maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOok jongere broer van dreigende man in filmpje aangehouden door politie

Ook jongere broer van dreigende man in filmpje aangehouden door politie

-

Does Travel - naar Suriname

Vrijdagavond is de 41-jarige Marciano H. alias ‘Ingi Pe aangehouden door de politie, nadat hij ondermeer Santokhi en Brunswijk met de dood had bedreigd in een filmpje. Volgens het Korps Politie Suriname is ook zijn jongere broer, de 35-jarige Dwight H. aangehouden. Hij heeft het filmpje namelijk opgenomen en doorgestuurd.

Daags voor hun aanhouding ging via social media een filmpje van Marciano viraal waarin hij dreigt politici en hun familie van kant te zullen maken. Hij zwaaide daarbij met een mes met de kennelijke bedoeling  om kracht bij te zetten aan zijn bedreigingen.

Een van de bedreigde personen deed aangifte tegen Marciano waarna de politie hem begon op te sporen. Waarschijnlijk voelde Marciano de hete adem van de politie in zijn nek wat erin resulteerde dat hij, via een vriend, kontakt maakte met de politie om door te geven waar hij was. Hij werd opgehaald en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij vanmorgen, zaterdag 6 juni 2020, door de politie in verzekering gesteld ter zake bedreiging met een misdrijf meldt de politie.

In het verlengde van het onderzoek kwam ook een jongere broer van Marciano als verdachte in beeld. Nadat hij was opgespoord meldde Dwight zich aan bij de politie. In belang van het onderzoek is Dwight ook in verzekering gesteld voor bedreiging met een misdrijf. De afdeling Recherche Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Wereldwijd vinden er protesten plaats tegen racisme. Dan komt er zo’n joker op duiken (notabene een Surinamer / kleurling) die een landgenoot gaat bedreigen. Heb er geen goed woord voor over. Hooghart kwam met een opmerking dat de Hindoeisme het gewonnen heeft van de Christendom. Schijnt dat de Ndp een multi etnische partij is.

  Is dat werkelijk zo of moeten we de Ndp als racistisch bestempelen ?


  Maak melding
 2. Gelukkig dat justitie in Suriname dit soort zaken serieus aanpakt . Hieruit kunnen mensen afleiden dat social media niet bedoelt is voor dit soort zaken.


  Maak melding
 3. @ Koos,

  Als je niet anders gewend bent, dan de hele dag in je hangmat te liggen, en niet wetende wat zich in de wereld afspeeld, krijg je dit soort reacties van mensen, die in hun vooruigang, stil zijn blijven staan, want als je na 10 jaar door je soortgenoot, die het land naar de afgrond heeft gebracht, nog niet door hebt, dat deze totaal ongeschikt blijkt te zijn een land naar een grotere hoogte te brengen met al zijn veroordelingen, en je sluit een andere etniciteit uit, die wel de capaciteiten te hebben en de tools, dan wil je duidelijk niet vooruit komen, en nog minder met dreigementen.


  Maak melding
 4. NDP bleek voor de verkiezingen racistisch bezig te. Er werd toen voice notes rondgestuurd waar een vrouwspersoon had ingesproken. VHP voorzitter reageerde toen door te stellen dat wanneer je daar op de operatie tafel ligt, men niet kijkt of het bloed van een Hindoestaan of een creool of welk ras is dat je toegediend krijgt. Je leven moet gered worden. Nu komt een bejaarde Hooghart met een stelling dat Hindoeisme van Christendom heeft gewonnen. Dus ’t komt ook van de NDP. En duikt een Indiaanse broeder op die de leiders bedreigd en de leider van de NDP ophemeld. Ook uit de kamp van de NDP. Nog een opmerkelijke uitspraak van Hooghart, als je Bouterse of Hoefdraad wilt vervolgen ben je Hindoestaan. Als je de uitspraak van Hogie moet relativeren betekent het dan dat, als je wilt boeven ben je of Indiaan of Creool.


  Maak melding
 5. Fantastisch werk van justitie.
  Surinaamse politie is sws top.
  Nu flinke straffen opleggen aan deze randdebielen.
  Hopelijk dat de rest binnenkort aan de beurt komt want die wachten ook al jaren op hun arrestatie.


  Maak melding
 6. Bouterse heeft geen geld om echte coke voor deze ingi te leveren. Dus a man snoivie tapioca poeder.dan krijg je dit soort rotzooi


  Maak melding
 7. Wendy als een kat in het nauw gedreven wordt, maakt die rare sprongen. Zo ook jij met je reactie’s. Denk aan je hart en bloeddruk, want jouw afgod heeft geen goeie medische zorg voor jullie achter gelaten.


  Maak melding
 8. Ik praat het gedrag niet goed hoor.
  Maar wat een onrecht is deze mensen over de hele wereld aangedaan.
  Amerika, Canada, heel Zuid-Amerika.
  De aboriginals in Australië.

  Kan me niet schelen dat ze in hun amaka zitten.
  We zijn hier door de kolonisatoren samen gekomen. Laten we met respect elkaar omgaan. Laten we dankbaar zijn voor mama Sranan.


  Maak melding
 9. er wordt dus met twee maten gemeten want als ik aangifte wil doen van bedryging waarby my woning gestenigd wordt dan moet ik met bewys komen want anders kan mr agent inspecteur Chia niks voor my doen en nu kan men wel optreden ,schynbaar hebben bepaalde familie,s privelege,s hier


  Maak melding
 10. @Wendy skatje,

  Hoe lang ga je boos blijven dat de NDP heeft verloren en de VHP heeft gewonnen? Sommige dingen moet je gewoon accepteren. Vooral als ze inmiddels onwisbare feiten zijn.
  Inmiddels begin je als een ouwe zuurpruim over te komen.


  Maak melding
 11. Het is maar goed dat deze 2 zich hebben aangemeld want achter slot en grendel zijn ze hun leven nog zeker. Daarbuiten niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES