maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCOPPPAL vraagt om overtredingen verkiezingen te corrigeren

COPPPAL vraagt om overtredingen verkiezingen te corrigeren

-

Does Travel - naar Suriname

De Permanente Conferentie van Politieke Partijen in Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied (COPPPAL) roept de verkiezingsautoriteiten van Suriname op om de geconstateerde overtredingen tijdens het verkiezingsproces van afgelopen maandag te corrigeren. Copppal, waar de VHP lid van is, maakt dit bekend tijdens haar vergadering in Mexico-Stad, meldt de partij in een persbericht.

Het COPPPAL Electoral Observatory heeft niet als waarnemer kunnen deelnemen omdat hen de toegang tot Suriname is geweigerd. Vice-president van COPPPAL in het Caribisch gebied, Rudy Croes, informeerde de Algemene Vergadering over de door de VHP gemelde problemen met kiezerskaarten en de weigering om in bepaalde stembureaus waarnemers toe te laten en de slechte organisatie die tot lange rijen hebben geleid.

COPPPAL-voorzitter Alejandro Moreno Cárdenas zei dat de toetsing van de stemming een van de meest cruciale stadia van een verkiezingsproces is, en riep daarom op dat deze tijdig, transparant en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Hij riep de Surinaamse autoriteiten op de onregelmatigheden te verhelpen. Hij riep de Surinaamse verkiezingsautoriteiten te garanderen dat de wil van het volk wordt gerespecteerd.

Moreno Cárdenas vertrouwt er op dat Suriname zal streven naar betere democratische scenario’s en alle dictatoriale en koloniale overblijfselen zal verbannen omdat die geen plaats meer hebben in de wereld en nog minder in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio.

COPPPAL is het voornaamste forum van politieke partijen in de regio van Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied. De toetreding van VHP tot de Copppal in 2018, is omdat ze als een verantwoordelijke belanghebbende politieke partij, mee wil helpen denken en werken aan een toekomst voor de regio en in het verlengde daarvan voor de wereld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Vhp maakt pootjes al open voor nederland.
  Er is potje daar. Ze rekenen op het goud en olie.
  En gaan nr wereldbank.
  Nederland als borg. Ja die komen Su leegroven


  Maak melding
 2. @Wendy, a no grap, maar yu e kirie mie yere. Zeg eens lieverd is de meervoud van pot, pootjes of potten. Lek in sranangtongo wang pattoe, twee pattoes, maar geen 2 patta’s.


  Maak melding
 3. “Het COPPPAL Electoral Observatory heeft niet als waarnemer kunnen deelnemen omdat hen de toegang tot Suriname is geweigerd.”

  Kritische waarnemers werden natuurlijk geweerd.


  Maak melding
 4. Op eigen benen staan en niet wankelen.
  Nederland heeft Suriname niet nodig. Juist omgekeerd vandaar steeds dat gepiep om.met een vinger richting de oceaan te wijzen. Is een vorm van smeken om hulp.


  Maak melding
 5. Het kan verkeren. De ABOP, wiens achterban door jullie al jaren wordt uitgemaakt voor jap-japies, rovers en moordenaars is nu de machtigste partij in Suriname!! Zonder ABOP geen regering. Daar sta je dan met je 20 etnische zetels!! Nu kijken of Brunswijk zijn verstand gebruikt, want Suriname is met deze verkiezingen door de etnische politiekvoering terug bij de jaren 70 waar de Hindoestaan en de Afro-Surinamer regelrecht tegenover elkaar staan. Kijk maar wat jullie hebben aangericht met je etnische, racistische propagandavoering onder andere via dit medium. Ik heb tevergeefs de moderator opgeroepen daar paal en perk aan te stellen en nu blijkt waarom daar geen gevolg aan is gegeven. Dit is de harde kern van de VHP!!


  Maak melding
 6. @Luciën, de NDP heeft haar verantwoording niet genomen de djoeka’s aan te spreken op hun criminele gedrag. Hopelijk doet de ABOP dat wel.
  Overigens beginnen de criminele djoeka’s ook creolen te beroven, dus het is voor jou en je familie ook gunstig als de criminelen (bijna allemaal djoeka’s) hard aangepakt worden. Brunswijk zal daar zeker mee akkoord gaan.
  En ja, er zijn teveel criminele neeeeeghers in Suriname. Met een goed beleid wordt Santo Boma een minder volle plek.


  Maak melding
 7. Wendy en vele anderen zijn bang voor de concurrentie van goed opgeleide Surineds, die evt. in Suriname willen gaan wonen en werken.


  Maak melding
 8. Heb begrepen dat Delano, Steve and Ingrid al een paar uur in gebed zijn.
  Maar God heeft gesproken en zei: toen je die mensen aan het vermoorden was, ben je toch ook niet mijn hulp komen vragen daarbij? Waarom vraag je dan nu om mijn hulp? Je hebt genoeg geld gegraaid, je hebt niet op mij vertrouwd, maar op het geld. Red jezelf maar met dat geld!


  Maak melding
 9. De hele verkiezingsdrama ongeldig verklaren. Die circus om kaboula bouta aan de macht te houden was te ndplee simpel om de surinamers en de rest van de wereld Te belazeren.


  Maak melding
 10. Wendy gefrustreerde ellendeling van NDP, Nationale Dagoe Partij. Dankzij NDP is het land helemaal naar de afgrond geholpen, ik zou zeggen laat Nederland ons maar helpen, jullie hebben altijd een grote mond, dat het allemaal zelf moet gebeur, we zijn 45 jaar onafhankelijk, helaas we kunnen niet eens een fiets maken, of een buitenband van een fiets, reden omdat de helft van de Surinamers in de oerwouden van Suriname leven, wel een AOV hebben, 0 SRD belasting betalen, maar wel een grote mond, belasting betalers zijn de Surinamers met de grote ondernemingen, je raad het wel, een Kirpalani, een Kuldipsingh, een Mangali, enz.enz. Laat ik je dit zeggen, er maar een volk in Suriname die het land naar grote hoogste kan ontwikkelen, en dat zijn de HINDOESTANEN, in jou opzichte gratwierie sma.
  Surinamers teveel bla bla bla, en verder, eten, drinken, dansen, slapen, poepen, en geen moer doen…….


  Maak melding
 11. @Dre: Is dat alles wat je te berde kan brengen? Lees de comment van Habbibulah maar, zo ken ik jullie weer en alweer ziet de moderator daarin zijn eigen inborst geprojecteerd.


  Maak melding
 12. @Dre: Is dat alles wat je te berde kan brengen? Lees de comment van Habbibulah maar, zo ken ik jullie weer en alweer ziet de moderator daarin zijn eigen inborst geprojecteerd. Het is grappig te zien hoe Chan de zogeheten Jap Jappie nu koestert als een baby. Hij weet dat hij politiek totaal afhankelijk is van de ABOP. De tijd dat hij Brunswijk een crimineel noemde en aangaf dat hij hem zou uitleveren en dat door hem alle boslandcreolen vogelvrij waren verklaard lijken plotseling voorbij, maar schijn bedriegt!! We kennen jullie goed genoeg om dat te weten!


  Maak melding
 13. Wendy wat ben een vreemde vogel dat Nerderland nu de poort open zet Nederland heeft geen problemen met Suriname en andersom.
  Bouterse heeft problemen met Nederland en anders om.
  Ga er maar vanuit dat Nerderland voorlopig dicht houdt naar Suriname.
  Gaan jij maar door met het verkwanselen van je landgenoten.
  Je partijgenoten zijn anders nu wel erg stil.
  Je kan ook nog een hersenspoel ondergaan om je ndp te verwijderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES