woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWeer persoon positief getest op Covid-19 in Suriname

Weer persoon positief getest op Covid-19 in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is opnieuw een persoon positief getest op Covid-19. Het gaat om een man die begin deze week uit Frans-Guyana naar Suriname is gekomen. Het Covid-19 team is druk bezig na te gaan met wie deze persoon allemaal in contact is gekomen. Het gaat om het 12e positief getest geval van het coronavirus in Suriname. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, meldt het Ministerie van Volksgezondheid.

Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans- Guyana alwaar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19- test werd ingezet en het resultaat was negatief. Echter, met lage sensitiviteit, waardoor de Franse artsen hem werd aangeraden om met een mondkapje te lopen.  Deze persoon, Surinamer, keerde vervolgens terug naar de Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts alhier. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID- team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst.  Bij navraag bleek dat de persoon bij de oversteek zich alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans- Guyana hadden de persoon geadviseerd om uit voorzorg aldoor een mondkapje op te zetten, welke door de persoon is opgevolgd. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.  Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19- gevallen.

Het Ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19- maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Dit geval is inmiddels ook bevestigd op de officiële Covid-19 website:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Ik vraag me af hoe word die fucking grens bewaakt dat deze mensen tog naar binnen kunnen komen.kan niet tog mang!!juist als t langzaam normaal begone te worden in dit land dan weer een patiënt.gado wang San sang aw psa nanga kondre dies.van de ndp virus zyn we byna al verlost nu deze covid nog over!


  Maak melding
 2. Deze gasten lallen gewoon. Het zijn de ongeschoolde krachten snappen niets van de coronavirus verspreiden of besmetting. Dong
  Kan.


  Maak melding
 3. Er zijn zoveel van die Brunsie gasten naar Suriname gekomen om te stemmen.
  Als ze elkaar in ht binnenland besmetten hebben ze ziekenhuis dat Bouta gebouwd heeft. De gevangenissen gaat Chan bouwen voor ze.


  Maak melding
 4. Wendy we gaan eerst de ziekenhuis afbouwen en inrichten. Gevangenis komt zeker en die gaat vol zitten met NDP ratten. En jij blijft laag en ontsportief.


  Maak melding
 5. Wendy….

  jou ook een langdurig virus toegewenst.
  Dan heb jij er 2…..Covid-19 en NDP-virus tegelijk.

  Kansloos en uitzichtloos leventje dus.
  🥳🥳🥳🥳🖕🖕🖕🖕💩💩💩💩🤮🤮🤮🤮

  Het is je gegund, want je hebt het verdiend.
  👋👋👋👋


  Maak melding
 6. Het Amerikaanse CDC is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat het sterftepercentage van deze Wuhan coronavirus ongeveer 0,4% is. Veel lager dan het percentage (3 tot 4%) waar WHO vanuit gaat. Hopelijk muteert het virus zich niet tot iets dodelijkers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES