‘OKB leden mogen NIS niet betreden van Eric Grauwde van hoofdstembureau’

44
Ondernemer niet te spreken over publiek maken van excuusbrief door dc
Eric Grauwde

Een nieuw dieptepunt met betrekking tot de afronding van de verkiezingsuitslag in NIS. Zojuist is bekend geworden dat leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn geweerd uit de sporthal. Zij mochten vanmorgen niet naar binnen van ondervoorzitter Eric Grauwde van het hoofdstembureau, meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. 

Volgens Starnieuws is OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos verontwaardigd hierover en is zij niet van plan deze belediging te accepteren. Zij heeft haar toezichthouders de opdracht gegeven om zich terug te trekken en te gaan naar het kantoor van OKB, aldus de nieuwssite.

Van Dijk-Silos voert aan dat op verschillende momenten het hoofdstembureau Paramaribo zich vijandig heeft opgesteld naar OKB toe. Ook in de media zijn er uitlatingen gedaan door de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust. “Maar dit is te ver gegaan. Wij trekken ons terug uit de sporthal. Dit pikken wij niet” zegt zij tegen Starnieuws.

Update: Grauwde zegt dat dit niet klopt, maar Silos zegt dat hij liegt:


44 REACTIES

 1. Wat 1 gedoe!Kan niet tegen de nederlaag.Karma…..16 vermoorden, 16 zetels,20 jaar gevangenisstraf,met eigen vet krokant gebakken…God had de Moordenaar gezet en nu 2020 weggehaald!


  Maak melding

 2. In een tijdsbestek van 40 jaar.., zijn veel Surinamers sterk verarmd… Sommigen daargelaten.. Hoefdraad heeft op zijn erf een zwembad laten bouwen.. Dat lees ik net op Facebook.. ..Een foto hier op waterkant zegt meer over overleven.., de Surinamer is wereldkampioen overleven.. .. Communicatie is halve werk.., zeggen deskundigen .. En dat gaat moeilijk in Suriname.. Op social media lees ik.., .., .van der San is teleurgesteld op de automobilisten die met hem de openingsronde gereden hebben op de nieuwe highway, en toch niet op ndp gestemd hebben… Van der San noemt hun verraders… Zij aan hun kant noemen van der San een landverrader… Ik hoor op radio apintie… net dat er communicatie problemen zijn tussen Nerkust en mevr. Silos.. Mevr. Silos heeft de boodschap van de EU en Nederland redelijk goed begrepen… Ze draineert op haar manier hoor ik.., op apintie . … Mevr. Silos lijkt te suggereren dat Nerkust de democratische rechtsstaat ondermijnt… De vhp en partners hebben weinig moeite met de vertraging-tactieken van de ndp. De uitslag is een slag in het gezicht van de ndp-regering ..Ook juridisch waait er momenteel een nieuwe warme wint door Suriname.. . Immers .., er is een staats-schuld opgebouwd van 6.5 miljard srd… Misschien meer…, tijd voor wat er nog aan welgemeende economen zijn.. om de verdachten van de verdwijning van de Surinaamse kasreserve… te observeren.. The Money trail heet dat in Amerika….Tralala en a no mi.., krabbelen achter hun hoofd… Ook denk ik dat er nu met deze verkiezing-suitslag.. een mogelijkheid is om Oppen en pappenheimers..,die zo gemakkelijk veel geld geleend hebben.. te benaderen.. Waarom hebben ze de vele hoefdraden op hun blauwe ogen vertrouwd.. Sterkte.. Het wordt spannend in Paramaribo…


  Maak melding

 3. “Ondervoorzitter van het hoofdstembureau, Eric Grauwde, zegt aan Starnieuws dat hij de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de toegang tot de Anthony Nesty Sporthal niet heeft ontzegd. “Ik heb mijn mensen van Paramaribo Zuidoost gezegd dat zij tot nader order niet naar binnen mogen in verband met de nieuwe Covid-19 gevallen,” zegt Grauwde.

  “Ik heb alleen mijn personeel laten meedelen door de secretaris om niet naar binnen te gaan. Maar ik heb geen bevoegdheid naar het OKB toe,” benadrukt de ondervoorzitter van het hoofdstembureau. Hij heeft intussen ook contact opgenomen met voorzitter Mike Nerkust.

  De OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de politie die ter plekke is, heeft gezegd ‘dat in opdracht van districtscommissaris Grauwde niemand naar binnen mag. Alleen het publiek heeft toestemming om naar de tribune te gaan. Niemand anders mocht naar binnen. De dc liegt”, zegt Van Dijk-Silos.” Bron: starnieuws.


  Maak melding

 4. Bouta denkt, ik heb pakketten uitgedeeld, een highway geopend, ziekenhuis gebouwd etc, en nu keren de ondankbaren mij de rug toe! No way, dit pik ik niet. Su moet zich voorbereiden op het ergste. Dit zou weleens een veldslag kunnen opleveren. Want een dictator dat zich verraden voelt….die slaat zeker nog terug.


  Maak melding

 5. Wie denkt Eric Graude wel dat hij is? Het OKB is het orgaan dat belast is met de verkiezingen en jij gaat ze beletten om toegang te krijgen naar het hoofdstembureau in NIS om hun werkzaamheden uit te oefenen, toezicht te houden enz.

  Gekker moet het niet worden met deze knopendraaiers van de paarse rovers.

  Deze clown moet per direct na de eind uitslag van de verkiezingen uit zijn ambt worden ontheven. Als het OKB een proces-verbaal bij het politiebureau Flora laat maken zal hij voor de rechtbank moeten verschijnen voor dit gebeuren.

  Deze man moet zo snel mogelijk opdonderen met zijn koloniale werkwijze.


  Maak melding

 6. dijk stillos zegt veel en is snel verontwaardigd.
  waar gebruikt deze domme koe haar kopieen van de procesverbalen niet om een voorlopige telling af te dwingen.
  ze hoeft ze alleen maar openbaar te maken, om alle fraude mogelijkheden te blokkeren.

  komt dat omdat zij als ex-ndper ook niet te vertrouwen is?
  is de fraude nog niet klaar en kloppen die procesverbalen van haar niet?
  ongeacht wat de reden is van haar om die documenten niet te publiceren??
  ze is on-surinaams bezig… elke surinamer met een surinaams hart had ongeacht de consequenties die documenten allang openbaar gemaakt.
  we zitten bijna op een week na de verkiezing? dit is gewoon een facking lachertje en een schop naar elke eerlijke surinamer.
  bij de ndp zitten ook stemmers die met een heel andere eerlijke mening voor de ndp gekozen hebben, die zullen zich nu ook wel achter de oren krabben op wat voor ratten ze gestemd hebben


  Maak melding

 7. Suriname om erger te voorkomen ,raadt ik u aan om een Nationaal regering zn intreden telaten doen en over vier jaar nieuwe verkiezingen uit teschryven ook het staats apparaat saneren, in de vier jaar alle elementen van party politiek eruit halen om een gedegen en onafhangkelyk staats apparaat na telaten voor de eerst volgende democratische verkiezing
  zo als het nu voorstaat zal er weer op een slecht fundament geregeerd worden, en zal elke keer weer funest voor ons land en bevolking ,het zou wys zyn als meer mensen dit in gaan zien ,want geen enkel politici heefd hier interesse voor want alle mensen zyn op geldt gefixeerd


  Maak melding

 8. Jk nederlandse geheime dienst muhahahahha hoe gestoord ben jij?
  en waar zijn je bewijzen die je schijnt te hebben?


  Maak melding

 9. Misverstand. De mensen van OKB mogen dus wel doorgaan met de controle. Het hoofdstembureau heeft ook niet de bevoegdheid om dat te doen.


  Maak melding

 10. Mpp dronkaard bouta maakt rare sprongen nu. Maar de kaarten zijn al geschud. Het volk heeft vertrouwen in president Chan. Mpp bouta en co zullen hun laatste jaren sowieso verslijten achter de tralies. Vaseline zullen ze zeker nodig hebben.


  Maak melding

 11. De voorzitter en de leden van het OKB kunnen zich wel professioneler en minder emotioneel opstellen.

  Grauwde heeft aangegeven via starnieuws dat hij alleen aan zijn staf toegang heeft ontzegd ivm nieuwe covid cases en dat hij helemaal GEEN gezag heeft over het OKB.
  Van Dijk Silos beweert dan weer dat de politie IEDEREEN toegang heeft ontzegd.

  De leden moesten gewoon daar blijven en wachten tot hen wel toegang werd verleend. Of zijn ze ook moe van de situatie…


  Maak melding

 12. Van Dijk-Silos trekt waarnemers van okb terug uit de nis. Onnodig, hadden desnoods op de tribune gaan zitten. Houd deze vrouw in de gaten. Speelt misschien onder een hoedje met Bouta en doet zo af en toe maar verontwaardigd om het niet te duidelijk laten zijn.


  Maak melding

 13. Wat zegt dit over de mate van democratie en transparantie van de vrije verkiezingen? Het is een grote puinhoop en chaos en omdat de uitslag meneer Bouterse niet bevalt heeft het volk nog steeds geen officiële uitslag . Het was deze zelfde Bouterse die zei dat de wil van het volk gerespecteerd moet worden . Wat hij er niet bij zei maar wel dacht ,, alleen als ik win ,,


  Maak melding

 14. Wat zegt dit over de mate van democratie en transparantie van de vrije verkiezingen? Het is een grote puinhoop en chaos en omdat de uitslag meneer Bouterse niet bevalt heeft het volk nog steeds geen officiële uitslag . Het was deze zelfde Bouterse die zei dat de wil van het volk gerespecteerd moet worden . Wat hij er niet bij zei maar wel dacht ,, alleen als ik win ,,


  Maak melding

 15. Robbrown
  je hebt al tien jaar je wijsheid kunnen delen met de ndp. nu stil zijn

  @ Hongkongfree
  Het beroemde naar elkaar wijzen en misverstanden proberen te creëren.

  @ Mariolo
  Mevrouw Silos lijkt ineens zich anders op te zijn gaan stellen. Ik kan maar 1 ding hiervoor bedenken: ze wordt bedreigd/gechanteerd..


  Maak melding

 16. Jay
  Dora heeft naar mijn mening ook stom gehandeld door de OKB toezichthouders terug te trekken. Dat is niet stom denk ik, maar zich verschuilen en haar handen in onschuld proberen te wassen.
  = Wij mochten er niet in, dus wij weten van niets.


  Maak melding

 17. Pico precies, je ziet het helemaal goed. Het gevolg zou kunnen worden dat de verkiezingen ongeldig worden omdat het OKB zgn. geen voldoende toezicht heeft kunnen houden. Doorgestoken kaart!


  Maak melding

 18. We moeten alert blijven.

  De kans dat dit uit de hand gaat lopen wordt steeds groter. Niemand neemt de NDP-regering nog serieus. Iedereen wilt z.s.m de uitslag en weer verder. De NDP houdt nu heel Suriname in een houdgreep.

  Het volk wordt ongeduldig want de uitslag is al bekend dus belemmeren door de NDP is puur alleen om te kunnen frauderen.

  Ookal lukt het de NDP om te frauderen, de gemanipuleerde uitslag zal nooit geaccepteerd worden !
  80 % van het volk is tegen Bouterse en steeds meer mensen verlaten de NDP.

  Het grootste probleem / dreiging is nu de regering Bouterse zelf.
  De vraag is nu:
  over welke middelen beschikken zij om het volk met aggresief optreden onder controle te houden ?
  Deze middelen moeten per direkt geisoleerd worden !
  En de regering Santokhi zal zich moeten voorbereiden om het volk te beschermen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. @ Jk 31 mei 2020 At 17:52
  So so paarse leugens. Jullie kunnen er maar niet tegen dat jullie verloren hebben vandaar dat jullie komen aandansen met allerlei leugens, vertragingstactieken en gecreerde chaos. Wel het gaat jullie niet helpen hoor want niemand met gezond verstand neemt datgene wat jullie paarse ratten zeggen nog serieus. Liegen en fake nieuws verspreiden is de bekende paarse modus operandi.


  Maak melding

 20. “Mariolo 31 mei 2020 At 19:18
  Pico precies, je ziet het helemaal goed. Het gevolg zou kunnen worden dat de verkiezingen ongeldig worden omdat het OKB zgn. geen voldoende toezicht heeft kunnen houden. Doorgestoken kaart!”

  Als het de bedoeling is om de verkiezingen ongeldig te laten verklaren dan zal het volk dat niet accepteren. Lockdown of geen lockdown.

  De resultaten en bewijzen kunnen ze niet wegtoveren. De wereld en de internationale pers houd de ontwikkelingen ook in de gaten.

  DDB is al gelabeled als een outlaw en moordenaar in internationale kringen, zelfs na zijn dood zal hij zo bekend blijven, daar ontkomt hij niet aan.

  Als DDB aanblijft als president dan voorspel ik nog meer ellende voor het land.

  Laat men de handdoek in de ring gooien en het verlies accepteren. Dhr. Santokhi heeft al als antwoord gegeven dat de politiek mensen NIET opsluit erop doelend dat de onafhankelijke rechters hun werk moeten doen. Dus dat staat los van de verkiezingen en het politiek proces.

  ACCEPTEER DE STEM VAN DE MEERDERHEID!


  Maak melding

 21. Er komt geen officiele uitslag van de verkiezingen meer. Okb moet de uitslag bekend maken. Duurt veeeeeeel te lang allemaal. Walgelijk


  Maak melding

 22. Bouta jij moer,geef op.Accepteer je verlies!
  Het volk van Suriname heeft je afgewezen.Verdwijn en neem je schoothondjes mee.Ze vechten net als honden om een verloren strijd te winnen door oplichterij en fraude te plegen!


  Maak melding

 23. Bouta heeft slechts een belang… uit het gevang blijven en zal daar alle frauduleuze zaken voor inzetten. Btw. Bouta heeft nooit een ander belang gehad dan zijn eigen belang. Lak aan het volk. Heeft wat corrupte companen om zich heen verzameld die zich ook ten koste van het volk puissant verrijkt hebben.


  Maak melding

 24. Allemaal giswerk en iets zeggen omdat er iets gezegd kan worden.Daar heeft,geachte lieden, niemand wat aan wartaal. Van de NDP weten wij dat oneerlijkheid, oneigenlijk gedrag netjes gezegd, in hun genen verankerd is. Ze kunnen niks dan achteruitgang brengen. Stabiliteit kun je niet eten en achteruitgang na lus bere. U mag zelf de keus maken welke van de 2 u kiest, maar elk redelijk denkend mens weet dat langere tijd diarree erg ongezond is.
  Van der San die anderen voor verraders uitmaakt. In het land der blinden is 1-oog koning wordt gezegd, maar deze blinden, NDP, luisteren alleen naar 1-oog (van der San) als het hun uitkomt en zij even willen bijkomen van hun meest recente rooftocht. Is uit hetzelfde hout gesneden als de rest want zit er al heel lang bij met alle versierselen en uitkeringen van de Staat. Is het toonbeeld van het gezegde “a no te ju stuka ju na kon man”. Heeft het niet in zich om dit losgeslagen stelletje ongeregeld in bedwang te houden. simpelweg omdat hij hun consiglieri, italiaans voor raadgever, is en door hun wordt betaald met datgene wat oneigenlijk is verkregen. U hoort mij niet zeggen door corruptie verkregen. Waarom altijd beweging maken als te willen stoppen om altijd weer op deze beslissing terug te komen na gesprek met Pres. Laten we eerlijk zijn dat als hij naar deze man luistert hij niet zoveel verschilt van hem. In alle ernst mag wel even getwijfeld worden aan het moraal. Deze roedel ongeregelden zijn de enigen die hem soms wel willen aanhoren zelfs als zij er niks van snappen. Is volgens mij de enige omgeving waarin hij kan gedijen. Een dief heeft niks aan moeilijk Nederlands want voor diefstal heb je geen taalkennis nodig. Neen, als er een persoon, gezien zijn intellect, anderen geen verrader moet noemen, dan is het deze man. Ik heb niks tegen de goede man, maar als iemand de NDP, lees rovers, zich anders had kunnen laten gedragen dan is het deze man. Of vergis ik mij?.


  Maak melding

 25. Wat denken de moddakkas van de ndp hiermee te berijken. Dit begint gewoon op criminele sabotage van de verkiezingsuitslag door de verliezers


  Maak melding

 26. Heb hier een brief waarin nerkus aangeeft dat hij vandaag, zondag 31 mei een rustdag inlast vanwege covid, geen werkzaamheden tot nader orde.

  Niemand weet wat waarheid is.
  Santhoki nu moet je de oldschool strategen voor zijn. Neem gerust 2 weken vrijwillige quarantaine.

  Ik begrijp dat iedereen dolgelukkig is, maar ze gaan misbruik maken vd plannen.
  Ook de banken die covidsteun tbv de ondernemers presenteren. Stop hiermee.
  Allen in vrijwillige quarantaine.

  Je begrijpt wel dat het heel zuur is dat jullie nu met ideeën komen om de financiële gevolgen v covid te bestrijden.
  Stoppen.
  Laat hij het zelf oplossen.
  Conform protocol moet de uitslag voor 25 juni bekend zijn en wissel pres 12 aug.

  Hold your horses en denk aan je gezondheid!

  Stratego!


  Maak melding

 27. @Jk,

  Ik heb een advies voor je aangezien je last heb van je hormonen.
  Ga lekker in een hoekje zitten aftrekken. Vergeet je olie en vaseline niet mee te nemen. Je kreunt alleen maar onzin hier.


  Maak melding

 28. nu.nl/buitenland/6055011/verkiezingsuitslag-suriname-uitgesteld-vanwege-coronabesmetting.html

  Wat hij moet en wat hij doet zijn twee verschillende dingen
  Nu is hij aan het traineren om te treiteren of heeft Roemer nog wat voor hem


  Maak melding

 29. DDB doet er alles aan om bewust het uit de hand onder de bevolking te doen barsten en hopelijk zal hij hierdoor uit een onverwachte hoek de kogel krijgen om zijn straf en nederlaag te doen ontlopen..


  Maak melding

 30. Ik zit met 1 groot groot probleem en dat is: waarom heb ik helemaal geen geloof meer in de mededelingen van de NDP.
  Achter elk woord zie ik een leugen.


  Maak melding

 31. Deze NDP gasten zijn net als herpes…je komt er niet zomaar vanaf…lijkt het…ze halen letterlijk alles en dan ook alles uit de kast om dwars te zitten!!!!


  Maak melding

 32. Het aantal besmette Covid-19 gevallen is op de valreep met 8 naar 23 gestegen.
  Er is nu door een ieder van alles in stelling gebracht om chaos te creëren in het land.
  In troebel water is het nog goed vissen ook.
  Beschamend ook nog dat er al een week voorbij is en ze zitten nog een handje vol mensen te tellen. Dat is precies ook de manier hoe ze het land de afgelopen tien jaar naar de economische afgrond hebben gebracht…
  Het volk moet, als er nu ook maar 1 stem richting de NDP gaat, meteen protest aanteken en in opstand komen. Dit is gewoon belachelijk, voor geen cent te vertrouwen die lui.


  Maak melding

 33. Ja afgelopen maandag in Albina kon je duidelijk zien dat die nieren niets meer deden ing fesi bing sweri ing ondro ai bing gersi wang Goslar ankrapresi. Now mi jere dat ing nanga sidonia lowe gwa maduru kondre foe gwa datra dang wang lo cubano datra dja en a bulldog foe crisisteam misi oversta taki dati a opolangi sang hari a dang na wang mediese vlucht met een prive charter. A grangptjieng Waterhoofd heeft nu de leiding. Mi jere morro mi jeree foe wang hek


  Maak melding

 34. Rbrown 31 mei 2020 At 17:55
  Suriname om erger te voorkomen ,raadt ik u aan om een Nationaal regering zn intreden telaten doen en over vier jaar nieuwe verkiezingen uit teschryven ook het staats apparaat saneren ……………………………….
  **********************************************

  Rbrown …. wat bedoel je met een Nationaal regering !!!!

  Voor het gemak vergeet je dat de Oppositie partijen de verkiezing glansrijk gewonnen hebben.

  Een Nationaal regering …. moeten NDP’ers erin opgenomen worden ??????????????

  Deze JOKE zou een Nobel Prijs voor ……………… moeten krijgen !!!!!

  Heren van de Oppositie Partijen … gaat u over tot de orde van de dag …. gaat u rustig door met het formeren van een NIEUWE STABIELE REGERING.


  Maak melding

 35. Nationale Dieven/Berm Partij …. wanneer komen jullie met een grondige analyse ….. met vinger wijzing naar Nederland.

  Een vraag aan de{bep. lidw.} Paarse Keskesie/Japjapie …. Hooghart … voorzitter CLO … is het niet de schuld van Nederland … dat het Sur. volk … jullie Paarse Bandieten naar de Afval Verwerkings Machines gestuurd heeft.

  Hooghart … met je grote dekoloniale BEK …. hoeveel mensen {zwervers} hebben op je gestemd ??????


  Maak melding

 36. A pietji pietji partij las wreed
  Deng mang ai broeija.
  Eey sa oenoe moes doe baas.
  Woyo jagie gi oenoe
  Oenoe alla Mala go an Santo Boma
  Bigie kibri alla moni sa oe foeru.

  Getekend….
  Baas…DDB..


  Maak melding

 37. @@@Robin …. heel wat van die … pietji pietji partij … mensen zijn bezig hun ” FLY OVER ” te bouwen.

  FLY OVER naar de Oppositie partijen. Sommigen zijn zo laag om met dré ai te zeggen … wie ik ik heb niet op de NDP gestemd.

  Bredero zou zeggen: het kan verkeren !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.