Aantal actieve Covid-19 besmettingen in Suriname weer gestegen

1
covid-19 coronavirus test

In Suriname is het aantal corona gevallen vandaag opnieuw gestegen. Het aantal actieve cases nam zaterdag met 9 toe en ging van 81 naar 90. Dat meldt de officiële Covid-19 website. Het totaal aantal positief geteste mensen tot nu toe is 100.

75 procent van de actieve gevallen hebben geen symptomen en hebben geen dringende behoefte aan zorg. Zij zijn daarom in isolatie geplaatst en hoeven, gelet op hun toestand, niet in het ziekenhuis.

De resterende 25 procent van wie de situatie ietwat ernstiger is, heeft dus wel dringende behoefte hebben aan zorg. Deze groep is ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.


1 REACTIE

 1. Ik heb onderstaande al eerder gepost en hoop dat de Overste Moeder Abdis dit leest voordat ze het toneel opklimt. Ik hoop ook weer op een alerte journalist met een DIEPGAANDE VRAAG!

  Ik lees net op Star dat het aantal weer is gestegen. Wat anders is aan de cijfers die worden weergegeven in het Surinaams systeem en het systeem in Nederland is dat in Nederland er 3 hoofdcijfers waren nl
  *Opname
  *Ontslagen/genezen
  *Overleden
  In Suriname zijn het
  *Positief geteste
  *Negatief geteste
  *Alle positief geteste in 2 periodes
  *Overleden(in de eerste periode)
  *Genezen(in de eerste periode)
  Nu weet ik dus voor mezelf wat het verschil in verloop van de pandemie in Nederland en Suriname is. Hier werd er mi geen melding gemaakt van het aantal testen. Op de kaart van het RIVM(Ned BOG) kon je per dag per gemeente zien hoeveel opnames er waren. Dat waren dus ernstig zieke mensen maar er liepen en lopen heel wat meer mensen rond met het virus zonder het te weten en zonder klachten. Hoogstwaarschijnlijk hadden ze al eerder het virus doorgemaakt en resistentie opgebouwd. Het virus zal dus altijd aantoonbaar zijn bij hun maar is een verzwakte sluimerige werkelijkheid.
  Vanavond komt de Grote Wijsgeer Overste Daniëlle Veira haar landgenoten weer es stevig toespreken om 18.00u lokale tijd 23.00u Ned Tijd. Ze heeft intussen al een mond/neus masker op de kop weten te tikken vandaag wil ik op dr handen letten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.