Ricky Stutgard: Covid-team is bezig een concentratiekamp op te zetten

17
Ricky Stutgard

Microbioloog en voedseltechnoloog Ricky Stutgard heeft zaterdagochtend in het programma Kal Aaj Aur Kal flink uitgehaald naar het Covid-team omtrent de aanpak van de coronavirus-uitbraak in Suriname.

Volgens Stutgard zorgt het Covid-team met hun aanpak juist voor chaos. Naar zijn zeggen is het team bezig mensen bang te maken en als kinderen te behandelen door steeds te bedreigen en met strengere maatregelen te komen. Volgens de microbioloog doet het team een slechte job. Dit omdat in de plaats zij de mensen gerust stellen en aangeven dat zaken in orde komen, zij juist bezig zijn te bedreigen, waarschuwen en bang te maken. Hierdoor verergeren zaken volgens hem.

Zoals bekendgemaakt worden de maatregelen van de total lockdown ingaande maandag 8 juni verscherpt voor twee weken. Volgens Stutgard is het Covid-team met de verscherping van de maatregelen van plan om Suriname te maken tot een concentratiekamp. Hij deed een beroep op juristen om na te gaan als het team met de aanpak niet bezig is om mensenrechten van de Surinaamse samenleving kapot te maken, te vertrappen.

Naar zeggen van Stutgard hebben mensen vanaf maart geen salaris verdiend. Nu zijn wij drie maanden verder en de lockdown wordt ingaande 8 juni weer voor twee weken verscherpt en dat is volgens hem niet goed. Stutgard is de mening toegedaan dat met de verscherping van twee weken er lijken uit huizen gehaald zullen worden. Dit omdat mensen zullen sterven vanwege honger, depressie, eenzaamheid en zelfmoord. Daarnaast zal volgens hem huiselijk geweld en woningzoekenden ook toenemen. Het team is volgens Stutgard waanzinnig bezig gezien het feit dat nog niet eens 1 procent van het aantal positief geteste personen is overleden.

Criticus Julian With is niet te spreken over de uitlatingen van Stutgard. Volgens With slaat Stutgard de plank volkomen mis door lockdown maatregelen te vergelijken met een concentratiekamp.

https://www.facebook.com/jwith/posts/3135544646507916
https://www.facebook.com/115795598507057/posts/3076401555779765/

17 REACTIES

 1. Deze mpp regering heeft alles wat ze tot nu toe gedaan heeft met macht,kracht en wetten gedaan.
  Nooit naar de behoeften van het volk geluisterd. Te dom, te veel aan eigen belang denkend.
  Koop nog een boot, koop nog een vliegtuig, steel nog meer, leen nog meer, respecteer niets en niemand, ook de stem van het volk niet toch joe mpp bouterse.
  Hou dit beleid vol, dan kunnen ze jullie straks ook beschuldigen van genocide.
  Tien duizenden vermoord


  Maak melding

 2. Van de NDP-regering hoef je geen effectieve oplossing te verwachten. De NDP weet geen prioriteiten te stellen. En is ook niet capabel deskundig te handelen.

  De regering Santokhi moet niet lang afwachten, maar alvast doen wat ze kunnen doen en met aanvullende maatregels danwel hulp komen.


  Maak melding

 3. Deze asielzoeker Ricky is weer bezig te slijmen. Chan lust jou niet!!!
  Mark Rutte en Trump deden het niet anders. Wanneer men bewust andere in gevaar brengt mag je klare taal spreken.
  Zelf bij het halen van boodschappen loop je gevaar (lees coronavirus op schappen op metaal etc).
  De boodschap( dreigend of niet) is blijf thuis als je griepverschijnselen hebt. Zoek een buddy boodschappen voor jou te halen.
  Ricky pas maar op dat jij het niet krijgt, dan zul je anders piepen of zeggen de voorlichting liet te wensen over.
  Slijmbal


  Maak melding

 4. MPP BOUTA haal hulp van buiten want je hebt niks in huis.
  Bel Mark Rutte op sukkel en vraag om hulp.
  Nederland is bereid hulp en personeel te geven.
  Maar moet via de officiële weg gebeuren.


