‘Effect van lockdown is pas na dag 22½ te merken’

7
Persbriefing: 'Effect lockdown is pas na dag 22½ te merken'

De komende twee weken zijn nodig om de zogenoemde transmissie keten van Covid-19 in Suriname te doorbreken, aldus de directeur Volksgezondheid Cleopatra Jessurun zaterdagavond tijdens de persbriefing. De bedoeling is het beheersbaar houden van de huidige uitbraak, waarbij er al 100 besmettingen in Suriname zijn.

Er zal in deze twee weken met man en macht gewerkt worden aan de zorg voor de huidige zieken en het indammen van de ziekte. Teveel zieke mensen in Suriname wordt een rechtstreekse ramp voor de gezondheidszorg in het land, aldus Jessurun.

DNV directeur Danielle Veira gaf aan dat essentiële diensten dispensatie hebben, maar moeten werken met minimale bezetting. Veiligheidsdiensten zoals politie en leger hebben geen dispensatie nodig. Aan essentiële diensten wordt de gelegenheid geboden om hun verplichtingen en werkzaamheden, waar nodig aangepast, te kunnen uitvoeren. Hiertoe wordt schriftelijk toestemming verleend door het COVID-19 Crisis Management Team, na registratie bij het Kabinet van de President. Klik hier voor de individuele toestemmingsbrieven.

Veira gaf verder aan dat de lockdown verscherpte maatregelen in deze covid-19 crisis betreft. Het is een pas op de plaats, zodat de medische sector haar werk kan doen. In de loop van de week komen er meer updates met betrekking tot de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Morgen kom er al meer info voor de burgerij.

Het effect van de lockdown zal volgens directeur Jessurun pas ook echt na dag 22½ van strakke en strenge maatregen, te merken zijn. Jessurun vraagt daarom om geduld van de gemeenschap.


7 REACTIES

 1. Ze kijkt moe of alsof ze koorts heeft maar kan ook droef zijn imo.. Zo te zien zal zij vanaf overmorgen de regels niet overtreden. Ik heb nooit geweten dat eer zulke grote maten maskers waren Ik ga maandag op het werk ook om een paar vragen voor mijn project.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat deze maatregelen enig effect gaan sorteren na 3 weken.
  De mensen doen hun uiterste best om alles in goede banen te leiden.

  Mensen Blijf Thuis en Doe wat er gezegd wordt.

  DNV: U MOET DE ILLEGALEN GELIJK TERUG STUREN NAAR HET LAND VAN HERKOMST


  Maak melding

 3. Hoe is het gesteld met de arme mensen die bij de dag leven? Is er een plan om deze mensen op te vangen of te voorzien van voedsel?


  Maak melding

 4. Blauwtje: Ik deel uw zorgen. Vanaf dat de NDP de verkiezingen verloren heeft zijn er geen pakketten meer en Chotelal is nu de duurste supermarkt van Paramaribo. Vraagt rijst: wat is met die 6 miljard SRD gebeurd? Verkiezingen of in de zakken van de verliezende NDPers verdwenen? De tijd zal ons leren. De rechter moet straks overwerken.


  Maak melding

 5. “Blauwtje 7 juni 2020 At 04:05
  Hoe is het gesteld met de arme mensen die bij de dag leven? Is er een plan om deze mensen op te vangen of te voorzien van voedsel?”

  Ik denk dat die afhankelijk zijn van familie en donaties. Als men ook niet kenbaar maakt (schaamte) dat ze het moeilijk hebben dan is het ook moeilijk om hulp te verlenen.

  Ons land heeft zoveel groente, fruit, aardvruchten dat zelfs wij ook heel veel vermorsen. Sommige winkeliers en verkopers laten hun producten liever bederven en gooien het gewoon weg.


  Maak melding

 6. john
  Starreveld?
  Wij zijn niet bezig met AO / bestuurlijke informatievoorziening hoor echt niet.
  De humor zie ik er wel in 🙂

  echter Veira snapt er de ballen van gezien haar opmerking:
  “Wilt u meer weten, rijdt u dan naar Leonsberg en vraag of u even naar binnen kunt kijken” aldus een geïrriteerde Veira.

  Want bij de vraag over adult shops zei dezelfde Veira “ga jezelf helpen” in plaats van “kijk even naar binnen”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.