Verklaring Nederland, Frankrijk, VK en EU inzake verkiezingen Suriname

20
Verkiezingen in Suriname
Archieffoto: Stemmen in Suriname tijdens de verkiezingen.

De Nederlandse Ambassade in Suriname heeft vrijdag 29 mei onderstaande verklaring uitgebracht, naar aanleiding van de recent gehouden verkiezingen in Suriname. Het gaat om een gezamenlijk stuk van de hoofden van missie van Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de EU die de volgende verklaring afleggen:

‘We hebben de verkiezingen in Suriname van 25 mei 2020 van nabij gevolgd en ook het proces van tellen en tabelleren van resultaten. De missiehoofden sluiten zich aan bij de waarnemingen in de voorlopige rapporten van de verkiezingswaarnemingsmissie van de OAS en van CARICOM en verwelkomen het langdurige verblijf van de OAS-waarnemers.

De missiehoofden spreken de hoop uit dat voorlopige resultaten zo snel mogelijk gepubliceerd worden. Het Surinaamse electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.

De missiehoofden roepen alle partijen op het democratisch proces te respecteren, zodat het vreedzaam en ordelijk kan verlopen.’


20 REACTIES

 1. Als ze niet met de uitslag willen komen is maar een reden de ndp wil zoveel mogelijk frauderen. Speciaal dat de pleesident zich met een hertelling bemoeit. Het wordt tijd dat ze bouta komen halen a la noriega.


  Maak melding

 2. Zo is dat, nogmaals ik feliciteer mijn volk van Suriname met deze geweldige overwinning, het volk heeft resoluut het dictatuur definitief in de kiem gesmoord .
  “Volks heerschappij “ waarbij de basis van de legitieme zeggenschap bij het volk zit.
  We zullen mi lobi switi Sranan , zo moet ik nu stellen, We zullen De reddingsboeien gooien voor verdere afgang Ons economie : door corruptie, criminaliteit, Heling, loze beloften, staats roof en oplichterijen.
  We zullen alle bevoegde instanties nationaal en internationaal aan werk stellen om al die oneigenlijke massa geld bedragen die gestolen zijn in de afgelopen 10 jaren terug innen.
  En de hufters de bak insturen .
  Time to change : Bouterse go DOK nu !


  Maak melding

 3. Nps de verliezer, wat nu.

  Vhp de winnaar, deze zal moeten samenwerken met de abop,pl en NPS.

  Binnen de 2 partijen abop en pl hebben personen zitting waarnaar ook onderzoek moet worden gedaan naar frauduleuze handelingen dat ze hebben gedaan in het verleden samen met de ndp.

  Brunswijk als vp is geen optie, deze is zowel in nederland als in Frankrijk berecht voor strafbare feiten.

  Zo wel de vz als de onder vz vd abop zijn berecht in Frankrijk en moeten hun straf nog uitzitten voor bankroof en cocaïnehandel.
  Abop en pl hebben in het verleden blijk gegeven dat ze omkoopbaar zijn, denk aan hun stem gedrag inzake de amnestiewet en het overlopen naar de ndp in 2010. Hoe betrouwbaar zijn deze 2 idioten van voorzitters van de abop en pl?

  Time will tell.

  Met deze 2 wordt su er niet beter van.


  Maak melding

 4. Beste mensen, karma gaat geen reet helpen, maar gezond verstand & een oprecht ,integer, bekwaam handelen. De komende regering moet zorgen voor dat alle Surinamers vooruitgang kunnen ervaren, hierdoor maakt de Narcotica Drugs Partij, dan nooit meer kans om aan de macht te komen.

  Doet de nieuwe regering dit niet, dan is het logisch dat de narcotica drugs partij weer aan de macht komt. En dit is geen karma tralalaa, maar gewoon eenvoudige natuurlijke wetmatigheden.

  Gado de wi gesi mang, blessie


  Maak melding

 5. Ja Bouta. De Surinaamse Odo luidt: Te dong mang kon koni, konimang ati e brong. Jij hebt ons slim gemaakt. Wij hebben geen fraude gepleegd maar al jouw pogingen tot fraude geblokt. Jij hebt ons de fraudemogelijkheden laten zien. En de slogan van deze verkiezingen was: Pro Bouterse of contra Bouterse. Er is dus slim gestemd ten kosten van al die nieuwe kleine partijen. En nu word je boos. Je bent onsportief man voor een sportleraar. Aan de nieuwe jongeren partijen het volgende: jullie zijn het slachtoffer geworden van het slim stemmen. Maar jullie hebben een bestaansrecht. De ouderwetse denkwijze van die domme Surinamers is in ieder geval door jullie beïnvloed geworden. Ga zo door en scoor je winst bij de volgende verkiezingen. Je ziet het: het Surinaams volk kan ook pijnlijk straffen. Al die onbetrouwbare partijen hebben geen zetel gekregen. Dat wil wat zeggen.


  Maak melding

 6. In de allereerste plaats wil ik het Surinaams volk feliciteren met hun democratische keuze.
  De wil van het volk moet door een ieder gerespecteerd en uitgevoerd worde.
  Naar mijn mening zal de nieuwe regering ernaartoe moeten werken om in de grondwet vast te leggen dat een DNA-lid, een minister, de president en alle hooggeplaatste ambtenaren GEEN nevenfuncties- cq in conflict rakende posten moeten kunnen beheren. Zoals vakbondsleiders, ondernemers, voorzitters van politieke partijen, ministers, bankdirecreuren, DC’s, governer van VBvS.
  deze bestuurders moeten afstand doen van deze en gene functies om fraude en corruptieve handelingen in te dammen cq te vermijden. Tevens moet in de grondwet worden vast gelegd dat de functie van DNA-lid, een fulltime job dient te zijn. Op die manier kan worden tegengegaan dat er bij vergadseringen van de hoogste college van Sttat, in de toekomst GEEN forum wordt verleend en dus het salaris, door de belastingbetaler aan hun betaald, goed terecht zal komen.
  Men moet eindelijk gaan beseffen, dat als je eenmaal gekozen hebt om plaats te nemen in de DNA, je dan 1 x 24 uur in dienst bent van het VOLK die jou daar heeft geplaatst, om HUN stem te zijn en HUN keuze te vertegenwoordigen. Anders dan door ziekte, dient men VERPLICHT dagelijks in de vergaderzaal aanwezig te zijn omdat dat hun beroep is. Het is dus geen ZEVEN EVEN-job, maar men moet een volle dag werken om het salaris dat men gaat verdienen waard te zijn. Dus geen partij-politiejke strategie om bepaalde issue’s te kunnen tegenwerken, op straffe van een fikse boete. Degenen die een strafblad of een vermelding vanwege gepleegde strafbare feiten op zijn/haar naam heeft staan, te weigeren toegang tot zulke jobs te nemen.
  Dit zijn enkele van de vele, nog te nemen maatregelen, om criminelen de toegang tot bestuursfuncties te ontzeggen, zodat de reeks strafbare corrupte en frauduleuze handelingen tot het verleden zal gaan behoren en al deze handelingen keihard zal kunnen worden afgestrafd.


  Maak melding

 7. Suriname doet steeds een klein stap naar herstel van democratische ontwikkeling…, steeds een kleine stap…, stappenplan… Het is belangrijk voor de financieel adviseur van de partijen en ook externe krachten.. om de omgeving te verkennen…. luisteren naar adviezen van ondernemers en bankensector…Hoe creër je duurzame banen…Economische deuren ietwat opengooien…, in diverse sectoren… Ndp man abdoel is niet herkozen lees ik op star – nieuws… . Er zijn ettelijke miljarden srd zonder dekking in de omloop… Het wordt spannend in Paramaribo…. Moord en roof…, daar zijn Surinamers niet van gediend… Voornu heeft Suriname de pakketten uit Nederland zeker nodig..Dienstverlening versimpelen.. . . Heel wat te doen op het gebied van veiligheid en volksgezondheid… Sterkte…


  Maak melding

 8. Goed dat NL ambassade en EU team een hurry up geluid laten horen. De ndp wil geen officiele uitslag hebben. Ze willen door blijven rotzooien. Internationale druk is op zijn plaats.


  Maak melding

 9. Suriname wordt met argusogen door de internationale gemeenschap in de gaten gehouden.Laat DB geen verkeerde move maken om met de uitslag te sjoemelen.Binnenlandse Zaken zou er goed aan doen de uitslag officieel bekend te maken.Nationaal en internationaal heeft men de uitslag al geaccepteerd.


  Maak melding

 10. =Als Bouterse weer aan de macht komt zal Suriname net als Venuzuela worden. Landen gaan Suriname onderdruk zetten en tegen werken. Bouterse en co zullen niet geaccepteerd worden.

  Bouterse erken jou verlies!!!!!!


  Maak melding

 11. Dat de EU en Nederland actief betrokken zouden zijn bij de controle is niet waar. Echter is dit een verkapte waarschuwing aan het adres van Bouterse. Een rat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen. Bouterse zal alles aangrijpen om te proberen in het pluche te blijven. Alleen zijn eigenbelang telt nog. Bouterse heeft namelijk nog twee troeven. Met name voor de tweede troef is dit een waarschuwing, namelijk geweld. De eerste troef is het ongeldig verklaren van de verkiezingen. Dit kan hij doen. Gij is immers nog president tot 12 augustus.


  Maak melding

 12. Het gaat om een gezamenlijk stuk van de hoofden van missie van Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de EU die de volgende verklaring afleggen:
  ‘We hebben de verkiezingen in Suriname van 25 mei 2020 van nabij gevolgd en ook het proces van tellen en tabelleren van resultaten
  =================
  Ik wist niet dat er ook een missie van de EU in Suriname aanwezig was! Zij hoefden in feite alleen de winnaars te feliciteren en voor de rest niet overdrijven over hun aanwezigheid!


  Maak melding

 13. Dit is een standaard verklaring. Men doet dit in veel landen waar de verkiezingsuitslag op zich laat wachten.
  Nederland had (een deel van) haar ambassade te koop gezet. Gaan ze dit terugdraaien nu?
  China heeft nog niks van zich laten horen. Ze zijn nu bezig Indiaas grondgebied te bezetten, de Zuid Chinese Zee te bezetten, Hong Kong te muilkorven. Straks volgt Suriname?


  Maak melding

 14. fack
  ik vind die post van djogoman wel erg goed…
  kan die man niet in het dna?
  die snapt tenminste hoe het moet, en lijkt met zijn post ook de integriteit te bezitten om al zijn punten waar te maken


  Maak melding

 15. de eu landen willen weten wanneer het veilig is om suriname te helpen met goederen cq geld donaties.
  ze willen weten of die sakasaka beest al weg is met zijn roversbende


  Maak melding

 16. Met Santokhi als leider gaat de
  internationale gemeenschap de relatie met Suriname herstellen die bouta de moordenaar kapot heeft gemaakt.
  Einde dictatuur.
  The end van dictator bouta, en zijn partners China,Cuba,Venezuela..


  Maak melding

 17. Van inmenging is geen sprake, maar van observatie van iets als het geen serieuze zaak was op een klucht lijkt, verkiezingen voor een regering van een land met iets meer dan een half miljoen inwoners met hoeveel partijen , hoelang mag zoiets duren, en als er dan door Nederland, en andere landen iets van gezegd word, word die dikke toddo boos, die zelfde toddo die liep te roepen als ze niet snel met de uitslagen komen maak ik ze bekend, was dus schieten met een losse flodder, hoe moet je dit nog serieus nemen, moet je hier in de yoekomdt nog zaken mee willen doen en die kritische noot die steekt


  Maak melding

 18. Dus mevrouw silos is boos om
  het langdurige verblijf van de OAS-waarnemers en
  de missiehoofden spreken de hoop uit dat voorlopige resultaten zo snel mogelijk gepubliceerd worden. Het Surinaamse electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.

  Tja, hier staat dat mevrouw Silos nou wel eens de uitslag mag gaan presenteren en dat ze niet hoeft te denken dat de AS-waarnemers zullen vertrekken.
  Lijkt mij niet mis mee, behalve als……….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.