zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameFranse ambassadeur geschokt door grove aanval van Van Dijk-Silos

Franse ambassadeur geschokt door grove aanval van Van Dijk-Silos

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik was persoonlijk geschokt door de grove aanval van mevrouw Van Dijk-Silos op mij, op mijn regering die mij had gemandateerd om de gezamenlijke verklaring te ondertekenen, maar ook op de Europese Unie, die een essentiële samenwerkingspartner van Suriname is.”  Dat zegt de Franse ambassadeur Antoine Joly vandaag naar aanleiding van het feit dat Van Dijk-Silos hem een bedrieger noemde.

Joly zegt verder: Met grote verbazing, las ik vanmorgen de woorden geuit door de voorzitter van het OKB. Mevrouw Van Dijk-Silos brengt de missiehoofden, de bij een land geaccrediteerde ambassadeurs die hun regering vertegenwoordigen en de verkiezingswaarneming van de Franse ambassade in verwarring.  

De ambassadeur en chargé van de twee Europese landen met een ambassade in Paramaribo hebben namens hun regeringen en uiteraard met hun instemming een communiqué ondertekend die ook ondersteund werd door de Europese Unie vertegenwoordigd in Suriname door de EU-delegatie in Guyana samen met de Hoge Commissaris voor het Verenigd Koninkrijk, ook geaccrediteerd in Suriname.  

De Franse ambassade zal van haar kant een verslag over haar waarneming opstellen wanneer alle fasen van het verkiezingsproces zijn afgerond en zal dit uiteraard namens zichzelf naar het OKB sturen, aldus Joly in een verklaring die hij ook op onze Facebook pagina plaatste.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Ik beschouw het als een onfortuonlijk slippertje. Ze staat onder grote druk, krijgt een stortvloed van details en meldingen over zich heen.
  Het was meer een noodkreet van “laat ons ff met rust want het is hectisch, kom straks met jullie integrale commentaren als de definitief uitslag gepubliceerd is want er kan nog veel gebeuren. Loop ons nu niet voor de voeten!”


  Maak melding
 2. Kondremangs
  Meneer de ambassadeur. .nu ziet u met welke figuren u gewerkt heeft onder bewind van het paarse bedrog olv DiDiBri. …..maar betere waarden en normen komen eraan. …geen abangies gedrag meer. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 3. Ze kan beter haar woorden beter wel overwogen doen, dan felle kritiek te uiten naar deze landen toe. Suriname heeft deze landen nodig en als er gesprekken plaats vinden zal dit ook besproken worden en worden geneutraliseerd. Diplomatieke optreden is meer op zijn plaats.

  Zie de band van Nederland met Suriname en Frans-Guyana/Frankrijk, Guyana buurmannen van Suriname zijn. Guyana een kolonie is geweest van Engeland. Suriname zal deze landen nodig hebben voor de opbouw van haar economie en het is juist nu geen tijd om ruzie te maken. Deze landen kan je beter als vrienden hebben, ja toch? Ook deze landen zien dat ze in deze drie landen met kleine bevolkingen e/o banden, een gedeelte geschiedenis mee hebben en ook zaken mee te doen zijn tot wederzijds voordeel.

  Weloverwogen optreden en diplomatiek is meer op zijn plaats Jenifer Van Dijk – Silos.

  Afgezien van dit akkefietje ben ik toch tevreden over hoe u deze rommelige verkiezing heeft geleid, uw kritiek telkens kenbaar maakte op bepaalde momenten van de verkiezing of voor de verkiezingen, leiding tijdens de verkiezing en waar Binnenlandse Zkn niet thuis gaf aan het einde van de verkiezingen, u de knoop door hakte, de eind uitslag ervan gaf aan het publiek, de wereld, die daar recht op hadden. Chapeau! voor Jenifer Van Dijk – Silos.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Het zou goed zijn als de volgende verkiezing op 25 mei 2020 door een onafhankelijke orgaan wordt gehouden, waardoor geen enkele politieke partij daar iets mee te maken heeft.


  Maak melding
 4. correctie: 25 mei 2020 moet zijn 25 mei 2025

  Het zou goed zijn als de volgende verkiezing op 25 mei 2025 door een onafhankelijke orgaan wordt gehouden, waardoor geen enkele politieke partij daar iets mee te maken heeft of het organiseert.


  Maak melding
 5. Breaking: Santokhi president en Brunswijk DNA-voorzitter
  30 May, 09:49

  VHP-voorzitter Chan Santokhi gaat voor presidentschap en Ronnie Brunswijk, leider van de ABOP, zal het roer van Jennifer Geerlings-Simons overnemen in De Nationale Assemblee. Vanmiddag wordt de samenwerking tussen VHP, ABOP, NPS en PL geproclameerd in ‘het Lalla Rookh-gebouw’. Het vicepresidentschap gaat ook naar ABOP.

  Er zijn ook gesprekken gevoerd met de BEP, maar het is niet gekomen tot een samenwerking. Starnieuws verneemt dat voor ABOP bezwaar hiertegen heeft aangetekend. Met de samenwerking tussen deze vier partijen komt de te vormen coalitie op 33 zetels. (VHP 20, ABOP/PL 10 en NPS 3). Indien de president en vicepresident in de Verenigde Volksvergadering gekozen moeten worden, hebben deze partijen de overgrote meerderheid.

  Diverse posten in de nieuwe regering zijn al verdeeld. Vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee gaat naar VHP. Ook de post van governor van de Centrale Bank van Suriname is voor de VHP. De NPS en PL krijgen elk twee ministeries. PL krijgt Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken. De NPS Onderwijs en Olie- en Gaszaken. Vernomen wordt dat Natuurlijke Hulpbronnen wordt opgesplitst.

  Volgens verkregen informatie krijgt ABOP verder Justitie en Politie, Handel, Industrie & Toerisme en Sport & Jeugdzaken. De rest van de ministeries gaat naar de VHP.


  Maak melding
 6. Meneertje is geschokt? Alsof dit meneertje zijn eerste trip naar Suriname is. Hij is geschokt no, geef hem een zakdoek.

  Volgens mij vergeet meneertje dat hij gewoon op zijn beurt moet wachten.


  Maak melding
 7. Beste ambassadeur….

  trek je het A-sociale, paranoïde en geïndoctrineerde geschreeuw van deze corrupte paarse plofkop niet aan.

  Dat volk zit eenmaal zo in elkaar….
  Altijd een ander zijn fout/schuld, en meteen een grote bek opzetten, dreigen en vervolgens hoor je nooit meer van ze.

  Ook deze paarse heks, die er ooit ook uitgeflikkert is als Minister, is nu slechts een POLITIEK KUIKENTJE….

  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 8. Het is geen grove aanval. Het is een terechtwijzing. Dya dya uma fu Sranan. Dati na Silos. Congratulations. You deserve a standing ovation.


  Maak melding
 9. Waar zijn de uitslagen..Een deel van de huiswerk en handelen volgens de richtlijnen..Ministeriële richtlijnen . . Waarom geeft mevr. Silos plotseling aan dat ze geen witte pottenkijkers wil…suggestie nu van haar moet men nu met een korreltje zout nemen, want uit haar voor-gesprekken…, blijkt dat ze het toejuicht dat er buitenlandse waarnemers zijn..Goed voor democratische ontwikkeling had ze ooit gezegd.. Of niet soms.. . Surinaamse juristen kijken., ze vragen zich af ..hoe verder…, Het volk van Suriname kijkt.., naar een minister van Binnenlandse zaken die zaterdag en zondag niet werkt.. ., EU en Nederland hebben baat bij..Suriname .,. 450.000 Surinamers wonen in Nederland… De gros van de familie Silos en Doekhie wonen in Nederland… Relatie met Nederland heeft koni…, slimheid nodig… Geen Surinaamse straatvechters… . Surinamers willen geen kunstmatige chaos…, ze hebben er genoeg van gehad… Sterkte.., nogmaals..


  Maak melding
 10. Wayambo alias Waldo is een “be gaar ke lota” (een kruik met een ronde zitvlakte) rolt alle kanten.
  Teveel daroe gedronken 🍺🤣🤣


  Maak melding
 11. pakiratigri
  De wijze waarop en de keuze van haar woorden getuigen weinig van ingetogenheid t.o.v. landen waarvan je als Suriname wat van kunt krijgen aan medewerking en toegang tot markten waarvan Suriname alleen maar van kan dromen.
  Dus enige respect en diplomatie is nooit weg.
  Heb je ooit de president van Nederland, Mark Rutte, ooit zo een aanval zien inzetten met woord en gebaar naar USA? Neen toch en ook niet naar Frankrijk en Engeland?
  Dit noemt men diplomatisch omgaan met anderen en heeft niets dan maar ook niets te maken met Dya dya uma .

  Sorry voor mijn niet diplomatische woorden “want iuf yu wang plei Dya dya uma ini a grontapoe disie joe sa de wang paria want neks yu no de en yu no abi neks fy gi, oja kandé joe kan gi want doosje (arkie tap a dek)”

  Dus pakiratigri
  know your place and take s seat and listen sit still when you are being shaved


  Maak melding
 12. pakiratigri

  30 mei 2020 At 16:48

  Het is geen grove aanval. Het is een terechtwijzing. Dya dya uma fu Sranan. Dati na Silos. Congratulations. You deserve a standing ovation.

  ==============================

  Ooit wel eens van diplomatie en euforisme gehoord ?


  Maak melding
 13. De olifant heeft de kop van de papi todo en van de pakira tigri vertrapt. ….en nu wacht tigri barba op de jaknikkers van het paarse bedrog. Dikke Dora, ga maar huilen in Ocer.
  Wayambo. Sorry. Had ik nog niet gelezen mede idioot


  Maak melding
 14. Het verbaast mij ook dat Ronny Brunswijk voor de functie van DNA gaat, gelet op talrijke eisen voor zo’n zware functie en of goed gedrag.

  Hopelijk dat bedoeld wordt dat zijn partij de functie krijgt, maar dat er personen in zijn partij zijn die gekozen zijn in de DNA die wel dit zware werk (inter)nationaal uitmuntend kunnen doen. Let wel die kwaliteiten en persoonlijkheid hebben.

  Er moet zo snel mogelijk een andere manier in Suriname komen, waarop personen voor DNA van Suriname gekozen worden. De huidige is niet eerlijk en schiet te kort. Alle 51 DNA-leden moeten een juiste minimale aantal kiezers die op ze gestemd hebben om voor een zetel in aanmerking te komen.


  Maak melding
 15. Bigi Sma en Koos,
  Betreffende diplomatie wil ik jullie graag verwijzen naar Irak bijvoorbeeld. De Amerikanen zijn daar geweest, de Engelsen ,de Nederlanders en ook de Fransen. Vraag aan hen hoe diplomatisch ze wel niet bezig waren. Silos heeft van zich afgebeten. Ziehier een persoon die opkomt voor het Surinaamse belang. De duizenden Irakese weduwen hebben een ander idee over diplomatie van westerse landen. Ook in Syrië en Afghanistan. Welke landen moet ik nog meer opnoemen? Het wordt een bijbel. Te allen tijden mag je weer in gesprek met welke mogendheid dan ook. De basis van wederzijds respect en bejegening staat wel voorop. Anders ben je gelijkgesteld aan een vrouw die door haar man mishandeld wordt. Ja tog ? A man firi fu naki a vrouw. A man moro bigi, dus a man e du san a wani. Dus dan a vrouw musu fu swari?


  Maak melding
 16. Alles heeft plus en minpunten. Brunsi zijn mensen hebben respect voor hem, makkelijker voor hem om ze te “controlen”.
  Ik vermoed dat hij geen ministerfunctie ambieert.
  Maar… het is afwachten wie het eerst uit het DNA wordt “geschopt”. LOL.


  Maak melding
 17. Als er één land en (handels)volk in de wereld is, waar Suriname/rs iets van diplomatie van kunnen leren, dan zijn dat wel de Nederlanders/Hollanders. Deze mensen gingen overal in de wereld handel drijven en waar het andere Europese kolonisten niet lukte, hadden zij wel succes. Zie hun geschiedenis en hun handelsgeest e/of als dominee op treden.

  Ook wat economie betreft enz. De Surineds moeten goed naar deze zkn van de Nederlanders/Hollanders kijken en alles aan doen om deze ook te leren. Het zal ze geen windeieren leggen, maar succes. Waarom als je door slim zijn zken kan krijgen dan met felle woorden en agressie. Je moet je tegenstander goed inschatten, zien waar zijn zwakte is en dan keihard toeslaan. Dat doen de Nederlanders/Hollanders als ze op zknreis zijn. Ze nemen hun beste mensen mee die dit spel kunnen spelen en voor hun te krijgen wat ze willen.

  Nederlanders/Hollanders een zeer uitgekookt Volkje

  De Koopman e/o dominee.


  Maak melding
 18. Wat heeft onze hangbuikzwijntje nu weer te mopperen, teveel controle door de EU, zodat de paarse Ratten geen kans zagen om te frauderen. Jammer voor ze maar hopelijk krijgt de EU onder een nieuw bewind, de kans om weer orde in de zaken, die deze Paarse corrupte bende heeft achtergelaten te scheppen.
  Sterkte meneer Santhoki, de beerput is nog niet open.


  Maak melding
 19. De reactie van dora bewijst maar weer eens dat heel wat Suri’s lange teentjes hebben en niet goed kunnen omgaan met kritiek. Met zo’n mentaliteit zal het nooit wat worden met land & volk.
  Persoonlijk zag ik niks verkeerds aan de EU-verklaring. Wat is er mis met een oproep om z.s.m. de resultaten v.d. verkiezingen bekend te maken ??? Daar vraagt het hele volk al dagen naar.


  Maak melding
 20. Deze obese zwijn kan niet eens denken. Ze weet haar njang patoe wordt leeg, en als bouta weg is zal ze weer zemelen moeten gaan vreten.


  Maak melding
 21. @Pakiratigri en nu over de verkiezing. Dit is allemaal afleiding om maar niet over de vernietigende nederlaag te hoeven praten. Altijd bezig een vijand te creëren. Zo doorzichtig. Geef je grote verlies toe als een man/vrouw.


  Maak melding
 22. De vraag is of de Franse ambassadeur ooit te kennen heeft gegeven dat hij ook de EU, UK en Nederland vertegenwoordigt, naast Frankrijk. Zo niet, dan heeft Silos gelijk.


  Maak melding
 23. het staat op starnieuws? de site die ook zegt dat de fraude van coronie fake is…
  dus dat bericht moet je met heel veel zout nemen dan.

  voor de rest is er niets mis met ce verklaring van de landen en de eu.
  iets wat het volk al dagen roept.
  deze landen doen nu al een poging om een hand toe te reiken om suriname te helpen.
  dus ipv ze af te branden… misschien eens gewoon diplomatiek en beschaafd reageren
  ipv een agu aan het woord laten die vanaf het begin van de verkiezingen al heeft laten afweten en haar taak niet heeft weten te doen.
  de agu gilt veel…..maar presteren doet het nog steeds niet.


  Maak melding
 24. @passant, er is een verschil tussen slim en sluw.

  Nederlandse zakenmensen zijn m.i. niet slim, maar sluw.
  Wat het verschil is? Bij slim ben je creatief, binnen de wetgeving, bij sluw koop je om.
  Je weet toch dat tjoekoe door Nederlanders is uitgevonden? Lage Landen? Laag onder de tafel? Met een geldbuidel?


  Maak melding
 25. Dus mevrouw silos is boos om
  het langdurige verblijf van de OAS-waarnemers en
  de missiehoofden spreken de hoop uit dat voorlopige resultaten zo snel mogelijk gepubliceerd worden. Het Surinaamse electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.

  Tja, hier staat dat mevrouw Silos nou wel eens de uitslag mag gaan presenteren en dat ze niet hoeft te denken dat de AS-waarnemers zullen vertrekken.
  Lijkt mij niet mis mee, behalve als……….


  Maak melding
 26. Nieuwe coalitie creëert twee ministeries erbij
  30 May, 15:36 Starnieuws

  In het nieuw te vormen kabinet door VHP, ABOP, NPS en PL komen er twee ministeries bij. Starnieuws verneemt dat de VHP het beheer krijgt over maar liefst tien ministeries. De proclamatie van de samenwerking vindt vanmiddag plaats. Presidentschap gaat naar de VHP, vicepresidentschap naar ABOP en voorzitterschap van De Nationale Assemblee. VHP krijgt vicevoorzitterschap. In totaal zullen er 19 ministeries zijn en twee onderministers posten.

  VHP
  Financiën & Planning
  Buitenlandse Zaken
  Buitenlandse Handel & Internationale Samenwerking
  Landbouw, Veeteelt en Visserij
  Defensie
  Arbeid
  Handel & Industrie
  Volksgezondheid & Milieu
  Sport & Jeugdzaken
  Openbare Werken
  Onderminister Justitie & Politie
  Onderminister Onderwijs & Technologische Ontwikkeling

  ABOP
  Ruimtelijke Ordening & Grondbeheer
  Natuurlijke Hulpbronnen
  Transport, Communicatie & Toerisme
  Regionale Ontwikkeling
  Justitie & Politie

  Pertjajah Luhur
  Binnenlandse Zaken
  Sociale Zaken & Volkshuisvesting

  NPS
  Onderwijs & Technologische Ontwikkeling
  Olie & Gas


  Maak melding
 27. Als je het sluw wil noemen is up to you. Ze weten overal in de wereld met volgens jouw wel
  sluw zijn zkn naar hun hand te zetten.

  Aangezien ik in dit land woon en gevormd ben, heb ik veel van deze zkn ook zo leren doen. Gevolg alleen maar succes.

  Hopelijk volgens jouw sluw van hen heb je daar wat van geleerd en daarmee succes in jouw leven mee te hebben, want anders vrees ik het ernstige voor jouw in het land van
  volgens jouw sluwe mensen.

  Waarom niet hun way of life opvolgen en succes hebben?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES