Als je 10 grote kranen in de regering van Bouterse ziet lekken.., liet hij 9 gaan.. Die ene kraan, bediend door van der San was voor hem belangrijk.. Economische situatie van Suriname is voor van der San meer bijzaak dan hoofdzaak…Hoefdraad kon zijn gang gaan.. Misschien heeft hoefdraad zijn eigen.. weg vrijgemaakt voor de staatsgevangenis Santo Boma.., .. Van der San manifesteerde zich een enkele keer als de danspartner van frau bouterse ..Dat waren de leuke typisch Surinaamse momenten.. . Van der San zal wel knie-pijn hebben..Ook zijn knieën zijn.. voelbaar in de nek van Surinamers… Het volk.., kwam.. . in ademnood.. . Hij, van der San is een genie in het misleiden en wordt er dik voor betaald… Sterkte daar in Suriname.., gebruik uw mondkapje…


  Maak melding
 24. Ben benieuwd wat je directeur ervan vind, dat je dagen hier rondhangt. Mss moet hij die uren aftrekken @wayambo.
  Salaris Nederlandse overheidsadviseur, wat je hierboven vermeld is BRUTO. Lekker manipuleren.
  Compensatie uren? Voor 55 plus of 60 plus LOL.


  Maak melding
 25. Er komen meer vn dit soort scenarios. Ze proberen die laatste druppel die over is ook te verslinden deze koeparis. Van alle kanten proberen ze alles leeg te plunderen n bouta zegt niks hy zit mr te dromen over n hertelling

  Ht is nu duidl bewezen dat n deel vn ht volk poepsnuivers zyn ander zouden deze paarse koeparis nooit 16 zetels krygen.
  Als bouta lult over n hertelling dan moet geheel sur n algehele verkiezing opeisen dan komt d ndp mr net op 8 tot 10 zetels


  Maak melding
 26. “You gene”, eugene is door de mand gevallen. Dit is niet “sjiek”, maar dat wisten we al, je speelt @sjiek”.
  Kan iemand van het covid-fonds bevestigen, of hij inderdaad het geld heeft overgedragen.


  Maak melding
 27. Wayambo
  Wat Jojo aangeeft van 6 maanden dan vervallen.
  Zeker weten als je bij de overheid werkt TENZIJ je leidinggevende daar een verklaring voor tekent t.b.v. personeelszaken.
  Komt ook heel vaak voor in bedrijfsleven.
  Dat jij Wayambo dit meekrijgt is een uitzondering en geen regel.
  Een leidinggevende die jaarlijks terugkomt met zulke briefjes voor zijn personeel zeg ik de wacht aan omdat hij zijn werkplanning niet goed op orde heeft.
  Reeds bij het indienen van zijn begroting zou hij dan een post moeten opnemen “uit te betalen vakantiedagen” en daar zou hij bij mij so wie so door de mand vallen
  Zelfs bij het controleren van de jaarrekening zou dit vragen opwerpen en mogelijkerwijs kunnen rieken naar de bekende fraude.


  Maak melding
 28. Salaris Nederlandse overheidsadviseur, wat je hierboven vermeld is BRUTO. Lekker manipuleren.
  =====
  Wanneer heb ik gezegd dat het netto is!!! Lees met je ogen en niet met je neus Mausi!

  Compensatie-uren krijgt iemand als hij of zij bij een 36 uur dienstverband 40 uren werkt. Per jaar bouw je dan 204 uren CV op. Daarnaast heb je 144 uur regulier verlof en ook nog recht op leeftijdsuren. Ik heb verder recht op bijzonder verlof wegens werkzaamheden i.v.m. corona.

  Wij werken op dit moment 7 dagen per week en de directeuren en BWP zijn zeer tevreden over ons! WKN is even een break en zelfs verplicht pauze, dus maak je niet druk!!


  Maak melding
 29. Wayambo
  Ik had twee weken Compensatie-uren over in 2019 over, welke ik in overeenstemming met de directeur mocht opnemen in 2020.

  Wayambo,
  ja nu snap ik het. Iemand die compensatie-uren heeft is een werknemer op de “werkvloer”.
  Compensatie-uren zijn overwerkuren die je kunt inruilen voor vrije uren doch niet kunt inzetten voor aaneengesloten wettelijk vakantie-uren.
  Leidinggevenden hebben GEEN compensatie-uren omdat zij NOOIT overwerk-uren hebben want dit zit ingebed in hun maansalaris en bonusregeling

  Wayambo
  En zoals ik in mijn posting aangeef is jou leidinggevende die jou Wayambo toestemming geeft om uren te sparen en of om te zetten.
  Dus kom Jojo nu niet de les voorlezen want de wet in Nederland zegt “je bent verplicht minstens aaneengesloten 3 weken vakantie te genieten etc etc die verrekend worden met je wettelijke vakantie-uren”
  Dus Wayambo
  GA niet de wijze jongen uithangen zoals RobG. Trouwens RobG heb ik reeds heel lang niet op dit forum meer mogen ontmoeten.


  Maak melding
 30. Bigi Sma 8 juni 2020 At 12:20
  Wayambo
  Wat Jojo aangeeft van 6 maanden dan vervallen.
  Zeker weten als je bij de overheid werkt TENZIJ je leidinggevende daar een verklaring voor tekent t.b.v. personeelszaken.
  Komt ook heel vaak voor in bedrijfsleven.
  Dat jij Wayambo dit meekrijgt is een uitzondering en geen regel.
  Een leidinggevende die jaarlijks terugkomt met zulke briefjes voor zijn personeel zeg ik de wacht aan omdat hij zijn werkplanning niet goed op orde heeft.
  Reeds bij het indienen van zijn begroting zou hij dan een post moeten opnemen “uit te betalen vakantiedagen” en daar zou hij bij mij so wie so door de mand vallen
  Zelfs bij het controleren van de jaarrekening zou dit vragen opwerpen en mogelijkerwijs kunnen rieken naar de bekende fraude.
  ==============
  Voor een deel (financieel ) heb je recht op volgens CAO en voor een ander deel (overheveling verlofdagen) heb je toestemming van de directeur. Er is altijd een voorziening op de begroting voor het financieel deel op apparaatskosten! Mijn directeur is een jurist en bedrijfskundige, dus weet wat mag en niet(;-)

  Ik heb ook bijkans de helft van mijn loopbaan als Financial Auditor bij de Rijksoverheid gewerkt, dus ken ik de regels heel goed. Ik overtreedt nooit wet en regelgeving! Maar ik eis altijd mijn rechten op! Ik heb ook heel wat priveleges opgebouwd door de jaren heen!


  Maak melding
 31. Ook als je iets niet vermeld is dit manipuleren.
  Wie werkt nu 7 dgn in de week? Ooh ja DHL of is het PostNL, LOL.
  Compensatie uren noemen ze in Holland met een ‘net’ woord; ouwe lullendag.

  Robg is aan het inpakken. Hij verhuisd in augustus naar surimaribo. Nu wayambo nog.


  Maak melding
 32. Bigi Sma 8 juni 2020 At 12:34
  Wayambo
  En zoals ik in mijn posting aangeef is jou leidinggevende die jou Wayambo toestemming geeft om uren te sparen en of om te zetten.
  Dus kom Jojo nu niet de les voorlezen want de wet in Nederland zegt “je bent verplicht minstens aaneengesloten 3 weken vakantie te genieten etc etc die verrekend worden met je wettelijke vakantie-uren”
  Dus Wayambo
  GA niet de wijze jongen uithangen zoals RobG. Trouwens RobG heb ik reeds heel lang niet op dit forum meer mogen ontmoeten.
  ============
  Weer fout, ik moet tenminste twee weken aaneengesloten verlof opnemen! Dat doe ik al tientallen jaren zo!

  Probeer eerst goed te lezen wat ik zeg, anders vraag het gewoon als je het niet begrijpt! Ik ben zeker geen ROBG aan wie jullie altijd die stomme vragen stellen die niks met het onderwerp te maken heeft!


  Maak melding
 33. Dat dhr. van der San zijn verlofdagen nu al laat uitbetalen, heeft een duidelijke reden. Hij ziet, door de aanstaande wisseling van de politiek macht, het einde van zijn loopbaan als directeur van het Kabinet van de President naderen. Dit is dus zijn manier om het verlies van zijn partij toe te geven. Het is te verwachten dat hij binnenkort zelf ontslag zal nemen, om te voorkomen dat hij door de nieuwe president wordt ontheven. Zo kan hij de eer aan zichzelf houden.

  Los van de vraag of het wel of niet is toegestaan om verlofdagen over zo een lange periode op te sparen en de hoogte van het bedrag, doet hij een zeer opmerkelijke uitspraak, namelijk dat het misschien een goede oplossing zou zijn wanneer alle in Suriname wonende Surinamers, inclusief hijzelf (‘wij allemaal’), door het Covid-19 virus zouden creperen.
  Het is vooral deze uitspraak die mij het meest opvalt. Hiermee verwenst hij niet alleen de landgenoten die niet (meer) op zijn partij hebben gestemd, maar ook degenen die het wél hebben gedaan. Heel opmerkelijk dus….
  Zowel in zijn reactie op het uitlekken van de beschikking als in eerdere publicaties, laat deze man zijn minachting blijken voor veel van zijn landgenoten. Uit zijn woorden klinken verbitterdheid en zurigheid.
  Er is voor dit type landgenoten een nieuwe naam bedacht: de Zuurinamer.


  Maak melding
 34. Esmerald 8 juni 2020 At 12:49

  Ook als je iets niet vermeld is dit manipuleren.
  Wie werkt nu 7 dgn in de week? Ooh ja DHL of is het PostNL, LOL.
  Compensatie uren noemen ze in Holland met een ‘net’ woord; ouwe lullendag.

  Robg is aan het inpakken. Hij verhuisd in augustus naar surimaribo. Nu wayambo nog.
  =======
  Als je last heb van buikkramp of opvliegers, neem dan een aspirientje en ga lekker slapen Mausi!


  Maak melding
 35. Van Der San is al 72 jaar oud toch lul deze rot Surinamer nog ,Agressief dat hij is met zo een leeftijd nog werken .

  Straks heb je tijd om gras te gaan planten ,totaal geen voorbeeld mens .


  Maak melding
 36. Vraag me af als hij ook tot deze actie was overgegaan als de verkiezingsuitslag anders was geweest. Verschrikkelijk gewoon en het arme volk heeft nauwelijks te vreten


  Maak melding
 37. Kondremangs
  De enige, die naast mij het werede karakter van die looser van der San heeft opgemerkt, is @las ting. …de rest is met Wayambo aan het bekvechten over Nederlandse regels. ……stay to the topic please. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 38. Wat Van Der San doet of deed is Surinamers onderdrukken voor NDP Schurken .

