OAS verklaring: ‘Uitkomst van verkiezingen Suriname al duidelijk’

27
OAS verklaring: 'Uitkomst van verkiezingen Suriname al duidelijk'

De Organisatie Amerikaanse Staten (OAS) heeft dinsdag een verklaring uitgebracht naar aanleiding van de aanwezigheid van haar waarnemersmissie de afgelopen twee weken in Suriname. De OAS geeft daarin aan dat na de huidige telling de uitkomst van de verkiezingen al duidelijk is voor de Surinaamse bevolking.

De leden van de missie zijn voor hun werk aanwezig geweest op het ministerie van Binnenlandse Zaken, de hoofdstembureaus en het centraal stembureau en hebben de in ontvangstname en consolidatie van de resultaten geobserveerd.

Nu 99,5% van de uitslagen van de verkiezingen bekend is, heeft de missie geen reden om aan te nemen dat de officiële resultaten op dit punt in aanzienlijke mate zullen variëren, zegt de OS in de verklaring.

Op dit moment zijn nog maar van drie stembureaus de resultaten niet bekend, maar het is vrijwel onmogelijk dat deze de resultaten van de verkiezingen zullen wijzigen zegt de OAS duidelijk.

Dinsdag heeft de missie postelectorale besprekingen gevoerd met het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De missie zal de voorzitter van het Onafhankelijk Kies Bureau vrijdag 5 juni spreken via een conference call.

UPDATE: Zojuist heeft VHP topper Krishna Mathoera laten weten dat alle stemmen in Paramaribo in NIS geteld zijn.

Meer over de waarneming van de OAS:


27 REACTIES

 1. Vorig week was het al duidelijk maar nu is het duidelijker : Spoedig achter de tralies in een streepjes pak.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Navy seals inzetten. Oppakken, berechten. Nieuwe regering installeren en puinruimen. Broekriem strak zetten en werken aan een gezonde economie. Over 5 tot tien jaar kunnen de vruchten geplukt worden.


  Maak melding

 3. Er vaart een militaire hospitaalschip in het Caribischgebied met Seals en de koers ervan is zuidoost voor bevoorrading.

  Het heeft er veel van dat het voor de Wilde Kust het anker in diep zee zal plaatsen voor enige weken en zorgen voor bevoorrading, verse fruit, ingi bakba, Para Springs drinkwater en wie weet wat meer komen afhalen.


  Maak melding

 4. Opmerkelijk. De koers is weer gedaald naar 1 op 8 op 9. Dit is naar Surinaamse maatstaven de koers die daadwerkelijk bij het land past. Het is voor een ieder thans duidelijk dat voor de verkiezingen de koers sterk vanuit de Olifant werd gemanipuleerd. Nu schieten de prijzen omhoog terwijl de prijzen juist omlaag hadden moeten gaan.
  gemodereerd

 5. @directeur zonder bedrijf 3 juni 2020 At 13:25

  Het is duidelijk waarom jij geen bedrijf hebt.
  Je begrijpt niets van bedrijfsvoering. Ieder bedrijf kan alleen maar overleven als hij een opslag op de inkoopprijs zet en een bedrijf dat er een te grote marge opzet prijs zichzelf uit de markt. Dus prijsopdrijving onder de middenstanders met winkels is uitgesloten.
  Nu kun je je vervolgens afvragen of er dan sprake is van prijsopdrijving bij importeurs, maar ook dat is niet het geval. De koers is gewoon enorm gestegen door paars wanbeleid.
  .
  Kortom het is wel duidelijk waarom jij nooit een bedrijf gaat hebben en je beter je ambiteis kunt afstemmen op je capaciteiten.


  Maak melding

 6. Het is een akte van onbekwaamheid voor Suriname dat ze de verkiezingsresultaten nog niet hebben kunnen optellen. De regering bouta begint nu hun voodoo ekonomie theorieën zelfs op de verkiezingen to te passen. Voor de OAS is het natuurlijk overduidelijk dat ze gewoon willen frauderen om kaboela bouta uit de gevangenis te houden. De OAS gaat gewoon Chan tot de grootsten partij winnaar en natuurlijk president noemen.


  Maak melding

 7. Bedankt voor uw verklaring OAS, die gebaseerd is op een bepaald percentage van de uitslag van de verkiezingen. Intussen is er nog steeds sprake van buitengewone omstandigheden in Suriname. De uitbraak en verspreiding van het coronavirus. Verder hebben we de formele vaststelling van de verkiezingen. Daar gaat de OAS niet over. Dat is toch wel echt de huidige regering die daarover gaat. Via het OKB ,BiZa en alle andere officiële vertegenwoordigers, kom je bij de huidige regering vertegenwoordigd door Bouterse. Uiteindelijk moet die voor zover er sprake daarvan is, het mandaat overdragen wanneer de formele vaststelling betreffende de uitslag van de verkiezingen, heeft plaatsgevonden. Vanwege de buitengewone omstandigheden heeft de huidige regering nog steeds de bevoegdheid om verder te regeren.

  Nog steeds is Bouterse de wettige president van Suriname. Buitengewone toestanden kun je dan verder gaan specificeren afhankelijk van de situatie. Hier komt dus de bestrijding van het coronavirus in beeld. Verder ,allerlei kreten om Bouterse en Co op te sluiten en zo ; it’s really gonna take a hell of a job. Aannemende dat je niet anarchistisch ingesteld bent, moeten heel wat onderwerpen eerst door de DNA. Vervolgens, afhankelijk van de uitslag, kan de aangeklaagde bij de rechtbank terecht om alsnog zijn gelijk te behalen. Op deze wijze zijn we inmiddels maanden zo niet, jaren verder. De vraag luidt dan of dit allemaal de moeite waard is. Beter is zich te focussen op de ontwikkeling van het land. Die ontwikkeling is niet gebaseerd op het straffen van Bouterse en Co. Het zou goed zijn zich van het Bouterse syndroom te ontdoen en daadwerkelijk ontwikkeling en vooruitgang brengen in Sranan.


  Maak melding

 8. Heel mooie opmerkingen hoor ik hier opsluiten vervolgen enz enz mooi werken naar een gezonde economie ik kijk naar uit hoe onze journalistiek dat zal verwoorden naar die gasten, want als er opgesloten moet worden moet de aankomende coalitie opgebroken worden Bruinswijk is ook gevonnist voor drugshandel er is op 3 maart 2019 een verzoek voor uitlevering gedaan door Frankrijk aan Suriname voor uitleveren van Joel martinus alias money hond bordo, dus dat lijstje wordt langer Melvin bouva dat proces ligt al bij de pg,gaat de amnesty wet terug gedraaid worden?? Dus zo zijn er enkele zaken maarja je mist die kritische vragen die gesteld moeten worden door journalisten.. Maarja misschien word het een ander soort corruptie!!!


  Maak melding

 9. Het buitenland heeft geen enkele bevoegdheid in te grijpen . Er is immers niets aan de hand. Suriname blijft een soeverein land. Surinamers dan wel SuriNeds , die zitten te wachten op buitenlandse inmenging, zijn nog kinderlijk van aard en kennen de wereldgeschiedenis niet. Ze zijn te goed afgericht en weten nog steeds niet wat dekolonisatie inhoudt. Ze hebben nog altijd een papa of mama nodig. Bigi bigi man nanga bigi bigi uma.


  Maak melding

 10. @pakiratigri 3 juni 2020 At 14:05

  Ja zeker het is belangrijker dat men zich nu gaat richten op de economische en de corona crises, dat men het land er weer boven op krijgt.
  .
  Maar je vergeet dat de Bouterse kliek het grote struikelblok is. Dat die eerst definitief moeten opsodemieteren. Hun hele netwerk met alle tentakels moet vernietigd worden!!
  Ook de trollen !!


  Maak melding

 11. Neavy seals geheimelijk droppen in de nacht. Apaches helikopters inzetten om het mogelijke verzet te breken. Oppakken, dood of levend. Of hetzelfde als libische khadafi laten overkomen. Het volk mag beslissen wat met dictator gebeurt.


  Maak melding

 12. @pakiratigrio-go-olo bouta was nooit de wettige president. Gewoon een criminele demagoge psychopaat die mensen als jou kon manipuleren. Kijk naar zijn puinhopen van economiese destabilisatie.


  Maak melding

 13. pakiratigri
  Nog steeds is Bouterse de wettige president van Suriname. Buitengewone toestanden kun je dan verder gaan specificeren afhankelijk van de situatie.

  Toevoeging gewenst:
  een demissionaire president d.w.z. een president die geen mandaatkracht mere heeft


  Maak melding

 14. pakiratigri 3 juni 2020 At 14:11
  Het buitenland heeft geen enkele bevoegdheid in te grijpen
  Noriega dacht het ook dat “Het buitenland heeft geen enkele bevoegdheid in te grijpen” en toch werd hij in zijn eigen land opgehaald.
  Zo ook de Duitser die in Argentinië werd opgehaald door Israel


  Maak melding

 15. Het is een feit dat Bouterse en consorten nu moeten opdonderen desnoods naar Cuba als ze maar weg zijn. Ze staan allen met 1 been in het graf. Land is vernietigd en staatskast is leeggeroofd je hoort noout meer iets hierover. Boefdraad moet aan de hoogste boom gehangen worden met de billen bloot zo ook al de dc in hun apenpakjes. De mensen met hun dubbele functies weg saneren. Zijn grote financieleverliesposten voor ons land
  Op elke straathoek een dc, weg met deze onzin. Minister, onderminister, majoor, directeur, korporaal. Elk beestje geven ZE een nietszeggende naam. Soso bang monie en ze voeren geen klap uit enkel coronavirus verspreiden.


  Maak melding

 16. In Guyana was ook geconstateerd door de OAS dat de oppositie gewonnen had. Tot de regering besloot een bepaald kiesdistrict opnieuw te tellen waardoor ze plotseling 10 000 stemmen meer kregen. Vandaar de onrust daar. Dus opgepast, dat kan zich ook in Suriname voordoen.


  Maak melding

 17. Khadafi had ook een grote smoelwerk kijk wat hem is overgekomen, zo ook Noriega ,Amerika heeft geen toestemming nodig om in te grijpen . Vooral hoe Trump nu doorgedraaid is dus kijk uit Bouta ,jo ka dalek.


  Maak melding

 18. Bouta, nu kan je nog rechtop door de deur, straks moeten ze je in de boeien slaan, maak je statement, en gedraag je niet als een demente oude man, die aan het verleden blijft vasthouden.🤔


  Maak melding

 19. Pakiratigri: Het is bij jou en je baas nog steeds niet doorgedrongen dat het volk op 25 mei j.l. een keuze heeft gemaakt. Covid-19 wordt nu misbruikt door je baas en binnenlandse zaken om de uitslag uit te stellen. Goedkope vertragingstactiek waarvoor je niet geschoold hoeft te zijn om dat te begrijpen, dus jij zou dat ook moeten snappen!
  Want als bouta covid-19 een grote bedreiging vond voor de surinaamse samenleving, had hij de verkiezing ook kunnen uitstellen. Aan deze struisvogelpolitiek en alle afleidingsmanouvres komt binnenkort een einde, want hoe je het ook wendt of keert, de dagen van je baas zijn geteld! Er moet niet alleen gewerkt worden aan die grote puinhoop die hij en zń maten (jou vriendjes) hebben achtergelaten maar ook dat gerechtigheid mag geschieden. Dat ie gestraft mag worden voor het vermoorden van vaderlandslievende surinamers.
  P.S. mijn pseudoniem, heeft betrekking op gasten als jou die alle anderen die hier op wtk een heleboel onzin verkondigen, incl. de pseudo econoom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.