Santokhi geeft Adhin enorm politiek pakslaag in Wanica

33
vhp chandrikapersad santokhi suriname

VHP-voorzitter tevens lijsttrekker Chandrikapersad Santokhi, heeft vice-president tevens NDP lijsttrekker Ashwin Adhin een enorm politiek pakslaag gegeven in het district. Santokhi behaalde 29.440 stemmen en Adhin ‘slechts’ 5.601 bij de afgelopen verkiezingen in Suriname.

Adhin was speciaal voor de afgelopen verkiezingen in 2018 op papier van Paramaribo naar Wanica verhuisd om met Santokhi te concurreren. Critici hadden voorspeld dat Adhin een enorme politieke pakslaag zou krijgen van Santokhi. Adhin had vaker daartegen aangegeven ervan verzekerd te zijn dat hij een goede beurt zou maken in Wanica.

Van de 7 beschikbare zetels in Wanica heeft de VHP 5 behaald en de NDP 1. De zetel van de NDP wordt ingenomen door Adhin. Voor de VHP zijn gekozen: Santokhi, Asiskumar Gajadien met 2.855 stemmen, Reshma Mangre met 3.054, Sidik Moertabat met 1.193 en Mohammad Mohab-Ali die 3.666 behaalde. De overige zetel is van de Pertjajah Luhur/ABOP. Lijsttrekker Nasier Eskak is niet gekozen, maar ABOP-kandidaat Miquella Huur met 4.784 stemmen.

NDP parlementariër Amzad ‘Er-komt-geen-devaluatie‘ Abdoel is bij de verkiezingen enorm afgestraft door de kiezers in Wanica. Kreeg hij bij de verkiezingen in 2015 nog bijna 2.500 stemmen, op 25 mei 2020 was dat aantal slechts 117. Hij keert niet meer terug in De Nationale Assemblee.


33 REACTIES

 1. Al vanaf het moment dat bekend werd dat aloe baba Adhin ndp lijsttrekker zou worden in wanica had ik al herhaaldelijk gezegd dat hij geen kans maakte tegen sherif Chan en de VHP en ziedaar ik heb gelijk gekregen. Van 3 zetels is de ndp in wanica gezakt naar slechts 1.
  Een corrupte vriendje als Adhin zou nooit in staat zijn geweest om het op te nemen tegen een bikkel crime fighter als Chan.


  Maak melding

 2. Vieze pleesident adha-dien moet zich doodschamen en ontslag nemen van de nationale dieven partij. Boi je bent een schande voor alles dat democraties genoemd kan worden.


  Maak melding

 3. Meer dan 5000 stemmen, nog veels te veel, wie neemt dat broekie nog serieus, nadat hij zich met zijn zogenaamde inteligentie, aansloot bij een criminele organisatie.


  Maak melding

 4. Goed dat die idioten nu kunnen opritten, maar wat nu?

  Binnen vhp,abop en pl zijn er gasten die niet te vertrouwen ,er zijn landrovers,bankrovers,cocahandelaren en GEITENDIEVEN. Als er corruptie onderzocht, wat ik betwijfel dat het gebeuren zal, dan moeten ook die gevallen dat op hun slaan onderzocht worden. Een paar van die namen b.v. gajadien, somohardjo,brunswijck en jogi.

  Time will tell.
  Over een jaar zien we wel weer wat ze ervan terecht brengen. Voor nu is su die grote idioot kwijt


  Maak melding

 5. De VHP, NPS, ABOP, PL moeten verder kijken dan de overwinning. ddb, ndp zijn op dit moment bezig achter de schermen tot het uiterste te gaan en contact op te nemen met alle gekozen dr-en dd-leden van de afgelopen verkiezingen. Het omkopen is begonnen. Bigie monie de lo lo.

  Het gevolg zou kunnen zijn dat de bovengenoemde partijen de meerderheid in de DNA hebben, maar bij de vvv-vergadering ddb gekozen wordt tot president van de republiek Suriname.

  Ook zijn ze bezig om met mensen van ABOP die gekozen zijn voor de DNA contact op te nemen om met ndp samen in de DNA coalitie te hebben met de 2 BEP leden + de Pl.

  ddb is bezig met een strijd te leveren, president blijven of gevangenis.


  Maak melding

 6. Wakti nohhhhh ,timer even nohhh. De wedstrijd is nog niet afgelopen. Pas daarna gaan we conclusies trekken. Chan de Messias heeft ergens in eind 2018 aangegeven dat als hij ooit eens aan de macht zou komen, Suriname binnen tweehonderd dagen uit de crisis zou halen. Als het ware kun je in winterslaap gaan. Je moet je calculator tevoorschijn halen voor het geval je hersenen vastgeroest zijn en het moment dat inderdaad de officiële overdracht plaatsvindt (let op ,het is een veronderstelling), moet je tweehonderd dagen vooruit rekenen. Pakiratigri noteert het in zijn agenda en gaat in winterslaap en na tweehonderd dagen komt er een alarmbelletje. Na tweehonderd dagen zijn alle problemen in Suriname opgelost. Geen misdaad meer ,iedereen werkgelegenheid, sanering van schulden , de man loopt stralend met zijn vrouw hand in hand , geen aanrijdingen meer onder invloed , geen kap-kap-toestanden meer en geen etnische scheldpartijen. Nog fantastischer dan Dubai.


  Maak melding

 7. Chan zet niet zijn eigen ontwikkelingsvisie de komende 5 jaren in werking, maar gaat voortborduren op die van de NDP. Hoe laag kan je zinken, kom met iets nieuw, en laat olie en gas aan de kant, laat diamanten aan de kant dat is niet jouw beleid en ontwikkelings project.
  Het maakt je tot een dief van mensen die hebben nagedacht over de ontwikkeling van Suriname. Je hoeft geen straten te maken of woningen te bouwen, doe iets aan duurzame ontwikkelingen zonder gebruik te maken van de verworvenheden van de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 8. Pakiratigri wedden dat er binnen 200 dagen,een tram rijd,SLM 2 vliegtuigen in de lucht,fly over, cassave fabriek winstgevend,covid bestreden,alle ziekenhuizen afgebouwd en ingericht,6.5 gestolen miljard terug voor volk. 10 jaar ndp en nu gaat vhp opruimen en jij komt met een domme comment over chan. Wat had je ratten pres allemaal beloofd?10 jaar en jij woont nu in een 3e wereld land .


  Maak melding

 9. Esmerald,hij is werkloos net als onze econoom. Het blijven lage mensen van het ergste soort. Het soort dat vrouwen en kinderen verkopen om maar met de sterkste te heulen. NSBer noemen ze deze soort in Holland.


  Maak melding

 10. ” …
  henry 1 juni 2020 At 19:06

  Ik vind het absurd dat deze VERNIETIGERS van de Surinaamse economie 16 zetels hebben gekregen. Ik had echt verwacht dat de Nationale Devaluatie Partij zou worden weggevaagd.
  … ”

  Als een onafhankelijke commissie een eerlijke verkiezing zal organiseren dan komt de NDP niet boven de 10 zetels, misschien hooguit 5.

  De NDP heeft flink met geld gestrooid, gemeenschap grond uitgedeeld en een auto win actie gehouden. De NDP heeft op een A-sociale manier campagne gevoerd en zetels verworven.

  Die 16 zetels zijn geen eerlijke en rechtvaardige verdiensten.

  Maar ja, dat is de mentaliteit van de NDP. Het wordt tijd dat zij het veld ruimen.


  Maak melding

 11. Pakira. ..de puinhoop is in 2 jaar nog groter geworden en het gaat langer duren dan 200 dagen. Waarom vraag je je niet af waarom die laffe looser president van je zijn nederlaag niet erkent en plaats maakt voor een andere regering.
  Bovendien kan het alleen maar beter gaan dan onder de paarse bende. Het zijn en blijven Anti democraten..


  Maak melding

 12. Hooghart over verlies NDP:

  “Hindoeïsme heeft van Christendom gewonnen”

  ================================

  Intervieuw met deze malloot is terug te vinden op heb web. Het NDP bestaat echt uit debielen.


  Maak melding

 13. Paki-RAT-igri,

  jij had 25 Mei toch ook in je agenda staan als de dag dat je voorgoed zou verdwijnen van dit forum.

  Als typische paarse klootzak, veel beloven maar niks waarmaken.

  Je bent een geestesziek, treurig, triest en kansloos leugenaartje met veel inhoudsloos geleuter zonder enige onderbouwing.

  Lekker optiefen hier en terug naar je paarse riool om daar de rest van je kansloze bestaan te slijten tussen de rest van die hersenloze, laaggeschoolde Bouta-debielen.

  👋👋👋👋👋👋👋👋🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕


  Maak melding

 14. De VHP alleen – de zetels van Abop, NPS en PL zijn er nog niet bij geteld – heeft nu reeds een meerderheid in de VVV

  Dus al is de verliezende partij iets aan het samenspannen, kans van slagen is zeer klein.

  TENZIJ er vvv leden zijn die zich laten verleiden en omkopen, maar die kans acht ik klein.


  Maak melding

 15. Er is nog niets gedaan en de koers is al omlaag. Vhp mag vervloekt worden.
  Op dit moment interesseerd dit soort onzin Suriname niet maar de covid gevallen die dagelijks komen.


  Maak melding

 16. De NDP gaat zich afsplitsen in NDP-C(reolen), NDP-H(indoestanen), NDP-M(arrons), NDP-D(ogla’s), NDP-J(avanen) , NDP-S(pleetogen) en NDP-B(outerses).


  Maak melding

 17. Een wet kan geen koers omlaag brengen, maar een verkiezingsuitslag wel omdat er vertrouwen is. Waaaw, waar is dat vraag en aanbod verhaal dan gebleven? Ps: de koers is omlaag, maar de prijzen in de winkels niet. VES en al die pseudo deskundigen, aub uitleg.


  Maak melding

 18. Ik was blij dat bouta verloren had …

  Maar wat me verbaasd is dat men gewoon mrt andere criminelen verder gaat.

  Same shit outher faces…ik word zo moe van suri politiek, hoe moet het goed gaan als men met beesten als brunswijk somo etc weer gaat samenwerken.

  Het zal jaren duren voordat men suriname weer op de rit heeft.

  Zo zonde dat dit gebeurd…ik had hoop, maar besef ook gewoon dat de regering weer gaat beginnen met eeen boeven kabinet.

  Hoe zal dit uitpakken?


  Maak melding

 19. Hooghart over verlies NDP …. Hindoeïsme heeft van Christendom gewonnen.
  *************************************************************
  Het Hindoeïsme { VHP} heeft volgens Hooghart van het Christendom {NDP} gewonnen.
  Onzinnig { las ting } om hierop in te gaan.

  Wel mag/kan geconcludeerd worden dat Desiré Hooghart …. dringend Psychiatrische hulp nodig heeft …. anders …. zien wij binnenkort de voorzitter van CLO…. Desiré Hooghart {een
  demente japjapie/keskesie } langs de Waterkant in Vuilnisbakken graaien.

  Het is één {1} minuut voor twaalf {12} !!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Het verhaal van de hongerige boze wolf die schuimbekkend in zijn handen wrijft en met hongerige ogen naar de vette biggetjes kijkt.
  De schandalen zullen wel komen.


  Maak melding

 21. Aan allen die comments geven; wat maakt dat jullie niet de regeren gaan vormen in Suriname? 200% zekerheid, dat het een 2e Dubai wordt.


  Maak melding

 22. @Pakiratigri: vertel ook even WAAROM Chan Suriname uit de problemen moet halen. (immers als het zo goed ging, had hij met deze woorden niemand aangesproken.) Enlighthen me, please.


  Maak melding

 23. @@@zandloper

  De schandalen komen gegarandeerd. Je zult wat je ogen zien … je oren horen … niet geloven …. de Ravage … die de Paarse Boeven van de Nationale Dieven Partij hebben aangericht !!!!!


  Maak melding

 24. @Mul, ik kan niet wachten om ze te zien, want hoe meer er naar buiten komen, hoe geloofwaardiger de regering kan worden,omdat ze de troep moeten aanpakken.De integriteit van de komende regering zal daarvan afhangen, de corruptelingen binnen en buiten de overheid.
  De gemeenschap zal mee moeten helpen een grote schoonmaak te houden, en dan bedoel ik niet alleen de Corona.


  Maak melding

 25. Coronavirus is vooral gevaarlijk voor mensen met andere kwalen en voor te dikke mensen. Dus als je te dik bent, dit is je motivatie om af te vallen.


  Maak melding

 26. Suriname heeft nieuwe mensen nodig , politiek gezien stevige mensen ook, geen ouwe zooi.
  Het draait in een kringetje rond, uit gesloten iemand die met de politie in aanraking is geweest moet worden uitgesloten, iemand met een kort lontje ook, maar opgeleiden mensen, die het menen met Suriname echt menen, niet in je achterhoofd al aan wat je al niet in je zak kan gaan steken denken.
  frisse wind dus.


  Maak melding

 27. Ik heb naar het gesprek geluisterd van Hooghart, in gesprek met Stanvaste Radio Nederland.
  Ik neem deze oude man niet kwalijk want hij dementeert, hoeveel Hindoes hebben niet gestemd op de NDP, daarover praat hij niet, Adhin is zelf Hindoe, Chotkan, en nog velen binnen de NDP.
  Hooghart heeft in het verleden, elk forum die hij kon gebruiken de huidige president ( Bouterse) uitgemaakt tot moordenaar. Zijn slogan was toen,als je voor de NDP stemt, stem je voor een moordenaar en dan ben je deelgenoot van de moorden. Wel nu, Hooghart zit nu op de schoot van Bouterse en is nu zelf deelgenoot van de moorden. Een ander zaak is dat een ieder in Suriname vrij is om zijn of haar geloof te belijden. Wie is Hooghart om te bepalen dat Creolen het Christendom niet mogen aanhangen. Er zijn heel wat Hindoestanen die het Christendom aanhangen, straks komt Hooghart zeggen dat het Hindoes verboden is om het Christendom aan te hangen. Anno 2020, zulke uitspraken, dan hoor je hier niet thuis in deze wereld, ga terug in de tijden van NAZI’s. What”s the problem. Het probleem is dat hij niet gekozen is en en vorige keer ook niet hoor want de NDP heeft Hooghart gedragen en zo is hij DNA lid geworden. En als je verliest dan grieft het jou. En dan zoek je een slachtoffer naar wie de vingerwijzing kan doen. Hooghart is deelgenoot van al de corruptie en boeverij van de huidige regering. Dit is echt geen strijd tussen geloofsovertuigingen en hij praat over de eenheid binnen de creoolse broeders en zuster. Ik denk dat Hooghart in een gesloten circuit leeft en daarbuiten ziet hij niks. Vooral sinds hij bij de NDP zit. Hij moet nu rusten, te oud voor de politiek. Hooghart praat over, geen eenheid bij de creoolse gemeenschap terwijl Bouterse zelf een Indiaan is. Maar dementie is een ernstige aandoening, dan ken je het verschil tussen Hindoestanen, Creolen, indianen, Javanen en Chinezen niet.
  Of hij is zelf geïndoctrineerd door de leiding van de NDP.


  Maak melding

 28. VHP is niet alleen voor Hindoestanen maar voor alle Surinamers.
  Waarom is er in Suriname zoveel racisme en vooral haat tegen Hindoestanen en dit had je al in de koloniale tijd, wat is er met de hersens van de Creolen gebeurd, zijn de Duitser tijdens de tweede wereldoorlog toch in Suriname geweest en hun DNA doorgeven.
  Suriname zal nooit vooruitkomen als dit zo blijft, onderlinge Haat en racisme.
  Sta erbij stil en denk na . Verbeter Suriname begin bij jezelf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.