‘President Bouterse is gewoon in Suriname, niet naar Cuba’

46
President Bouterse is gewoon in Suriname, niet in het buitenland

De Surinaamse president Desi Bouterse is momenteel gewoon in Suriname. Geruchten dat hij naar het Cuba zou zijn gevlogen kloppen niet. Dat zei de directeur Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid gisteren tijdens de persconferentie van het Covid-19 Management Team Suriname.

De afgelopen dagen waren er hardnekkige ‘geruchten’ dat hij naar het buitenland is vertrokken. Die kwamen omdat de president al een aantal dagen niet in het openbaar is gezien. Op 3 juni zou Bouterse een verklaring over de total lockdown uitspreken, maar die werd ineens gedaan door de vice-president Adhin.

Tijdens de persconferentie werd de vraag hierover door een journalist gesteld. Zijn nieuwsdienst zou vele telefoontjes herover hebben ontvangen. Veira ontkende dat de president naar het buitenland is. “Hij is nog hier” zei ze.

“Wilt u meer weten, rijdt u dan naar Leonsberg en vraag of u even naar binnen kunt kijken” aldus een geïrriteerde Veira.


46 REACTIES

 1. Ik vertrouw die omhoog gevallen, paars getinte en criminele mevrouwtje doewet voor geen cent. Ze hoort achter de tralies te zitten vanwege haar rol bij de misdaden gepleegd tegen Rodney Cairo en niet om bij persconferenties bigie ting te spelen.


  Maak melding

 2. @Pot,

  Waarom heeft hij die 15 mensen vermoord of laten vermoorden? Heb je je dat wel eens afgevraagd?

  In de Stellendam Case is hij tot 3x maal toe in het ongelijk gesteld bij de Hoge Raad in Den Haag.

  Het presidentschap heeft deze man SMERIG gemaakt.

  Ik raad Chan Santhoki aan om die presidentstoel te laten ontsmetten met DETTOL, ZEVEN GEESTEN EEN PRAPIE, 100% PURE ALCOHOL, EEN KRUIDENBAD.

  EEN GEESTELIJKE MOET ER OOK BIJ GEHAALD WORDEN OM ZIJN ZEGEN UIT TE SPREKEN.
  DAN PAS MOET SANTHOKI PLAATS NEMEN OP DIE PRESIDENTSTOEL


  Maak melding

 3. Slip of the tongue! Ze zal intussen wel op dr kop hebben gehad! Ik zie de fist lady al kaka voor dr staan wild met dr armen en wijsvinger zwaaien naar Poepedaantje.
  Poepedaantje zegt dan met gebogen hoofd en met haar voet draaibewegingen maken op haar grote teen terwijl ze berouwvol zegt: “ik kon er ook niets aan doen altijd geven jullie mij de schuld!”


  Maak melding

 4. @Oom Bert,

  DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR moet per 12 augustus aftreden.

  Hij heeft Brunswijk gevraagd om samen te werken. De ABOP zou het presidentschap mogen invullen.

  Zie hoe wanhopig deze man is geworden. Hij wil zijn invloed blijven uitoefenen in het staatsbestel. Macht, macht macht dat is het enige dat voor deze MOORDENAAR telt.


  Maak melding

 5. Steeds vast ontkennen. Maar alle geruchten worden werkelijkheid. De mpp dronkaard heeft schijt aan het volk. Laat hij maar ophonderen. Suriname heeft Chan hard nodig.


  Maak melding

 6. @Pot,

  Volgens mij ben je van de POT gerukt. Bouterse heeft 15 broeders op een beestachtige wijze afgeslacht. Hiervoor is hij veroordeeld. Daarnaast is de man bij verstek veroordeeld wegens drugssmokkel.
  Tel daarbij op dat hij de slechtste president uit de Surinaamse geschiedenis is. Genoeg redenen om de man te vervloeken en te bashen.


  Maak melding

 7. “Wilt u meer weten, rijdt u dan naar Leonsberg en vraag of u even naar binnen kunt kijken” aldus een geïrriteerde Veira.

  Iedereen weet dat je niet zomaar toegang krijgt met alle beveiliging daar. Bovendien gaat men in deze benarde tijd niet zijn brandstof verspillen om helemaal daar te gaan rijden en te kijken of DDB in het land is.

  Wat belangrijker is zijn de enorme prijsverhogingen die de leveranciers hebben ingevoerd. Alle spullen zijn bijna 2 tot 3 keer duurder. Maar de koers is gedaald. Wat gebeurt er precies in het land…


  Maak melding

 8. Mach, macht, macht voor deze gedisorienteerde pinocio??!!! Mi mars!!! Laat hij de macht rustig aan de nieuwe president van Suriname, die tevens ook zijn president wordt, netjes overdragenen laat hij chan heel lief in de ogen aankijken, zodat chan hem gratie kan geven bij eventuele veroodeling in hogerberoep. En hij maar rustig tot 2025 wachten en weer opnieuw kan proberen.

  Heel merkwaardig, alles wat uit deze gedisorienteerde pinocio zijn mond komt, blijkt het tegenovergestelde te gebeuren en bijna alles wat hij die ander toewenst, blijkt juist voor hem bewaarheid te zijn.
  En ik heb sterk het gevoel dat, wanneer hij en zijn partij straks in de oppositie banken plaats gaat nemen, hij dan zelden of bijna nooit zelfs, in het parlement aanwezig zult zijn.
  Want deze pinocio is het parlement echt schuw. Het is al aantal keren bewezen.
  Want hij duld echt geen tegenspraak.
  Wat betekent dus dat zijn partij tot de grootste fake democratische partij in Suriname aller tijde blijkt te zijn.
  Dit op basis van hun eigen handel en wandel ivm met de laatst gehouden vrije en geheime verkiezingen.


  Maak melding

 9. Als mensen een beetje nuchter zouden nadenken, dan zouden ze kunnen weten dat de NDP samen met nog een paar andere partijen een flinke pakslaag hebben gekregen en voor nu op hun staart zitten en uitzichtloos voor zich uitstaren!

  @ De vooraanstaande personen binnen de NDP hebben zich helemaal teruggetrokken en niet gevlucht!

  @ De NPS en PL lopen/zitten naast de trotse toekomstige president en vicepresident als een boerin met kiespijn. Zij hebben helemaal geen keuze en moeten zich verplicht tonen in het openbaar!

  @ En van de kleinere politieke partijen hoor je helemaal niets meer!

  @ Maisha zal zich aan de fles vergrepen hebben!

  @ Biervliet is bezig zijn slaap in te halen vanwege de nachtwake in het NIS!

  @ Angelic del Castilho is samen met Rudie Alihusain teruggetrokken om hun verdriet verwerken!

  @ Xaviera Jessurun, jammer dat ik haar niet meer zie. Voor mij was zij de beauty Queen van alle vrouwelijke activisten!


  Maak melding

 10. Momenteel zit ddb in de piepzak. Hij was solistisch bezig, dictator, president, had de ndp die hem in het zadel heeft geholpen om president te worden. Hij had een team van inner cirkel om hem heen die alles op alles hebben gezet om hem uit de gevangenis te houden, gewijzigde amnestiewet 2012.

  Door de uitslag van de afgelopen Geheime en Algemene Verkiezingen van 25 mei 2020 heeft het volk hem afgewezen. De VHP, 20 zetels, ABOP, 8 of 9 zetels, NPS 3 zetels/ 4 zetels, PL 1 of 2 zetels heeft de ndp 16 zetels en BEP 2 zetels .