  Een potje pindakaas 100 SRD prijs van NDP

  WWW

  Wendy
  Waldo
  Wayambo

  Voor vechters van rechten van NDP ,die 40 jaren onnodig doden veroorzaak in Suriname .


  Maak melding
 39. Geen buikramp of opvliegers, duurt nog effe. @wayambo.
  Ik neem gewoon een fatoe op je jongen.
  Waarschijnlijk havenarbeider, LOL.
  Strenge controle nu, jammer hé.
  Das de link, mausi!


  Maak melding
 40. Voor de analfabeten uit uitleg, vooral voor Mausi!!!!

  Compensatie-uren
  Compensatie-uren zijn uren die u spaart door structureel meer te werken dan het aantal uren dat in uw arbeidsovereenkomst staat. Deze ‘te veel gewerkte’ uren kunt u op een later moment opnemen als vrije tijd.
  Als u compensatie-uren wilt gaan opbouwen, maakt u hierover afspraken met uw manager
  =========
  Aantal wettelijke vakantie-uren per jaar
  Werkt u in voltijd (gemiddeld 36 uur per week)? Dan heeft u recht op 144 wettelijke vakantie-uren.
  ========
  Extra bovenwettelijke vakantie-uren vanaf 45 jaar ( Dit is wat Mausi oude lul dagen noemt)
  Vanaf het jaar waarin u 45 wordt, krijgt u extra bovenwettelijke vakantie-uren. Deze vakantie-uren worden ook wel leeftijdsuren genoemd. Het aantal leeftijdsuren loopt op naarmate u ouder wordt. Als u fulltime werkt

  45 t/m 49 7,2 dgn
  50 t/m 54 14,4 dgn
  55 t/m 59 21,6 dgn
  60 en ouder 28,8 dgn


  Maak melding
 41. Waarom verdient men voor zitwerk en beleidsadvies dat leidt tot verkiezingsverlies, 1000 srd per dag?
  Dat is slechts een deel van wat men ziet.
  Zodoende heeft men dit land vernietigd.

  1000srd voor een bejaarde van


  Maak melding
 42. Wayambo werkt niet heeft gewoon een uitkering en een scootmobiel. Lage ndp hond is wat hij is en zal blijven.. je moet wel erg laag zijn om in Holland te wonen voor de NDP zijn en nog laag stellen naar de hand die je voed


  Maak melding
 43. Esmerald 8 juni 2020 At 12:07
  Ben benieuwd wat je directeur ervan vind, dat je dagen hier rondhangt. Mss moet hij die uren aftrekken @wayambo.
  Salaris Nederlandse overheidsadviseur, wat je hierboven vermeld is BRUTO. Lekker manipuleren.
  Compensatie uren? Voor 55 plus of 60 plus LOL.

  Wat dacht je van zijn rekenvoorbeeld m.b.t. de koers!
  De officiële koers is toch 8.3 , zou zijn omgerekend € 120,48 per dag (i.p.v. € 62,50)
  Hier rekent hij opeens 16 SRD voor de euro! (Er wordt in de brief helemaal niet gerept over bruto/netto, lekker transparant, maar niet heus!)
  (Salaris Ned.overheidsadviseur zou omgerekend neer komen op € 117,00 euro Netto per dag)


  Maak melding
 44. En nog een laatste uitleg voor Mausi!
  Vanaf 1 januari 2020 mag je als je bijvoorbeeld 60 en ouder bent die 28,8 uren plus 22 uren wettelijk verlof, dus totaal afgerond 51 uren laten uitbetalen (IKB-regeling) of sparen tot je pensioen!


  Maak melding
 45. Beste mensen (en Mausi’s :-), de topic gaat volgens mij over het uitbetalen van E. van der San in Suriname, en niet over de regelingen en bepalingen in de cao’s in Nederland.


  Maak melding
 46. Als … indien … v.d.San …. het bedrag van Srd 177.000 uitbetaald krijgt …. moet het volgende gebeuren: aftrek belastingen {60%}, een schenking Su4Su { 50.000 } … het restant moet teruggestort worden in ’s lands kas.

  Nagegaan moet worden of de resolutie van v.d. San niet …. ANTI GEDATEERD is !!!!!

  Bet your life …. er volgen nog meer … ANTI GEDATEERDE … resoluties.

  Het zijn …. ONVERBETERLIJKE PAARSE MISDADIGE BOEVEN !!!!!!

  Als de nieuwe Regering deze … BOEVEN … niet via het OM laat vervolgen … gaan wij volk van Suriname …. door middel van demonstratie dat opeisen.


  Maak melding
 47. Vanaf 1 januari 2020 mag je als je bijvoorbeeld 60 en ouder bent die 28,8 uren plus 22 uren wettelijk verlof, dus totaal afgerond 51 uren laten uitbetalen (IKB-regeling) of sparen tot je pensioen!
  =======
  Sorry, Correctie bovenstaande is juist vervangen met IKB regeling per 1-1-2020, dus je mag bijvoorbeeld die 50,4 laten uitbetalen of opsparen!
  tot 45 jaar 21,6
  van 45 tot en met 49 jaar 28,8
  van 50 tot en met 54 jaar 36,0
  van 55 tot en met 59 jaar 43,2
  vanaf 60 jaar 50,4


  Maak melding
 48. Wayambo: je vergelijkt appels met peren! Er is een groot verschil tussen nederland en suriname als het gaat om loonheffing. Zie daarvoor de officiele websites, die zijn gewoon openbaar. Los daarvan kan het nooit zo zijn dat je 7 jaar verlof opspaart. Dat kan hier in Ned. ook niet, dus vertel geen onzin. Nou begrijp ik het want in su voeren ze geen ene moer uit en worden ze gewoon betaald voor hun aanwezigheid.
  In nederland is het opsparen van pas uren alleen toegestaan in de laatste 2 jaar dat je werkt.
  fyi, …de pasregeling in ned.(alleen voor rijksambtenaren) is bedoelt om je voor te bereiden op je pensioen. Je levert hiervoor loon in en krijgt de tijd dus niet gratis!
  Jou vrienden die van mijn land een banenrepubliek hebben gemaakt, krijgen wel alles gratis, dus ook de betaling van hun verlofdagen die ze in 7 jaar hebben opgebouwd.


  Maak melding
 49. @@@Wayambo … V.V. Waldo … Agent X …..
  Ik had twee weken Compensatie-uren over in 2019 over, welke ik in overeenstemming met de directeur mocht opnemen in 2020. Is heel simpel, de compensatie-uren worden afgeboekt in 2019 en opgenomen in 2020! Zo heb ik een aantal praktijkvoorbeelden!
  ********************************************

  Wat blijf je lullen. Je bent een … FUCKING WERKLOOS … die leeft van een schamele uitkering.

  In het vervolg zal ik niet meer reageren op je reacties …. It’s A WASTE OF TIME !!!!!!

  Ik zie je in Dec. 2020 op/bij/nabij de Bosjebrug !!!!!!!!!!


  Maak melding
 50. Dat is dan een salaris van meer dan srd 1000 per dag. En voor wat ??? Om papieren heen en weer te schuiven. Een bouwvakker verdient srd 200 per dag en moet wel keihard daarvoor werken.


  Maak melding
 51. Ongelofelijk. Iemand op het ministerie moet toch jaarlijks de vakantiedagen in de gaten houden en waarschuwen dat er vakantiedagen nog opgenomen moeten worden. Deze persoon heeft zijn of haar taak duidelijk verzaakt. En vakantiedagen vanaf 2013? Een ieder heeft behoefte aan vakantie. Alleen jij niet en liefst over 7 jaren. Weet jij wat ik denk van der San, Je had zeker een zeven even baan. Je baan was al vakantie, Dat is de enige verklaring waarom iemand geen vakantie nodig heeft. Je verraadt jezelf. Volgende regering : controleer of deze man de waarheid spreekt. Ik geloof er geen moer van.


  Maak melding
 52. dengdong 8 juni 2020 At 13:43
  Los daarvan kan het nooit zo zijn dat je 7 jaar verlof opspaart. Dat kan hier in Ned. ook niet
  ======
  Kan wel voor je pensioen bij bepaalde instellingen! Dan kan je eerder met pensioen!

  Ik kan mijn IKB uren vanaf 1 januari 2020 tientallen jaren opsparen bij de Rijksoverheid tot mijn pensioen! In mijn verlofoverzicht zie ik precies hoeveel ik gespaard heb!
  Je kan en mag de onderstaande uren laten uitbetalen of sparen!

  tot 45 jaar 21,6
  van 45 tot en met 49 jaar 28,8
  van 50 tot en met 54 jaar 36,0
  van 55 tot en met 59 jaar 43,2
  vanaf 60 jaar 50,4

  IKB-uren
  U krijgt ieder jaar IKB-uren. Voorheen waren dit de bovenwettelijke vakantie-uren. Op hoeveel IKB-uren u recht heeft, hangt af van het aantal uren dat u werkt en van uw leeftijd in de loop van het jaar. U kunt uw IKB-uren op verschillende manieren inzetten.


  Maak melding
 53. Wayambo de regering van bouta moet 150000 srd betalen al vijf jaren
  Hoe dan
  Je lult gewoon uit nek ga wonen Suriname ga je anders piepten .


  Maak melding
 54. In de tussentijd, zal het land niet verder komen. Trots al het geklaag ook niet.
  Hopelijk leren de mensen van deze ellende.
  Eerlijke handelingen, rechtvaardige besluiten.
  Die brengen moesje naar Parijs.
  Dus wanneer Brunswijk straks vice president is, of Raghoebarsingh minister van OW, of Bee voorzitter Dna, Dan moeten ze hun soortgenoten geen posten geven.
  Maar de juiste mensen op de juiste plaats.
  Indien een soortgenoot of partijgenoot, kundig is en past voor een post dan kan dat wel. Mits er geen anderen zijn die reeds in dienst zijn en even goed zijn.

  De partijmensen hebben er meer aan dat het land stabiel is. Dan dat zij een top salaris toucheren terwijl de koers op hol is.

  Aansporen om loyalisten als van der San te laten ondernemen ergens in de landbouw, of op een andere manier, of werk te zoeken bij een bedrijf. Zal het land minder instabiel maken.
  Salarissen van de overheid laag houden is ook beter, dan komt niemand ook zonder liefde daar luieren.

  Pas bij top prestaties wordt een ambtenaar goed betaald.
  Onderzoek per week wat de prestaties van het ambtelijke zijn, is aan te bevelen.

  Regelarij moet stoppen.
  Ik ben ook benieuwd wat de nieuwe eerlijke😎regeerders gaan doen met de fraude gevallen??
  Gaan ze de 180miljoen Srd naschoolse opvang onderzoeken?
  Gaan ze de puisante rijkdom van Abrahams onderzoeken????
  Gaan ze werkelijk de verdwenen 200miljoen van Chottelal en co terughalen???
  Gaan ze daden stellen???
  Gaan ze Spsb onderzoeken????

  Of gaan ze lekker genieten?
  Of zullen ze Spsb zo laten omdat een topper van hun ook daar mee gegeten heeft??
  Of gaan ze Abrakadabra zo laten met concessies, aandelen Staatsolie, helicopters, vliegtuigen.

  Vergeten jullie nooit dat Goedschalk nooit vervolgd is.

  Zijn alle politici in Suriname Corrupt????

  Waarom heeft el Vene, de wet gemaakt dat gezagdragers eindeloos doorbetaald worden?
  Waarom?
  Was dat de Ndp???
  Of zijn ze corrupt met mooie woorden???

  Daarom; stel jou geloof nooit in mensen, maar let op hun daden.
  Stel je geloof in de Heer!!!
  Dat is de Lering die wij uit deze Tering mogen trekken.

  Wees alert!! Het wordt of een poppenkast of een goed beleid.
  Wij zullen nooit akkoord gaan met zogenaamde bezuinigingen en verhogingen, indien die dieven enz. Ongestraft blijven.
  En gelden niet teruggevorderd worden!!

  Dus VHP, Abop, Nps en Pl.
  Gaan jullie de boel voor de gek houden????
  Dan laat ik jullie over aan dr Almachtige.
  Het volk is machteloos tegenover, de slinkse politici. Die macht en geld lusten.

  Bespeel je het volk, bespeel je jou eigen nagesclacht, jij gaat genieten, maar je gaat het land vernietigen.
  Pas op!
  Daar moeten jou kids ook wonen.
  Ach geld maakt blind.

  Zie!!!
  We zijn moe van ook jullie wanbeleid.

  Pas op!!!


  Maak melding
 55. dit zal voor ver volk voelen als ik doe nog een graai uit de kast.
  Want tja bij het nieuw kabinet kan ik het wel schudden.
  Maar goed is aan de mensen om te zeggen dit kan echt niet en moet aangepast worden.


  Maak melding
 56. Dat appels met peren vergelijken is nooit een goed teken geweest. Surinamers hebben er helemaal niets aan als er vergelijkingen worden gemaakt met Nederland. Kort lontje stelt niets voor en zal ook niets voorstellen. Het enige wat deze verliezers hebben kunnen doen is stelen van het volk. Dit doet men allen maar om het kwade goed te spreken, zoals die Wayambha het doet. Ik zou zeggen als ik kijk naar de frequentie van zijn/haar reactie hier op waterkant dat ik het dan wel snap dat je zoals kort lontje zoveel verlof uren/dagen overhoud. Als leidinggevende zou ik die Wayambha allang het bedrijf uit schoppen. De hele dag in de baas z’n tijd hier op waterkant verdoen kost de Nederlandse belastingbetaler, ik dus, handen vol geld.
  Dus Wayambha, graag je gore muil houden en nu wel een beetje aan het werk.


  Maak melding
 57. Jo koe met zijn kort lontje gaat er met een flink bedrag vandoor. Wat een oplichters zijn de ndp’ers. Voor elke zucht of scheet eisen zij bakken vol met geld. Het volk pinaart moet dagelijks elk dubbeltje omdraaien. Hij gaat meer dan de helft aan Su4Su schenken foe oeng no dede aan corona. Ma oeng mag dede doe angri nanga a misdaad. Mooie woorden maar de daden blijven uit.


  Maak melding
 58. Wayambo 8 juni 2020 At 09:17
  “JoJo 8 juni 2020 At 09:08
  Een normaal mens mag haar of zijn vakantie dagen een halfjaar mee nemen. Niet opgenomen betekend gewoon vervallen, kwijt.
  ====
  Grootste nonsens wat je daar zegt! Zeker uit je duim gezogen!”

  gewoon even googlen beste Wayambo
  Mijn duim is de wet in NL beste Wayambo. Net als RobG bent u grenzeloos eigenwijs en loopt u in de door u zelf gegraven kuilen.

  Als sinds 2012 is het ongebreideld mee nemen van niet gebruikte vakantie dagen naar een volgend jaar voor bij. Alle gespaarde dagen voor dien bleven nog 5 jaar geldig daarna moesten ze binnen 6 maanden gebruikt zijn anders vervielen ze.

  rijksoverheid.nl/onderwerpen/vakantiedagen-en-vakantiegeld/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-mijn-vakantiedagen-opnemen

  “Niet opgenomen wettelijke vakantiedagen vervallen na half jaar
  Wettelijke vakantiedagen die u niet heeft opgenomen, vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin u ze heeft opgebouwd. Vakantiedagen die u bijvoorbeeld in 2018 heeft opgebouwd, vervallen op 1 juli 2019. Bij cao of schriftelijke overeenkomst kan een ruimere vervaltermijn zijn overeengekomen. Uw werkgever kan u hierover informeren.”

  Met betrekking tot u vergelijking qua salaris van van der San en dat van beleidsambtenaren in NL gaat weer helemaal mank.

  1>> Niet NL is de maatstaf maar Suriname is de maatstaf. Van der San ontvangt het dubbele van een departementsdirecteur in Suriname en het 40 voudige van een AOVer
  2>> Nu rekent u plotseling met de mammi pappi koers van de straat en niet met de 7,52 koers van Abdoel.

  begrijpt u nu dat u in te veel waarheden leeft.

  Bigi Sma
  Dank voor het opnemen voor mij.
  By the way u bent in Suriname actief geweest als Accountant kent u uit uw tijd Ab Sl.. van EY wellicht.

  ik heb bij de sloper van Paranan (is een bekende) een concept neergelegd om eens na te denken of er nog niet iets met de locatie te doen is/ te reden is. Dat hangt af van de status van de fundaties en de constructie (als die nog staat) en de prijs die hij het schroot op brengt in China.
  Is het wellicht zinvol om de koppen eens met u en Pico bij elkaar te steken


  Maak melding
 59. JoJO
  2>> Nu rekent u plotseling met de mammi pappi koers van de straat en niet met de 7,52 koers van Abdoel.
  ======
  Dat deden jullie toch ook voor de verkiezingen. Enge berichten van de oppositie over de koers!


  Maak melding
 60. Het kapitaal dat bestemd was voor noodfondsen gaat naar “achterstallige” uitbetalingen en tegoeden.
  Ze hebben nog niet genoeg gestolen.


  Maak melding
 61. Jojo

  Niet opgenomen wettelijke vakantiedagen vervallen na half jaar
  Wettelijke vakantiedagen die u niet heeft opgenomen, vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin u ze heeft opgebouwd. Vakantiedagen die u bijvoorbeeld in 2018 heeft opgebouwd, vervallen op 1 juli 2019. Bij cao of schriftelijke overeenkomst kan een ruimere vervaltermijn zijn overeengekomen. Uw werkgever kan u hierover informeren.”
  =====
  Waar heb ik dat gezegd over de wettelijke verlofdagen, dat je deze mag opsparen! Wettelijke verlofdagen mag ik helemaal niet opsparen. Ik heb gezegd dat ik i.o.m. met de directeur de resterende wettelijke verlofdagen van 2019 mag afboeken in 2019 en verlof genieten in 2020! Dat is een privilege die bepaalde mensen krijgen, niet ik alleen! Je moet wel toestemming hebben en een reden! Mijn directeur kent de reden meestal! Zoals ik en nog een paar collega’s dit heel weekend thuis gewerkt hebben om Kamervragen te beantwoorden over JV 2019 en 1e sup 2020! Maandagochtend 8.00 moesten de antwoorden gereed zijn voor Der Director! Het is geven en nemen!!!!

  De bovenwettelijke verlofdagen van voorheen mocht je tot je pensioen opsparen! Sinds begin januari 2020 is IKB ingevoerd! Vanaf die datum mag je de leeftijdsverlof (oude lul dagen) opsparen tot je pensioen!!


  Maak melding
 62. JoJo
  1>> Niet NL is de maatstaf maar Suriname is de maatstaf. Van der San ontvangt het dubbele van een departementsdirecteur in Suriname en het 40 voudige van een AOVer
  =====
  Is voor mij een armzalig bedrag waarover zoveel herrie gemaakt wordt, omdat het een bekende!


  Maak melding
 63. Dit is toch echt vreemd. 170 dagen over 8 jaar gerekend? Dat houdt in dat deze goede man 8 jaar lang gewerkt heeft, zonder echt verlof op te nemen (21,25 dag per jaar). Ik weet niet hoe het als Minister gaat, maar de gemiddelde mens heeft 23 verlofdagen per jaar.
  Ook ben ik verbaasd over de “houdbaarheid” van zijn verlofdagen. Als er sprake is van goed bestuur, zou je maximaal 10 dagen mee kunnen nemen naar het volgende jaar. Het overschot wordt dan uitbetaald. Wat je dan nog overhoudt, vervalt.
  Ik vraag mij ook af welk belastingpercentage hierop los gelaten wordt. Je verlof uit laten keren is m.i. een hoger belastingtarief. Of zijn ministers vrijgesteld van inkomstenbelasting?
  Zeker met Covid zou je wat terughoudendheid mogen verwachten en niet zo inhalig moeten zijn.


  Maak melding
 64. Jojo,
  By the way u bent in Suriname actief geweest als Accountant kent u uit uw tijd Ab Sl.. van EY wellicht
  =========
  Is maar goed dat je de naam afgekort hebt (;-). Want met collega’s van EY, Moret en Limperg en Tjong A hung hebben we heel vaak samenwerkt bij de bedrijven waar ik werkzaam ben geweest!


  Maak melding
 65. De reden waarom DDB is weggestemd toch pfffft die lawaaimaker zie pres u gaat het nooit meer leren met die verkeerde adviseurs maarja… triest terwijl er vanwege Covid vele dagloners met kinderen niets te eten hebben


  Maak melding
 66. Wat heeft van der San voor Suriname betekent?
  Directeur van het kabinet van Bouta.
  Wat voor een functie is dit.
  Is gewoon niks doen.en.geld opstrijken.
  Vriendenpolitiek.
  Deze van der San moet zich kapot schamen.
  Ga eens echt werken idioot.
  Wat ben je toch een klootzak
  Vieze vuile el u el.
  Zulke gestoorde idioten horen opgesloten te worden te Santa Boma.


