dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidExplosieve groei aantal coronabesmettingen in Suriname

Explosieve groei aantal coronabesmettingen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname blijft de officiële covid-19 teller stijgen. Er is momenteel sprake van een explosieve groei van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur. Zondag stond de teller rond 19.00u nog op 5 actieve cases en totaal 15 positief geteste corona gevallen. 24 uur later op maandag rond 19.00u stond de teller op 34 actieve cases en 44 positief getest.

In een tv-toespraak maandagavond zei de Surinaamse president Desi Bouterse dat waarvoor de autoriteiten waarschuwden, nu lijkt te gebeuren. “Terwijl wij ons allen opmaakten voor de formele uitslag van de verkiezingen worden wij geconfronteerd met nieuwe gevallen van Covid-19”, aldus het staatshoofd.

Maandagavond zijn er een aantal mensen opgehaald die vermoedelijk ook besmet zijn met het virus. Dit zou hebben plaats gevonden te Rensproject. In onderstaand filmpje is te zien dat de politie op een adres daar was samen met mensen van BOG:

https://www.instagram.com/p/CA6PDG8g_0U/?utm_source=ig_web_copy_link
De teller zondagavond om 19.00u

De overheid heeft besloten de versoepeling van de maatregelen terug te draaien. Zo geldt het uitgaansverbod en avondklok vanaf 2 juni tussen 18.00 uur en 06.00 uur. De afgelopen weken ging het om 23.00 uur in. Ook wordt het maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen teruggebracht naar vijf:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. De 5 maximale mensen die bij elkaar mogen komen zijn de 5 ndp’ers die aan het frauderen zijn met de processen verbaal in de nis. Was te verwachten van deze vuile klootzak.


  Maak melding
 2. De uitvoerders van de duivelse plannen van ddb en zijn rattenbende verspreiden de virus
  Mensen pas op! De ndp zombies zijn onder en tussen jullie ddb zijn verdediging verzwakt iedereen van hem wordt ziek en moet terugtrekken.


  Maak melding
 3. Jammer. Dacht al dat we de dans hebben ontsprongen.Nu dit.Wiens fout? De illegale braziliaan, de illegale grens overschrijdende surinamer, onbekende zieke zonder symptomen. Nu gaan de kosten omhoog.


  Maak melding
 4. Wayambo,Wendy NDP had het toch voor elkaar? Suriname Corona vrij regering was goed bezig voor het volk. Wel nu zie wat er gebeurd als je in sprookjes geloof.


  Maak melding
 5. Suriname deed het goed door beperkingen op te leggen voor het tegengaan van de covid 19 maar zoals we zien moet gewoon de boel nog voor een tijd opslot. Er zullen alijd koppige mensen zijn zo ook hier op de forum die tegen de lockdown zijn maar met ledige ogen zien dat vieren van de teugels het gewoon een ramp word in Suriname wat straks niet te overzien is. Gewoon streng desnoods met militairen het gezag uitvoeren zodat het niet fout gaat lijk me op zijn plaats want suriname moet geen tweede Brazilië gaan worden met hun duizenden doden daar


  Maak melding
 6. volgens mij was dit allemaal al te verwachten. de cijfers aan het begin waren gewoon gemanipuleerd. suriname was bijna het enige land waar het wel meeviel qua corona, dat gelooft toch geen mens en nu met de verkiezingsuitslagen is er opeens een explosieve groei. de man zal alles doen om op de troon te blijven zitten, omdat hij weet wat hem te wachten staat als hij president af is


