zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname krijgt pluimpje van CARICOM Missie voor organisatie verkiezingen

Suriname krijgt pluimpje van CARICOM Missie voor organisatie verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

De Algemene-, Vrije-, en Geheime Verkiezingen welke zijn gehouden op 25 mei 2020 zijn transparant en efficiënt verlopen. Dit heeft de CARICOM Electorale Observatie Missie, onder leiding van Dora James, supervisor van de verkiezingscommisssie van st. Vincent and the Grenadines, kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Royal Ballroom Torarica.

De mededeling is gebaseerd op de observaties die de waarnemers in verband met de verkiezingen hebben uitgevoerd. De CARICOM Electorale Observatie Missie vertoeft sinds 18 mei 2020 in Suriname voor observatiewerkzaamheden.

Suriname krijgt voor wat betreft de getroffen COVID-19 preventiemaatregelen in het belang van de veiligheid en gezondheid van de burgers op de verkiezingsdag een pluimpje van de CARICOM Missie. “Vanuit onze observatie vind ik dat Suriname het overweldigend goed heeft gedaan” aldus James.

Supervisor James zegt dat er gedurende de missie door haar team geen feitelijkheden zijn geconstateerd die duiden om fraude. “We hebben besloten om ook de verre districten aan te doen, omdat vanwege de bezorgdheid die is geuit door bepaalde personen dat die gebieden gevoelig zijn voor fraude.” James zegt dat ondanks de uitgestrekheid van het landschap van Suriname haar team er alles aan heeft gedaan om landelijk een zo breed mogelijke spreiding te hebben.

“We hebben gesprokken met alle politieke partijen op de verkiezingsdag. Alle partijen hebben aangegeven dat alles goed verloopt.”Supervisor James zegt verder dat behalve de klacht dat zaken langzaam verliepen, er geen noemenswaardige klachten waren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. A no kang roepen wij in koor…want pas als OAS of de EU dit roept, geloven wij dit want die van OAS en EU hebben vaak groene of blauwe ogen en dan gaan we direct in het gelid……


  Maak melding
 2. Caricom had maar een handjevol waarnemers die een klein deel v.d stembureau’s hebben bezocht. De voorzitter van OKB die de bigger picture kent heeft zelf aangegeven dat dit de grootste chaos is die ze in 20 jaren van verkiezingen heeft gezien.


  Maak melding
 3. Wanneer heeft Caricom die uitspraak gedaan ?
  Aan het eind van de dag of ergens in de ochtend toen het nog rustig was ?

  Er wordt verwarring gezaaid !

  NIET ACCEPTEREN !

  Er is tijdens transport gesjoemdeld !!


  Maak melding
 4. dora is een domme ja knikker koe.
  deze vrouw is gewoon een lachertje als ze dit gezegd heeft.
  fraude is al aangetoond met diverse bewijzen

  “geen noemenswaardige klachten” is deze vrouw helemaal gek?
  ze bewijst in ieder geval 1 ding….. totaal ongeschikt te zijn voor enig verantwoorelijk werk


  Maak melding
 5. CARICOM moet met UITSPRAAK komen
  NA AFLOOP dus ook van de siuatie nu met alle incidenten !

  Er wordt verwarring gezaaid door gebeurtenissen van de “goede” momenopnames.


  Maak melding
 6. Sot mapang pang covid-19maatregel.koulo bouta zelf viert feest met medicipersoneel in minder dan 1.50m afstand.opening volkshighway genaamd dd boeven boutersehighway gemaakt.door gedoneeerd $600miljoen.wat s het nut van die highway.was meursweg en carolinaweg niet al een verbinding?????is of zyn er dorpen meer dan 10.000 bewoners tussen meursweg en carolinaweg.kon dat fucking gedoneerd geld niet beter voor paramaribovervraaing gebruikt worden.10jaren heeft het ndp gekost om 1 straat van paramaribo(zwartenhovenbrugstraat) inorde temaken die nogsteeds na oplevering onderwater loopt af teronden volgens hun.surinamers vooral die domme blakamangs en oemas die pakketten ontvangen zoals beloofd.oe opo oen ai.bouta beloofd.maar zorg dat jij niet in hem geloofd.


  Maak melding
 7. De 4 CARICOM waarnemers zijn net zo corrupt !
  Zij hebben een flinke bedrag gehad uit de staatskas.

  Volk van Suriname jaag ze het land uit !
  Zij profiteren van ons spaargeld !

  Jaag ze weg en laat de andere kant zien voordat ze Suriname verlaten.


  Maak melding
 8. De verkiezingen zijn goed verlopen ja maar het tellen is een ander ding want de wijze van en de controle hierop geven de uitslag. Dus de telling van de stemmen is toch wel heel erg belangrijk


  Maak melding
 9. @ Dora James from CARICOM,

  I hope you recieve this message:

  If you have sold the weakeness off innocent people to the devil.
  You deserve no respect.
  The devil will take you first !


  Maak melding
 10. Caricom stelt niks voor.Het is een organisatie van de armste landen waarvan diktators de lijder zijn.
  De Caricom landen zijn niet in staat elkaar te helpen aangezien ze zelf afhankelijk zijn van landen die niet in de Caricom zitten.


  Maak melding
 11. Aan dergelijke bevooroordeelde waarnemers heb je niets. De Caricom delegatie steunt de NDP regering tegen alle bewijzen van onregelmatigheden en fouten in
  Iedereen ziet welke chaos is gecreëerd door het ministerie van binnenlandse zaken, willekeur van stembureau hoofden , uitstel van de uitslag, de fraude in Coronie en Para. De Caricom negeert al deze zaken en komt al gelijk na sluiting van de stembussen tot de conclusie dat de verkiezingen goed zijn georganiseerd. Het OKB zelfs klaagde over de chaos. Caricom is een zootje . We wachten wel op de bevindingen van de OAS delegatie


  Maak melding
 12. Soso lei torie, zijn de uitslagen al bekend gemaakt dan? Dit komt natuurlijk weer uit de put van de ndp. En dat die stinkt weten we allemaal wel.
  Caricom waarnemers uit Ghana zeker🤮


  Maak melding
 13. Gefeliciteerd Surinamers, wat ben ik blij en trots op jullie.

  Stre Def Foe Stre, Wi No Sa Frede
  Gado Dé Oe Fecie Man.

  Jullie hebben je rug recht gehouden en weten wat goed is voor uw (klein)kinderen, uw zelf en de republiek Suriname en Internationaal, de democratische rechtsstaat, Internationale Verdragen, oa mensenrechten, algemeen belang, samen werken, samen offers brengen en samen delen, politiebureau Wanicastraat, Verlengde Gemenelangsweg afbouwen, enz.

  weg met:
  – de machtsstaat,
  – dictatuur,
  – ddb/gezin, adviseurs,
  – eigen belang/zelf verrijking,
  – laat het geen ddb heeft gedaan vop 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana86 moorden, Kerstcoup 1990, smeergelden, 3 x skeer van Suriname, enz een les zijn voor ons en dat we daaruit lering kunnen trekken en er altijd naar kunnen terug verwijzen, eens maar nooit weer.
  – revopleintje opdoeken,
  – radioman bij SRS,
  – borger breeveld en vele mensen bij stvs,

  Gelden die ddb, gezin/ea op buitenlandse rekeningen hebben terug halen, opsluiten van ddb, hoevie, hooghart, sardjoe, enz.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Surinamers jullie verdienen veel beter, alleen hebben we goede leiders, bestuurders nodig, die dienen en de juiste doelen stellen en deze realiseren.


  Maak melding
 14. Rashied Doekhie zegt over de situatie die hij gadegeslagen heeft bij het NIS “A san gers’ wan p’kin Guyana now! Mensen beginnen onsportief te zijn”
  Hij heeft er moeite mee dat mensen gewoon in de dozen kunnen gaan en zegt dit voor het eerst mee te maken. “Ik weet niet in wiens voordeel dit gebeurt, maar wat ik daar zie is de grootste rommel die ik heb gezien in mijn leven, dat het zo ongeorganiseerd gebeurt. Ik ben ook voorzitter van het Hoofdstembureau geweest, en ik zeg: dit kan niet, wat daar gebeurde is een strafbaar feit.” bron: dagblad suriname.

  Die paar gasten van caricom moeten maar beter gaan observeren want wanneer ze zeggen dat SU het met deze verkiezingen “overweldigend goed” heeft gedaan dan is dat duidelijk je reinste flauwekul. Surinamers die heel wat ervaring hebben met verkiezingen in SU hebben gezegd dat deze verkiezingen de chaotische en rommeligste zijn die ze hebben meegemaakt en ik geloof die mensen veel eerder dan de ndpers, hun hvb schoothondje noersalim en deze caricom jokers.


  Maak melding
 15. suriname heeft leiders nodig die aan algemeen belang denken en niet persoonlijk belang.
  geef landsbestuurders een goed salaris… en bij problemen moeten ze dan wel verantwoording af leggen.
  het verdwijnen van de gelden van ebs? die directeur had allang vast moeten zitten vanwege wanprestatie.
  en zo zijn er meerdere gevallen waarbij mensen gewoon weg gekomen zijn met zware fraude gevallen.
  maar als je een brood steelt omdat je honger hebt ga je voor weken de bak in.

  suriname….. je ben een raar land… hopelijk niet voor eeuwig


  Maak melding
 16. Ze moeten dit natuurlijk zo brengen.
  Al die gasten van de Caricom steunen elkaar, hebben eeuwige trauma’s te verwerken t.o.v. de rest van de wereld en zijn zo frauduleus als de pest.
  Het zal mij niet verbazen dat de OAS met een heel andere conclusie komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES