President Bouterse: ‘Overleden corona dode is mevrouw Pinas’

29

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zojuist gereageerd op het overlijden van de tweede persoon aan het coronavirus in Suriname. Volgens de president gaat het om mevrouw Pinas. Hij wenst de familie Pinas sterkte met het heengaan van hun familielid.

Het bericht van de president is opmerkelijk omdat de overheid een ieder gevraagd had om uit respect voor de familie en overige nabestaanden, geen persoonlijke informatie over de overledene te verspreiden. 

De videoboodschap van de president voedt de geruchten dat dc Pinas of een familielid van haar overleden zou zijn. Dat bericht ging vandaag via social media en WhatsApp rond, maar dat klopt niet. De overleden vrouw in kwestie is Haidy Pinas.

Eind mei werd bekend dat districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van Sipaliwini (ressort Matawai) besmet zou zijn met het coronvirus:


29 REACTIES

 1. sinds wanneer maakt bouta zich druk om iemand die dood is gegaan.
  anders heeft hij heel veel waar hij zich druk over moet maken want hij heeft toch wel enkele mensen op zijn naam staan.
  Pinas is dat DC Pinas?


  Maak melding

 2. Heel knap van u ,dat u de fam sterkte toewenst .Hoe geloofwaardig bent u voor de samenleving. Heeft u mr santokhi al feliciteerd.


  Maak melding

 3. -Dit gedeelte staat in die tekst; Het bericht van de president is opmerkelijk omdat de overheid een ieder gevraagd had om uit respect voor de familie en overige nabestaanden, geen persoonlijke informatie over de overledene te verspreiden.

  Sinds wanneer heeft Bouterse zich aan de regels gehouden?????

  ++++Bouterse en Boefdraad gaan nu op hun knielen bij Brunswijk om samen te werken. Ook is Brunswijk beloofd dat hij de president post krijgt!!!!! Ver weg blijven van de GEVANGENIS??????


  Maak melding

 4. Sint 8 juni 2020 At 20:29

  Ziekenhuizen ontkennen 100 covid 19 patiënten
  Zo ja, waar zijn ze dan en in welke ziekenhuis is de opvang geregeld.
  ?????
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Omdat niet iedereen die positief getest wordt ook ziek is en zo erg dat die gehospitaliseerd moet worden. De positief getesten zijn in een soort isolatie op geloof ik 3 locaties en ze worden in de gaten gehouden qua achteruitgang bv wanneer ze koorts krijgen en of ademhalingsproblemen. Mensen met onderliggende klachten worden extra in de gaten gehouden bv diabetes, bloeddruk, hart/nier falen enz.
  Gelukkig is er genoeg expertise opgebouwd met het monitoren van repatrianten die in quarantaine gingen.
  Wat denk je dat er gaat gebeuren als er een vaccin wordt gevonden? Iedereen die om het vaccin gaat zal voor de rest van zijn of haar leven positief testen want bij een vaccin krijg je een verzwakte vorm van het virus ingespoten of anders toegediend waar je lichaam mee verder leeft. Alleen is er een groot probleem en dat is dat dit virus heel snel muteert dus verandert van vorm/type. Het is net een Agama en daardoor moeilijk te stoppen.


  Maak melding

 5. Willens en wetens paniek zaaien door deze mpp dronkaard. Hoe eerder hij opgehangen wordt des te beter voor Suriname. Waar zijn al de miljoenen gestolen usd gebleven. Waar is China, waar is Cuba etc. Mpp bouta moet de macht zo snel mogelijk overdragen. Dan kan Chan aan de slag.


  Maak melding

 6. Meer voeding toch echt klootzakken mijn mede Surinamers de goede niet na gesproken maar ff serieus is echt alles wat de klok slaat politiek… Wat als Chan besmet raakt met Covid en eraan sterft gaan jullie ook politiek mee voeren? Vraag ik mezelf af.. Ik ben ergens super blij dat DDB de verkiezingen verloren heeft stommerd heeft zich onderworpen aan de eis van de geweldige Santhokie verkeizingen moesten doorgaan en kijk nu.. Zoveel deskundigen heeft dit land en geen van ze heeft door hoe koppig en idioot Surinamers zijn en zelfs met de gevolgen van hun koppigheid voeren ze politiek mee… vanaf het begin van die Corona dreiging moest men in Suriname de noodtoestand afkondigen jeetje wanneer gaan ze het doen wanneer er 500 doden per dag zijn iedereen lult over waar zijn de besmette personen men wilt geen paniek saaien en hoopt op medewerking van ,tja echt stom als je het mij vraagt, Surinamers pffffft soso las ting die maken het erger!!!! Bouta doe wat dan sta rwcht en kondig die noodtoestand af lastig traaag zijn jullie… echt lastig jere als we de gezondheidsveiligheid net zoals we de politiek ook trouw konden zijn.. Ik vind het jammer sterkte aan de familie


  Maak melding

 7. DAT DEZE MAN MET ZN GEZICHT NOG OP TV KOMT.

  A NA JEJE.

  HET VOLK BRAAKT VAN BOUTA.
  gemodereerd

 8. al de besmette mensen 75% verblijven in een lux hotel.

  da den man no sikie.

  is blablabla

  tralalala la.

  ONDER HET MOM VAN COVID HET VOLK FLINK OP STRAF ZETTEN.

  OMDAT NDP DE NIEUWE COALITIE NIET ERKENT……….SHAME SHAME SHAME


  Maak melding

 9. Het Covidteam heefteen adviserende functie, maar het lijkt nu of zij de gezaghebbers zijn. Decenige officiële maatregelen die zijn afgekondigd zijn de avondklok en horecasluiting. Dit werd ook door de regering afgekondigd. Bepaald het RIVM in Nederland de wet?


  Maak melding

 10. Bouterse is keihard in politiek? Innovative met de spel regels? Met vrienden en familie is hij heel lief?

  Het is wel opmerkelijk dat na de verkiezingen het aantal patienten zo toegenomen zijn. Hebben de journalisten hun gezien (vanuit een veilig afstand.)? Of zijn de honderd om de bevolking af te schrikken en rijp te maken voor een politieke coup?


  Maak melding

 11. JK 8 juni 2020 At 21:55

  Breaking
  Chan is ook besmet tegen covid
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Nog meer Flauwekul!!
  Besmet tegen Covid is een goeie zaak nx no fout. Op de radio hoorde ik dat de besmette mensen geen van allen oranje groen geel of rood dragen in hun hart. Wie weet meer?


  Maak melding

 12. Nabestaanden gecondoleerd.

  Het is wel een tijdje geleden maar had Bouterse de nabestaanden van de eerste slachtoffer ook zo publiekelijk gecondoleerd ?

  Sterkte en beterschap aan iedereen in quarantaine !

  Beste mensen,
  Stay home, stay safe, safe lives !

  Gado blessie. Krakti !


  Maak melding

 13. Ik heb de videoboodschap nogmaals bekeken.
  Deze president is onder invloed van alcohol en drugs.
  Tralala………
  Het komt ook niet geloofwaardig over.


  Maak melding

 14. is dit niet dezelfde pinas die suriname illegaal via guyana bereikt heeft, ophaald door haar zuster…. die ook besmet heeft…. en daarna zuslief die overal maar langs ging met haar besmetting?
  die pinas?


  Maak melding

 15. JK 8 juni 2020 At 21:55
  Breaking
  Chan is ook besmet tegen covid
  ===============================

  Zeker ook fo soso naar school geweest???
  Je bent zelf te dom om het juist te schrijven….besmet tegen…
  Als je grappig wilt doen, ga je toch lekker bij Desi thuis in die hangmat zitten.


  Maak melding

 16. Off Topic en met respect naar de familie van de overledene,

  Las net op DWT online: ‘Dit is niet het einde’ van Limbo.

  Limbo, geloof in eigen kunnen, dit is echt het einde….


  Maak melding

 17. Pinas is gestorven. Zoals voor haar nog vele Pinassen zijn gestorven. En na haar nog vele Pinassen zullen sterven. Ik condoleer alvast alle toekomstige Pinassen die gaan sterven.


  Maak melding

 18. Gecondoleerd familie Pinas.

  Buiten familie Pinas om, komt Bouterse elke keer op tv heel Suriname en elk familie condoleren als ze aan wat dan ook overlijden?


  Maak melding

 19. Aan de familie Pinas : mijn condoleances en sterkte.

  U moet zich niet storen aan de geplaatste reacties want dat heeft Bouterse zelf veroorzaakt.
  Ik ga niet beweren dat de overleden Pinas geen belangrijke persoon is, maar Bouterse komt pas in beeld wanneer het belangrijke en notabele personen betreft. Voor gewone mensen heeft hij geen tijd. met andere woorden: als Bouterse in beeld komt betreft het zeker een notabele persoon, vandaar dat wij dachten aan DC Pinas. Niet wij , maar Bouterse heeft voor deze verwarring gezorgd. Mocht ik verkeerde of onjuiste opmerkingen hierover hebben geplaatst, bied ik u hiervoor mijn verontschuldigingen.


  Maak melding

 20. Aan de familie Pinas : mijn condoleances en sterkte.
  Beste familie Pinas: mijn condoleances en sterkte toegewenst.
  U moet zich niet storen aan de geplaatste reacties want dat heeft Bouterse zelf veroorzaakt.
  Ik ga niet beweren dat de overleden Pinas geen belangrijke persoon is, maar Bouterse komt pas in beeld wanneer het belangrijke en notabele personen betreft. Voor gewone mensen heeft hij geen tijd. met andere woorden: als Bouterse in beeld komt betreft het zeker een notabele persoon, vandaar dat wij dachten aan DC Pinas. Niet wij , maar Bouterse heeft voor deze verwarring gezorgd. Mocht ik verkeerde of onjuiste opmerkingen hierover hebben geplaatst, bied ik u hiervoor mijn verontschuldigingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.