donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameOKB-voorzitter windt zich op over verklaring Nederlandse ambassade

OKB-voorzitter windt zich op over verklaring Nederlandse ambassade

-

Does Travel & Cadushi Tours

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, is vandaag helemaal los gegaan op deze verklaring die de Nederlandse ambassade in Suriname vrijdag publiceerde. Van Dijk-Silos vindt dat de EU zich bemoeit in Surinaamse aangelegenheden.

In de verklaring van de EU, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wordt simpelweg de hoop uitgesproken dat de voorlopige resultaten van de op 25 mei gehouden verkiezingen zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt.

Van Dijk-Silos reageerde echter als door een wesp gestoken en zei in felle bewoordingen tegen de Surinaamse nieuwssite Starnieuws dat ze het een schande vindt ‘dat de EU zich zo gedraagt’. Ze zei verder dat EU met de verklaring doet voorkomen alsof de EU in Suriname formeel op een missie was.

Volgens Starnieuws noemt ze de Franse ambassadeur een bedrieger omdat hij de verkiezingen ook voor de EU waarnam, terwijl hij niet gecrediteerd was daarvoor.

Op social media wordt met verbazing gereageerd op deze felle uitval van de OKB-voorzitter tegen de EU. “Ze kan haar energie liever stoppen in het afronden van de verkiezingen, dan zich druk te maken om een verklaring die notabene precies aangeeft wat een meerderheid in het land vindt” is de strekking van het grote publiek.

“Was ze ook maar zo fel als het ging om het snel afronden van de verkiezingsuitslag” zegt een ander.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

54 REACTIES
 1. Kondremangs
  Laat die fat todo haar smoelwerk houden en aftreden. …want ook zij is een DiDiBri lover. ….je kan niet meer sjoemelen vetklep. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Dat is een bekend probleem:
  Hoofdzaken en bijzaken onderscheiden, onderscheiden wat belangrijker is en wat minder belangrijk is.

  Men kan met minder belangrijke isseus meer sensatie maken.


  Maak melding

 3. Maak je borst maar nat.De hele internationale gemeenschap gaat zich met de verkiezingen bemoeien maar dat is aan de Surinaamse regering zelf te wijten.Geef openheid van zaken en maak de uitslag officieel en wereldkundig. Nu is alles gehuld in de mist der nevelen.


  Maak melding

 4. Nederland en de EU hebben ingevuld de stappen die zij moet nemen… De chauffeur van de Surinaamse verkiezingen mevr. Silos heeft .. pech onderweg….Ook bij van der San zag je dat hij bij de opening van de highway.., auto’s ging tellen x 2.., conclusie gekomen, dik aantal stemmen, paramaribo is binnen…Ja, of die automobilisten genoegen nemen met één dag rijst met bonen.., is ook een vraag… Zelfvertrouwen van Surinamers op tilt zetten…


  Maak melding

 5. De EU reageert op verzoek v Suri’s en surineds, die een brief hebben verstuurd en gevraagd hebben om hulp.
  Logisch dat ze fysiek niet aanwezig waren.

  Silos ieder zijn eigen professie. Je vroeg om ruimte om je werkt te doen, die heb je nu. Rond dit af!


  Maak melding

 6. deze moddervette, volgevreten plofkop maakt er al 5 etmalen 1 grote, chaotische teringzooi van, vol list en bedrog.

  het bleren, schreeuwen, gillen en “a no mi” roeptoeteren is eenmaal aangeboren bij die paarse POLITIEKE KUIKENS.

  GA AAN JE WERK VETKLEP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. @denki
  Ook voor jou geldt, projecteer jou oude denkwijze niet op anderen.
  Suriname is geen US.
  We zijn allen zwart. Ga geen vuurtje stoken tss foto sma en binnenlbewoners.
  De suri’s en surineds hebben de EU, zelf om hulp gevraagd.


  Maak melding

 8. Ik zou eerder fel tekeer gaan tegen degenen die mij over mijn dieet adviseren dan de EU. Mens ga je eens bezig houden met je gezondheid in plaats van medeplichtigheid aan paars bedrog!


  Maak melding

 9. Onbegrijpelijk dat Surinamers nog steeds denken dat ze nog in de 19e eeuw leven. Wij leven in een tijd waarin mensen overal in de wereld met elkaar verbonden is via social media. In diverse landen zijn er in de afgelopen maanden bv protesten geweest over het optreden van China in Hong Kong. In deze tijd wordt onrecht niet getolereerd. Overigens heb ik nogmaals de verklaring gelezen en de kern waar het om draait is de zin: ” De missiehoofden sluiten zich aan bij de waarnemingen in de voorlopige rapporten van de verkiezingswaarnemingsmissie van de OAS en van CARICOM… De missiehoofden spreken de hoop uit dat voorlopige resultaten zo snel mogelijk gepubliceerd worden. Het Surinaamse electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.” Ik zie dat er in Suriname een kleine groep mensen zijn die op alles wat van de EU of de VS komen overdreven reageren. Terwijl land grotendeel al in onderpand gegeven aan China zeggen ze niks, maar over een opmerking over het trage verkiezingsproces wordt overdreven zeel kabaal gemaakt door deze vrouw.


  Maak melding

 10. Mw Dijk – Kilo’s zet weer eens haar NDP bril. De anti koloniale retoriek spat er vanaf. Waarom gaat ze niet tekeer tegen de regering. Immers zij zijn verantwoordelijk voor de slechtste verkiezingen ooit. Nee zodra de nieuwe regering aangestelt is moet er een correctie plaatvinden binnen de ambtelijke besturings apparaat. Velen paarse bestuurders kunnen op zoek naar een andere baan.


  Maak melding

 11. Deze big mama kan liever haar smoelwerk dichthouden en opkrassen. Want het is één grote poppenkast met deze figuren. Ze geven al schande door hun gedrag m.b.t de verkiezingen.


  Maak melding

 12. Ze heeft gelijk. Wat voor rol heeft de UK in Suriname? Van de EU kan men het nog begrijpen.
  Maar zij moet ervoor zorgen dat de telling snel en eerlijk wordt afgerond. Eerder heeft zij al laten blijken machteloos te zijn.
  Zij is de voorzitster van de OKB. Als ze vond dat de organisatie dit jaar niet goed geweest is, had ze moeten ingrijpen en de verkiezingsdatum laten verzetten totdat alle problemen waren opgelost. Maar blijkbaar gehoorzaamde zij niet de Grondwet, maar de leider van de NDP.
  Het is misselijkmakend dat de mensen die bevoegd zijn slechte situaties te verhelpen, dat geconstateerd hebben, maar het toch niet doen. Ze zou hiervoor moeten worden aangeklaagd als ze nog een keer klaagt, want de organisatie van de verkiezingen lag in haar hand.


  Maak melding

 13. Mijn comment bij het andere artikel ook hier maar geplaatst:
  .
  Ik beschouw het als een onfortuinlijk slippertje. Ze staat onder grote druk, krijgt een stortvloed van details en meldingen over zich heen.
  Het was meer een noodkreet van “laat ons ff met rust want het is hectisch, kom straks met jullie integrale commentaren als de definitief uitslag gepubliceerd is want er kan nog veel gebeuren. Loop ons nu niet voor de voeten!”


  Maak melding

 14. @esmerald
  alweer zo’n stomme achterlijke opmerking???
  behalve een achterlijke koe ben je ook nog een racist?
  “” We zijn allen zwart. ” is een erg racistische opmerking die je maakt.

  deze okb voorzitter heeft op de ochtend na de telling haar werk al niet gedaan, door niets te doen met de niet publiek gemaakte proces verbalen op de stembureau’s.
  zij zegt de kopieen te hebben??? waarom vertrouw ik daar totaal niet op of die kopieen wel de ware tellingen zijn?
  en als zij die tellingen al heeft, wat weerhoudt haar of de regering een voorlopig telling te deponeren?
  want nu lijkt het erop dat ze de voorlopige telling afgeschaft hebben en gelijk doorgaan voor de definitieve telling? zodat er meer fraude gepleegd kan worden?
  die fraude zaken zijn al diverse keren bewezen, ondanks het feit dat diverse ndp nieuwssites claimen dat het meeste tot alles zelfs fake is.
  alle staats media behoort zich gewoon afzijdig te houden uit deze verkiezing met meningen en niet uitgezochte achterlijke verklaringen


  Maak melding

 15. Jullie vallen die vrouw aan, maar klaar blijkelijk is zij de enigste die deze havikken uit Europa van mijlen ver ziet aankomen. Landgenoten jullie slapen nog, DDB is vergeleken bij deze jongens een kwajongen.

  Hoe aantrekkelijk het ook klinkt, leen geen geld van deze mensen.
  Als een land niet kosteloos wil helpen, dan wil het aan je verdienen.
  Neem Afrika, daar gaat miljoenen aan financiele hulp heen, maar moeten miljarden aan rente betalen.
  #failedstate? I rest my case.


  Maak melding

 16. Bye bye @Silos,
  de internationale gemeenschap gaat met Santokhi samenwerken want hij is een ware Leider.
  De ndp is niet de eigenaar van Suriname.Het volk heeft de ndp en jou afgewezen.Accepteer het!


  Maak melding

 17. @directeur zonder bedrijf
  Waarschijnlijk een gegronde reden waarom je geen bedrijf hebt, gezien je achterlijk taalgebruik.
  Sinds when is; “we zijn allen zwart” racistisch? Of ben je licht zwart.
  Die koe is wss die vrouw waarmee je woont.
  Ik zit niet te wachten op JOU stomme achterlijke opmerkingen.

  Ga weg man!


  Maak melding

 18. @Esmerald voor jouw info. Niet alleen Afrikanen waren slaven van Europeanen.
  Er zitten ook slaven uit India en Indonesie in het slavenschip van de Europeanen.


  Maak melding

 19. Je moet toch wel wachten op een officiële verklaring van de huidige regering. Bouterse is tot op dit moment de vertegenwoordiger van Suriname. Hij moet de uitslag van de verkiezingen kenbaar maken. Suriname blijft een soeverein land. Het houdt in dat buitenlandse mogendheden niet voor hun beurt mogen spreken. Dit geldt ook voor politieke partijen. Men wil toch graag wet- en regelgeving navolgen? Wanneer er verkiezingen in Nederland, de VS ,Frankrijk ,noem maar op ,gehouden worden, zal Suriname zich ook onthouden van felicitaties of afkeuring zolang de uitslag niet definitief bepaald is en de daaruit voortvloeiende consequenties. Dit zijn internationale regels. Bepaalde mogendheden zijn nogal eens geneigd dit aan hun internationale laarzen te lappen. De regelgeving die voor hen geldt , telt vaak niet voor andere landen waar onder andere Suriname. Silos heeft de boel terechtgewezen. Petje af voor deze dya dya Surinaamse vrouw. Haar uiterlijk is uiteraard niet van invloed. Sommige Surinamers blijven van die misselijke gewoontes hebben om elkaar denigrerend te behandelen. Het hoort niet. Alle onhebbelijkheden nemen ze over van het buitenland. De nieuwe regering die dan aankomt zal nog steeds niet verlost zijn van de hebi’s. Onder andere zelfwaardering. Overigens, neem ooit eens een kijkje in Irak. Je zult daar duizenden weduwen tegenkomen die nergens terecht kunnen omdat het westen te enthousiast bezig was. En dan heb ik het maar over Irak.


  Maak melding

 20. Paki-RAT-igri….

  jij bent over de datum.
  25 Mei is inmiddels gepasseerd, de datum dat jij beloofde om weg te gaan van dit forum.

  Maar als échte leeghoofd en onbetrouwbare paarse broodschrijver behoor jij dus blijkbaar ook bij dat kliekje schaamteloze pathologische leugenaars.

  Minkukel..💩🤮🥳


  Maak melding

 21. Dora dora dora, teki eng rustig anders yu o kisi wang heart attack.
  Ik zie niets fout in de EU verklaring die namens de diplomatieke vertegenwoordigingen van NL en Frankrijk is gegeven.
  Dora zoekt in dit geval spijkers op laag water.


  Maak melding

 22. @pakiratigri
  Mooi geschreven en heel goed gezien.
  Ze had het ook over uncle Tom’s en die zie je nu langzaam weer boven komen drijven.
  Sommigen zijn geestelijk nog niet bevrijd.


  Maak melding

 23. Waar zijn de uitslagen..Een deel van de huiswerk en handelen volgens de richtlijnen..Ministeriële richtlijnen . . Waarom geeft mevr. Silos plotseling aan dat ze geen witte pottenkijkers wil…suggestie nu van haar moet men nu met een korreltje zout nemen, want uit haar voor-gesprekken…, blijkt dat ze het toejuicht dat er buitenlandse waarnemers zijn..Goed voor democratische ontwikkeling had ze ooit gezegd.. Of niet soms.. . Surinaamse juristen kijken., ze vragen zich af ..hoe verder…, Het volk van Suriname kijkt.., naar een minister van Binnenlandse zaken die zaterdag en zondag niet werkt.. ., EU en Nederland hebben baat bij..Suriname .,. 450.000 Surinamers wonen in Nederland… De gros van de familie Silos en Doekhie wonen in Nederland… Relatie met Nederland heeft koni…, slimheid nodig… Geen Surinaamse straatvechters… . Surinamers willen geen kunstmatige chaos…, ze hebben er genoeg van gehad… Sterkte.., nogmaals..


  Maak melding

 24. @Wendy
  Je lult in de ruimte.
  Wij hebben geen adviezen nodig van de ndp en ook geen raad.
  Ga met silos ergens ver weg een ndp staat stichten en laat Suriname met rust!


  Maak melding

 25. @pakiratigri
  Wat denk jij ,dat je baasje nog steeds lijder zal zijn zolang hij aan de macht blijft vastklampen ondanks zijn verlies?!
  Ndpers zijn losers.
  Suriname gaat verder met vhp en combinatie.
  Vertrek met je baasje ergens ver weg in sprookjesland en laat Suriname met rust!


  Maak melding

 26. Pakira. .je maakt een grote fout. Niet bouterse moet de officiële uitslag bekendmaken. Hij is belanghebbende (verliezende ). Maar het OKB waarvan Dora voorzitster is.
  Maar ze draalt, aangezien ook zij niet had gerekend op een nederlaag van haar partij. Net als soon to be history Nerkust.


  Maak melding

 27. Deze vrouw heeft wat te verbergen. Het kan zijn dat ze extra instructies uit een bepaalde hoek heeft gekregen. Waarom reageert zij zo verhit?? Als er iets zou zijn waar zij niet mee eens is, kan ze toch netjes communiceren? Nee, dat voorbeeld heeft ze niet meegekregen van haar “baasje”!! GELIJK IN DE AANVAL, dat zegt echt iets over haar. Verschrikkelijk laag


  Maak melding

 28. Kondremangs
  De paarse smoelen hebben nog steeds een grote bek. …..jullie hebben verloren en zijn slechte verliezers. ..ipv dat DiDiBri en zijn boevenbende hun nederlaag erkent. …zijn ze de boel aan het traineren op allerlei fronten. ….typisch de nsdap van Hitler. ….dus gaan jullie maar eerst in een hoek jullie wonden likken. .Wendy voorop. …en laat het echte werk aan deskundigen over die normale relaties kunnen onderhouden met bevriende relaties ipv looserlanden als Cuba en Venezuela. ……dus hush puppy. ..A sori keba. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 29. Verlies, je in een zaak, kan je niet omgaan met je verantwoordelijkheid, kan je niet tegen kritiek, kort om de”waarheid”.
  Dan mag je luisteren naar het volk.
  Buiten de regering, heeft Suriname, geen domme en currupte zieken zitten.

  Suriname heeft, goed opgeleide mensen, zowel in het land, als in het buitenland de studie met succes afgerond.

  Maar de mond gesnoerd en in een hoek gedreven.
  Nu zullen ze Suriname, uit de put halen en waar nodig met hulp van het”buitenland”

  Suriname, heeft de aandacht van, zowel vrienden als vijanden.


  Maak melding

 30. Verander de grondwet en laat de hele verkiezing organiseren en gehouden worden door een onafhankelijke non politieke organisatie en dan is dit geblèr afgelopen.


  Maak melding

 31. Deze vrouw is disputabel.Moet haar smoel houden en gewoon haar werk doen!Lul niet met iedereen en maak het werk waarvoor je bent aangesteld af.


  Maak melding

 32. Nieuwe coalitie creëert twee ministeries erbij
  30 May, 15:36

  In het nieuw te vormen kabinet door VHP, ABOP, NPS en PL komen er twee ministeries bij. Starnieuws verneemt dat de VHP het beheer krijgt over maar liefst tien ministeries. De proclamatie van de samenwerking vindt vanmiddag plaats. Presidentschap gaat naar de VHP, vicepresidentschap naar ABOP en voorzitterschap van De Nationale Assemblee. VHP krijgt vicevoorzitterschap. In totaal zullen er 19 ministeries zijn en twee onderministers posten.

  VHP
  Financiën & Planning
  Buitenlandse Zaken
  Buitenlandse Handel & Internationale Samenwerking
  Landbouw, Veeteelt en Visserij
  Defensie
  Arbeid
  Handel & Industrie
  Volksgezondheid & Milieu
  Sport & Jeugdzaken
  Openbare Werken
  Onderminister Justitie & Politie
  Onderminister Onderwijs & Technologische Ontwikkeling

  ABOP
  Ruimtelijke Ordening & Grondbeheer
  Natuurlijke Hulpbronnen
  Transport, Communicatie & Toerisme
  Regionale Ontwikkeling
  Justitie & Politie

  Pertjajah Luhur
  Binnenlandse Zaken
  Sociale Zaken & Volkshuisvesting

  NPS
  Onderwijs & Technologische Ontwikkeling
  Olie & Gas


  Maak melding

 33. Heej, @Ray! We made iT
  Ik wil heel graag afscheid nemen van:amzad abdoel, Jennifer geerlings, desnoods ook Bouta. Weg ermee. Eugene van der san Limburg met opheffen nii , alle ministers, de lijfwachten van Bouterse, wie ben ik vergeten? Peggy op het kabinet, Walter thuis, meriba overal, lady generaal Alcázar de betaalde lady, en nog veel meer. Goodbye, goodbye, goodbye. En ik heb ook genoeg van silo’s of Silos.


  Maak melding

 34. Van Dijk-Silos speelt onder een hoedje met Bouta. Bereid je maar voor op een teleurstellende verassing die ze uit hun corrupte hoed toveren.


  Maak melding

 35. Al day vreten zonder poepen lijdt tot constipatie en een side effect is wind anaal uitlaten . Dat is deze fraudebeest probleem. Dus uitwinden op eerste de beste kans dat ze krijgt. Ze moet zich doodschamen voor haar beestachtig hyeana gedrag. Ga toch liever nog een portie vreten.


  Maak melding

 36. =Arrogante rot is deze vrouw. Vele Surinamers voelen zich “”GOD””” als ze een bepaalde positie hebben, dit terwijl ze NIETS voorstellen.


  Maak melding

 37. @Marlon, Frankrijk alleen ontvangt jaarlijks voor tientallen miljarden euro’s uit de koloniale contracten, en geven slechts een tiental miljoenen aan hulp. De EU had Frankrijk hierover aangesproken, omdat het vluchtelingen vraagstuk, hiermee verband hield. De Afrikanen kregen de opdracht hun geld achterna te gaan. Een voormalige Franse president F Mitteran,
  had ooit gezegd, dat zonder Afrika, Frankrijk terug zou vallen tot een derde wereld land.
  Ze zullen dus heel blij zijn met dit presentje, Suriname.


  Maak melding

 38. Het is jammer dat er nog steeds van die hersenloze rondlopen die vinden dat een ander land de schuld van hun ellende is😏, kijk naar jullie eigen Paarse top, die met hun corruptie en Big Spender gedrag, overal tegen hoge rente geld leende..Zij hebben er een grote rotzooi van gemaakt, niet Nederland of Europa, zij zijn er niet de oorzaak van, dat onze munt is gedevalueerd, onze mentaliteit, moraal en taal helemaal vernietigd zijn🙄. Hoe moet het verder met onze jongeren, ze moeten verplicht Surinaams praten( een taal die ontstaan is in de slavernij), maar er zijn geen boeken in het Surinaams, geen examens, en de wereld kent de taal niet. Vergis je niet, de rijkere in onze samenleving sturen hun kinderen wel naar privé scholen, en die kunnen naar het buitenland om te studeren, het is de onderlaag van onze samenleving, de hersenloze groep dus ,die hun kinderen in deze positie manoeuvreert. Als je van Nederland af wil, ga dan Afrikaans leren daar komen onze voorouders vandaan, dat is onze taal, of voor degenen die daar nog aan willen twijfelen je kan ook gewoon Nederlands blijven spreken want daar komt de andere helft van je voorouder vandaan,dit geldt natuurlijk niet voor de Marrons of andere boslandcreool, die zijn nog puur, en praten hun Afrikaanse taal. Onze kinderen zijn teruggeplaatst in de tijd van de Slavernij, en worden straks helemaal afhankelijk van de Europeanen en Chinezen.. Ik heb jonge meisjes gezien, die voor een belkaart of telefoon, bereid zijn hun lichaam te verkopen aan de smerige Sugar-daddy’s, (Groot)vaders, volwassen mannen, getrouwde mannen, die bij de scholen rondhangen om aan hun trekken te komen. Dat is wat de regering heeft bereikt, armoe, leengedrag ,kinderprostitutie en een hoge mate van criminaliteit. Ze hebben kans gezien, de nationale schuld in vijfjaar op te bouwen tot meer dan 2 miljard, waar is dat geld gebleven? Alles werd onder de noemer wegenbouw geboekt🤔
  Blijf maar zo onfatsoenlijk( net als Silos, ons hangbuikzwijntje) Europa maar de schuld geven. Houd je mond🤫,ik wil heel graag gered worden door Europa🙏. Bouta heeft bij iedereen lopen hoeren voor geld,waardoor wij nu flink in de shit zitten. Misschien moeten wij straks gaan hoeren om zijn veroorzaakte schuld, bij andere landen af te kopen..🤔


  Maak melding

 39. @ mica, ken je het lied slaap kindje slaap,je bent blind en doof. Kijk naar de wereld politiek de historie van EU en Frankrijk in het bijzonder. Ik ben zeer zeker niet paars, maar ken wel de wereld politiek, en daar heb jij zeer zeker geen kaas van gegeten, dus slaap lekker door. Alles wat je weet en hebt geleerd heb je geleerd van diegene die je manipuleerd, dus ik neem je niet eens kwalijk dat je denkt zoals je denkt.
  Zuid Amerika, wordt straks een verenigde staten van Z-A, en Suriname met haar 500 000 zielen zal overspoeld worden door anderen, en Chan, zal de laatste surinamer zijn die ooit president is geweest van de Republiek Suriname.
  Doordat ik lees en relativeer ken ik het scenario.
  Slaap lekker, o machtige schone slaper.


  Maak melding

 40. Beste Mica,
  Je hebt je tijd genomen om ons jouw visie op het geheel te geven. Een mooi realistisch stuk met hier en daar een kwinkslag. De leukste vond ik wel die van de wegenbouw
  Toch heb ik een opmerking
  Mevrouw Silos.
  Ik vind niet dat je iemand op zijn uiterlijk moet ik beoordelen.
  Ik ben persoonlijk wel verbaasd over de afslag die ze nu neemt.
  Ze is eruit geschopt, stelde zich onafhankelijk op door onder andere te stellen dat de uitslag bekend moest worden gemaakt, anders zou zij dat doen. Althans dat las ik hier op Waterkant. Nieuws van andere Surinaamse media beluister ik niet en lees ik niet.
  Nu vliegt zij uit de bocht door haar laatste optreden.
  Merkwaardig, waarom vroeg ik mij af? Het enige dat ik kan bedenken is chantage.
  Hoe zouden wij ons opstellen als wij werden gechanteerd. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik zou me niet laten chanteren. Desnoods de ondergang, maar een ander is niet mijn baas.

  @ Bigi Sma
  Hoe is het?
  Ik ben een beetje aan het bijlezen en zag je reacties. Wie weet komen we elkaar weer tegen. Ik heb een vraagje aan je . Je hebt toch twee oudere zussen in Suriname
  W en??? (deze laatste was vroeger ongelooflijk mooi, algemeen bekend en aanvaard) Zij had het feest gegeven in Amsterdam Noord. Klopt dit
  Je schreef ook dat je hier en daar navraag had gedaan wie ik was. Maar zonder succes.
  Erg, heel erg van je jongste broer G (altijd vrolijk en vol humor)
  (en je zwager G) dat ze me niet meer kenden. Van H, kan ik dat nog wel begrijpen. Goeie kerels allemaal.

  @ Koos (en Tjallie?)
  Jullie schreven bij een ander artikel dat er weer 6 of 7 mrd verdwenen was. Hoe komen jullie aan dit getal.

  @Wayambo
  Mijn dank voor de uiteenzettingen over de zetelverdeling en nog wat zaken die bij de formatie plaatsvinden. Ik ben hier niet van op de hoogte.

  Wat de formatie en verdere invulling betreft.
  Ik ben een voorstander van een governor, die niet politiek gelieerd is aan de regering.
  Oftewel een onafhankelijk deskundige. Hij moet op zijn positie kunnen blijven zitten, al komt er een andere regering.
  Om de waarde van de valuta stabiel te houden heb je stabiliteit in de directie nodig
  en geen verlengde arm van een minister van financiën.


  Maak melding

 41. Pico 31 mei 2020 At 13:19
  @ Koos (en Tjallie?)
  Jullie schreven bij een ander artikel dat er weer 6 of 7 mrd verdwenen was. Hoe komen jullie aan dit getal.
  ===========
  Ik denk dat ze dat hebben van een artikel van Debipersad van VES!
  Is een mutatie 22 mei t.o.v. 15 mei. (Was de geconsolideerde vlottende staatsschuld op 15 mei nog SRD 2,34 miljard, een week later steeg deze steeg met SRD 6,18 miljard naar SRD 8,52 miljard. Dat de kortlopende financieringen zijn omgezet in langlopende leningen zal op overheidsfinanciën nauwelijks impact hebben meent econoom Steven Debipersad. VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien praat van een “tijdbom” onder de komende regering)

  Maar je ziet die mutatie ook op de weekbalans van de CBVS.
  De Republiek Suriname Geconsolideerde vlottende Staatsschuld
  Stand 15 mei was 2,3 miljard
  Stand 22 mei is 8,5 miljard
  =================
  Mutatie van 6,2 miljard!


  Maak melding

 42. Pico 31 mei 2020 At 13:19
  ==============
  De mutatie op Gebouwen en Inventaris is ook heel erg vreemd??????

  “Hij wijst verder op de post ‘Gebouwen en Inventaris’ waar ook een “opvallende” mutatie heeft plaatsgevonden. Daar daalde het bedrag drastisch van SRD 1,21 miljard naar SRD 350,4 miljoen. “Wat dit precies betekent weet ik niet. De bank zou meer uitleg moeten geven aan de gemeenschap over deze ontwikkelingen”, vindt de econoom”


  Maak melding

 43. @ Wyambo
  Ik heb nog geen tijd gehad om de balans te bekijken, maar wel de tijd gehad om naar je posting te kijken. Een zin wil ik hieruit halen, namelijk
  ” Dat de kortlopende financieringen zijn omgezet in langlopende leningen zal op overheidsfinanciën nauwelijks impact hebben meent econoom Steven Debipersad”
  Wat een onzin. Ik vrees dat meneer Debipersad even de draad kwijt was.
  Hoe komt hij erbij dat kortlopend is omgezet naar langlopend?
  Integendeel. Omgekeerd
  Langlopende schuld (schuld die je nu nog nu hoeft af te betalen) is omgezet naar kortlopend schuld (schuld die binnen 2 jaar met worden afgelost). (lekker op het bordje van de de VHP, ABOP NPS en PL)
  Wellicht dat de lezer denkt dat is de mening van Debipersad tegenover Pico.
  Ik heb echter het bewijs voor handen, namelijk aan het eind van je posting (en natuurlijk op de balans van de CBVS) je zin
  De Republiek Suriname Geconsolideerde vlottende Staatsschuld is gestegen
  Vlottende schuld = kortlopende schuld . Deze is toegenomen
  Gajadien heeft dus volkomen gelijk: een tijdbom

  Je tweede opmerking aangaande de mutatie op de post ‘Gebouwen en Inventaris’
  Er staat een fors lager bedrag, zoals je aangeeft.
  Dit kan slechts twee dingen betekenen
  1. De waarde van hiervan is fors afgenomen.
  2. De waarde is hetzelfde gebleven, maar men heeft gebouwen verkocht. Waar dit geld naar toe is gegaan , tja waar zou het naar toe zijn gegaan.

  Ik heb eerder geschreven, de ndp koestert zo een grote haat richting de VHP (partij), richting Brunswijk (persoon) en wellicht richting het volk dat ze Suriname leeg hebben gevreten en een berg schulden hebben achter gelaten.
  Ook schuld die op kortere termijn dus met worden afgelost.

  De winnaar is de verliezer. Hoe gaan de VHP en ABOP de neergang stoppen. Ik heb het totaal niet over groei, slechts stoppen van de neergang

  De verliezer is de winnaar. Ze hoeven de bak niet in. De economische neergang die onherroepelijk voor de deur staat zal worden toegeschreven aan
  de olieprijs, de goudprijs, mondiale recessie, Nederland en de VS.

  Ik voer geen verkiezingspolitiek, maar wat een door en door slechte mensen zijn het bij de ndp


  Maak melding

 44. @ Angela
  Ik begin haar nu ook te verdenken. Ik had het idee dat ze oprecht was in deze functie, maar wat ze nu doet lijkt daar helemaal niet meer op.
  Het klopt ook wat je zegt over haar reactie
  “GELIJK IN DE AANVAL, dat zegt echt iets over haar”
  Je hebt van die mensen die je gelijk aanvallen als je iets zegt, doet. Dit om de aandacht van hen af te halen. Een jaar of twintig geleden kende ik ook zo iemand. Ze had haar mond vol over communiceren, maar viel altijd gelijk aan als een gewonde leeuwin.
  Mevrouw Silos wordt denk ik bedreigd/ gechanteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES