dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOok in Nederland aangifte tegen politie wegens discriminatie en mishandeling

Ook in Nederland aangifte tegen politie wegens discriminatie en mishandeling

-

Does Travel - naar Suriname

In dezelfde week waarin Amerika ‘in brand staat’ vanwege politiegeweld en discriminatie, is er ook in Nederland aangifte tegen de politie gedaan voor discriminatie en mishandeling. Aanleiding is een incident in een Rotterdams park, waarbij een Surinaams-Nederlandse vrouw van 23 agressief zou zijn benaderd en uiteindelijk hardhandig werd gearresteerd.

‘Van gezellig picknicken naar een nachtje cel’ schreef ze op Facebook (zie onderaan). Op filmpjes op internet is te zien dat de vrouw door agenten in het park op de grond wordt gedrukt en daar wordt vastgehouden. Vervolgens werd ze in een politiebusje afgevoerd en naar eigen zeggen 21 uur vastgehouden in een politiecel.

Volgens een nichtje van de vrouw dat erbij was, wilden ze met een paar vriendinnen picknicken in het park, maar waren ze op zoek naar een wc en werden ze zonder reden door de politiemensen als verdacht aangemerkt. Toen de andere vrouwen na de arrestatie hun spullen pakten, zouden agenten racistische opmerkingen hebben gemaakt zoals “Opdonderen aap!” Mogelijk volgen er nog meer aangiften schrijft de NOS.

Tegen de omroep zegt de politie dat sommige mensen in het park zich tegen de agenten zouden hebben gekeerd en daarvoor zijn aangehouden. De politie zegt dat het hectisch was in het park en dat ook de 23-jarige Surinaams-Nederlandse vrouw geen gehoor gaf aan het verzoek van de politie om te vertrekken.

Zij nam een dreigende houding aan en beledigde de agenten door allerlei verwensingen met ernstige ziektes naar hen te roepen, zegt een politiewoordvoerder. Ook sloeg ze de helm kapot van een agent, terwijl hij die helm op had. Ze is aangehouden voor belediging en mishandeling, en haar zaak wordt in augustus behandeld door justitie.

Bij een andere aanhouding in Rotterdam werd een man met een donkere huidskleur met fors geweld gearresteerd, volgens een getuige vanwege belediging van een ambtenaar in functie. Bij beide aanhoudingen was volgens betrokkenen dezelfde agente aanwezig. Met haar knie drukte zij hardhandig de nek van de arrestanten op de grond:

Foto: Controle Alt Delete | Kees Spruijt

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. We horen het verhaal van slechts 1 kant. Je hebt je te houden aan de instructies van de agenten. Dan heb je weinig te vrezen. Doorgaans vind ik de Nederlandse politie niet racistisch. Bedrijfslevens en woning coop zjjn erger. Vind maar eens baan of een huis.


  Maak melding
 2. Dit probleem is veel breder en dieper. Er moet een groot onderzoek verricht worden om een strategie te bedenken om humane omgangsnormen te migreren / implementeren in de maatschappij.

  Ik zie ook bij personen met een managersfunctie en met name op mbo niveau 3 en 4 dat zij behoorlijk autoritair en kleinerend leiding geven.
  Deze manier van leiding wordt vaak onderwezen en geeist om zodanig op te kunnen treden.
  Het probleem ligt dus dieper / breder.

  De media en de marketing kan een heel belangrijke rol spelen in het “vormen” van maatschappelijke acceptaties.
  De media schiet tot nu toe behoorlijk te kort omdat zij voornamelijk op zoek is naar sensatie nieuws. En de marketing vooral in Nederland kent maar 2 kleuren Europees wit en Afrikaans zwart, voor de variatie gebruiken ze sporadisch een persoon met hoofddoek.

  De marketing en de media vooral in Nederland moet een complete multicultuele metamarfose ondergaan met name als het gaat om hun eindproduct.

  Aan de slachtoffers van intimidatie of discriminatie wil ik zeggen:
  geef geen aanleiding om je verkeerd te laten behandelen. Op een aggressor moet je niet aggressief reageren.
  ” be the change you want to see in the world”.

  En blijf altijd publiekelijk melding maken van rascisme of discriminatie van welke aard dan ook.
  Dit probleem verdient aandacht.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 3. Bedekte, gezichten of niet.
  Als er aangifte is gedaan, dan zal het onderzocht worden, in een democratische land.

  De schuldigen, zullen hun straf niet kunnen, omzeilen.
  Het woordje” discriminatie”wordt, in minder dan een halve seconden geuit.

  Ik woon hier middenin, vele culturen en hun eigen huidskleur.
  Ik voel me nooit, gediscrimineerd en geef ook geen aanleiding daarvoor.
  En ik lok het ook nooit uit.
  Als er iemand, kritiek of compliment op mijn huidskleur heeft, bedankt ik die persoon en zeg” dat ik zo geboren ben”

  Vindt hij/zij mij huidskleur mooi, dan zeg ik** ik wil ervoor zorgen dat je, in je familie ook, zulke mooie kleuren kan krijgen**.

  Maar, maar elk verhaal, heeft minimaal twee kanten.
  Welke is waar, weet ik niet!


  Maak melding
 4. Rishi Chandrikasing is afgemaakt door de politie ergens in 2012. De schuldigen (de politieagenten ) ,zijn er goed vanaf gekomen. Het systeem waarvan de rechter ook deel van uitmaakt ,beschermt het, waarborgt het en onderhoudt het. Het moet echt helemaal niet te verdedigen zijn dat een rechter alsnog gerechtigheid beslist. Met andere woorden ,er valt niets te verdedigen en de schuldigen krijgen hun welverdiende straf. Het is een voldongen feit dat ook binnen het politieapparaat zich racistische reptielen bevinden. Het is een goede camouflage voor hen. Onder het mom van hun beroep kunnen ze lekker racistisch bezig zijn. Zie maar een rechter te vinden die het fijne onderscheid weet te maken. Ook dit geval is een onderdeel hiervan.


  Maak melding
 5. De foto van de kranslegging bij het Baba en Mai monument ter herdenking van de Hindostaanse immigratie in Suriname moet wereldnieuws worden !

  Zo kan het nieuws ook gebracht worden:

  De nieuwe Surinaamse regering bestaande uit 4 leiders allen van 4 verschillende culturen eren een groep grondleggers van een multiculturele samenleving !


  Maak melding
 6. De omgekeerde wereld? == Blijf jezelf en laat die mpp bakra zich aanpassen.==
  Zolang ik in Bakrakondre woon moet ik mij aanpassen aan de wetten, gewoonten en mijn afkomst beschermen.
  Helaas is nu in Suriname ook het hek van de dam. Alle scheldnamen van en tegen mensen van een andere afkomst hoor je weer te pas en te onpas over rechten op/in/van het land waar allemaal hun navelstreng ligt begraven. Ik ben Nederlander vanwege mijn nationaliteit. Ik voel mij ook Surinamer omdat ik er geboren ben en 3 generaties voor mij. Maar in alle redelijkheid ben ik geen Surinamer omdat ik nooit in de republiek heb gewoond en heb geopteerd voor de Surinaamse nationaliteit. In mijn geboorteland ben ik een vreemdeling.
  Ik denk meestal dat het woordje discriminatie gevaarlijk is want als je eraan denkt voel je het al netals wanneer je aan pom of bojo denk..
  Meestal lach ik en vervolg mijn pad of ik doe alsof ik het niet gehoord heb.


  Maak melding
 7. JAMMER. KOMEN JULLIE IN SU WONEN. DAAR IS ONS PARADIJS. NOG EVE EN ALLES IS WEER GOED IN SU.

  DUS SURINAMERS IN NEDERLAND KOM TERUG NAAR JE EIGEN LAND.

  LAAT DIE BIJSTAND VAN DIE GEMEENTE. KOM GENIETEN IN JE PARADIJS OP AARDE.

  SURINAMERS EN ANDERE BEVOLKINGSGROEPEN ZIJN TEVEEL AFHANKELIJK GEWORDEN VAN EEN BEETJE GELD EN ROMMEL VAN NEDERLAND. DAN KRIJG JE DEZE KAA.

  NOGMAALS KOM WONEN EN WERKEN VOOR JE EIGEN LAND SURINAME!


  Maak melding
 8. WEET JE HOEVEEL SLAVEN DEZE MENSEN HEBBEN GEDOOD IN SURINAME………

  NIEMAND WEET WAAR ZE LIGGEN.

  LETTERLIJK GEDOOD. EN OP EEN WREDE MANIER.

  KIJK MAAR NAAR DE SLAVIN ALIDA. OMDAT ZE MOOI WAS GEWOON EEN BORST AFGESNEDEN UIT JALOEZIE.

  IS TOCH ERG


  Maak melding
 9. Waar je ook ter wereld zult wonen, er zullen altijd van die agenten ertussen zitten die bij de politie zijn gaan werken omdat ze vroeger ooit werden gepest of iets dergelijks en het dan afreageren op bepaalde mensen in de samenleving.

  Racisme speelt natuurlijk ook een rol, maar je moet het goed vastleggen/ komen met harde bewijzen. Anders dan is het weer een geval van “slachtoffer” spelen omdat je zwart of moslim of wat dan ook bent.


  Maak melding
 10. Niet racisme, maar ego lijkt mij het probleem. Agenten hebben een grote ego – wordt geleerd op de opleiding dat ze zich niet moeten laten beledigen of kleineren of aan hun gezag laten knabbelen – en ook de verdachten hebben vaak een grote ego en kiezen vaak geen eieren voor hun geld. Ze blijven maar discussiëren ipv verstandig te zijn en weg te gaan. Voor je het weet heb je een strafblad, want bij boetes v.a. een bepaald bedrag wordt een strafblad aangemaakt.
  Bovendien, welke rechter gaat de partij van een verdachte kiezen? Pas als een advocaat er veel werk van maakt en met sterke bewijzen komt, zal een rechter in het nadeel van de agent oordelen.
  Dus mensen, wees verstandig. Laat je ego even opzij. Laat hun maar die grote ego hebben, want ze hebben dagelijks met zoveel mensen te doen. Zonder een sterke ego gaan ze er dan onderdoor.


  Maak melding
 11. @Ali. Geloof me. Als het kan zit ik morgen in Suriname maar niet alvorens ik heb teruggehaald wat van mij als surinamer is afgepakt. En geloof me Ali het lukt langzaam maar zeker.


  Maak melding
 12. De enige manier om het racisme virus te bestrijden, is erkennen dat je
  besmet bent. Anderzijds kan ik stellen dat de Afro mens niet zelfbewust is
  en steeds op zoek is naar erkenning, waardering en begrip. Stop daarmee
  en wordt zelfbewust.


  Maak melding
 13. Omgekeerde wereld? Sammy the Q, laat maar over je heen lopen. Je hebt geen kracht als allochtoon en slikt alle shit van de witmang. Ja meneer, nee meneer. Ik zal patat eten en in de winter uw stampot boerenkool. Bruine bonen past niet meer in mijn leven als allochtoon in Nederland. ik walg ervan.


  Maak melding
 14. De politie internationaal zijn mother fuckers …ook in suriname .
  Hoeveel agenten in suriname hebben overdadig geweld gebruikt of iemand neer geschoten en of mishandeld .
  Hoeveel agenten in suriname gebruiken coke zijn alcohol verslaafd ..of gebruiken hun dienst


  Maak melding
 15. Hoeveel agenten hebben hun dienstwapen gebruikt tegen hun partner buurman of eigen familie.

  Ook in suriname huist dr discriminatie ….dat weet iedereen maar wil dat niet erkennen.
  Dit is geen probleem van nederland maar van de hele wereld helaas.
  Sinds we betere media mogelijkheden hebben komen deze situaties meer naar voren….maar spelen deze zaken zich al jaren af.

  Wees reeeel dit is niet alleen een kwestie van nl en amerika …maar ook een zaak van suriname.


  Maak melding
 16. @Lawmangdatra: Hoe vind je die Surinaamse mannen en vrouwen met een hollandse partner. Die krijgen binnen een paar weken een ander accent.

  Klopt. En ineens heet hun Hollandse partner ‘schatje’ terwijl ze nooit iets liefkozends tegen hun Surinaamse partner hebben gezegd na zoveel jaar huwelijk. Ma ja, een witte slang en een rossig poesje, dat na paradijs.


  Maak melding
 17. Sammy the Queen zou het zeker fijn hebben gevonden toen de hollander als kolonist zijn omgekeerde wereld in Suriname introduceerde! Vond je het ook fijn dat Suriname werd leeggeroofd om daarna zelfstandig te worden. Vond je het fijn dat de revolutie van Desi geregisseerd is door de hollander. Vond je het fijn dat de burgeroorlog ook geregisseerd werd door de hollander? Een echte surinamer is geen reetlikker van geen enkele bakra. En Sammy ben je ooit in het bijzijn van kolonel Elstak geweest en in de prachtige woningen van de nederlandse officieren bij fort Zeelandia? Ja Sammy, dat is pas een omgekeerde wereld.


  Maak melding
 18. Inderdaad, laten we eerlijk zijn, niet alleen de blanken discrimineren. De reacties op dit forum zegt al veel.
  Er wordt niet alleen tussen verschillende culturen gediscrimineerd maar ook binnen een cultuur zelf. De licht kleurige huid wordt eerder bewonderd dan de donkere huid.

  En toch zijn er verschillen van de manier waarop, de uitoefening en de gevolgen ervan.

  Sowieso, het blijft niet goed.
  Discriminatie is een uiting van angst / jaloezie / onzekerheid bij de persoon zelf.

  “The enemy is fear
  We think it’s hate
  But it is fear.”

  The solution is:
  “Be the change you want to see in the world.”


  Maak melding
 19. @Roscoe Wiens cadettje men eet diens taal men spreekt.

  Trouwens niemand in deze wereld is verplicht een ander
  te accepteren, waarderen of te begrijpen. Jij en you alone
  moet je zelf accepteren, waarderen en begrijpen and no body else.


  Maak melding
 20. Merkwaardig hier op de forum als die in Suriname was gebeurd dan was de hek van de dam nu het Nederland is probeer men het goed te praten of gewoon een andere onderwerp tussen zetten


  Maak melding
 21. Surined horen zich te gedragen. Hou je aan de regels en ga niet provoceren. Geweldig doen heeft geen zin. Je hebt alleen jezelf hiermee. In ons land zie je ook hetzelfde gedrag. Surined of niet waar sommigen ook zijn altijd ding e poring. Er moet altijd geweld aan te pas komen anders ding no e firie boeng. Hat leba.


  Maak melding
 22. Figuren (vooral de zwart getinten en allahu akbar roependen) die altijd zitten te janken dat ze ‘gediscrimineerd’ en ‘racistisch’ bejegend worden door anderen zijn vaak genoeg zelf de grootste racisten. Die hypocrieten houden ervan om zich voor te doen als ‘slachtoffer.’ Daarom neem ik ze niet serieus.


  Maak melding
 23. Racisme wordt bij autochtonen met de paplepel ingegoten. Een uitvloeisel daarvan is geïnstitutionaliseerd racisme. Niet alleen de politie maakt zich hier schuldig aan, maar ook de belastingdienst. Dat Rutte het volk toespreekt en zegt, maar ” zwarte Piet is eenmaal zwart” zegt iets over de inborst van mensen die op hem lijken.


  Maak melding
 24. Een paar vetklappen gaan met dat vette lijf boven op iemand zitten die op de grond lig ,moet verboden worden.

  Tegenwoordig gaan ze niet meer op je tenen staan om je uit te dagen.

  Ben je aangehouden, ga in gesprek hou op met schelden en spartelen.
  Geef ze geen aanleiding om je op de grond te smijten .BLIJF STAAN


  Maak melding
 25. Alles slaat weer door zoals altijd. Nuances zijn weer ver te zoeken. Hoeveel politieagenten komen jaarlijks om door zwart geweld? Zwijgen is instemmen met racisme wordt nu al geroepen. Hebben we Obama al gehoord dan. Kennelijk heeft de eerste zwarte president ook weinig gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES