Total lockdown Suriname is in soft stage

18
Shell Gas Station On The Run
Shell servicestation On The Run

Het Nationaal Covid-19 Managementteam verduidelijkt dat de aangekondigde total lockdown in Suriname zich in de soft stage bevindt. Dat wil zeggen dat niet direct de harde maatregelen zijn getroffen maar dat de bestaande maatregelen wel zijn verscherpt. De total lockdown is donderdag 4 juni om 18.00u ingegaan en duurt tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.

Indien gedurende deze periode zaken niet naar tevredenheid zijn verlopen zal de overheid genoodzaakt zijn om de maatregelen verder te verscherpen. Dit zei de directeur van DNV, overste Danielle Veira tijdens de reguliere Covid-19 persconferentie. Er is aangegeven dat de essentiële diensten normaal hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan onder andere veiligheidsdiensten, gezondheidsmedewerkers, vitale afdelingen van nutsbedrijven, pompstations, medische diensten en voedingswinkels. Meer duidelijkheid hierover kan verkregen worden bij het Covid-19 Managementteam.

Wat niet mogelijk zal zijn zijn ondermeer publieke sportactiviteiten, horeca, contactberoepen en ontspanningsoorden. De overige regels zoals het samelscholingsverbod van meer dan 5 personen en de gezondheidsregels blijven normaal van kracht. De grenzen blijven gesloten. Het gebruik van een mond- en neusbedekking wordt sterk aanbevolen als men noodzakelijk over straat moet. Hiermee wil de Surinaamse overheid de verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan.

Het aantal positief geteste mensen in Suriname is tot en met dit moment 82. Er zijn nu 72 actieve cases. 9 personen zijn genezen en 1 persoon is overleden.


18 REACTIES

 1. Elke reactie op dit forum gaat eerst in quarantaine.
  Want valse woorden komen uit een zieke geest en
  kunnen de ziel en geest van anderen besmetten.


  Maak melding

 2. Volgens die debiel Welles is er geen covid in Su. Achterlijk schepsel.
  Ik zie nog mensen zuipen op plaatsen in groepjes. Ik hoop dat mensen zich beter gaan gedragen. Waar we nu in zitten is al erg. Om een stel debielen zitten we met covid en PL en alle ellende er omheen.


  Maak melding

 3. Hoe is het mogelijk: Covid-19 treft ook Suriname.
  Ben benieuwd of de NDP hier ook een hertelling van gaat aanvragen.
  Maak Suri NDP-Free!


  Maak melding

 4. Nederland is bereid om IC-bedden en personeel te leveren maar Suriname moet wel een verzoek indienen langs de officiële weg.
  Bouta regelt niks en verschijnt niet in het openbaar blijkbaar zit hij in Cuba.
  Er zijn mensenlevens mee gemoeid.
  Santokhi als president zou het allang geregeld hebben met Nederland.
  Helaas is Santokhi nog geen president.


  Maak melding

 5. GFC NIEUWS- Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ( diplomatieke post) in Nederland heeft laten weten dat er binnenkort tientallen beademingsapparaten worden opgestuurd naar Suriname.

  Dankzij onze president Chan.


  Maak melding

 6. ddb kan doorgaan met tellen tot dat die een ons weeg, hij heeft gewoon verloren. Oe lib a kil nanga in stijl. Het tellen van hem zal moesje/Suriname niet naar Parijs brengen. A kil verstan vroestoe. Hij is niet alleen oud om te vallen, maar gewoon oer lui om te vallen.

  ddb, ndp tijdperk is verlopen. Zelf zijn pyjama hoeft hij niet meer aan te doen. Wat rest is bonjo gron.


  Maak melding

 7. Allen,

  Relatie Nederland en Suriname gaat nooit ophouden.
  Er wonen in Nederland om en bij 350.000 mensen van Surinaams afkomst, in Suriname ongeveer 600.000, er staat dus veel op het spel.(vooral economisch).
  Met een nieuwe President zal het alleen maar beter worden.

  SUCCES.


  Maak melding

 8. Als het aan mpp bouta ligt kan het volk sterven. Prioriteit nummer 1 is hertelling. Het volk Kang njang mi ka zal hij denken.

  Maar gelukkig hebben we Chan. Onze redder.


  Maak melding

 9. De maatregelen zijn voornamelijk toegespitst op het uitdelen van straffen. Logisch als je militairen in een covid-team plaats. Het volk is klaar met de revo tijd, praat normaal in verschillende talen.
  Kopieer de maatregelen, die werken.

  Die 1,5m afstand doet niemand aan. En waarom moet je met je hele gezin naar de super. Minimaal aantal mensen in een super, verplicht winkelwagen.
  De groente drive-tru is een prima idee.

  IC apparatuur vereist bepaalde skills. Zijn die voldoende aanwezig?


  Maak melding

 10. @JK
  Sturen jullie ook beademingsapparaat voor Chan want heb gehoor dat hij ook nu besmet is en nu word bravo president bigup BIGi BRAVO


  Maak melding

 11. De verspreiding heeft plaatsgevonden tijdens de verkiezingen. Meer dan 200.000 mensen op straat, geen social distance en mondkap, wat verwacht je dan.


  Maak melding

 12. Ik ben benieuwd of Nederland de remigratieregeling gaat aanpassen zodat meer Surinamers gebruik kunnen maken van deze regeling om terug te gaan. Want momenteel is deze regeling niet lonend, veel te riskant. Met de toenemende werkloosheid in Nederland vanwege de coronavirus kan het ook profijtelijk zijn voor Den Haag.


  Maak melding

 13. Alle apparatuur van overal is gped van Nederland is beter. Eens kijken of the Chinezen van china hulp geven na bouterse wanneer de zaken critisch worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.