  De VHP, ABOP, NPS, PL hebben een overeenkomst getekend om een coalitie te vormen. ddb, ndp zijn dus oppositie.

  ddb had tot nu toe immuniteit als president en kon op grond daarvan niet de gevangenis in. Door de uitslag gaat hij dit kwijt raken. Die man is dus in paniek. Gevolg er is nog geen officiële uitslag van de verkiezing gekomen, terwijl al vast staat wat de uitslag is.

  ddb en team zijn aan het bekijken hoe redt ik mezelf uit deze hachelijke situatie om toch ongeschonden uit de strijd te komen. Opties: vluchten waar naar toe/ welke landen?, blijven in Suriname? Wat zijn de gevolgen? Wat staat mij te wachten?, Wat kan er gebeuren en is het waard dat het gebeurt?

  De gewonnen partijen die de coalitie gaan vormen doen er verstandig aan om te gaan vergaderen over, Hoe om te gaan met het geval ddb?

  Wat zijn de mogelijkheden die wij hem bieden? Veilig weg te vluchten uit Suriname naar het land dat hij gekozen heeft? enz.

  VHP, ABOP, NPS, PL gaan jullie vergaderen en laten jullie ddb zien hoe hij zijn vege lijf kan redden. Dat is wat er speelt en komen jullie met een plan, maken jullie een plan voor hem en leggen jullie het hem voor en voeren jullie het uit.

  Suriname/rs heeft/hebben vele uitdagingen die om een oplossing vragen. Komen jullie heel snel met een plan en biedt het ddb aan.

  We moeten verder en moet gewerkt worden. Elke dag dat we in een dilemma zitten is een verloren dag.

  Ik wens zowel de VHP, ABOP, NPS, PL aan de ene kant en de ddb en ndp succes toe om met een goede oplossing te komen, waar beide partijen vrede mee hebben.

  Spelen jullie geen poppenkast, er zijn zeer grote uitdagingen waar (de) Surinamers voor staan.

  Ik roep jullie op om aan tafel te gaan zitten.

  Vrede Zij Met U Allen

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Door de uitslag van de afgelopen Geheime en Algemene Verkiezingen van 25 mei 2020 heeft het volk hem afgewezen. De VHP, 20 zetels, ABOP, 8 of 9 zetels, NPS 3 zetels/ 4 zetels, PL 1 of 2 zetels heeft de ndp 16 zetels en BEP 2 zetels .
  =======
  Zit je lekker aan de borrel of zo dat je de juiste uitslag niet kent!
  VHP 20
  NDP 16
  ABOP 9
  NPS 3
  BEP 2
  PL 1


  Maak melding

 12. Ennnn… mr president?

  Wat is uw reactie op het feit dat de VHP 108.240 stemmen heeft en de NDP 65.660?
  Wat is uw reactie op het feit dat hr. Santhoki 29.440 stemmen heeft en u 15.545?

  Laat de echte pres opstaan aub.


  Maak melding

 13. Door veel Surinamers, is aan Bouterse de macht gegeven.
  Alleen de nabestaanden van de decembermoorden, kenden zijn karakter.

  Nu wil hij niet van het paard op de ezel stappen, hopelijk kent iedereen, “NU” zijn karakter.
  In 2015, werd ik door velen, uitgescholden, omdat ik niet politiek herkenbaar, aanwezig was om te stemmen.

  Veertig jaar na * jou*, weet een deel van ons samenleving, nog steeds niet dat: **
  door de bekende, merkwaardige combinatie
  van liegen, intimideren, uitbundigheid, meedogenloosheid, analfabetisme, beperkte intelligentie en het openlijk botvieren van primitieve en ziekelijke driften, hij de cynische lachlust van het buitenland heeft opwekt.
  Hij regeerde, land en volk naar de verdoemenis en erger.
  Als Adhin een beetje, zelfvertrouwen heeft, nodigt hij de spookrijder, Dew Baboeram en de vrije pers om de echte waarheid uit de doeken te doen.
  “”” De waarheid, kan vreemder zijn dan fantasie”””


  Maak melding

 14. Op de persconferentie van gisteren (vrijdagmiddag 5 juni) zei mevrouwtje Veira dat ALLES gewoon normaal open was vandaar dat er een verscherping komt.

  Wel ik moest vrijdagmorgen ook de straat op om naar een grote supermarkt in de buurt te gaan vanwege inkoop van boodschappen en ik heb zelf gezien hoe vele bedrijven in m’n buurt gesloten waren. De taxichauffeur wist me te vertellen dat dat hetzelfde was voor andere wijken in de stad. Ik kan dus niet anders dan tot de conclusie komen dat Veira zat te LIEGEN.

  Wanneer vanuit officiele instanties leugens worden verkondigd dan wordt het heel moeilijk om ze nog serieus te nemen en ze te zien als betrouwbare bron van info.


  Maak melding

 15. @ Devil 6 juni 2020 At 19:07
  “Veira hft tollie nodig,dor d lock down hft z lang geen tollie gehad.”

  Ga jezelf dan aanbieden noh. Ze is paars net als jij dus jullie kunnen samen in bed lekker gezellig jullie afgod bouta gaan ophemelen.


  Maak melding

 16. BOUTERSE ZOU GEK ZIJN OM SURINAME TE VERLATEN. SURINAME MAG GEEN SURINAMERS UITLEVEREN. IN HET BUITENLAND KAN ER EEN WISSELING PLAATS VINDEN EN DAN MOET HIJ VERTREKKEN.AL 40 JAAR IS HIJ OP VRIJE VOETEN. NOOIT IS HIJ LASTIG GEVALLEN .REGERINGEN KOMEN EN GAAN MAAR BAUTA ZAG KANS OM SURINAME 10 JAAR TE REGEREN. EN WAT KRIJGEN WE NU BRUNSWIJK OOK EEN CRIMINEELTJE MET EEN NEDERLANDSE STRAFBLAD EN ALS TOEGIFT SOMOHARDJO DE VERKRACHTER. HR. SANTOKIE HOE IS DAT MOGELIJK .WAS ER NIKS ANDERS TE VINDEN, IK DENK VAN WEL . TRIEST.


  Maak melding

 17. @Penny,

  Zag jij een andere mogelijkheid om een regering te vormen zonder Abod en PL?
  Ik had liever VHP/NPS een regering zien vormen.
  Maar als jij een ander mogelijkheid ziet laat het dan weten aan Santhokie.


  Maak melding

 18. De laffe mpp pleesident durft niet meer in het openbaar te verschijnen om dat zijn luiers te vaak gewisseld moeten worden. Zo kwam het einde van deze criminele osychopaat.


  Maak melding

 19. Hooghart komt sterkt terug in de nieuwe DNA hoeveel stemmen heeft de kolonisten bestrijder voor NDP naar binnen gehaald .

  Bouka welke wijk heb je gelopen en hoeveel stemmen heb je naar binnen gehaald voor de NDP

  Afoengka en Misikaka welke wijken zijn jullie propaganda gaan gaan maken FB was gratis .


  Maak melding

 20. Wayambo je vergeet die domme creoolse vrouw r e zo slordig kwam op tv en die dinnie blokland. Nu effe op een hoop vuil met afgedragen.
  Ze zijn geen hindustaanse vrouw dagelijks gaan interviewen.
  Nee zet een zwarte om een zwarte uit te schelden. Werkt beter. Hebben de blanken gedaan en nu de hindustanen.
  Bouterse is net in Su maar aangezien dat deze gasten liegen en bedriegen zetten ze hoop stront online.
  Laat vhp zijn handelaren zeggen het arme volk niet te laten creperen.
  Nu geen pakket meer.


  Maak melding

 21. WWW ik ben met vervroeg pensioen ,mijn voorouders hebben genoeg achter gelaten .

  Ben je boos www als Bouterse wanneer gaat hij weg oude rot .


  Maak melding

 22. WWW Wayambo ben je boos ik ben met vervroeg pensioen ,mijn voorouders hebben genoeg achter gelaten .

  WWW
  Waldo
  Wendy
  Wayambo

  Deze mensen zijn strijders van mensenrechten in Suriname de laatste 10 jaren .


  Maak melding

 23. Ingrid Bouterse ging ook dansen met Boefie op de nieuwe Snelweg 9 km .

  Lange lont Van Der San was ook naar de nieuwe snelweg gegaan ,zie beelden wat hij zij Lange lont Van Der San ,nu heb je geen korte lont meer .


  Maak melding

 24. Is de korte lont van Van Der San een lange lont geworden .

  Wanneer ontploft de bom in Ocer de beste partij die de verloedering gebracht in Suriname .


  Maak melding

 25. Hooghart heeft nog goedkope pakketten zonder zoutvlees en kippenvlees .

  Een potje pindakaas 100 SRD dank aan NDP is het zo goedkoop geworden .


  Maak melding

 26. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van opa…

  Strip hem van zn bloedgeld coke geld ….straf deze mpp deze man voor de coke die hij verscheept voor het feit dat hij illegaal suriname verkocht heeft.

  Misdaad begaan en rijk geworden ….smijt hem de cel in zn goederen veilen en dat geld terug op de bank .

  Elke illegale transactie van deze terug draaien…alle gronden verpats aan de chinezen terug!!!!

  Alle goud en houtkap visserij moet onmiddelijk stoppen…dankzij dagoe bouta worden we dagelijks opgelicht door buitenlandse ondernemers.


  Maak melding

 27. Nu het verkiezingsgevecht is gestreden en de kruitdampen aan het verdwijnen zijn, wordt het tijd om ons te gaan bezinnen. Wat moeten we uit de periode Bouterse ter lering en vermaak trekken.
  O ja verkiezingen, president en regering:
  We zijn het met elkaar eens dat het kiesstelsel moet veranderen. Het huidige stelsel is vatbaar voor corruptie en manipulatie.
  Ook hebben we geleerd dat de huidige regering de verkiezingen niet mag organiseren, Een aparte onafhankelijke organisatie is gewenst.

  DNA. Elke regering en president moet verantwoording afleggen aan de DNA.
  President en DNA alsmede hoge ambtenaren. Deze plekken mogen ingevuld worden door mensen met schone handen. Een ieder met een strafblad wordt uitgeschakeld.
  President: een president mag naximaal 2 keer president zijn.
  Er moeten in de grondwet sancties worden ingebouwd om overtreding van de wet te voorkoming. Bijvoorbeeld boeten en inhouding salarissen van overtreders.
  Er moet een mogelijkheid in de wet komen om te hoge bezoldigingen en pensioenuitkeringen die op roof van s’lands middelen lijken, terug te draaien.
  Een voorzitter van een partij, waaronder begrepen partijbonzen mogen niet in de regering of DNA. Dit ter voorkoming dat wij steeds de vraag moeten stellen: is de regering bezig met het belang van de staat of met het belang van de partij.
  Politieke partijen moeten subsidie krijgen om hun kosten te dekken. Dit ter voorkoming dat zij geldmiddelen van de staat gaan gebruiken voor hun eigen partijbelangen.

  Dit is een begin, laat dit op je inwerken en vul deze veranderingen aan.
  Advies: je moet naar de handelingen van Bouterse kijken en dan weet je wat er veranderen moet in de grondwet. Deze man heeft misbruik van de grondwet gemaakt en dat moeten wij in de toekomst voorkomen. N.B. Ik ben geen jurist maar volgens Starreveld: een weldenkende en verstandige leek.


  Maak melding

 28. Wayambo 6 juni 2020 At 18:34
  Als mensen een beetje nuchter zouden nadenken, dan zouden ze kunnen weten dat de NDP samen met nog een paar andere partijen een flinke pakslaag hebben gekregen en voor nu op hun staart zitten en uitzichtloos voor zich uitstaren!

  @ De vooraanstaande personen binnen de NDP hebben zich helemaal teruggetrokken en niet gevlucht!
  **********************************************
  Wayambo … V.V.Waldo … Agent X …. Je zag het AANKOMEN … vandaar dat je je nickname veranderde. Joe na moro ladji dagoe na grontapoe {2x}. Nu wil je doen voorkomen alsof je de Oppositie partijen goed gezind bent.

  Vooraanstaande Personen binnen de NDP { ik ben benieuwd wie die Dieven zijn die betitelt als vooraanstaand } kunnen vanwege totale Lockdown niet VLUCHTEN.

  Terzijnertijd zullen ze toch proberen het land te ontvluchten … maar … bet you life …. waar ze ook naar toegaan we gaan eerst hier te lande hun GESTOLEN bezittingen door de rechter verbeurt laten verklaren.

  Daarna begint de klopjacht in het buitenland. Er is geen land ter wereld waar ze veilig zouden wonen. Hier in Suriname moeten ze boeten voor hun WANDADEN/MISDADEN.

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse { Politiek Kuikentje}zal een verzoek indienen bij de … REGERING SANTOKHI, BRUNSWIJK, RUSLAND, SOMOHARDJO naar Cuba te gaan voor medische behandeling …. om vervolgens in Cuba zijnde proberen de 20 jaar Santo Boma te ontlopen.


  Maak melding

 29. Oja , aanvulling wijziging grondwet:
  De regering van Suriname moet 6 maanden voor de verkiezingen demissionair worden verklaard. Dat betekent dat zij vanaf dat moment geen beheers of regeringsdaden mogen uitvoeren.
  Wat ze wel mogen doen is de lopende zaken afhandelen en de verkiezingen voorbereiden en de zaken voor de benoeming van de volgende regering in orde maken.


  Maak melding

 30. Nu denken een paar mensen dat de grondwet van Suriname een Toko is welke je voor elk pietlullig onderwerp moet gaan aanpassen!

  Komende regering van VHP en ABOP met hun aanhangsels NPS en PL moeten eerst ervoor zorgen dat de economie op gang komt! Chan en Lonny moeten ophouden te paraderen met hun koffersjouwers Rusland en Somo en MEEDENKEN met de regering hoe je corona moet bestrijden en de sociaal zwakkeren en bedrijven tegemoet komt!

  En hoe verder het proces van de verkiezingen gaat verlopen heeft een deskundige een artikel in Starnieuws geplaatst! Je kan liever dat lezen dan al die Donald Duck verhalen hier!
  “Sewcharan beschrijft proces na verkiezingen; tijd dringt”


  Maak melding

 31. Om één van de grootste boeven en drugsdealers hoef je niet ver te zoeken om te arresteren! Is vlakbij/naast de sheriff!(;-)LOL!!!!

  Misschien kan deze drugsdealer de grondwet samen met de sheriff wijzigen!
  “Drugdealers zijn voortaan eerlijke burgers van Suriname en kunnen in alle functies benoemd worden”


  Maak melding

 32. Het termijn van een regering(scoalitie) van 5 jaar naar 4 jaar brengen en dat er dan Algemene en Geheime Verkiezingen gehouden worden. Om de 4 jaar Algemene En Geheime Verkiezingen voor de DNA van Suriname plaats vinden.

  dr- en vv-verkiezingen tussentijds houden, dus niet op dezelfde datum van 25 mei van het verkiezingsjaar voor de DNA van Suriname.

  Het kredietplafond van Suriname weer in leven roepen zoals het was tijdens de regering Venetiaan – Sardjoe.


  Maak melding

 33. Laat hij zich niet meer horen en zien🙄, zeker gevlucht met het toestel die hij voor de rijstvelden had laten komen🤔
  En waar is (H)Boefdraad gebleven, die moesten ze alvast de voetboeien omdoen, voordat hij met de big boss naar het buitenland verdwijnt, en gaat rentenieren met het gestolen geld.🤑


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.