‘Staken verkiezingswerkzaamheden in NIS is onrechtmatig besluit’

26
'Staken verkiezingswerkzaamheden in NIS is onrechtmatig besluit'

Zondag besloot het hoofdstembureau van Paramaribo de verkiezingswerkzaamheden in NIS te staken en een rustdag in te lassen, volgens haar vanwege de ontstane Covid-19 situatie. De VHP, ABOP, NPS en PL werden door de voorzitter van het hoofdstembureau van Paramaribo, Mike Nerkust, schriftelijk op de hoogte gesteld van de rustdag.

De politieke partijen hebben echter in een brief aan de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) aangegeven, dat het besluit tot staken van de vaststelling van de uitslag der stemming onrechtmatig is. Volgens de briefschrijvers voorziet de Kiesregeling namelijk niet in de mogelijkheid voor het hoofdstembureau tot staking van de werkzaamheden.

“Daarmee heeft dit besluit van het hoofdstembureau geen wettelijke grondslag en is derhalve onrechtmatig. Wij verzoeken u dringend uit hoofde van uw toezichthoudende functie en onder meer op grond van uw bevoegdheden artikel 2 lid 4 sub d van de Kiesregeling, zodanige maatregelen te treffen om deze onrechtmatigheid op te heffen” aldus de politiek partijen in een brief aan het OKB.

Uiteindelijk werd NIS afgesloten voor een ieder. De politie gaf aan dat niemand het gebouw mocht binnentreden. Mensen die reeds binnen waren konden daar blijven. De toelichting van Nerkust over de maatregel:

https://www.facebook.com/301995390235262/videos/1204466949892675/


26 REACTIES

 1. En ze blijven het maar proberen de zaak e blijven saboteren.
  Een van de eisen die een mens aan zich stelt ter onderscheiding van dieren is dan een mens zijn verlies erkend en daardoor niet hoeft af te druipen met zijn staart (pik en ballen) tussen de benen.
  Vandaar dan er steeds wordt gezegd “you have to have balls to show that you are a man”
  Dit is de 2e keer dat er wordt gerust.


  Maak melding

 2. Bla bla blaaaaa tog, helemaal moe geworden van de verkiezing tog, volg het niet eens meer tog, interesseert mij niet eens meer tog, alleen maar geblair langs de zijlijn tog, alleen maar schande tog, mensen kom op tog, tog !!!!


  Maak melding

 3. Die nat nek Nerkust voert de bevelen van de NDP. Het is allemaal in de categorie treiteren, opzettelijk vertragen, frauduleuze handelingen plegen etc. Ook Nerkust weet dat de NDP de achterstand op de VHP niet meer goed gaat maken. Uit eindelijk zullen ze hun verlies moeten toegeven.


  Maak melding

 4. @Bigi Sma
  Bouterse presenteert zich het liefst als een militair maar hij heeft helaas geen ballen!!! Als het er op aan komt dan toont hij hoe laf hij eigenlijk is.Aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man.Dan toon je dat je ballen hebt.Maar nu gedraagt hij zich als een klein dreinend kind wiens favouriete speelgoed is afgepakt.


  Maak melding

 5. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij de afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon. Misiekaba heeft al het goede voorbeeld gegeven. De mensen die Bouterse adviseren maken keer op keer fouten. Jammer dat ze niet inzien dat ze door hun adviezen meer schade berokkenen aan de partij.


  Maak melding

 6. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast. De kiesregeling (mede de telling en definitieve uitslag hiervan), valt hier ook onder. Het coronavirus en de plotselinge uitbraak, uitbreiding en verspreiding hiervan ,kun je onder buitengewone omstandigheden scharen. De kiesregeling is dus niet hoger dan buitengewone omstandigheden. Ik hoop van harte dat het hoofdstukje afgesloten kan worden. Je leest een boek en de meeste boeken hebben een goed einde. Sommige boeken echter niet en dan moet je maar gauw een ander boek gaan lezen. Heel handig als je eerst de samenvatting leest en recensies. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan. Vooral wanneer de tegenpartij wraakzuchtig is. Dan moet je niet verbaasd opkijken dat deze dyugudyugu ontstaan is. Echter, de plotselinge uitbraak van corona blijft een buitengewone omstandigheid.


  Maak melding

 7. Een correctie.., letter-verschuiving.. Surinamers…, kondre mang..Het is tweede pinksterdag.., een ogenblik geduld.. AUB, . . De export naar Nederland IS momenteel verwaarloosbaar.. Deviezenstroom van euro’s ligt stil.. .. De srd is letterlijk geveld door de ndp..Al een paar jaar zie je al een sterke neerwaartse spiraal… Abdoel ndp econoom.. krijgt 119 stemmen.. Abdoel is nu geschiedenis geworden. ., De politieke autoriteiten van de ndp regering hebben de Surinaamse economie helemaal verwaarloosd.., Covid-19 is een excuusbrief .. Covid-19 raast als een stier door het glas.. Vooral in Europa en Amerika.. . Het heeft communicatie nodig.., maar ook een gebalanceerde economische afweging.. .. Er is groot ongemak over de rigide strategie die nu gevolgd wordt.. Ndp sergeanten willen hun macht laten zien..De sergeanten zijn bekende mensen in Suriname ….Het Surinaamse volk wordt door sergeanten – machthebbers gegijzeld..Gebeurt al jaren.. .Heel veel Surinamers zijn ongerust over de onstichtelijke manier waarop de Surinaamse sergeanten – machthebbers zich de laatste vier jaar hebben gedragen… De sergeanten lopen in het groen..,met sterk achterhaalde denkbeelden.. Soms Cubaanse denkbeelden.., maar.. . Cuba ligt ver weg.. . . Een goedkope vorm van populisme gebruiken de sergeanten om hun doelen te bereiken.. Dit wat verder ondersteund wordt door droombeeld verkoper van der San en vertolkt word door clifton Limburg.. Clifton Limburg roept in zijn programma, heel Suriname om zich in te schrijven bij de kamer van koophandel in paramaribo. Begrijpelijk dus ze moeten handel drijven.. Maar om handel te drijven heb je geld nodig . . .Dat is dus wat de ndp top aan het doen is..valse proclamaties. Valuta handel heeft als ruggengraat een kasreserve aan geld nodig. .. Waar is ons kasreserve van de Surinaamse nationale bank, vraagt het volk… Tralala krijgen ze te horen.. Een ander zegt a no mi…Surinaamse export gaat meestal naar Europa . De doelpalen van de Surinaamse verkiezingen zijn intussen verplaatst naar Europa.., met name Nederland .Nederland en de EU stellen steeds hardere eisen. . Ik denk dat Surinamers zich vooral zorgen moet maken.., niet voor de ndp.., maar over de status van de Surinaamse economie…Al belt nerkust met bouterse om hem te vertellen dat de ndp dinsdag op 34 zetels staat… Het kan niks meer uithalen dan een vertraging… Het volk is het wachten spuugzat… Het wordt spannend in Paramaribo


  Maak melding

 8. STEMMEN ZETELS
  VHP 108176 20
  NDP 65538 16
  NPS 32334 3
  ABOP 24814 8
  PL 16654 2
  HVB 7411 0
  BEP 6805 2
  A20 4497 0
  DOE 2378 0
  PRO 1576 0
  SPA 929 0
  PALU 806 0
  STRei 690 0
  DA91 666 0
  VVD 346 0
  SDU 255 0
  DNW 73 0

  TOTAAL 273948 51

  opmerking: stembureau 186 ontbreekt nog.
  bron: binnenlandse zaken
  bron: okb.sr processen-verbaal paramaribo.
  bron: uitslag commewijne/marowijne/wanica/para/sipaliwini
  brokopondo/saramacca/coronie/nickerie


  Maak melding

 9. @ Wendy

  Hou op met het gezeik over Boslandcreolen en Hindustanen !!!!! Jullie zijn toch allemaal Surinamers? Dit is nou precies een belangrijke rede waarom dit land geen moer vooruitkomt.
  De politiek is teveel gebaseerd op etniciteit.

  Het staken van het tellen van de stemmen is onrechtmatig, wie anders beweert is even onoprecht en leugenachtig als de huidige leiders.

  Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.

  Dit is gewoon een gênante vertoning. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd en zijn de rapen gaar.

  Ook al ben je het niet eens met de uitkomst van de verkiezingen het zij zo, het volk heeft gesproken en dat dient gerespecteerd te worden.

  Ik kijk vanaf een afstand en ben er ook niet gerust op dat met de partij van Brunswijk in de regering
  het goed komt met het land.
  Deze meneer is hier in Nederland bij verstek veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.

  Het blijft dan toch bizar dat zo iemand straks in de leiding van het land komt te zitten.
  Suriname is wat dat betreft een heel bijzonder land , dan wel in de negatieve betekenis van het woord.
  Veroordeelden die de leiding over het land krijgen .
  Men zegt ook niet voor niks dat een volk de leiders verdient waarvoor zij zelf kiest.


  Maak melding

 10. De huidige winnaars van de Algemene En geheime Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 in Suriname slapen. Als ze niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft ddb gewoon president van Suriname.

  VHP, ABOP, NPS, PL wordt wakker en zie wat er speelt.

  Volg op Youtube:

  Radio Tamara Damsko 1 juni 2020 commentaat vanuit Nijmegen Ludwich van Mulier

  Heel goed door hem verklaard en zie hoe ddb en team te werk gaan. Surinamers, kiezers wordt wakker.

  Bundelt u, verenigt u en eis dat deze uitslag de enige echte is en dat er geen hertelling van geen enkele stembus, ook niet van Paramaribo zal plaats vinden.


  Maak melding

 11. De NDP geeft al aan dat de nieuwe regering op alle mogelijke manieren gedwarsboomd gaat worden. Ik zou de komende jaren maar niet teruggaan naar Suriname – voor wie het van plan was – want het gaat er heet worden. Er is een heel harde kern binnen de NDP die veel rotzooi gaat schoppen.


  Maak melding

 12. Surinamers..dit is het corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het roepen van de winnaar van de verkiezingen allemaal het coronavirus opgelopen!
  Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten ,en vergeten zullen dat niet de vhp combinatie maar dat hij de verkiezingen heeft gewonnen!Mensen het leven gaat door,coronavirus of geen coronavirus,de uitslag van de verkiezingen moet bekend gemaakt worden.Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen,laat hem niet slagen in zijn opzet!


  Maak melding

 13. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.


  Maak melding

 14. @Jk
  Je staat zomaar te lullen in de ruimte.
  Bouta die mamapiema meester van je wil een hertelling omdat hij bewust is dat hij geen fraude heeft kunnen plegen en daarom dat hij de verkiezingen verloren heeft.
  Wat verwacht hij dan na een hertelling?Dat de resultaten op magische wijze zal veranderen en dat hij de winnaar zal zijn!?
  Hij zal geen enkel kans krijgen , ook niet zijn schoothondjes, om met resultaten fingafuk te doen.
  Het is officieel dat vhp en combinatie gewonnen hebben en dat kan je baasje niet accepteren!


  Maak melding

 15. MPP DAGOE jy bnt geen mens mt eer principe n een zuiver geweten. Openlyk saboteer je de afronding jy koulo varken. Jy bnt n vetgemeste buffel mt hangende buik een doorgezakte geblakkerde kont een ingekrompen piemeltje die niet meer funcioneert n een kwylende bek waaruit er aln mr leugens afdruipt. Fucking paarse rat.


  Maak melding

 16. Ik zag het al zo aankomen…volgende oproep van DDB zal uitmonden tot een volks opstand….carona doet ook al zoals gepland zijn werk…nu de rest nog…bijna door zijn troeven heen…


  Maak melding

 17. is er dan echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden weet kent en neemt?

  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden. ook typisch iets surinaams.


  Maak melding

 18. Hoe doorzichtig, eerder was er geen gevaar de.covid 19 de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechtste voorbeeld. Is iemand die zegt dat hij voor het volk is. Hij en zijn bende zijn bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, ik hoop , dat het volk nu ziet ,dat de paars waarop ze gestemd hebben, lak aan.ze heeft. Het is nog niet te laat om over te stappen. Jullie hebben met ratten en wolven te doen, die nu hun schijnheilige ware gezicht laat zien.


  Maak melding

 19. bouta must go!!!!! Zo zie achteruit onderwijs is gegaan. Zelfs stemmen kunnen ze niet tellen en week na de verkiezingen nog geen uitslag omdat de regerende partij verloren heeft en moet sjoemelen met de resultaten.


  Maak melding

 20. Als al deze vermoedens bewezen kunnen worden, stap dan naar de rechter en dwing de OKB
  om tot een afronding te komen.
  Per 1 augustus moet er een nieuwe president geinstalleerd worden, de rechter kan deze vertragingstaktiek stoppen door de regering te dwingen over te gaan tot een voorlopige installatie van de huidige gekozen DNA leden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.