  Maak melding
 7. Wat een onzin lees ik van boeboebitsjorie tot Lucia Wilma ik snap het niet kan jullie mening respecteren maar geven jullie echt aan dat Suriname mijn land alleen maar uit domme mensen bestaat??? Is geen persoonlijke aanval maar slechts een vraag. Hoe verliepen de verkiezingen kan nog steeds niemand aflezen, stonden we biet helemaal op elkaar in elkaar door wlkaar op 25 mei 2020 vanaf 24 mei 2020 als je de latourweg zag wat een feest zomaar had die vrouw hoe heet ze ook alweer die vrouw Doewet der best gedaan … Zucht we zijn bezig met Surinamers geen wonder dat dit land niet vooruit komt als we deze gevolgen niet kunnen afleiden van de 2 dagen dan mi no sabi dan zijn we echt STOM ja wat verwachtte we dan ??? Het is een Virus het heeft niet veel nodig… Covid-19 is ECHT, Nu is het moeilijk die nogelijke aders te ontmantelen. GA MAAR NA DIE GAST VAN SANTODORP VERVOERDE MENSEN IN EEN WIT BUSJE TIJDENS LOCKDOWN… ANDERE MENSEN DOEN ZELFS THUISZORG GA MAAR ZELFS NA DIE GAST VERVOERDE DAGELIJKS MEER ALS 100 MENSEN GA MAAR NA DAN wat gaan we straks zeggen… Blijf gewoon binnen.. Gelijk hebben jullie om te zeggen een Slappe President want ik had allang de boodtoestand afgekondigd en militairen opstraat gezet zou geen rekening houden want wij als Surinamers houden geen rekening Stom kunnen we de hele dag redeneren ons verstand gebruiken daar hebben we moeite mee…


  Maak melding
 8. @C. Dorf,

  Nee hoor, dit zijn schaarse goederen en duur ook.
  Ene @Bert noemt elke dag de prijs van een potje pindakaas (van hoeveel gram staat er niet bij) op.
  Misschien kan hij ook aangeven wat een banaan, manja, citroen, sinaasappel en een watermeloen kost. Hoeveel Srd ben je per dag kwijt aan deze vruchten?


  Maak melding
 9. De grote schuldige is de surinaamse overheid zelf, want die neemt onvoldoende maatregelen om de verdere verspreiding te voorkomen. Ook ontbreekt goede voorlichting aan de burger, want de mensen op straat weten niet aan welke gevaren ze blootstaan. Alles in su gebeurd pas achteraf, als het kalf verdronken is, gaat men de put dempen. Dat hebben we allemaal te danken aan de huidige regering, want vooruitzien is veel te moeilijk voor ze. Gelukkig is het einde in zicht, ben alleen bang dat door het lakse handelen van de su overheid Covid-19 veel slachtoffers zal maken in su. Het volks is weer de dupe, sarie torie!


  Maak melding
 10. ik lach mij altijd in een deuk😂🤣😂🤣😂🤣met geplaatste opmerkingen van oeng Sranangmangs
  boi ….oen tjading😂🤣😂🤣😂🤣


  Maak melding
 11. Waarom vist Suriname altijd achter het net?
  Toen de bankencrisis arriveerde had de hele wereld er last van. Alleen Suriname niet. Bouterse had Nederland zelfs economische steun toegezegd.
  Nadat de bankencrisis oftewel kredietcrisis wereldwijd voorbij was arriveerde het in Suriname. En toen werden ze daar in bezit genomen door de winti van de leningenbakroe.
  Alles was de schuld van de creditcrisis. Toen arriveerde het Coronavirus. De hele wereld had er last van, mensen gingen bij bosjes dood, alleen in Suriname niet. Nu is dit virus wereldwijd aan het afnemen (ik heb mijn twijfels) maar in Suriname neemt het juist toe. De oppositiepartijen geven het beleid Bouterse de schuld; de NDP geeft de oppositie de schuld.
  Bouterse zou ook de verkiezingen grandioos winnen. Andere partijen zouden met wortel en tak uitgeroeid worden. Het tegendeel is uitgekomen. Bouterse heeft niet grandioos gewonnen, maar grandioos verloren.
  Hoe kan je zulke markante verschillen verklaren. Dit kan ik niet verklaren omdat dit buiten mijn opleidingsreikwijdte valt.
  Feit is dat Suriname altijd achter het net vist, ook op economisch gebied en dat is mijn probleem.


  Maak melding
 12. Lachen is gezond, wordt beweerd.
  Ik kan dat beamen.
  Het doet me goed om te lezen dat er bij ons, in Suriname wordt gelachen.

  Alles is duur, soms ga ik spontaan van de prijzen, transpireren.


  Maak melding
 13. Terwijl wereldwijd de besmettingen afnemen gaat het juist omhoog in Suriname. Die malloot die zich pleesident noemt lult een ding maar doet tegenovergestelde. Zoals foto’s laten zien. Ok flikker op kabouta bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES