Nationaal Informatie Instituut laat ‘onpartijdigheid’ weer duidelijk zien

36
Nationaal Informatie Instituut laat onpartijdigheid weer duidelijk zien
Foto: Clifton Limburg, directeur-perschef sinds de oprichting van het NII.

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) in Suriname heeft woensdagavond opnieuw duidelijk laten zien dat zij geen onpartijdige informatie aan de Surinaamse bevolking kan verschaffen. Direct na het TV optreden van VHP leider Santokhi, samen met Brunswijk (ABOP) en Rusland (NPS) bij ABC, publiceerde het NII namelijk een artikel met de titel ‘De A-nationale houding van Santokhi‘. Dit tot grote verbazing van veel Facebook volgers.

Het gaat notabene om een oud artikel dat op 17 augustus 2017 reeds gepubliceerd was op de site van het NII en geschreven is door NDP’er Roché R. Hopkinson Sr. Dat het NII het überhaupt toestaat om NDP’ers propaganda te laten maken op een platform dat neutraal zou moeten zijn, riep in 2017 al vragen op. Dat ze het nu weer doet en Santokhi probeert zwart te maken na de grote overwinning van de VHP, is schaamteloos zeggen Facebook gebruikers.

Dat het NII niet onafhankelijk is en in feite gewoon het verlengde is van de NDP propaganda, is al jaren duidelijk. Het instituut werd op 1 maart 2017 opgericht en is de opvolger van de omstreden Nationale Voorlichtingsdienst (NVD), die we nog kennen van de militaire dictatuur.

Directeur-perschef sinds de oprichting van het NII is Clifton Limburg (foto) ook wel bekend als Limbo, die regelmatig politieke opponenten op schofterige manier bejegend. Het instituut valt rechtstreeks onder de president en wordt daarom door veel media ook gezien als verlengstuk van het beleid van Bouterse.

Het is duidelijk dat deze figuren continu staatsmiddelen gebruiken om politiek te bedrijven. Die ‘onpartijdigheid’ is daarom een leugen. Dit is ook de eerste organisatie die een nieuwe regering moet schrappen” is een veel gehoorde opmerking op social media.

De post van het NII is inmiddels verwijderd, maar gelukkig hebben Facebook volgers een schermafdruk gemaakt:


36 REACTIES

 1. Oppakken.Dit soort schaamteloze honden verstaan maar 1 taal.
  Knuppeltaal
  Dit versterkt wat we allemaal al lang wisten. Criminelen, die zelf nu hen nederlaag niet willen toegeven. Limbo en jochies ga in een hoek liggen en elkaars ballen likken


  Maak melding

 2. Als het kabinet Santhoki is geïnstalleerd moet het NII worden opgedoekt. Limbo mag bij geen enkel staatsmedium te werk worden gesteld.

  Hij moet als een PARIA worden behandeld.

  WEG MET DEZE ENGE MAN


  Maak melding

 3. “Het is duidelijk dat deze figuren continu staatsmiddelen gebruiken om politiek te bedrijven. Dit is ook de eerste organisatie die een nieuwe regering moet schrappen” is een veel gehoord.
  Opdoekken stekkes eruit van deze vergift spuitende organisatie, onmoralistisch figuur.


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nationaal Informatie Instituut laat onpartijdigheid weer duidelijk zien.
  NII en SRS onder leiding van Limbo (Leba).

  Maar de dagen van deze PAARSE VREETZAK is straks ook afgelopen.
  Na inwerkingtreding van de NIEUWE REGERING, zal de naam van het NII worden gewijzigd.

  Ook bij SRS zal er geen plaats meer zijn van deze (Leba) Clifton Limburg


  Maak melding

 5. het eerste wat de nieuwe regering moet doen is het aanstellen van een nieuw directeur die integer en onpartijdig is. Ja mensen ook onpartijdig optreden tegenover de coalitie die hem daar heeft gezet.


  Maak melding

 6. “Het is duidelijk dat deze figuren continu staatsmiddelen gebruiken om politiek te bedrijven. Dit is ook de eerste organisatie die een nieuwe regering moet schrappen” is een veel gehoord


  Maak melding

 7. Die paarse beroepsleugenaar/propagandist Limbo die naar verluidt ook kleine jongetjes boelt kan SU een groot genoegen doen door zelf v.d. bosje brug te springen. Dit soort figuren verdienen een bullet.


  Maak melding

 8. MR.Clifton Limburg, als je pas de verkiezingen verloren hebt, dan zou het verstandig zijn om je even koest te houden! Er is nu vooral rust nodig!


  Maak melding

 9. Het is toch duidelijk dat alle mensen die een baantje hebben gehad en allerlei privileges in de afgelopen 10 jaren, nu plotseling enorme last hebben van diarittus. Alles staat op het spel, met een nieuwe regering op komst dan hebben al de profiteurs en loyalisten bijna niks meer om naar uit te kijken en van te profiteren.


  Maak melding

 10. Beste redactie Waterkant, Het artikel is in 2017 daadwerkelijk gepubliceerd op deboodschap. Echter klopt t niet dat het NII het heeft herhaald. Iemand heeft gewoon besloten de oude link te posten op facebook en jullie nemen dit klakkeloos over.


  Maak melding

 11. Er zijn toch protocollen voor het afhandelen ve verkiezing. Het ziet er naar uit dat de overheid is opgelost.
  Niets werkt meer, niemand weet iets.

  Ondertss gaat paars vrolijk verder met opruiing. Sharkmila is nog actief hier en ik zie een berichtje v ene paarse kerto in gfc, die verkiezingen ongeldig wil verklaren.

  Niemand gelooft de ndp nog. Het hele land is nu paranoia om dit gedoe.

  Mss moet hr Santhoki inderdaad per onmiddellijke ingang, zijn winst opeisen.
  Overdracht is niet mogelijk, we benne ziek zwak, misselijk en moe 🤮🤮


  Maak melding

 12. =Die nieuwe president moet die hele NII afschaffen en een wet aannemen dat men geen rommel meer aan het volk verkoopt.

  De NDPérs laten zien wie ze echt zijn. Zie waarom zij ook verloren hebben.


  Maak melding

 13. Deze volgevreten geïndoctrineerde speknek verdiend nu ook zijn varkenskop op het hakblok.

  Zijn ranzige, Bouta-sucker bek is voorgoed dichtgesnoerd als er een nieuwe regering zit.


  Maak melding

 14. Koos:
  Helemaal mee eens, super irritant net zo als die ‘maak melding’ knop, hoe vaak met scrollen je onbedoeld een melding maakt!🤬


  Maak melding

 15. @Astaman, die melding button werkt niet. Straks een webbrowser met een ingebouwde adblocker proberen. Ik snap de functie van reclame wel. Gun wkn ook haar inkomsten maar dit gaat veel te ver.


  Maak melding

 16. =Mensen, ik heb live naar de politieke partijen geluisterd die snel naar het NIS zijn gegaan vanwege wantoestanden.
  NDPérs hebben gedreigd het NIS stadion in brand te steken met alle dozen. De brandweer is gelijk gebeld. Vanuit de NDP wordt er gedreigd. Nerkus heeft toegegeven dat de dozen open waren.

  SCHANDE


  Maak melding

 17. Als hij limbo over bouterse spreekt, telkenmale, wat ik hoor is eerder puur onzin dan onderbouwing van zijn verhaal.. Er zijn geen correcte feiten .. Bouterse besefte, net als vele anderen op deze aarde dat het volk beïnvloed kon worden via woord en geschrift, vooral als de boodschap toegespitst was op de gewone.. Surinamers… Limbo heeft zich nóóit uitgesproken over de verdwijning van de Surinaamse kasreserve., bij de Surinaamse staatsbank.. Over hoe omvangrijk de srd devaluatie feitelijk is…, gaat ook aan hem voorbij… .In zijn werk.., als vertolker van de riedel.. schreef hij propaganda ‘alleen, de massa, het volk van Suriname begon, hem steeds..meer op de hak te nemen…limbo was sterk onder de indruk van bouterse als leider… Maar een Bouterse waaronder het volk armoe leed zag hij niet.. Misschien wilt hij dat niet zien . :… Deze dagen gaven mijn richting en weg aan..,ik volg op de voet wat er gaande is in Suriname, en hoe moeilijk democratie in Suriname werkt.. . Ik zag een volksopstand..in Paramaribo.., .. Nog zijn de fundamenten van de democratie minimaal in orde… Suriname hunkert naar een nieuw begin. Dat hoor ik elke dag op apintie… . Nee bouterse is geen., gelukbrenger voor Surinamers., en dat zal hij nóóit worden.. Ook.. Limbo.., zat jaren naast..de feiten.. . In de diepe ellende schijnt een ster…, niet echt fel.., hoor ik laat op apintie.. . ..Een volk van Suriname dat verenigd..,.. Vhp nps en de abop, en ook een aantal ndp-ers. .., komen bij elkaar.. Limbo voelt zich op een magische manier sterk verbonden met bouterse.. Tragisch maar waar.. .. Limbo is dol op woorden.., hij onderhoud zijn leider bouterse.., vooral met woorden.. . ‘Deze dagen gaven mijn richting en weg aan..De kompas van mij is radio apintie.. . Suriname begint dus weer opnieuw ’… Limbo is dol op woorden, immers hij kan er aardig wat van…zeg ik nogmaals , maar vaak wordt het sarcasme dat in warme Suriname verwrongen wordt tot het racistischse.. Limbo beledigt ook de gezellige dikke. in zijn programma’s .. Limbo is zelfs een gezellige dikke.. . Limbo wordt steeds doorzichtig.. heeft zich laten verleiden door de.., leider.. die hij regelmatig als ‘genie’ aanduidt… Nee, limbo., sergeant .. bouterse is geen leider, maar een verleider en uitglijder..


  Maak melding

 18. Informatie instituut. Je moet wel minimaal x aantal gb hebben om goed te draaien. Meer werkgeheugen zou goed zijn.
  Soso lobi sranang


  Maak melding

 19. Het NII ..met name limbo opsluiten wegens verpreiden van Laster.De heel ndp sekte is in paniek.
  Ze hebben een nederlaag geleden en kunnen het maar niet accepteren.
  Zie hoe ze middels listen en bedrog aan de macht proberen te blijven.


  Maak melding

 20. De zetels van de ndp meten worden afgepakt. Zij mogen hun ambt 7 jaren niet meer uitoefenen. hopelijk kan de rechter deze uitspraak gauw doen,
  vind je ook niet rob leszzzz


  Maak melding

 21. Er zijn steeds minder paarse trollen die reageren. Het geld is zeker op.
  Dat ze eindelijk tot inzicht zijn gekomen is immers uitgesloten wegens capaciteitsproblemen bij hen.


  Maak melding

 22. Het is belangrijk dat de Surinaamse diaspora in de landen waar ze wonen druk gaan uitoefenen op de politieke partijen om sancties te treffen indien de NDP gaat frauderen. De internationale gemeenschap moet geïnformeerd worden, zodat Suriname internationaal geïsoleerd word.


  Maak melding

 23. henry 28 mei 2020 At 15:09
  Als het kabinet Santhoki is geïnstalleerd moet het NII worden opgedoekt. Limbo mag bij geen enkel staatsmedium te werk worden gesteld.

  Hij moet als een PARIA worden behandeld.

  WEG MET DEZE ENGE MAN
  ***************************************

  @henry ….. zo groot als onze staatsschuld ….. MEE EENS !!!!!!!!!!!!!!!!!

  WEG MET DEZE ENGE JAPJAPIE/KESKESIE LIMBURG { met dank aan Afonsoewa }


  Maak melding

 24. Koos 28 mei 2020 At 15:28
  Nieuwe regering moet Limbo buitenspel zetten.

  astaman 28 mei 2020 At 16:21
  Die Limbo moeten ze zo snel als mogelijk een rotschop geven!
  **************************************************

  Het zelfde geldt voor de Paarse Volksverlakkers …. Kenneth Sloote … Ormskerk … ea { bij de SRS }.


  Maak melding

 25. Beste Forummers

  Clifton Limburg …. Limbo …. was eerst lid van de NPS.

  J/K Limburg had geen fatsoenlijk onderdak.
  President Venetiaan heeft daarvoor gezorgd.

  De breuk met de NPS kwam omdat J/K Limburg hebzuchtig en gierig werd.
  J/K Limburg wilde steeds meer … met die hebzuchtige eigenschappen moet
  je niet bij Vene zijn.

  J/K Limburg wilde zelfs PERSCHEF van Vene worden.

  Er zijn meer redenen waarom er een breuk kwam met de NPS.

  Ik daag J/K Limburg uit om bovengenoemde feiten te ontkennen.


  Maak melding

 26. Yep. De militaire coupplegers hebben een lompe dombo limbo als hun woordvoerder kunnen krijgen die de ndp moet goedspreken. Maken jullie je niet druk, alleen a-sociale, ondemocratische ja-knikkers die niet vooruit kunnen zien, zullen het niet lang meer kunnen volhouden, want alle geld hebben de ndp toppers al gebruikt. Wie blijft dan nu achter hun, alleen de ongeschoolden en sommige ezels, zie maar naar de aantal die voor hun hebben gestemd. Gelukkig dat aantal mensen gelijk hebben geturfd tijdens het stem process. Er is een gezegde, zo de vader, zo de zoon, maar kleinzoon is een nieuwe, want die wil alle process verbalen in brand steken, zodat opa niet in de gevangenus beland. En toch gellooft men nog in de moordenaar, want die zei nog dat hij zich zal neerleggen wat het volk zal beslissen en nu wil hij de uitslag hertellen. Wat een leugenaar. En sommige dommies geloven hem nog ook. Alleen ellende voor SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.