donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Bouterse informeert Caraïbische autoriteiten over verkiezingen

President Bouterse informeert Caraïbische autoriteiten over verkiezingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Desi Bouterse heeft in een telefonisch onderhoud Secretaris-Generaal van de CARICOM, Irwin LaRocque en de Premier van Barbados, Mia Amor Mottley, in haar hoedanigheid als Voorzitter van deze regionale organisatie, geïnformeerd over het verloop van de verkiezingen in Suriname, die op maandag 25 mei zijn gehouden. Dit onderhoud was op vrijdag 29 mei.

Bij die gelegenheid heeft het Surinaamse staatshoofd dank en waardering uitgesproken namens de regering en het volk van Suriname voor het besluit om een electorale waarnemersmissie, te midden van de wereldwijde uitdagingen in het kader van de Covid-19 pandemie af te vaardigen. Daarbij is benadrukt het versterken van regionale solidariteit en samenwerking. Voorts is president Bouterse kort ingegaan op de diverse processen die volgen na het bindend verklaren van de resultaten van de verkiezingen.

Beide CARICOM-hoogwaardigheidsbekleders hebben aangegeven dat het van belang is dat de landen in de regio elkaar blijven ondersteunen in hun democratische processen. De president heeft gevraagd dat de CARICOM-waarnemers langer in Suriname verblijven ter waarborging van de Integriteit en objectiviteit van het verkiezingsproces in Suriname.

Het valt te benadrukken dat de president heeft aangehaald dat de verkiezingen veelal vlot en transparant zijn verlopen. Ten laatste is ook benadrukt dat het verkiezingsproces in Suriname verschilt met de rest van de Caraïbische regio.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

29 REACTIES
 1. Zodra de definitieve uitslag bekend is moet deze veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR de VHP feliciteren met de overwinning.

  Ik heb begrepen dat de ABOP voorman Brunswijk de hele dag wordt gebeld door leden van de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ. (MOFO TAKIE)

  ZELFS HET PRESIDENTSCHAP IS DE ABOP AANGEBODEN.

  DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ IS DESPERAAT. KOSTE WAT KOST WILLEN DEZE ABANIES IN HET MACHTCENTRUM BLIJVEN.


  Maak melding
 2. De ndp-kandidaat van Nickerie kan het beste overlopen naar de VHP en daardoor net als Hindorie dat gedaan had voor de onafhankelijkheid van Suriname om de meerderheid voor Henk Aron tot stand te brengen in de Staten van Suriname er zorg voor dragen dat VHP heeft dan (21-zetels), ABOP (8 zetels) ,NPS (3 zetels),PL (2 zetels) = totaal 34 zetels voor deze 4 politieke partijen in de DNA van Suriname. Hierdoor kan er heel snel in de DNA, en regeringscoalitie tot stand komen. DNA-(onder)voorzitter, president, vice-president.


  Maak melding
 3. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Sjarwa Alla Matie Dja

  It zou de heer Bouterse sieren als die per direct zijn verlies toe geeft en dat hij de heer Santokie feliciteert met zijn verkiezing overwinning.

  Heer Bouterse het volk heeft gesproken. Als u een echte volks leider ben moet u naar de stem van het volk luisteren.

  Suriname heeft behoefte aan schoon Energie.. de ndp was in mijn ogen een super vervuild diesel motor die het geheel Surinaams milieu heeft doen vervuilen. Het gaat de nieuwe regering jaren kosten op die op te schonen.

  Heer bouterse Gaat u maar rustig naar brokobaka ga maar lekker van het natuur genieten.


  Maak melding
 4. Bouta, dit is de zoveelste fout die je weer maakt. Het Surinaams volk dient als eerste op de hoogte gebracht te worden, daarna anderen. Je hebt jouw mensen altijd als tweede- of derde rangsburgers behandeld. Zelfs jouw eigen partijloyalisten heb je onheus behandeld.
  Ze hebben je hiervoor ook afgestraft. Je hebt overduidelijk geen manieren zou een Surinamer zeggen.


  Maak melding
 5. Hopelijk is dit een les voor de surinamers om nooit meer te kiezen voor mensen met een strafblad.Niet meer kiezen voor drugsveroordeelden en moodenaars dit is niet goed voor Su.


  Maak melding
 6. Ik hoop van harte dat er nu stemmen op gaat en dat de rechter de ndp als een criminelen partij aanschouwd en dat de bestaansrecht van de ndp ingetrokken


  Maak melding
 7. Deze zgn. “Volkspresident” is, samen met de gehele corrupte, criminele, arrogante coalitie-maffia, door hetzelfde volk naar de nieuwe vuilverbrandingsovens gedropt.

  Karma heeft meedogenloos toegeslagen.

  En nu Belfort als nieuwe Minister van Juspol 🥳

  Er breken nog leuke tijden aan 😹😹😹😹


  Maak melding
 8. Het is niet alleen Bouta die zorgt voor vertraging.
  Ook de leiders van het “crimineel kartel” zitten te nagelbijten en worstelen nog met hun verlies en een “nog 5 en langer” in Santo Boma in het vergiet.


  Maak melding
 9. @Jo jo , John

  dus dat zit ik ook te wachten dat het officieel wordt medegedeeld door hem of wie dan ook… VHP NPS Abop & PL vanmiddag proclamatie samenwerking.


  Maak melding
 10. Al die caricom leiders zijn zwaar onder de indruk van deze incomtetente idioot en zijn internationale criminineel carriere. Special Barbados dat bouta gebruikt om cocaine te exporteren.


  Maak melding
 11. Gelukkig is Suriname een democratie en ik ben er zeker van dat de winnaars op een democratische wijze straks gaan regeren. De winnaars zijn immers op een democratische wijze gekozen door het volk! Men moet niet te werk gaan met hun emotie, maar met hun verstand en alles gaat binnen wet en regelgeving plaatsvinden!
  Uiterlijk 15 juni nieuwe DNA en medio augustus nieuwe president!!!


  Maak melding
 12. Boyterse : Het valt te benadrukken dat de president heeft aangehaald dat de verkiezingen veelal vlot en transparant zijn verlopen.

  ===============================

  Maar deze demente dorps idioot eist wel een totale hertelling van de stemmen. Vlot en transparant 😂😂😂 geef me een brik aub


  Maak melding
 13. De dronkaard die het volk steeds slapeloze nachten toewenste. Nu wenst het volk hem slapeloze nachten toe in Santo Boma. De boelers vaseline smeerders graag meenemen.


  Maak melding
 14. Nu begrijp ik wat Bouterse bedoelde dat er een trein komt.

  De “trein” is er en ook is de C.S. er.

  De VHP-trein en Chan Santokhi.

  Hahaha


  Maak melding
 15. @Wayambo
  Democratisch gekozen zegt niets over het democratisch gehalte van de regering. Denk aan de vorige regering. Maar 45% van de stemmen en alles afgeregeld.
  Nu zie je dat Brunswijk met 24.000 stemmen veel meer in de melk te brokkelen heeft dan Rusland met 32.000 stemmen.
  Brunswijk onderhandeld stevig ook al is de kans heel klein dat hij de kant van Bouterse uit zal gaan.


  Maak melding
 16. Gelijk met het aantreden van de nieuwe regering Santokhi,bouta gevangen nemen!
  Hij geniet dan geen immuniteit meer en moet voortaan gezien en behandeld worden als een ordinaire crimineel zonder privileges.Ocer opdoeken of de daklozen en zwervers onderbrengen hier. Het is gebouwd met belastingcenten van de surinamers die nuttig gebruikt zal worden !
  Ocer moet niet meer misbruikt worden als distributie gratis pakketten centrum door de ndpers.Ze hoeven hun best niet meer te doen om proberen aan omkoperij te doen.Baasje bouta zijn lot is bezegeld .Hij gaat richting santo boma.Punt uit!


  Maak melding
 17. foto analyse:

  De zithouding van ddb en zijn gezicht spreken duidelijke taal en laten aan de fantasie weinig of geen ruimte over. Het is afgelopen. Oe Kon Tik Mi en scheren jullie mij overal kaal, geven jullie mij met taante een wassie, kleden jullie mij in mijn pyjama, stellen jullie mij ten toon op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo voor het publiek, waar ik mijn excuses aan iedereen kan aanbieden voor alle leed en ellende die ik iedereen heb aangedaan.

  Zie ook wat met Saddam Hussein van Irak gebeurde en Muammar Muhammad Abdassalam Abu Minyar al-Gaddafi van Libië.

  Wat rest is dat CIA van de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo nog wangslijm af neemt bij ddb, is de man op de foto niet de dubbelganger van ddb?, want onderschat ddb niet. ddb heeft dubbelgangers, ook in Nederland rond lopen en hij zo toch de dans naar de gevangenis ontspringt en veilig in Broko Baka in zijn pangie in de rondte gaat lopen.

  Weet u nog toen Saddam Hoessein was opgepakt in een kuil in de woestijn. Grijs, vies, verward, angstig et cetera. De Amerikaanse Ambassadeur op de televisie bekend maakte, We Got Him! en wangslijm van hem werd afgenomen.

  Hoe het Muammar Muhammad Abdassalam Abu Minyar al-Gaddafi was vergaan zal ik u maar besparen.

  Zie ook wat met radioman van Saddam Hussein van Irak gebeurde. Ik ben benieuwd hoe het met radioman van ddb zal aflopen? A (his)Tory Span, Me Taigie!

  Het zou goed zijn als men alvast al de diplomatieke paspoorten van de huidige regering(s)mensen al vast in neemt en inlevert bij de leiding van nieuwe regeerders. Tigri Barba is de juiste man waar dat kan gebeuren. Ook het SLM-vliegtuig moet geen enkele vlucht meer voor deze gasten uitvoeren naar geen enkele land. De Russische helikopter moet ook bij Tigri Barba worden afgeleverd even als de helikopters van abrahams.

  ps:

  Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santohki van de republiek Suriname hoort in een presidentieelpaleis, Het Witte Huis van Suriname, aan het Onafhankelijkheidsplein van Suriname te wonen tijdens zijn regeringsperiode 2020 tot 2025.


  Maak melding
 18. Ray 30 mei 2020 At 16:55
  ==Gelijk met het aantreden van de nieuwe regering Santokhi,bouta gevangen nemen!==

  Nee Ray. Dat gaan we jou laten doen met je grote mond. Kom je naar Suriname? Krijg je een persoonlijke brief mee van het OM en ga je lekker bij Bouta langs. Of durf je dat niet en schreeuw je lekker vanaf de Noordzee naar de mensen hier wat ze moeten doen. Lafaard. Waar bemoei je je eigenlijk mee. Je hebt niet eens een Surinaams paspoort.


  Maak melding
 19. Het lijkt erop dat Bokito wacht op de bevindingen van de staatsrover Abrahams die in het leger nog op zoek is naar medestanders om iets wat op een coup lijkt
  te forceren.
  Deze keer gaat deze boeroe in zn broek schijten want we leven in 2020.
  De mensen zijn niet meer zo gewillig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES