‘Aanvraag hertelling NDP is vertragingstactiek, zal niets veranderen’

36
Hertelling van stembureau 168 Latour
Het verwerken van de uitslag in NIS.

Vanmiddag zal in NIS een openbare zitting gehouden worden van het hoofdstembureau Paramaribo, waarin de door de NDP aangevraagde hertelling in Paramaribo zal worden behandeld. Volgens VHP-topper Krishna Mathoera is dit echter een vertragingstactiek van de partij van de Surinaamse president Bouterse, die niets zal veranderen aan het resultaat.

Het resultaat in Paramaribo is in het voordeel van de VHP met 7 DNA zetels, de NDP heeft er 5, NPS 3 en ABOP 2. Ook als het gaat om ressortraadszetels en districtraadszetels kwam de VHP als winnaar uit de bus. Maar de NDP legt zich daar niet bij neer.

In een brief die ondertekend is door ondervoorzitter Ramon Abrahams wordt aangegeven dat er onregelmatigheden zijn geconstateerd en vermoedelijke frauduleuze handelingen zich zouden kunnen hebben voorgedaan. 

De NDP wil daarom een hertelling, maar dat zal volgens Mathoera niets veranderen. Er is namelijk nauwelijks verschil tussen de resultaten die bekend zijn van de turflijsten van de politieke partijen, de cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het hoofdstembureau Paramaribo en het Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname zegt ze tegen Starnieuws.

Mathoera die meer stemmen (20.379) heeft gekregen dan NDP lijsttrekker en president Bouterse (15.545), hoopt dat het Centraal Hoofdstembureau zo spoedig mogelijk de verkiezingsuitslag bekendmaakt en de gekozenen hun verkiezing kunnen aanvaarden.


36 REACTIES

 1. Kondremangs
  Inderdaad zal niets veranderen. ….maar die laffe veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri en zijn boevenbende willen hun nederlaag niet erkennen en laten ons nu creperen omdat we ze hebben afgewezen. ..geeft het karakter van de nsdap weer. …..opdonderen vuile moordenaar. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Ik ben eens met Krishnatoekoenarie dat hertelling geen zin heeft! De uitslag gaat niet meer wijzigen. Alleen wil ik mausi het advies geven, ga een beetje op dieet en probeer een beetje af te vallen. Je wordt met de dag breder en ronder!


  Maak melding

 3. Als je weet dat he eerlijk gewonnen hebt moet het he niet kunnen schelen. Niet Mathoera gaat tellen. Iedereen weet dat het zaskje stinkt. Ik heb van 2 mensen vernomen dat er geld gerold is. Mensen kom naar voren en zeg van wie, waarvoor en hoeveel geld je ontvangen hebt. Niet de mensen moeten gestraft eorden maar degene die omkoopt. Ongeldige stemmen ook nakijken.


  Maak melding

 4. Wendy 8 juni 2020 At 12:16

  “Als je weet dat he eerlijk verloren hebt moet het he niet kunnen schelen.”

  Goed gezien, heel scherp!

  Wordt dan ook tijd de nieuwe president de felicitaties krijgt van de oude president.


  Maak melding

 5. Ik roep alle ambtenaren in Suriname op om massaal hun verlofdagen te verzilveren in klinkende Srd. Ik zou de reden willen weten als deze afgewezen wordt, tenzij het met twee maten wordt gewogen. Recht voor 1 recht voor alle.


  Maak melding

 6. Wayambo…

  Ik geef jou het advies om een psychiater te raadplegen en een schoolopleiding te gaan volgen, want je begint met de dag verwarder en dommer te lullen……

  Droeftoeter…


  Maak melding

 7. Wat erg!
  De ndp wil een hertelling.
  Abrahams zegt dat conform hun administratie, het aantal stemmen niet overeenkomt met het aantal verstrekte pakketten.
  Tsja; mensen breng die pakketten met spoed terug. LOL.


  Maak melding

 8. Kondremangs
  Wendy. …go dong ini wang tingi gotro. …..je veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri dacht dat we gek waren om hem en zijn boevenbende ons land verder naar de vernieling te helpen. …..en als er überhaupt fraude is gepleegd. …dan moet de nsdap dat in haar eigen gelederen zoeken. ….want zij bemanden de stembureaus en deden de tellingen. ..btw. ..hoe zit het met de fraude in coronie met die haitianen? ????? Ga je mond spoelen met je fraude beschuldigingen. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 9. Wendy….

  De veroordeelde moordenaar heeft gepoogd om Brunswijk om te kopen met miljoenen en het presidentschap.

  Dus eerst maar ff straffen toch…volgens jouw zieke geest.

  Na 11 jaar bajes voor drugshandel…
  20 JAAR BAJES voor massamoord…

  Kan een veroordeling voor omkoperij er ook wel bij.

  Kansloze droeftoeter.


  Maak melding

 10. Een der speerpunten van de nieuwe regering met hoge prioriteit
  1 _ in staat van beschuldiging stelling van alle personen die zich hebben verrijkt in de afgelopen 19 jaar.
  Te beginnen met de ondervoorzitter daarna met Hoefdraad en vervolgens Bouva en Misiekaba


  Maak melding

 11. Over fraude gesproken:
  Blijkt dat de NDP vlak voor de verkiezingen naast de auto-win-actie ook baantjes heeft belooft en arbeidscontracten heeft uitgegeven voor een stem op de NDP.

  Ondanks zoveel fraude toch nog verliezen betekent dat bij een eerlijke campagne de NDP veel minder zetels zou krijgen.

  Gelukkig weet heel Suriname nu wat voor partij de NDP is. Het is wel heel schandalig dat sommige Surinamers ondanks dat zij weten dat de NDP staat voor corruptie en criminaliteit toch nog deze partij steunen. En er dus bewust voor kiezen om hun eigen land en hun eigen broeders en zusters te verraden.


  Maak melding

 12. Wendy@@ jij en je paarse ratten kunnen het maar niet verteren dat jullie hebben verloren jullie hebben zoveel pakketten verdeeld en Bouva zegt 60.000 percelen weggegeven maar het blijkt dat de kiezers wel alles hebben genomen maar niet op de ndp gestemt 🤣👍😂👍🤣👍😂😂👻👻 zelfs die nieuwe highway heeft jullie niet geholpen nu is boutje de president en een highway en eeeh bay the way is die auto al verloot wie is de winnaar zeker iemand van de VHP of van de ABOP


  Maak melding

 13. Een hertelling heeft sowieso geen nut, want de NDP heeft ten eerste duidelijk verloren en ten tweede kunnen zij geen meerderheid vormen.
  Geen enkel partij met zetels behalve de Bep zal samenwerken met de NDP.

  Er is maar 1 keus dat is de keus van het volk respecteren en accepteren !

  NDP your game is over !

  Het is tijd voor een nieuw Suriname !


  Maak melding

 14. In de rest van de wereld: protesten tegen racisme en ongelijkheid. Ondanks covid-19.
  De massa heeft de macht.

  In Suriname: Total Lockdown.
  De massa is zich wel bewust van zijn macht maar laat zich nog dicteren…


  Maak melding

 15. hoe zit het met de fraude in coronie met die haitianen
  =====
  Wendy, vraag ze waar het bewijs is. Je kan die circa 900 stemmen van de NDP zo toetsen met hun registratieformulier. Elke idioot zou dat kunnen doen! Is een paar uur werk maar! En als er geen bewijs is tjoep kare!!! Niet als een haan de hele dag kraaien over Haïtianen!


  Maak melding

 16. NA PITJIENG INGI BOY ={ Politiek Kuikentje } leefde in de waan dat hij Volkspresident was.

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse is erg geschrokken nu het volk hem naar de VUILNIS HOOP verwezen heeft.

  Een bewaker {familielid} van MMDDB vertelde me dat de verkiezingsnederlaag in huize MMDDB als een ATOOM BOM is ingeslagen. Er werd van ongeloof alleen maar gehuild.

  Bouterse en zijn TEEF in een warme omhelzing zei ….ai boi mi denk tak’ a volk ben lob’ mi.
  Mi ben kan doe san mi wani ….. SAAAAAAANG !!!!!!!!!

  Ik ga me terugtrekken op Broko Baka …. geen van die schurken die ik om me heen had moeten mij lastig vallen …. het is hun schuld ….. A NO MI !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Alle hoofdstembureau’ s en stembureau’s waren volledig paars ingevuld. Wat de ndp dus probeert te beweren is dat paars zogenaamd gefraudeerd zou hebben tegen zichzelf. Ay baya, dat is de paarse ‘logica’ in actie. Geen wonder dat ze het land in de afgrond hebben gestort.


  Maak melding

 18. Het stemburo personeel is NDP, de voorzitter is NDP, de ondervoorzitter is NDP.
  De organisatoe van de verkiezing was in handen van de Ndp regering.
  De Ndp regering heeft pre electorale samenwerking verboden, de Ndp heeft jarenlang schaamteloos staatszenders gebruikt voor propoganda.
  De Ndp heeft met staatsmiddelen paketten uitgedeeld.
  De Ndp heeft de kasreserve gestolen, om de verkiezing te financieren
  De Ndp heeft met gangster methodes mensen hun vlaggen weg gehaald…..
  en toch……heeft het volk gezegd….ga weg…we hebben genoeg van dit geboefte, die ook nog arrogat zijn….en dan nu hertelling??? scheer je weg …..


  Maak melding

 19. Als ik goed ben geïnformeerd is dit gebeurd op een verlaten plantage in Coronie. De naam staat ergens op Waterkant vermeld. Er stopten 5 militaire bussen, mensen stapten uit en gingen stemmen. Ik beschik over een filmpje waarin Coronianen moeilijke vragen stelden. Ze kregen stuntelige antwoorden. Deze grap zouden ze niet in Moengo uithalen want Brunswijk had gezegd dat hij ze uit Mongo zou rammelen met stokken. Coronianen daarentegen zijn overvriendelijke mensen en het bleef dus bij bij het maken van foto’s, filmpjes en het fotograferen van de kentekennummers van de militaire bussen. De Coronianen beschikken over dit bewijsmateriaal en waren zeer verbaasd over dit gebeuren. De vraag rijst of dit zou kunnen zonder hulp van de heer Tarnadi, DC van Coronie. Ik beschuldig deze man van fraude. Hoe te bewijzen? Men beschikt toch over gegevens van het bureau bevolkingsadministratie Coronie van de betreffende plantage en het uitgebrachte stemmen. Het is toch doodeenvoudig om het aantal bewoners van deze plantage aan de hand van deze gegevens te controleren en dan is het kassa. Dus mensen die dit proberen weg te lullen het volgende: Die Dong Mang kon konie, koniemang Ati e bron. De NDP heeft ons slim gemaakt en nu houden ze niet van ons.


  Maak melding

 20. Die stembiljetten zyn allang vervangen door andere n drom lult hy over n hertelling..liever n trasparante herverkiezing dan biljetten gn tellen waarmee allang gemanipuleerd is.


  Maak melding

 21. Santo Boma komt steeds dichterbij. Mpp moordenaar weet het al. Maar niets meer zal chan tegenhouden om bouta als een kleine jongen te slepen naar de gevangenis. Opsluiten de paarse boeven.


  Maak melding

 22. MET DE TOTAL LOCKDOWN HEEFT BOUTA ALLE BANENENDOZEN MET STEMBILJETTEN IN NIS VERVANGEN.
  DAAROM TOTAL LOCKDOWN TOCH. NIEMAND MAG IETS ZIJN.

  MENSEN ALS ABRAHAMS ZIEN GOED IN HET DONKER WIST U DAT NIET.

  NOOIT NOOIT NOOIT HERTELLING.

  ZE ACCEPTEREN DIT OF GAAN NAAR DE RECHTER. PUNT UIT.

  NDP IS EEN LAGIE SCHURFT HOND.

  JOUW EIGEN NDPERS ORGANISEREN VERKIEZINGEN
  JOUW EIGEN NDPERS WERKEN OP ALLE STEMBUREAUS.
  JOUW EIGEN NDPERS TELLEN.

  WIE IS DE DIEF??????????

  ABRAHAMS JOE MA PANG PANG KAULO SAKA SAKA KLEINKIND VAN BAKRABASI.!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. Ik blijf het zeggen en herhalen,dat er veel mis is met alles wat met de NDP van doen heeft.
  Die gasten hebben geen flauw idee van wat politiek, het belang van het land en meer nog het begrip integriteit inhoudt.

  Ook ernstige twijfel over het intellect van deze “andersoortigen”, want dat zijn ze zeker die NDP-ers. Die ene die naast zichzelf zijn totale familie- en vriendenkring heeft verrijkt ten koste van het land, zijn naam begint met het eerste letter van het alfabet, roept dat er dingen niet kloppen. Inderdaad heeft hij gelijk, want hij had niks, werd minister en ging als vermogend naar huis. Laat het nou zijn, dat dit soort gasten, die in het verleden zijn blijven steken, want ze stelen nog steeds als de raven en het begrip vooruitgang is ze vreemd, het hoogste woord hebben. Hebben nimmer een zinvol leven gehad en hebben ook geen idee wat zulks inhoudt. Als niets iets geworden is vergeet iets dat hij niets was en dat hij als niets zal sterven want iets was te hoog gegrepen.


  Maak melding

 24. Surinamers geef bouta zijn zin niet.Een hertelling is niet nodig omdat de vhp en combinatie de verkiezingen gewonnen hebben en de ndp is de grote verliezer!!
  Bouta probeert aan de macht te blijven en gevangenisstraf te ontlopen.Hij is een crimineel, een moordenaar en daarom niet betrouwbaar.Het heeft heel wat gekost om deze crimineel uit het machtscentrum weg te jagen.Houden zo surinamers,geef deze moordenaar de kans niet om weer te regeren .Het is tijd dat de gekozen nieuwe regering overneemt en Suriname leefbaar probeerd te maken want bouta heeft Suriname van top tot teen, kapot gemaakt.De nieuwe regering kan ons redden.Bouta moet zijn verlies accepteren en verdwijnen!!


  Maak melding

 25. Hoofdstembureau Paramaribo adviseert herstemming RR-niveau op ‘probleemlocaties’

  Vraag
  Wat zou dit kunnen veranderen aan de verkiezingsuitslag?
  Ik vind dit werkelijk asociaal en in en in triest van zulke zichzelf volwassen noemende personen

  Nu moet ik echt toegeven dat Abrahams, Bouva, Misiekaba, Abdoel, Simons Geerlings en al die anderen het laatste beetje respect die ik voor hen dacht op te kunnen brengen geheel verspeelt.
  Wat beoogt de NDP hiermee te bereiken?
  Stopzetten onderzoek Hoefdraad
  Stopzetten opsluiting van Bouterse
  Stopzetten naar alle teki njangs gemaakt door Bouva en al die anderen
  Stopzetten van al die leugens
  etc
  etc


  Maak melding

 26. waarom ga jij voor een moordenaar stemen mv ahilia stel dat deze moordenaar jou
  broer of zus of moeder had gedood zou jij nog voor hem stemmen trut wijv.


  Maak melding

 27. Daarom zijn ze afgewezen door het volk!
  Alles pakken ze te emotioneel aan. Ze zijn nooit nuchter en zeer onsportief! Stop met alle privileges en geld verspilling. Ze kunnen vandaag tot volgend jaar de uitslag vertragen. De ndp blijft de grote verliezer!


  Maak melding

 28. De nieuwe regering moet terstond beginnen met het …ONTMANTELEN … van de krijgsmachten !!!!!!

  Ik zeg: het leger en het politie apparaat in de huidige vorm ontbinden …. tegelijkertijd nieuwe gewapende machten in het leven roepen.

  Alle militairen en politieagenten …. krijgen ontslag … ze mogen opnieuw solliciteren …. de regering heeft dan de tijd om het KAF van het KOREN te scheiden.

  De rang van Brigade Generaal moet terstond afgeschaft worden …. zou passen bij een Militaire Academie afgestuurde … EN NIET …. bij ONGESCHOOLDE INDIAAN …… BENSCHOP.

  Benschop …. moeten ze uit het leger SCHOPPEN !!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.