Verkeer in Suriname wordt beperkt door kenteken nummer procedure

36
Verkeer in Suriname wordt beperkt door kenteken nummer procedure

Vanaf maandag gaan de verscherpte maatregelen in het kader van de total lockdown in en wordt ook het verkeer in Suriname beperkt: niet iedereen mag zomaar met de auto de straat op. Volgens een zogenoemde kenteken nummer procedure zullen burgers beperkt kunnen deelnemen aan het verkeer. [UPDATE: dit gaat niet meer door]

Wat die procedure precies inhoudt zal het Korps Politie Suriname maandag in detail bekend maken. Dit heeft Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid zojuist meegedeeld.

De maatregel zal waarschijnlijk lijken op die van Curaçao. Daar had de regering in april een lijst opgesteld waarop staat op welke dag welke auto’s met welke kentekens mogen rijden. Zo mochten op woensdag en zaterdag alleen auto’s de straat op waarvan het kenteken begint met een S, T, V, X of Y.

UPDATE: dit gaat niet meer door

Ook voor het doen van boodschappen mag niet iedereen zomaar de straat op. Per dag mogen maar een beperkt aantal mensen, op basis van de eerste letter van hun achternaam (familienaam), inkopen doen:

Maandag: personen wiens familienaam begint met A,B,C,D,E,
Dinsdag: familienamen met  F,G,H,I,J
Donderdag: familienamen met K,L,M,N,O
Vrijdag: familienamen met P,Q,R,S,
Zaterdag: familienamen met T,U,V,W,X,Y,Z

Alle info hierover staat op de covid-19 website.


36 REACTIES

 1. Alleen maar poppenkast terwijl we met een ernstige bedreiging van een virus te maken hebben.
  De huidige overheid smijt met ondoordachte regels over kentekens en beginletters van namen zonder dat hierover is nagedacht.
  Mensen moeten hun gezin dagelijks van eten voorzien.
  Niet zomaar alles klakeloos vh buitenland overnemen.
  Ik neem aan dat onze beleidsmakers ook wat actieve hersencelletjes hebben om de ontstane crisis aan te kunnen.
  Anders opdonderen en laat kundige mensen het probleem oplossen.
  Dit is geen bull shit…het gaat om onze gezinnen.


  Maak melding

 2. En voor bezoeken aan poliklinieken, ziekenhuizen, Spoedeisende Hulp, apotheken, politiepost, Pychiatrisch Centrum Suriname en mortuarium zou je ook de straat op kunnen.
  Wie controleert dat dan allemaal…………….


  Maak melding

 3. Neem aan dat je kenteken ook valt op de dag dat je boodschappen gaat doen. Moet ommu nou de legitimatiebewijzen gaan controleren???


  Maak melding

 4. Domme mensenmet macht,maakt dat ze dit soort dwaze ad hoc beslissinen nemen,maandag mag je vanwege de letter van je achternaam naar de winkel en dondedag mag je auto rijden vanwege je kenteken,superstom.Nu gaan er doden vallen onder arme mensen zonder of met weinig geld. Mensen die hun euro pensioenuit Ned krijgen kunnen geen geld opnemen,banken en Cambios gesloten .Armen kunnen ook al nauwelijks naar het ziekenhuis,busen rijden niet en taxi geld hebben ze niet.Dagloners-hosselaars mogen niet werken,kunnen geen eten kopen,deze bende maakt veroorzaakt
  nog meer ellende endat door de nicht van de president die zich laat misbruiken,waar is de volkspresident of minister volks gezondheid ( 2 e hands lingerie verkoper)
  Kinderen missen al bijna 3 maanden school hou ze dom,dan stemmen ze later op je.
  Geciviliseerde landen gaan anders om met mensen rechten,hier vertrapt 1 militair onze
  universele mensenrechten onder het mom van Covid.Overal protesteert men tegen politie geweld,misschien moeten wij hier tegen het militaire schrikbewind gaan protesteren


  Maak melding

 5. Deze Daniëlle Veira heeft er geen kaas van gegeten. Wat voor het ene land geldt, hoef niet van toepassing te zijn in een ander land. Weet ze wel waarmee ze bezig is. Dit heeft niets meer te maken met veiligheid maar met je eigen volk onderdrukken echt iets voor de ndp’ers. Daniëlle Veira is niet medisch geschoold en bemoeit zich met zaken die haar niet aangaan. Ze kan zich beter bezig houden met de grensbewaking en veiligheid. Het volk blijven duperen is geen goede aangelegenheid of goed teken.
  Hoe vaak zit zij ook heutje me teutje met anderen en houd ook geen 1.5 meter afstand. Wat een comediant is zij. Meisje volksgezondheid is niet jouw ding. Schoenmaker hou je bij je lees. De militairen en politie agenten werken ook onbeschermd dragen geen handschoenen en mondkapjes. Hoeveel van hun is reeds besmet ondanks die zogenaamde lockdown?


  Maak melding

 6. Ach, als men de avondklok al niet kan handhaven dan zal hier ook niets van terecht komen. De politie zal niet genoeg mensen hebben om alles te kunnen controleren.


  Maak melding

 7. Ik heb genoeg aan 1 dag. Heb genoeg in huis dus geen probleem. Hoe gaan de mensen doen die geen geld hebben voor paar boodschappen.
  Sommige moeten dagelijks brood kopen. Je zal geen brood hebben maar je moet dond nr de winkel. Zonder vervoer kan je ook niet veel kopen


  Maak melding

 8. Heel wat mensen kopen donderdag of vrijdag hun brood voor het weekeinde en dan gaat men maandag weer vers brood kopen. Nu dupeert men mensen want stel voor dat je volgens de volgorde van je achternaam pas weer op een vrijdag of zaterdag naar de winkel mag. Moet men dan een hele week lang zonder brood doen??? Ik denk dat mensen morgen toch brood gaan kopen al is het niet hun dag. Die omhoog gevallen Veira kan de pot op. De politie kan toch niet alles controleren.


  Maak melding

 9. Ik kan begrip hebben voor strengere maatregelen en ze moeten wel goed doordacht zijn. Het is verkeerd om van de 1 op de andere dag zulke maatregelen af te kondigen.


  Maak melding

 10. Waarom maken mensen zich zo druk om brood. Je kan ’s morgens best een groente schotel met een gekookt ei of een andere variatie eten. Of een hartige pannenkoek. Er zijn zoveel mogelijkheden gebruik je fantasie.


  Maak melding

 11. Maar die Veira is een domme achterlijk stront vrouw! Denk na toch! Last iedereen zijn ding doen en hou de controle door meer agenten op straat te sturen! Maar nee money no de om ze te betalen. Ik hoop gauw dat deze vrouw oprot hoor!


  Maak melding

 12. Gelukkig is politiek Suriname, zowel de huidige als toekomstige coalitie eensgezind over de maatregen! De schreeuwers aan de zijkant kunnen liever ook iets nuttigs gaan doen met hun leven!

  “De VHP ondersteunt de maatregelen die recentelijk zijn genomen om de verspreiding van het Covid19-virus in te dammen. Gezien de recente toename van besmettingsgevallen zijn ingrijpende maatregelen onontkoombaar. De VHP adviseert de bevolking dan ook de maatregelen stipt op te volgen”


  Maak melding

 13. Vanwaar komt deze Jap Japie met zijn domme regels. Nergens ter wereld is zo’n regel toegepast alleen in su kunnen deze hersenloze kes kesies dit bedenken. Ga een ander werk zoeken of ga bouta zorg verlenen. Laat de nieuwe regering nu zijn werk doen. Want 10 jaar kes kesies belang is voorbij.


  Maak melding

 14. Vanwaar komt deze Jap Japie met zijn domme regels. Nergens ter wereld is zo’n regel toegepast alleen in su kunnen deze hersenloze kes kesies dit bedenken
  =========
  Als je de moeite had genomen om dat artikel goed te lezen, met je ogen en niet met je neus, dan had je ook geweten vanwaar dit komt!

  “De maatregel zal waarschijnlijk lijken op die van Curaçao. Daar had de regering in april een lijst opgesteld waarop staat op welke dag welke auto’s met welke kentekens mogen rijden. Zo mochten op woensdag en zaterdag alleen auto’s de straat op waarvan het kenteken begint met een S, T, V, X of Y”


  Maak melding

 15. Sat wordt dan zaterdag een hele drukke dag van grotendeels alleen maar Chinezen en Javanen (Zaterdag: familienamen met T,U,V,W,X,Y,Z) daar deze mensen hun namen steeds beginnen met een T een W een X een Z.
  Goh wat een goed doordachte oplossing, het is en blijft een lachertje. De vraag hoe je deze noodmaatregel zal controleren en beheersen.
  Ik denk dat dit systeem geheel zal falen en haar doel voorbijschiet


  Maak melding

 16. Waarom lost Suriname problemen op een voor Suriname te ingewikkelde manier op?.
  Boorschappen doen; de kans dat je boodschappen mag doen is 1/5 per week.
  De kans dat je met je auto op straat mag, uitgaande van even en oneven kentekennummers is 1 op 2. Als er een andere methode wordt toegepast is de kans dus veel kleiner. De kans dat jij je hulppakket mag ophalen is 1 op 30. De samengestelde kans dat je op dezelfde dag boodschappen mag doen, gebruik mag maken van je auto en je pakket mag ophalen is dus: 1/5 x 1/2 x 1/30 =minimaal 1/300. Dit is typerende voor Suriname. Hoeveel wetten heeft de paarse regering gemaakt in de afgelopen 10 jaar? 400? En hoeveel worden uitgevoerd en nageleefd?U mag het zelf zeggen. Dus Overste Vera: deze regeling is onuitvoerbaar en gedoemd te mislukken. Ga geen samengestelde regelingen voor Suriname maken want ze worden niet begrepen. En dan ligt het niet aan het volk, maar aan de bedenker van de regels.


  Maak melding

 17. De VHP moedigt het volk aan om gehoor te geven aan de Covid-maatregels dit is meer dan logisch.
  Sowieso teŕ preventie maar vooral ook om de rust te bewaren. Ongehoorzaamheid zal keihard aangepakt worden door de machthebbers.
  De VHP is zich bewust van mogelijke barbaarse optredens van de NDP-regering.

  De NDP stuurt aan op maatschappelijķe onrust en chaos om de noodtoestand uit te kunnen roepen.

  Beste mensen,
  laat je niet uit de tent lokken. Wees verstandig, blijf kalm en blijf thuis.
  Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe coalitie o.l.v Chan Santokhi.
  Ik verzoek iedereen zich te scharen achter de nieuwe coalitie VHP, ABOP, NPS en PL.

  Laten wij de nieuwe coalitie ondersteunen.
  Wij gaan Suriname redden. Krakti !


  Maak melding

 18. Is wel belangrijk om op te merken dat onze buurlanden deze maatregelen niet treffen. Brazilië heeft de hoogste besmettingen en doden, erger dan USA. Guyana, meer doden dan Suriname. Frans-Guyana?

  Heb zelfs gelezen dat een groot aantal Western union kantoren ook dicht is. Banken alleen internetbankieren mogelijk voor het grootste gedeelte.

  Dit is bijna een stilstand van het land en de economie. In de komende 2 weken kun je een enorme achteruitgang en wanhoop verwachten binnen bepaalde huishoudens en vele (kleine) ondernemers die kapot gaan.


  Maak melding

 19. Para Express 8 juni 2020 At 07:32
  Het lijk erop dat de NDP een coup aan het voorbereiden is !@@@

  EEN coupe tegen hun eigen regering hoe dom moet je zijn om dat te be denken.


  Maak melding

 20. Wat een domme slimmeriken hier al heb je 10 auto’s op je naam en je naam begint met een A de rest van de week begint die naam ook met een A of je moet 9 auto’s op iemands anders naam zetten die met een A begint maar dat werkt ook niet omdat het niet jou naam is Panka is geen Pinas maar wel 2 verschillende namen die met een P begint en je echte naam die staat op je rijbewijs


  Maak melding

 21. Nu moeten buren en families gaan samenwerken als jullie goeie afspraken met buren en familie maken kunnen jullie elke dag boodschappen hebben Iedereen neemt boodschappen mee voor diegenen die de volgende dagen weer mogen en voor hun voorgangers en volgende.. Als iedereen nu gewoon alles extra koopt voor zichzelf en de buren/familie wordt de band sterker en zullen alle mensen eten hebben en as zondag zijn dan de winkels leeg.
  Koop ook veel blom maak zelf brood roti of pannenkoeken. Planters deel uit aan anderen. Jepi makandra.


  Maak melding

 22. ” …
  Bongo bita 8 juni 2020 At 11:16

  Para Express 8 juni 2020 At 07:32
  Het lijk erop dat de NDP een coup aan het voorbereiden is !@@@

  EEN coupe tegen hun eigen regering hoe dom moet je zijn om dat te be denken.
  … ”

  Waarschijnlijk besef jij het niet, omdat je zo te merken niet gewend bent om verder te denken.
  Voor jou duidelijkheid:
  De verkiezingen zijn al gehouden, de uitslagen zijn ook al bekend.
  De NDP weigert dit te accepteren wat dus betekent dat zij weigeren op te stappen.
  De NDP heeft duidelijk verloren indien zij aanblijven is dit gewoon een staatsgreep. Zij hebben dan weliswaar de zittende regering niet illegaal afgezet maar zij laten de nieuw gekozen regering ook niet aantreden. En blijven zelf illegaal aan de macht.
  Dit zou je een coup kunnen noemen.


  Maak melding

 23. Para Express@@ Jij zegt dat boutje een coupe is aan het voorbereiden
  En mij vraag naar jou is
  TEGEN WIE WORD DIE COUPE GEPLEEGD TEGEN ZIJN EIGEN REGERING OF TEGEN ZICHZELF daar moet je op reageren maar je verteld een hoop poeperij met DIT ZOU IK EEN COUPE KUNNEN NOEMEN waarom zou of kunnen het is een coupe of het is geen coupe denk zelf maar verder als je er uit komt met je dat zou je een coupe kunnen noemen je schijnt wel veel te weten wat die opper paarse rat van plan is heeft hij het aan jou vertelt of slaat je fantasie op hol of heb jij,je duim in je mond


  Maak melding

 24. Bongo bita 8 juni 2020 At 13:25

  Probeer zelf ook eens na te denken.

  Jij hoeft niet voor mij te bepalen hoe en waarop ik moet reageren, want dat is jouw poeperij. En als jij het beter weet schrijf een woordenboek met regels wat wel mag en wat niet mag met jou poeperij erbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.