  Maak melding
 67. Ik vraag mij in alle ernst af wat deze man in het belang van Suriname heeft gedaan. In elk geval heeft hij op geen enkel vlak vooruitgang gebracht en sterker nog is of was hij de hoogste raadgever van Bouterse. Laat het nu net zijn, dat die enkel achteruitgang heeft gebracht. Knap als jouw baas synoniem staat voor achteruitgang en je het dan toch hebt over het dienen in ’s lands belang. Ik dacht het niet. Puur eigen belang tenzij ’s landsbelang in Suriname een andere betekenis heeft. Pure oplichting en nog op oneigenlijke gronden ook nog.

  Ik zeg altijd, dat jouw geboorte is reden tot blijdschap, maar jouw ontwikkeling als persoon moet de nodige vreugde kunnen brengen en daar schort het nou net aan.


  Maak melding
 68. Een slaaf zelf gaat met vakantie ,begin maar op te ruimen te troep achter fort zeelandia ,neem de alcohol flessen ook mee .

  Van Der San er zijn genoeg jongeren die een beter werk afleveren voor de staat Suriname ,

  Je scheld Nederland uit Van Der San ,maar ik ben wel hier komen studeren .


  Maak melding
 69. Het is nu tijd dat je een eigen productie bedrijf opzet Van Der San neem Limbo en Slooten van SRS Radio mee naar je nieuw bedrijf .

  agressiviteit leeft in jou geest Van Der San ,met zou een leeftijd ben je onbeschoft als een Surinamer .


  Maak melding
 70. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Van der San krijgt SRD 177.000 uitbetaald voor verlofdagen van 2013 t/m 2020

  Wel wel: Sjieni Kort Lontje, heeft vanaf 2010 en eerder nimmer zijn Belastingverplichting voldaan.
  Dus van die SRD 177.000 moet onmiddellijk BELASTING worden ingehouden.
  Dus na aftrek mag maar SRD 7.000,- op zijn bankrekening worden overgemaakt.

  Ik hoop dat die nieuwe directeur van de Belastingdienst Armand Zunder, nu moet ingrijpen.
  Anders is hij straks ook medeplichtig aan de PAARSE boevenstreek van Eugène van der San.
  Iedereen weet dat Eugène van der San, een heel kort lontje heeft en vanaf 1980 een enorme KLOOTZAK is.


  Maak melding
 71. Wayambo 8 juni 2020 At 16:01
  Sabaku’s hebben geen geld nodig, gewoon langs de goot staan en wachten op een tiengi visie(;-)
  ==================================================

  Zie hier maar het niveau waar wij allemaal de afgelopen 10 jaar het mee hebben moeten doen.
  Ga lekker ambtenaartje spelen, een beetje de kantjes er vanaf lopen, met het excuus dat die Nederlanders je voorouders hebben misbruik, yo mislukkeling.


  Maak melding
 72. Wayambha, je bent overigens net zo’n mislukkeling als die Van der San en die hele NDP. Jullie hadden een visie en ideologie.
  Verdeeldheid onder de mensen zaaien, het volk kaalplukken en naar de verdoemenis helpen. Een ieder die daar niet in meeging was een verrader. En dat is aardig gelukt moet ik helaas bekennen. Het volk heeft er nu nog last van, maar heeft jullie nu wel door.


  Maak melding
 73. Jij klets gewoon uit je stinkende Sabaku bek. De heer Van der San heeft gewoon van zijn recht gebruik gemaakt. De zogenaamde deskundigen hier moeten gewoon hun klep dichthouden en iets nuttigs gaan doen met hun leven. Het is gemakkelijk om van je luie reet achter de PC commentaar te leveren op anderen!


  Maak melding
 74. Wayambo 9 juni 2020 At 07:31
  Jij klets gewoon uit je stinkende Sabaku bek. De heer Van der San heeft gewoon van zijn recht gebruik gemaakt. De zogenaamde deskundigen hier moeten gewoon hun klep dichthouden en iets nuttigs gaan doen met hun leven. Het is gemakkelijk om van je luie reet achter de PC commentaar te leveren op anderen!
  =============================================

  Van der San heeft gewoon de boel geflest. Deze NDPers weten niet wat “recht” is. Ze kennen alleen gelegenheids wetgeving. Geen enkele werkgever laat hun werknemers jaren lang vakantie dagen opsparen om het aan het eind van zijn loopbaan tegen een hoger uurloon de verlofdagen uit te gaan betalen. Of heeft Van der San in al die jaren geen looncompensatie gehad. Zo zie je maar weer hoe geslepen die NDPers zijn. De boel oplichten eerste klas en maar roepen dat anderen schuldig zijn.
  Suriname moet trots op zich zelf zijn om van deze criminele bende verlost te zijn.
  En jij, je bent zo’n held die niet van achter je PC de meest onzinnige rommel schrijft die je tegelijk onsterfelijk belachelijk maakt. Je bent blijkbaar de enige deskundige hier op Waterkant, we gaan je ook in het vervolg “Waterkant deskundige” noemen. Ik kan liever vanuit me luie reet commentaar op de PC geven i.p.v. in de baas z’n tijd op kosten van de belastingbetaler een hoop nonsens hier te verkondigen.
  In het vervolg eerst zelf in de spiegel kijken loser, alvorens een ander van zaken te betichten die je zelf aangaat!!!!!!!!!
  Trouwens zo kleinzielig als je bent, zou jij me niet voor je willen zien staan, zodat ik je een klap op je smoel zou kunnen geven.


  Maak melding
 75. v.v.San … je bent en blijft een PAARSE MISDADIGE BANDIET …. evenals degene die het voor je opneemt !!!!

  Overal waar we je tegen komen zul het te horen krijgen …. E LUKU NA FOEFOEROE …. v.d.San .. KORT LONTJE !!!!!

  Je gaat ons niet kunnen bedreigen met een wapen …. we gaan je eerst ontwapenen …. daarna W’ O PRIET JOE MARS … poer … FOEFOEROE … dji joe!


  Maak melding
 76. Sabaku 9 juni 2020 At 10:34
  =====
  Ga van jullie luie reet in Suriname en probeer wat harder te werken. Wat doen de ambtenaren daar. Zijn jullie al begonnen met de begroting 2021! In Nederland dienen we volgende week 15 juni al een concept OW 2021 bij financiën met meest recente cijfers van het CPB! Oeps, hoe haal ik het in mijn hoofd om jullie zoiets te vragen! Ga lekker pinda doppen en lullen uit je bek! Zoveel deskundigen met een grote bek en waar sta vandaag de dag! Met open armen en bek zonder tanden te staren!
  Hou voortaan die vuile vogelbek van je dicht, idioot!


  Maak melding
 77. Geplukt van het internet.

  Compensatie-uren – situatie vóór 01-01-2020

  Compensatie-uren zijn uren die u spaart door structureel meer te werken dan het aantal uren dat in uw aanstellingsbesluit staat. Deze ‘te veel gewerkte’ uren kunt u op een later moment opnemen als vrije tijd. Let op! Het gaat hier niet om de uren die u heeft opgebouwd ter compensatie van overwerk. Daarvoor gelden andere regels.

  Compensatie-uren opbouwen
  Min-uren
  Per 1 januari 2020 geldt de nieuwe CAO Rijk. De inhoud van deze pagina is vanaf dan niet meer van toepassing. Op verzoek van de vakbonden kunt u deze pagina nog tot 1 januari 2021 raadplegen. Actuele informatie vindt u bij ‘Zie ook’ onderaan deze pagina.

  Compensatie-uren opbouwen
  Als u compensatie-uren wilt gaan opbouwen, maakt u hierover afspraken met uw manager. Daarna kunt u beginnen met het opbouwen van compensatie-uren. Op uw verlofoverzicht in het P-Direktportaal kunt u zien hoeveel compensatie-uren u heeft opgebouwd. Heeft u een negatief saldo compensatie-uren? Dan is er sprake van zogenoemde min-uren.

  Compensatie-uren opnemen
  Over het opnemen van compensatie-uren maakt u afspraken met uw manager. Er zijn 2 manieren om uren op te nemen:

  U kunt uw compensatie-uren voor het hele jaar inroosteren.
  U kunt uw compensatie-uren vrij opnemen.
  U houdt zelf bij wanneer u de compensatie-uren opneemt. Niet opgenomen compensatie-uren vervallen na 31 december. Ook als u bijvoorbeeld deze uren niet heeft kunnen opnemen wegens ziekte. U kunt deze uren niet laten uitbetalen of meenemen naar volgend jaar.

  Zoals je ziet zegt iemand niet de waarheid. Compensatie uren worden niet uitbetaald. Maak jouw reacties niet mooier dan ze zijn Robg.


  Maak melding
 78. Nog voor de laatste keer en voor de laatste idioot! Als je geen verstand hebt van iets, probeer dan je klep dicht te houden of lees postings met je ogen en niet met je neus!

  IKAP-doelen
  De doelen in IKAP kunnen u belastingvoordeel opleveren. Hieronder staan de mogelijkheden en de bijbehorende voorwaarden.

  Voor 1januari 2020 kon je meer gewerkte uren (CV uren omzetten)
  Uitbetaling uren
  Kiest u niet voor het ruilen van doelen maar voor het uitbetalen van bovenwettelijke vakantie-uren, meer gewerkte uren of restant vakantie-uren uit 2015? Dan kunt u in de IKAP-module het doel Salaris kiezen. Aan het inzetten van deze uren zijn voorwaarden verbonden. Zie IKAP-bronnen voor meer informatie.

  Vanaf de invoering IKB per 1 januari 2020 kan dat niet meer!


  Maak melding
 79. Extra informatie voor eerder genoemde idioot! Ik heb altijd aangegeven, vraag het liever netjes voor een uitleg en speel geen verstrooide professor Barnabas!

  Die informatie is helaas voor mensen die buiten het rijk werken niet beschikbaar! Wel wat algemene informatie!

  Dit hadden we als tool voor de IKAP-regeling tot eind 2019!
  p-direkt.nl/informatie-rijkspersoneel/financiën/salaris/ikap/ikap-doelen

  Dit kan je allemaal ermee doen met de IKAP rijksoverheid!
  @ Fiets, fietsaccessoires en fietsverzekering
  @ Uitbetaling uren
  @ Bedrijfsfitness
  @ Inrichten telewerkruimte
  @ Vakliteratuur
  @ Studie en/of opleiding voor beroep
  @ Openbaar vervoerbewijzen
  etc!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES