Bouterse in jaarrede 2020: uitslag verkiezingen accepteren en respecteren!

50
Bouterse in jaarrede 2020: uitslag verkiezingen accepteren en respecteren!

Laten wij elkaar beloven dat wij onze eenheid en verdraagzaamheid onder alle omstandigheden zullen beschermen, zullen hooghouden en de uitslag van de verkiezingen, welke die ook moge worden, als goede Surinamers zullen accepteren en respecteren!” Wijze woorden en een belofte van de Surinaamse president Desi Bouterse, die hij in De Nationale Assemblee uitsprak als onderdeel van de jaarrede 2020 (pagina 27).

Nu de verkiezingsuitslag steeds duidelijker wordt, verwachten burgers in Suriname dat de president en zijn partij de daad bij het woord zullen voegen. Het kan ook niet anders, aangezien de NDP van Bouterse in totaal slechts 23% van de stemmen heeft gekregen en kiezers dus duidelijk hebben afgerekend met de huidige regeringspartij en haar beleid.

Suriname kent volgens de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) een verkiezingssysteem waarin veel controle momenten zijn ingebouwd. Daardoor is de kans op fraude heel klein. Partijen die verloren hebben kunnen hun verlies daarom moeilijk toerekenen aan enige vorm van fraude. Daarbij heeft de NDP regering, die de verkiezingen heeft georganiseerd, ook zelf aangegeven dat ze alles in het werk heeft gesteld om fraude tegen te gaan.

Het kan daarom niet anders dat iedereen in Suriname de wijze woorden van de president in acht zal nemen en de uitslag van de verkiezing zal accepteren en respecteren!

De jaarrede op de site van De Nationale Assemblee in Suriname


50 REACTIES

 1. Deze seniele dorps idioot is weer eens beneveld van de Bacardi en Coke. De man accepteert geen verlies waarom anders beroep aantekenen en hertelling eisen. Met zijn tralala praatjes probeert hij goodwill te scoren. Deze man moet vandaag nog zijn verlies toegeven.


  Maak melding

 2. BEDRIEGIE MANG DONDER OP: CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG HOEPEL OP.

  JIJ BENT DE VADER VAN ALLE LEUGENS. YU E LEE OGRIE, YU FENI LEE UIT.

  FLIKKER OP: LEE BEEST


  Maak melding

 3. @Schipper, de Ndp gaat ons de beste weekend ooit bezorgen. Ze hebben gedaan wat ze moesten doen namelijk keihard op hun BEK gaan. En moet gevierd worden.
  Komende weekend staat op het Pom. Als dat geen feest maaltijd is 😉


  Maak melding

 4. Bouterse zegt met zijn verzoek tot hertelling het volgende: “Volk van Suriname, wij van de NDP hebben niet goed genoeg gefraudeerd, we willen een herkansing. En wij beloven dat wij het nu goed gaan doen. De oppositie moet beloven de hertelling te respecteren.” Stelletje ezels! Het Surinaamse volk is wakker. Eindelijk!


  Maak melding

 5. Wendy,wayamgo, Waldo,pakiratigri, Rob g lucienne, 23%van de stemmen hahaha. Ik trek vandaag met vrouw en kids een heerlijke fles open. Proost en dank aan alle Surinamers die de duivels hebben weggestemd. En ook een ieder op wtk die op hun manier hebben mee gedaan super trots op de oprechte Surinamers in Suriname en Holland.


  Maak melding

 6. Een hertelling is ongeldig na 4 dagen Moordenaar.Misschien komt het in jou leugen agenda nog voor om de mensen voor de gek te houden zoals 10 jaren.


  Maak melding

 7. De woorden van deze man moet men met een korreltje zout nemen. Deze man is onbetrouwbaar tot en met.

  Zie:
  – 8 december 1982 moorden, Ik was daar niet aanwezig,
  – Grootste graanschuur van het Caribischgebied,
  – tram/treinverbinding Poelepantje – Onverwacht,
  – bruggen over de grensrivieren naar Guyana en Frans-Guyana,
  – diepzeehaven voor de kust van Suriname,
  – Cassave plantages en Cassave-industrie,
  – 18000 woningen,
  – vierbaansweg naar Zanderijen naar Rio de Janeiro,

  et cetera, et cetera, et cetera

  advies:
  -ddb gooi de handdoek in de ring, je hebt door knock out van het Surinaamse Volk verloren. Jouw tijdperk is afgelopen en laat anderen hun schouders onder de zware uitdagingen van de Surinamers en de republiek Suriname zetten in de democratische rechtsstaat en internationaal. Je hebt het geprobeerd, maar het was weer niks. Jouw team en jouw zijn niet de mensen die geschikt zijn voor ontwikkeling en welvaart voor Surinamers, het algemeen belang. Te veel mensen die met hun enige eigen belang bezig zijn.

  Wat de Surinamers kunnen leren van het tijdperk ddb, gezin, aanverwanten en gang.
  Eens maar nooit weer mag:
  – de democratische rechtsstaat veranderen in een machtsstaat,
  – geen moorden meer en ongestraft heel veel jaren vrij blijven rondlopen,
  – de grondwet, strafrecht en internationale verdragen vertrappen,
  – bezig zijn met de belangen van één persoon en alle andere algemene belangen vergeten,
  – hoge criminaliteit,
  – hoge drugscriminaliteit,
  – heel grote armoede en heel grote ellende,
  – ontwaarding srd,
  – geen valuta,
  – uitverkoop van goud, hout, enz voor een appel en een ei aan het buitenland,
  – betalen van hoge kapitaal aan Suralco voor de Brokopondo-overeenkomst, ondanks die zich niet aan de Brokopondo-overeenkomst gehouden hebben,
  – goede scholing, topsport en werkgelegenheid, vooral in de techniek, landbouw/rijst, Markoesa, kokosolie, industrie, export toerisme, visserij en verwerking en export, transport en logistiek
  – geen plaats voor corruptie,
  infrastructuur: wegen, bruggen, luchthaven, zeehaven, die 24 uur draaien, 7 dgn per week, 365 dgen per jaar.
  – et cetera, et cetera, et cetera.

  Tijd voor verandering, laat anderen hun schouders onder de grote uitdagingen waarvoor Suriname en de Surinamers staan gaan doen. Nieuwe bezems vegen schoon. Geven hoop, vertrouwen. Het poppenkast en zelfverrijking moet plaats maken voor spijkers met koppen slaan om de gestelde doelen voor de Surinamers en de republiek Suriname te gaan realiseren.

  Bedankt voor bewezen diensten, ga nu maar goed nadenken over je zonden, geef toe dat je heel grote zonden hebt begaan en vraag vergiffenis.

  “MIJN GOD, MIJN GOD, WAAROM HEBT GIJ MIJ VERLATEN?” -, HET IS BIJNA VOLBRACHT.


  Maak melding

 8. Enkele doelen die door de nieuwe regeringscoalitie grote aandacht moet krijgen
  – de grote leningen die gespecificeerd zijn hoge renten moeten in 1 lijst duidelijk zijn en de totale schuld, Oplossing ervan: praten met deze instellingen voor een herschikking, gedeeltelijk kwijtschelding, een grote lening met rente om al deze leningen in 1 keer af te lossen, aflossen van deze schuld d.m.v. opbrengsten uit de natuurlijke rijkdommen. Investeerders zoeken die hierin willen investeren.

  – goede scholing, topsport en werkgelegenheid, vooral in de techniek, landbouw/rijst, Markoesa, kokosolie, industrie, export toerisme, visserij en verwerking en export, transport en logistiek, Luchthaven, zeehaven, bruggen met Guyana en Frans-Guyana,relaties met EU en buurlanden, Frans – Guyana, Guyana en Brazilië, sterk verbeteren, Columbia, Caricom, enz. India, Indonesië, Canada, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Luxemburg
  – geen plaats voor corruptie,
  infrastructuur: wegen, bruggen, luchthaven, zeehaven, die 24 uur draaien, 7 dgn per week, 365 dgen per jaar.

  – Om hongersnood te voorkomen zou er een plan met het ministerie van LVV moeten worden opgezet om op gronden Surinamers aan land-en tuinbouw te doen, waardoor alle Surinamers van groenten, fruit, vis, dagelijks zijn voorzien en de mensen deze zorgen niet aan hun hoofd hebben. Dit plan moet snel worden gestart, vooral om en rondom Paramaribo, waar veel mensen wonen. Landbouwgronden uitzoeken waar dit kan plaats vinden.

  Toerisme moet een zeer belangrijke plaats krijgen, ook ICT,


  Maak melding

 9. BOUTERSE !!!!!!!!!!!!………Je bent door het volk bij het grofvuil gedumpt.

  Nu ben jij enkel nog maar een POLITIEK KUIKENTJE….

  Maak je maar klaar, want je gaat nu 20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.

  Hoogmoed komt vóór de val en al die criminele paarse coalitie-ratten liggen nu op hun paarse bek.


  Maak melding

 10. Brunswijk heeft verklaart in Prime Alert dat er personen, niet Bouterse zelf, hem bellen en benaderen om te praten.
  Brunswijk zegt zelf “werken met de NDP NEVER nooit”

  Er wordt gefluisterd dat NDP (16) het volgende biedt aan ABOP (8) en PL (2) ( samen 26 zetels en met BEP erbij 28 dus hebben ze de meerderheid in de DNA met of zonder de BEP)

  Brunswijk president
  Somohardjo voorzitter DNA.

  Zou dit geen verrassende wending kunnen zijn waarnaartoe de NDP werkt met hun vertragingstechniek om tijd te rekken om zodoende tijd te krijgen die ze gebruiken om Brunswijk en Somo over te halen met hen mee te doen

  Zou wel een grootmeester schaakzet zijn ware het niet dat ABOP de sleutel is van dit en dat ABOP heeft verklaart dat zij nooit met NDP / Bouterse samen zullen werken.


  Maak melding

 11. Bouterse doe me denken aan een voetballer die gewisseldtdt wordtdt omdat hij waardeloos speeltdt.
  Maar hij wil niet er uit, waarom ik, ik ga niet, ik ga niet. huilendt en blèrend ik wil nie ik wil nie
  Hoe zullen de fans van deze gvoetballer zich voelen.
  Jochies als luci en pariaman
  Jochie als rob, rob less en rbrown
  Kijk naar jullie heldtd, te triest voor woorden he. Daarom zijn jullie terecht ook stil.
  Suriname staat weer voor lul. Komende weken binnen blijven, misschien waaitdt het dan over en hoef je je niet te schamen. Ow, sorry dat kennen jullie niet

  Mie gado, kijk wat gebeurtd. Hij moet eraf, ma hij wil niet. dit is gene mang.

  Hey schippertje terug onder je oude nickname, 😂😂😂
  heb je een vrije dag van lpi? even onder de mensen he. ma niemant snapd je noh


  Maak melding

 12. Bigi sma,knock out is NDP. Een ieder die daar lid van is en steun gaf aan wetten omzeilen hoort in de gevangenis. Nieuwe regering heeft een zware maar ook een mooie uitdaging om het gestolen rijkdom terug te halen. En nog bedankt voor je vele wijze comments op wtk samen met Jojo. Heerlijk hoe jullie Rob g steeds voor lul lieten staan.😁🙈


  Maak melding

 13. Al zou die samen werking met ndp, ABOP, PL, BEP tot stand komen, zullen vooral de leiders van ABOP, PL, BEP moeten inzien dat het dan niet gaat om het algemeen belang van Suriname, de Surinamers, Internationale belangen, maar om hun enige eigen belangen, geen democratische rechtsstaat, maar een machtsstaat.

  ddb kan niets voor Suriname betekenen internationaal. De meeste landen zien hem als een paria, aan de schulden die Suriname momenteel heeft kan hij, hoevie niets aan veranderen. Dus wat heeft Suriname aan deze samenwerking. Nada, notie, nul, neks, negatief.

  Suriname heeft andere mensen nodig die de kar moeten trekken, dat moet duidelijk zijn. Dat geeft de Surinamers hoop, uitkijken naar nieuwe leiders, democratische rechtsstaat, instituten die hun werk naar behoren doen, Internationaal staan wij mij een andere leider veel beter voor dan met ddb.

  ddb en kliek kunnen niets meer voor Suriname betekenen.

  Zie sinds 1980 wat ze met Suriname gedaan hebben. snappen jullie dat dan nog steeds niet.


  Maak melding

 14. Het electoraat heeft de macht, het is erop of eronder. Er kan maar 1 winnaar zijn. Het is net als in de sport, het fijn om kampioen te zijn. Om altijd kampioen te blijven is zwaar. De verkiezingen heeft dit weer aangetoond. Je kan 1, 2 keer winnen, maar je kan niet altijd winnen. Tegen hen die vetrekken, zou ik zeggen, bedankt voor uw bewezen diensten en tegen hen die het roer overnemen, welkom en doe het beter dan zijn die vertrekken. Succes.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 15. Hasta vista kaboela bouta je mag je pensioen in Scheveningen NL gaan halen. Je tropenjaren tellen daar ook dubbel en dwars. No spang boefdraad kan op ingrid passen in je afwezigheid.


  Maak melding

 16. DiDiBri en z’n paarse bende moeten maar eens gaan accepteren dat ze zwaar verloren hebben want het volk heeft ze overduidelijk massaal weggestemd en men moet niet allerlei vertragingstactieken toepassen om bewust chaos te veroorzaken. De enigste optie voor ze is om plaats te maken en als ze dat niet vrijwillig willen doen dan lokken ze zelf uit dat het volk in opstand komt om ze te verdrijven en op te ruimen. Dat zal hun verdiende loon zijn. Sic semper tyrannis.


  Maak melding

 17. Prominente partijgenoten van Bouterse hebben zich bij de uitslag neergelegd waaronder de ondervoorzitter van de NDP Andre Misiekaba


  Maak melding

 18. accepteer jij je vonnis ook om 20 jaar te zitten dan?
  of moet alleen het volk accepteren en respecteren?

  ik respecteer alleen mensen met een goede inborst, niet vieze varkens als deze demente idioot


  Maak melding

 19. We kunnen het beste een gevangenis erbij gaan bouwen voor de hele worong kliek.
  Door de wc spoelen zou goedkoper zijn.
  Misschien kunnen de mensen van Moiwana
  hun nog gebruiken als voetveeg.


  Maak melding

 20. het enige wat er moet gebeuren?
  loslaten en verbannen uit suriname.
  indien ze opgesloten of iets dergelijks worden? zal suriname zolang ze leven last van ze blijven houden.
  verbannen en alles wat ze hier hebben in beslag nemen en gebruiken ten goede van het land.
  laat suriname en zijn bewoners dit boek afsluiten om nooit meer naar te hoeven te kijken.
  hou je hoofd hoog en kijk naar de toekomst, ipv dat korte termijn denken.
  help je brada sranangman al is hij hindoestaan of javaan of indiaan of creool of chinees…. we moeten het samen doen, om dit land te krijgen waar het echt hoort.

  1 ding is waarheid wat bouterse heeft gezegd…. suriname heeft de potentie om een 2de dubai te worden… daar heeft hij gelijk in gehad…. maar zeer zeker niet met hem, dat is het enige wat hij fout had in het dubai verhaal


  Maak melding

 21. Als ik aan bouterse denk denk ik aan een lied van Ray Charles
  hit the road jack
  and don’t you come back no more no more no more no more
  hit the road jack
  and don’t you come back no more

  als ik aan ingrid denk denk ik aan een lied van Alicia Keys If I ain’t got you
  Some people want diamond rings
  Some just want everything, but everything means nothing
  If i aint’ got you
  yeah


  Maak melding

 22. “Laten wij elkaar beloven dat wij onze eenheid en verdraagzaamheid onder alle omstandigheden zullen beschermen, zullen hooghouden en de uitslag van de verkiezingen, welke die ook moge worden, als goede Surinamers zullen accepteren en respecteren!” 😂🤣😁 was een grapje hoor, je weet toch😜
  Duidelijk weer een dikke portie gebakken lucht. Hij heeft niet eens het fatsoen, om zijn tegenstander te feliciteren met de uitslag.😏


  Maak melding

 23. DENG KUMAKOISI LOVERS LIKIE, LAUWPIE ALIAS ROBG, LUCIEN, DAMSCO, FRANTZ, MILTON, PONGOSAQIUE, PAKIRATIGRIE, WENDY, WALDO, WAYAMBO, SCHIPPER DE PUNTJES PUNTJES MANG:

  IK HOOR JULLIE NIET MEER: CHAN SANTHOKI DE NIEUWE PRESIDENT HEEFT JULLIE SMOEL DICHT GETIMMERD.

  ER GAAT EEN FRISSE WIND WAAIEN IN SURINAME: LEVE SANTHOKI HOERA HOERA HOERA.

  DE SCHEVENINGSE GEVANGENIS KAN ZICH GAAN OPMAKEN VOOR CC-1


  Maak melding

 24. @Bigi Sma 29 mei 2020 At 18:33
  Leuk theoretisch rekensommetje maar het gaat niet op.
  Het ultieme doel van Bouterse is dat hij weer president wordt. Maar met de huidige verhoudingen is dit uitgesloten. Direct keuze door de DNA met 2/3-de is uitgesloten en in de VVV is een gewone meerderheid ook uitgesloten.
  Als Bouterse geen president wordt dan volgt de veroordeling van hem en vele andere paarse criminelen. Die zijn dan uitgesloten van politieke en veel andere fucnties. De NDP zal dan ook binnen 5 jaar volledig vernietigd zijn.


  Maak melding

 25. Het grote nieuws zal zijn bouterse vertrekt naar cuba.

  God test mensen om hun woorden in daden om te zetten. Bouterse je hebt het gezegd. Nu krijg je de kans om het te doen. Accepteer de stem vsn het volk.


  Maak melding

 26. Redskin
  Suriname en haar inwoners zijn er nog niet want 1 zwaluw maakt nog geen zomer.
  Ik zal Suriname blijven volgen, want na drapé mi kumba te beri, en ook degenen die onzin lopen te verkopen.
  Ik wens jullie alle forumleden van Waterkant het beste toe naar een gezond en gelukkig maar bovenal een samenleving die met elkaar en voor elkaar willen werken ongeacht afkomst religie.

  Pico
  Ik hoop je nog eens tegen te komen maar blijf je ongezouten mening geven op dit forum


  Maak melding

 27. Klaas de Groot
  Bouterse heeft getoond meer dan 9 levens te hebben ja dus meer dan een kat 🙂
  Maar in theorie kan hij zichzelf opofferen (wat m.i. nooit zal gebeuren) om zodoende de vele dieven en oplichters (Doekhi zijn uitspraken) en pedofielen en verkrachters, o.a. Hoefdraad, te beschermen. Want als éénmaal de bal rolt blijft ie rollen totdat het na meters verder tot stilstand komt.

  Maar inderdaad president kan hij niet worden omdat dit een troefkaart is om ABOP in zijn boot te halen. Hij kan dus hooguit VP worden.
  Ook zichzelf beschermen om zeker 2/3 van de 20 jaar te brommen achter traliewerk die hij aan het begin van zijn regeermacht zei dat deze tralies niet meer nodig zullen zijn in velig Suriname :-(.

  Zelf zou ik BEP niet vragen deel te nemen in de samenstelling doch BEP vragen om samenwerking om de president te kiezen en voortvarend verder te gaan.
  We got no time to loose


  Maak melding

 28. Wat een dagoe….

  Deze man is een hond zonder schaamte …niemand wilt deze crimi looser!!!
  Laat hem wegrotten in een donkere cel.
  Dacht hij echt met alle criminele activiteiten weg te komen????

  Moord corruptie oplichting handel in coke landverraad!!!!!

  De de yu ma pima yu……..je hebt alle levens on suriname vernietigd, onze reputatie vernietigd,jij en je criminele kids kunnen rotten in de hel.

  Ik hoop echt dat kanker je hele verrotte body opvreet.


  Maak melding

 29. Santhoki…

  Fawaka ik zie de ene moordenaar gaat en de ander zit naast jou,
  brunswijk…en andere criminelen

  Is dit een spel?????

  Hoe moeten we gvd verder als dr nog steeds criminelen in de politiek zitten, somo brunsie etc …ik had geloof in de nieiwe pres maar zie dat ook hij zich met criminelen ophoud.

  Same shit outher faces??????

  Hoe moeten we criminelen aanvechten als criminelen het land gaan bestieren….hoe gaat dit zich oplossen.

  Eerlijk dr was een dag van vreugde ….en nu begryp ik dat deze schurkenbende gewoon door zal gaan, van een mooie toekomst in suriname is nog lang geen sprake als de ene schurk laats moet maken voor een ander.

  Als je wilt weten wie santhoki is kijk dan naar zn zgn vrienden….dat zegt genoeg, bouta was zgn schuldig hij deed nooit wat maar om hem heen was dr moord coke oplichting etc.

  Ik ben niet echt enthousiast …mede omdat ik nog vele criminelen zie die in de politiek zitten, hoe gaat men dit oplossen?

  Bouta weg ….en andere schurken nemen over.

  This is the road to zero.


  Maak melding

 30. zo, de verkiezingen zijn geweest en het volk hoeft geen paarse ondingen meer. Zaaks is nu zo gauw mogelijk een nieuwe regering vormen met een nieuwe president. Alle rommel van 10 jaren paars goed onderzoeken. Daders zoeken hoeft niet want die zijn bekend. De top 2 zijn de beginletters van het alfabet Abrahams en Bpuva en als speciaal project Leendert Boefdraad of is hij toch anders geheten?. oh ja,en niet te vergeten mister Carifesta Graanoogst. Zitten allemaal binnen de top 10, dus straks hoeft de PG niet te ver te lopen. Belastingdienst mag een schtijven aan hen richten voor opgaaf van vermogensontwikkeling afgelopen 10 jaren en dan gaat het voornamelijk om inzage hoe het vermogen ontwikkeld is. Bij geen steekhoudende opgave overgaan tot kaalplukken en vervolgens oneigenlijk gebruikmaking van de Staatsmiddelen.

  Boefdraad mag in het gevang gaan afvallen en zal daar genoeg tijd voor krijgen. Over de ruimte weet ik niet.

  Ik wens de NDP veel berusting in deze tijd toe.


  Maak melding

 31. De BV Bouterse is failliet. Wat betekent dit voor Suriname?
  Bouterse weg
  Zijn fossiele adviseurs weg.
  De familie Bouterse wordt doorgelicht en alle onoorbare contracten worden gestopt (Peggy Bouterse).
  Onderzoek naar de geldmiddelen van Walther. Hoe kan hij zich zonder een baan zo.n dure auto veroorloven.
  Salarissen en `pensioenen van alle oude gereshufelde ministers aan een nadere onderzoek onderwerpen en intrekken. De wet op dit punt aanpassen. Alle geregelden worden ontslagen. De opleidingen van alle beleidsadviseurs onderzoeken. Sorry niet persoonlijk bedoeld, maar alle onopgeleide beleidsadviseurs – ook de toiletjuffrouw – nader onderzoeken en gepaste maatregelen treffen. Bouva, Hoefdraad, Abrahams, Winston Wirth en de figuren van Carifesta onderzoeken en in de gevangenis stoppen nadat ze natuurlijk kaalgeplukt zijn. Alle DC;s en politieke figuren alsmede ambassadeurs in het buitenland ontslaan. YU ziet het teveel om op te noemen. PG doe je werk. Dit onderzoek moet gelden vanaf moment dat Bouterse aan de macht kwam en alle overlopers (dwallapersad etc) nader onderzoeken.


  Maak melding

 32. Meneer Bouta, houd je Ingrid een beetje onder controle wil je?
  De uitlatingen van haar op sociaal media zijn niet mis, we mogen haar President niet aanvallen, en we moeten op onze blote knieën 🙄staan om dankbaar te zijn. Ik heb het geprobeerd, maar ik kan niet op mijn blote knieën staan, wil ze het voordoen, dan probeer ik te volgen. Maar meneer Bouta waar heb je deze straatmeid vandaan, die ons als onderdanen bestempelt ? O ja natuurlijk, zij is natuurlijk onze eigen Maxima.👆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.