vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlandse voetballers van Surinaamse afkomst: nu ook uitkomen voor Suriname

Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst: nu ook uitkomen voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Sinds 2019 is het pas mogelijk voor Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst, uit te komen voor het Surinaams elftal. Bij de wat oudere voetballiefhebber zal direct de vraag rijzen waarom dit niet eerder mogelijk is gemaakt. Er zijn nogal wat spelers geweest die Suriname met gemak wereldkampioen hadden kunnen maken. Dit elftal bijvoorbeeld.

Droomelftal
Wie de lijst van alle Nederlandse internationals opzoekt, stuit voor een groot deel op spelers van Surinaamse afkomst. Men zou er met gemak een droomelftal van neer kunnen zetten. Om het eerlijk te houden, zetten we in dit team louter spelers die leeftijd-technisch samen hadden kunnen spelen, zodat er waarschijnlijk geen minderjarigen en of 40-plussers in het denkbeeldige elftal belanden.

Verdediging om van te watertanden
De eerste keeper ter wereld die met dank aan Johan Cruyff kon fungeren als extra verdediger. Men kon zijn energie vergelijken met een speelse kat, en zo waren zijn reflexen ook: katachtig. Hij kende wel zijn slechtere momenten, maar was dankzij zijn sympathieke karakter en opvallende outfits een publieksfavoriet. Michael Reiziger, Frank Rijkaard, Winston Bogarde: deze achterste linie behoeft geen nadere toelichting. Rijkaard was groot(s) bij Oranje en AC Milan en met de rest van deze defensie Champions League-winnaar in 1995 met Ajax. 

Keihard middenveld met Nigel de Jong, dodelijke aanval
Noeste werkers die een verfijnde techniek hebben, men moet ze met een vergrootglas zoeken. Deze vier kanjers voldoen ruimschoots. We vergeten de karatetrap van Nigel de Jong maar even. Wereldspeler. Aron Winter zat bij de Oranje-selectie die in ’88 het EK won en ‘pitbull’ Edgar Davids kent ook een ware erelijst. Niet zo vreemd, hij speelde bij onder andere Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona. Uiteraard mag ook een van de meest succesvolle spelers ooit niet ontbreken: Clarence Seedorf. Dan de aanval. Niet moeilijk, we zetten links voorin Regi Blinker, in de punt van de aanval Patrick Kluivert en alleskunner slash wereldster Ruud Gullit (tevens captain) kan makkelijk als rechtsbuiten in een vrije rol fungeren. Hoeveel goals zou dit trio opleveren? 

Coaches: Henk ten Cate en Dean Gorré
Eigenlijk maakt het met zo’n elftal niet uit wie de coach is. Maar Henk ten Cate die Ajax, Barcelona en Chelsea leidde, mag niet onvermeld blijven, evenals de huidige coach van het Surinaams elftal Dean Gorré. Die had ook als speler kunnen fungeren trouwens. Afijn, de reservebank is zo gevuld, check de lijst met ‘beschikbare’ spelers maar. Het enige dat moet gebeuren bij een eerlijke selectie is prijzenkasten en techniek, persoonlijkheid, strijdlust en energie vergelijken, en men zet een team neer dat naar alle waarschijnlijkheid onoverwinnelijk geweest zou zijn. Al is het jammer dat het bij dromen blijft en dan ook nog met terugwerkende kracht. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. “Droomelftal
  Wie de lijst van alle Nederlandse internationals opzoekt, stuit voor een groot deel op spelers van Surinaamse afkomst. Men zou er met gemak een droomelftal van neer kunnen zetten”

  dit heb ik altijd al geroepen, suriname heeft zoveel potentie met name in de voetballerij ! goed bezig mannen zet hem op en zet suriname op de kaart !!!! ik ben supporter !


  Maak melding
 2. Bla, Bla, Bla

  De werkelijkheid is weerbarstig en dat moet men goed inzien.

  Suriname is geen Nederland en omgekeerd.

  Suriname = Suriname. Nederland = Nederland.

  De omstandigheden, tijd en moment waren anders. In Nederland was het spel op een hoger niveau, meer geld, Nederlander = /was geen Surinamer, enz. enz. Onzin dat Suriname een droomelftal kon hebben. Deze jongens waren allemaal Nederlander.


  Maak melding
 3. En niet te vergeten wat er aankomt vanuit Nederland met name grote talenten je weet niet wat je daar ziet.het zit in het bloed en zal niet ophouden. Investeren in de Surinaamse voetbal brengt ons straks in de top 4 van de wereld dat is een feit


  Maak melding
 4. Een deelnemer aan dit item geeft aan dat al de genoemde spelers Nederlander waren. Voor wat betreft de nationaliteit en de sportieve prestaties wel, maar zodra een eigen mening werd geventileerd, bleek de hypocriete inborst, en ik zal niet zeggen vanuit welke hoek, toch een andere kijk te hebben op deze spelers. Je bent Nederlander wanneer je een prestatie neerzet en voor de rest voldoet aan een bepaald beeld, dat jou door “anderen” wordt opgedrongen. Ik hoop, dat Suriname, in navolging van Marokko, grote talenten de mogelijkheid biedt voor het land van hun ouders, grootouders uit te komen. Het is een eer.


  Maak melding
 5. Een Surinaamse-Nederlander die wereldkampioen is, is een Surinamer.

  Een Surinaamse-Nederlander die drugskoerier is, is een Nederlander.


  Maak melding
 6. Bha
  als de zwarte jongens door Nederland afgedankt zijn voor oranjje willen ze plots voor suriname uitkomen.
  Walgelijk die nep Surinamers.
  Sanhtoki afschappen dat dubbelpaspoort.
  Eigen volk eerst


  Maak melding
 7. Een derde wereld land als Suriname die totaal niets heeft qua fatsoen en dan ook nog eens structuur ontbreekt. Daar wil je toch niet voor voetballen. Surinamers in Suriname het maakt niet uit ze kunnen nog zo arm zijn(en dat zijn de meeste) ze pinaren als kaolo ratten en dan nog willen ze surneds komen uitschelden maar je kunt je kont niet krabben met dat waardeloze geld. Ik zou als surined gewoon in ned blijven voetballen en als grap af en toe een balletje trappen in Suriname. Dit veranderd pas als Surinamers uit Suriname hun haar en jaloezie alsook gemakzucht richting surineds veranderen.


  Maak melding
 8. @ Elvis, het klopt wat je zegt over Surinamers.

  Helaas zijn in Suriname domme uitspraken, domme uitlatingen en domme handelingen lang blijven prevaleren dan wat goed en juist is. Ik neem dat de Surinaamse politiek zeer kwalijk daar zij enorm lagen te profiteren maar het land en het volk enorme schade werden berokkent en het volk in bittere armoede werd gedompeld en daar zijn de gevolgen nu nog zichtbaar van.

  Goed dat Surinamers in den vreemde nu de mogelijkheid hebben om voor Suriname uit te komen al ben ik niet blij op de wijze waarop dat kan. Surinamers in den vreemde dienen/moeten gewoon een dubbele nationaliteit hebben. Suriname is 600.000 mensen en dan moet je niet stoer en brutaal gaan doen alsof je de wereld aankan. Maar dan moet je elke mogelijkheid als land aangrijpen om jouw positie in de wereld te verbeteren en als dat door gebruikmaking van je diaspora is dan moet je dat momentum vastgrijpen!

  Dat zal het land uiteindelijk alleen maar profijt opleveren. Suriname is inmiddels het laatste land in de wereld geworden waar voor sporters nog steeds niet de mogelijkheid aanwezig is om een dubbele nationaliteit te hebben dus dat geeft wel aan hoe goed en slim men al jaren bezig is geweest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES