Kritiek op corona Facebook bericht van comedian Welles

21
Kritiek op corona Facebook bericht van comedian Welles
Foto - Facebook pagina Welles

In Suriname is enige ophef ontstaan over een post die de bekende Surinaamse comedian en acteur Ruben Welles donderdag op Facebook plaatste over het coronavirus en de lockdown in Suriname. Uit zijn woorden valt op te maken dat hij de lockdown en heel het coronavirus ter discussie stelt.

Welles haalt daarvoor ondermeer een zogenoemde onbewezen conspiracy theory aan en zegt dat corona bedoeld was om de nieuwe wereld orde te introduceren en een vaccin van Bill Gates. Ook beweert hij dat honderden doktoren en specialisten gezegd zouden hebben dat dit (corona) gewoon bs (bullshit) is, en dat meer mensen jaarlijks doodgaan van de normale griep, dan corona.

Er zijn mensen die het eens lijken te zijn met Welles, maar er zijn ook veel kritische reacties. Een van de mensen die kritiek heeft op zijn post zegt daarover “Ik ben pas genezen, heb 2 kennissen verloren, en heb een buurman die blijvende longbeschadiging heeft. Dit doet een normale griep niet!

Deze persoon zegt geblokt te zijn door Welles om z’n kritische opmerkingen en heeft daarom zelf een post over het bericht van Welles gemaakt. Hij zegt daarbij: “Het doet mij pijn dat Welles op zijn groot platform insinueert dat de pandemie is overdreven en dat de voorzorgsmaatregelen niet nodig zijn“.

Een ander persoon zegt:

https://www.facebook.com/wellesofficial/posts/1553780408134620


21 REACTIES

 1. Welles zoekt aandacht. Zou geen aandacht aan hem schenken want hij kraait enkel negatieve onzin uit. Sommige gasten denken dat zij wetenschappers zijn en anderen op een dwaalspoor zetten. Welles ga je scheren je kop is niet om aan te zien.
  Heb je niets te doen, doe het dan niet hier.
  Wat een flauwe gebazel. Processor Welles in de weet niet kunde.


  Maak melding

 2. Weer zo een gast wiens IQ zeer laag is.
  Als het jou naaste zijn zou je minder kletsen. er gaan werkelijk veel mensen dood aan ziektes maar niet in korte tijd in zoveel landen.
  Je moet je schamen om i.p.v. mensen op te roepen om voorzichtig te doen onzin uit te kraaien.
  Als ik je vrouw was had ik je op je plek gezet


  Maak melding

 3. Wat een bs om van een joker een viroloog te maken.

  Deze chaotische waarnemer moet zn bek houden over corona en zn complot theorieen, snapt deze idioot dan niet dat hij met idiote uitspraken mensen de dood injaagt.

  Dit hoort echt id rij fake news…stel je voor dat de jeugd bandeloos word vw deze woorden …want men geloofd graag in onzin…alleen eindigd dit spel met de dood!!!!

  Laat deze boi zn verantwoording nemen want hij heeft geen kaas gegeten van the real world.

  Ban zn woorden en vooral zn bekrompen gedachte.


  Maak melding

 4. Welles yu ma pang pang ….wil je bouta spelen die ook met deze boelershit kwam!!!

  Bouta is uit de gratie …die ka onzin van hem is klaar.
  Ik ken je shit niet weet niet wie je bent maar onzin verkopen kan je zo te zien als de beste ..ipv voorzichtig te zijn roep je een ieder op om corona opzij te zetten.

  Heb je stront in je kop…zeg deze shit aan je oma en andere familie dan kan je elke week een pak aantrekken.

  Wat irritant dat een zero iq vent als jij geen grappen kan maken…dus daarom verder gaat als viroloog.
  Wat dacht je ?
  Dat je beter zou verdienen?

  Ik zou je shit nooit volgen …wat ben je een irritante mf, een gevaar voor onze jeugd en zeker ook een gevaar voor zich zelf.

  Aub wis datgene dat je geschreven hebt ..je komt echt zooo DOM over.
  Je lijkt wel een vyand van het volk ..blij dat meer surinamers zieker worden of dood gaan.

  Please please please …ban deze joker uit jullie leven!!!!!!!

  Ps ..meestal als men deze vervloekte gedachte heeft zal men zeer zeker een naaste verliezen of meer..je leven zal vervloekt worden.


  Maak melding

 5. Alleen domme mensen die nog nooit iemand naar lucht hebben zien happen kletsen zo nietszeggends uit hun behaarde strot.
  Het enige wat mijn omgeving en ik hopen, is dat de kinderen met aangeboren longproblemen niet besmet worden. Gewone griep of niet je gunt niemand zo een levensstrijd. Had meneer Nietes maar een behoorlijk vak geleerd dan lulde hij niet zo dom uit zijn behaarde nek. Mensen met zijn voorkomen ontwijk ik ook buiten Corona want zij alleen hebben niet door dat in die strot en kaakbeharing veel virussen en bacteriën schuil gaan.
  Mensen zorg voor je weerstand en hygiëne en mn bij vreemden minimaal anderhalve meter. Stop brassaa en bossie sma vrij vrij bika a sem anoe sang e brassa joe lai siekie bika na drape ding e kosso.


  Maak melding

 6. Ben je vergeten dat president Donald Trump kort geleden zei informatie te hebben dat hij bewijs heeft dat het virus is “ontsnapt” uit een lab in Wuhan, China.
  Jaïr Bolsonaro, president van Brazilië, die noemde het een gewone griep.

  Er zijn veel bekende en ook intelligente mensen ertussen die bijdragen aan deze theorieën.
  In USA is het vooral de rechtse zender FOX news die deze gedachte voedt.

  De recente rellen in USA hebben de aandacht iets verschoven omdat dat nu een ernstig landelijk probleem is geworden.
  Met al die geweldloze demonstranten en gewelddadige relschoppers op straat zou er dus een piek moeten komen in de Covid-19 besmetting. Volgens de laatste berichten lijkt het ook die kant op te gaan.

  Besmetting wil niet zeggen dat iedereen ziek gaat worden, je komt ermee in contact en kunt het overdragen. Het probleem is degenen die een slechte weerstand hebben, die gaan het voelen.
  Belangrijkste blijft daarom preventie, goed onstmetten, maatregelen in acht nemen en de risicogroepen goed in de gaten houden.


  Maak melding

 7. Welles s e anal fabeet,dus warm ergeren julie????? Hy kan aleen grappe make,dat kunne d zwervers ook op straat.en ja t s alweer d kleur,blaka,donker zwart,djoeka die zo n opmerking weer kan plaatsen.dus welles kan j vergelyke mt e vuilniston.


  Maak melding

 8. In de wetenschappelijke wereld is het ook een Welles-Nietes.
  Maar kijk eens naar deze video. Maak je borst dan maar nat. In december komt er iets aanvliegen.

  Kijk naar:

  **https**://www.facebook.**com/6533e96e-11f8-491f-8e20-93e5f2a5c3cd**

  of naar deze:

  **https**://youtu.be/MhgY7xcaoIY**
  Kijk hier v.a. minuut 10.

  Haal de ** weg en kopieer de link.


  Maak melding

 9. Het blijft voor mij een raadsel dat zo weinig Surinamers winkels hebben. Een flink deel van de werkloosheid zou opgelost zijn. De verschillende regeringen van Jopie Pengel tot heden hadden dit toch kunnen stimuleren.


  Maak melding

 10. “Ik volg al enige tijd een discussie op Facebook over de lockdown. Er wordt een betoog gehouden dat lockdown niet moet want dat is alleen voor rijke mensen. Dagloners en weekloners gaan honger leiden, zo wordt gesteld. Dus geen lockdown is het verhaal. Het betoog wordt oprecht gevoerd. Men wilt de stem van stemlozen zijn en dat is te waarderen.

  Maar het is van belang te zien dat lockdown geen cure is, maar een middel om de besmetting onder controle te krijgen.
  Zonder inzet van de lockdown zullen veel mensen besmet raken en dus ook onnodig veel mensen doodgaan. Want helaas is er een percentage mensen wiens lichaam de strijd tegen het virus niet kan winnen. Onderliggende medische problemen spelen een rol. Heel vaak heeft juist de groep sociaal zwakkeren een minder goede gezondheid. Zij hebben dus zeker baat bij een lockdown.

  Natuurlijk levert de lockdown ook, juist voor deze groep, problemen op: hoe moeten ze aan geld komen om te overleven?
  En dat probleem moet geadresseerd worden door het Covid-team. Zonder deze nood te lenigen wordt van deze mensen het onmogelijke gevraagd. Zij zullen degenen zijn die boetes krijgen op straat. Niet omdat ze vervelend willen zijn maar omdat ze willen overleven.

  Dus mijne dames en heren Covid-team… het is de hoogste tijd voor flankerend beleid bij uw lockdown. Anders is er sprake van een onevenwichtig beleid waarvan sociaal zwakkeren disproportioneel de dupe worden. De effectiviteit van uw maatregelen zal ook niet optimaal zijn, als uw maatregelen geen aandacht hebben voor genoemde doelgroep. En daar zal de hele samenleving onder leiden!

  Dus laat slachtoffers niet onnodig daders worden!
  Was er niet een noodfonds?
  Of was dat alleen vóór de verkiezingen?
  I. H. Verwey
  WeCareSuriname” bron: starnieuws vandaag.

  Het bovenstaand ingezonden artikel vind ik heel interessant. Het biedt voldoende stof tot nadenken. Ja, een lockdown zal ervoor zorgen dat mensen in grote problemen zullen komen. Dat hebben we zien gebeuren in andere landen. Ja, die mensen zouden ondersteunt moeten worden anders zal men toch de straat opgaan om te hosselen om aan geld te komen zodat ze de boodschappen kunnen doen om te kunnen overleven.
  Het grootste probleem is echter dat lantie geen reserves meer heeft. Alles wat evt uitbetaald zal worden aan de noodlijdenden uit het noodfonds (contante uitbetalingen zijn voorlopig stopgezet) zal moeten komen uit monetaire financiering met de op termijn bijbehorende gevolgen voor de wisselkoersen en winkelprijzen. Nuchter en rationeel bekeken zijn er altijd al mensen dood gegaan aan ziektes. De vraag is of het middel niet erger is dan de kwaal en of er een balans is tussen de maatregel (lockdown) en datgene wat je probeert te voorkomen (namelijk sterfte bij voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende chronische aandoeningen en overgewicht).


  Maak melding

 11. Meneer welles heeft gewoon gelijk en heeft verder gekeken dan de meeste hier. Een internet nerd en filantroop zoals Bill Gates die reeds jaren geleden een gat in de markt gevonden heeft om zijn Microsoft business te verkopen en nu geld te verdienen en toxische vaccins te ontwikkelen om zogenaamd als wereldverbeteraar ons te komen verplichten om pas uit lockdowns te komen als je gevaccineerd bent.Mocht je het nog niet weten, hij bepaald wat het beleid is bij het WHO, ook voor Suriname…kijk maar eens op internet WHO ontmaskert in Tanzania. Corona is al jaren onder ons en nooit was er een probleem, waarom zou het nu anders zijn????Dikke duim voor Dhr.Welles om de moed te hebben om zich uit te spreken hierover…alleen luie mensen noemen dit conspiracy theory omdat ze bruikbare idioten zijn van de NWO die hen voedt met angst en bewust met verkeerde informatie


  Maak melding

 12. Welles heeft een punt.
  Ik vind het zogenaamde covid-team ongeschikt. Wie heeft die 22.5 dgn bedacht? In de rest vd wereld is het 2 wkn incubatietijd. Veel klopt niet.

  Ik ken geen enkele covid zieke in suri. Wie wel? De laatste dgn zijn we overspoeld met mofo kranti news. Niets over mijn buurman of tante is ziek. ( voorbeeld).
  Patiënt zero was binnen een paar minuten bekend.

  Welles geeft zijn mening en hij staat niet alleen.

  We zullen zien in hoeverre de wereldwijde protestacties v invloed zijn op een “herleving”.


  Maak melding

 13. @HongKongFree 7 juni 2020 At 10:26

  Als jij Trump en Bolsanaro intelligent noemt ga ik echt heel erg aan jou twijfelen!!!!
  Gelukkig begrijp ik uit de rest van je posting dat je niet achter dit soort onzin staat.
  .
  Eigenlijk zouden al die ontkenners verplicht moeten worden om aan onderzoek naar een middel tegen corona mee te werken. Ze vinden het toch niet erg om voor dat onderzoek besmet te worden.


  Maak melding

 14. Lekker bezig wellis. Stap nu maar in het vliegtuig richting Sao Paulo en voeg je bij Boelscinario. Het is een griep inderdaad. Jaarlijks maakt de griep duizenden slachtoffers.
  Je kan beter naar New York. Mogelijk is er een baan voor je binnen de deskundigen van Trump.
  Injecteert je met lisol en gloor, heel probaat tegen griep.
  Je bent echt niet goed in je koker. Hoop dat het een mismaakte grap is. Gedomesticeerde schapen zijn gewillig en volgzaam, niet het Surinaams volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.