23 personen positief getest op coronavirus, 13 actieve cases

18
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Het aantal personen dat positief getest is op het coronavirus in Suriname is in de loop van vandaag gestegen naar 23. Dat heeft Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid zojuist bekend gemaakt. Het aantal actieve cases is gestegen van 5 naar 13.

Opmerking: Aan het begin van de persconferentie gaf de directeur een verkeerd aantal positief geteste gevallen door. Het moet 23 zijn in plaats van 24 corrigeerde ze later.


18 REACTIES

 1. Zou deze grote uitbraak in minder dan een week ook zijn geweest als ndp gewonnen had?
  En is er een scheuring in de dna die nu nog actief is?


  Maak melding

 2. @Sammy the Queen
  Ja, het zou er ook zijn als NDP gewonnen had. Alleen omdat die machtsdronken Brunswijk en Chander er alles aan hebben gedaan de regels te overtreden, Eerste dwongen zij de verkiezingen af temidden van een COVIDcrisis en daartussen lieten ze massaal gasten overkomen uit de buurlanden Guyana en FrG


  Maak melding

 3. Ik zal kujken of nos of telegraaf dit ook vermelden. Als Bouterse puft staat het gelijk un hun krant. Dat er doden kunnen vallen kan ze geen moer schelen.


  Maak melding

 4. @talk right : Ja je hebt groot gelijk hoor zij zaten ook te sociolizen op flora onder die boom en hielden massameeting en opening van highway ze gingen op verkiezingsdag ook met een heli naar Albina en Marijkedorp.
  Luister ga een wassi nemen in het waterparadijs in de Zoo want joe ede faya!


  Maak melding

 5. Dit alles heeft niet gelegen aan een verkiezing of een Brunswijk of een NDP of wie dan ook. Het is aan de persoon zelf gelegen. Wij mensen denken dat we halfgod zijn, want het overkomt mij toch niet. Ik wordt niet ziek want ik ben vitaal vanwege mijn voedingspatroon etc. We moeten geen vingerwijzing doen naar niemand. Degene die besmet zijn speelden zg halfgod, je bent zelf verantwoordelijk voor, niemand heeft de virus door hun keel gedrukt, er is een Covid-19 management team die 3 keren per week de nadruk legt om de Covid-19 regels all the way in acht te nemen. Maar we zijn koppig en niet zomaar koppig, vrijpostig arrogant koppig. Welnu, ba soekoe, ba fenie, ba tjarie.


  Maak melding

 6. Vijay 1 juni 2020 At 04:17
  Helemaal mee eens.
  Sommigen denken dat regels voor anderen gelden en niet voor hun.
  Met hun domme gedrag brengen ze de hele samenleving in gevaar. Een verscherping van de lockdown brengt vooral de kleine man verder in problemen terwijl hij het al zo zwaar heeft


  Maak melding

 7. Waarom hebben ze geen maatregelen genomen bij NIS. Een ieder te ondervragen of ze verkouden, hoesten en koorts hebben, waarom geen temperatuur gemeten die aanwezig waren. De ministerie van Volksgezondheid had aan ieder moeten zeggen 1,5 meter afstand, zoals de publiek en de mensen die de werkzaamheden doen. Dan had niemand last van. Ze hadden ook iedereen mondkapjes moeten voorzien en de handen desinfecteren.
  Maar iedereen moet voorzichzelf bepalen wat is verstandig en kan ik deze risico nemen. De ministerie van Volksgezondheid heeft hierbij een grote fout gemaakt ook de president had ook moeten zeggen niemand mag aanwezig zijn, alles wordt live uitgezonden. Derhalve de mensen van OKB, de waarnemers en journalisten.
  Wens iedereen sterkte en beterschap


  Maak melding

 8. @wendy. hoop dat je geen corona krijgt, want dan heb je een groot probleem. suriname beschikt maar over 30 beademingsapparaten en heel veel nederlandse (geschonken) apparatuur waar jij niks van wilde weten, dus jij geen gebruik van maken hoor.


  Maak melding

 9. @hoe recht is recht. komt wel erg goed uit opeens al die besmette personen. of de regering heeft gelogen over het aantal zieken of ze liegt nu. ik denk ook het laatste, want die mafklapper (hij kan nog niet eens fatsoenlijk van een voorgeschreven briefje lezen) staat echt geen 1,5 meter naast die vrouw. Suriname was zwaar beledigd toen ze een failed state werd genoemd, maar nu zijn ze, met die verkiezingschaos, de clown van de wereld


  Maak melding

 10. Het waren de oppositiepartijen die de mensen hebben opgeroepen om massaal naar NIS te gaan toch???? Het was ABOP die de illegale oversteek in het oosten organmiseerde en faciliteerde toch??? Het was de VHP die dat in het westen deed toch?? Nu is Suriname in acuut gevaar!! Voor machtszucht moet alles wijken!!


  Maak melding

 11. @Anoniem: Het was toch in eerste instantie zo dat enkel de mensen die direct betrokken waren bij de afhandeling van de stembussen en processenverbaal aanwezig mocten zijn?? Het was toch de oppositie die de mensen opriep om massaal naar NIS te gaan en hebben zij niet een zodanige situatie gecreëerd dat zij toegang kregen tot NIS, zie hebben toch dereigd met bestorming van NIS, waardoor de organisatie is gezwicht voor hun eisen? In hun machtsdronkenschap waren ze niet in staat meer om te denken aan de mogelijke gevolgen en zie daar….!


  Maak melding

 12. Heel wat politici zijn gefocust op zoveel mogelijke stemmen en winnen

  Ik kan me niet voorstellen dat men in NIS geen mondkapjes heeft uitgedeeld.

  De spanning vd verkiezing deed kennelijk het volk vergeten dst Covid er ook is.

  De politieke patijen en vnl de regering hadden maatregelen moeten treffen

  Recentelijk hoorde ik een man zeggen.me dring bieta. Niks corona

  Zn zoon zei: we hebben geen Corona in Suriname dus ging hij gewoon handen shudden met mense


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.