  Maak melding

 5. In plaats men mensen oproep om elkaar te helpen, de groente en fruit verkopers ook vragen hun prijzen niet zo op te schroeven (kousebandje srd5,- ) dan kan iedereen eten en je kan je buurman of een oudje die je allang kent helpen.
  Ik help zoveel mensen met brood.
  Als je de mogelijkheid hebt koop iets voor een arme.
  Je wordt niet armer van 200/300
  Nu moet je geven, niet als je iets terug wilt.
  Hele dag kletsen VHP gasten over de PL. Wat moet gebeuren?? Alle armen moeten doodgaan?? Welke familie’s wonen met veel in een huisje???


  Maak melding

 6. GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- “Dikke mensen gaan net als diegenen met diabetes, een verhoogde bloeddruk en bejaarden veel eerder dood door Covid- 19 en hebben bovendien een ernstiger ziekteverloop.
  Uit een Engelse studie onder ruim 17.000 patiënten is gebleken dat de kans op overlijden door Covid- 19 significant groter is bij mensen met een hoger BMI. Dikke mensen die bovendien een verhoogde bloeddruk hebben en aan diabetes lijden, lopen een nog veel groter risico.”

  De vetzakken hebben pech gehad. Hadden ze maar meer moeten bewegen en minder moeten vreten.

  Deskundigen hebben zelf gezegd dat als je jonger dan 50 jaar bent, geen onderliggende chronische aandoeningen en geen overgewicht hebt en je wordt besmet met coronavirus dat je kans om te eraan overlijden bijna nul procent is.

  Het is ook duidelijk dat tot nu toe de overgrote meerderheid v.d. besmette mensen geen of milde klachten heeft en het wel zal overleven zonder dat een ICU opname daarvoor noodzakelijk is.

  Het wordt steeds duidelijker dat het werkelijke sterftepercentage v.h. wuhan coronavirus tot nu toe gelukkig heel beperkt is gebleven (0,4% volgens het Amerikaanse CDC).
  De angst die gezaaid wordt voor het wuhan coronavirus vind ik dus helemaal niet rationeel tenzij men bepaalde bijbedoelingen heeft en (de angst voor) het coronavirus daarvoor misbruikt als excuus.


  Maak melding

 7. De covid team speelt paniek voetbal zonder trainer, keeper of strategy. Alleen 2 m afstand, face mask en alle verdachte cases te testen zijn effectief. Die avondklok en totaal lock down is totaal non sense. En ik heb covid al in february gehad en overleefd zonder naar de hospitaal te gaan achteraf anti bodies test door mijn dokter om zeker te zijn. Omdat de symptomen op dat tijd stip niet duidelijk waren heb ik het ook goed verspreid met al die droge hoest.


  Maak melding

 8. Flauw gezeur. Op Sint Maarten hebben ze dit ook zo gedaan en dat werkte. Je moet per land of regio bekijken wat het beste werkt. In Suriname zijn mensen eigenwijs. Vooral in de volkswijken op Zuid houden mensen zich helemaal niet aan de regels. Dan moet je dus op een andere manier de boel onder controle houden. Leuk is het niet. Maar om het te vergelijken met een concentratiekamp is dom. Dan ken je de geschiedenis niet. Ik denk dat de mensen die in 40-45 in kampen zaten blij zouden zijn met een 2 weken lockdown.


  Maak melding

 9. Deze covid team mist deskundigheid en zijn stelletje non-valeurs.
  Aanstellers op tv.
  Volk helaas passief
  Dr consument wordt in handen van gewetenloze prijsopdrijvers gedreven.
  wat voor zin heeft het om nog met mondkap te lopen en social distance te
  houden.
  Su een land bijna 5x NL met zulke rigoreuze maatregelen.
  Schaamteloos..
  Liever vandaag dan morgen dit team ontbinden en vervangen met mensen die niet alleen naar de medische maar ook naar de sociale kant kijkt.
  Stutgard is voor mij een held ..boven Dr del Prado.


  Maak melding

 10. En nu dit, waw nu een microbioloog.. Ok en hij vindt dit en dat en heeft nieteens aangegeven hoe het volgens hem beter aangepakt zou zijn!!! Meer voeding voor bepaalde gasten om politiek mee te voeren… Covid-19 is real. Die gemeenschap is dunbevolkt vandaar dat we het niet echt merken, maar tegelijk denk ik dat we juist het gevaar in moeten zien, mede Surinamers ik verzoek bij deze houden jullie die Covid-19 maatregelen in acht aub. Verder waar zijn de politieke partijen die pakketten uitdeelden, die mondkapjes doneerde aan China, die truitjes en vlaggetjes deelde, die tourtrucks inhuurden, muziek formatie’s etc alleen om propaganda te maken… Suriname heeft jullie nu nodig er zijn inderdaad mensen die dagloners zijn en kinderen thuis hebben hoe vangen we hun op???? Surinamers we hoeven niet te posten op fb maar als je een week boodschappen voor een mede Surinamer kan missen die niet instaat is vanwege het zich houden aan de Covid-19 maatregelen doe het!!! Het is aan ons gelegen om elkaar te helpen Suriname voor Surinamers.. We kunnen het, laten we de hand naar elkaar toereiken en let’s fight this.. United we stand devided we will fall!!!!
  Geen tijd voor Politiek en de opmerkingen van die gast pffft God ik ben u dankbaar dat we in Suriname totzover maar 1 dode gehad hebben.
  Surinamers, MI KONDRE MANG KONG OENG HOR OENG SREFI NA DING MAATREGEL FU A COVID-19 ZODAT OENG KANG WIN A FETI DIS!!! laat men geen politiek mee komen voeren, wij als gemeenschap zullen alleen onder leiden. Er is nog geen medicijn!!!!!


  Maak melding

 11. De maatregelen van Daniëlle Veira moeten direct van de tafel af worden geveegd. Dit is dictatorisch gedrag. Oprotten met deze gasten. Het volk verder kapot maken en laten lijden dat is typisch iets voor de ndp’ers. De nieuwe regeringspartij mag deze hele NVD direct afschaffen. Voegt totaal geen meerwaarde toe in onze samenleving. Teveel waardeloze instanties met waardeloze wetten en regels die vernietigend zijn voor het land.


  Maak melding

 12. Mijn advies aan covid team
  Alle maatregelen opheffen en alles open stellen zodat er een flinke uitbrak komt en duizenden doden vallen. Want tog is er zoveel commentaar uit de samenleving vooral de vhpers laten ze ook dood gaan want dat willen ze hebben.


  Maak melding

 13. Deze mislukkeling laat weer eens van zich horen en zoals vaker kraait hij alleen maar onzin uit. De beste stuurlui staan aan wal
  als je het zo goed weet, biedt je diensten aan……oh ja, dat heb je al gedaan maar ze hebben je feestelijk bedankt


  Maak melding

 14. @flordelyn Pejana
  Jij en je familie is en zijn een mislukking voor Suriname
  Want jij weet niet hoe je moet kraaien dan begin is stront te praten


  Maak melding

 15. Als ik in het covid team had gezeten had ik mijn mandaat allang terug gegeven .Laat de beste stuurlui die aan wal staan het maar komen doen.ze weten het beter schelden alles en iedereen uit behalve brunswijk en bordo die de mensen massaal uit frans guyana haalden om op ze te komen stemmen
  En er wordt geen enkele mark rutte gebeld om hulp jullie luie beesten rekenen altijd op anderen om voor jullie de kastanjes uit het vuur te halen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.