VIDEO: Hoofdstembureau Paramaribo begonnen met screenen proces-verbalen

17
Hoofdstembureau Paramaribo begonnen met screenen proces-verbalen

Het Hoofdstembureau Paramaribo is aangevangen met het screenen van alle 274 proces-verbalen (pv) van de stembureaus. De pv’s worden gescreend op juistheid, geldigheid en volledigheid. Van enkele stembureaus zijn de processenverbalen onvolledig ingediend door de voorzitters van de stembureaus. Er is onder ander geen datum vermeld en/of niet alle leden hebben getekend. 

Deze proces-verbalen zullen eerst gecorrigeerd moeten worden en daartoe is alleen de voorzitter van zo een stembureau bevoegd. Als alle proces-verbalen voldoen, zullen de data entry medewerkers aanvangen met het verwerken van het aantal stemmen per kandidaat. Deze informatie heeft het Hoofdstembureau nodig voor het opmaken van een processenverbaal welke opgestuurd moet worden naar het Centraal Hoofdstembureau. 

De voorzitter van het Hoofdstembureau, Mike Nerkust doet een beroep op een ieder om in alle rust te blijven en onnodig paniek zaaien achterwege te laten. “Iemand een slechte naam geven kan binnen een seconde, maar corrigeren duurt een levenlang. Laten we in alle rust en sportiviteit het resultaat afwachten” aldus Nerkus.

https://www.instagram.com/p/CAsvAIOghIr/?igshid=17nk32299rstr


17 REACTIES

 1. Jongens: enkelvoud is proces verbaal. Meervoud is processen verbaal. Ik ben geen taalzuiveraar, maar als je een moeilijk woord wil gebruiken, gebruik hem dan goed. Het Nederlands in Suriname gaat hard achteruit!!!!!!! Wat een verschil met de jaren 60.

  Van de redactie:
  Hallo betweter – processen verbaal en proces verbalen zijn beide goed. Zoek het anders even op als je wil. En niets is zo dom als mensen op fouten wijzen, terwijl je het zelf niet goed hebt 😛  Maak melding

 2. John jij moet zorgen dat jouw Nederlands niet achter uit gaat , want de Nederlandse Taal kan je alleen in Nederland 🇳🇱 gebruiken en niet Internationaal . Als je zaken gaat doen is in Engels of Spaans of Frans , maar het meest wat ze gebruiken in de grote zaken wereld 🌍 wanneer Business gedaan moet worden is Engels dus , Rot maar lekker op met jouw Nederlandse Taal. Ben heel blij voor jouw dat jij het beheerst. Lekker belangrijk.


  Maak melding

 3. =Ik heb live naar de radio geluisterd en kan zegen dat Nerkus doet alsof hij de baas is om te bepalen dat je geen films mag maken.

  Een stukje tekst:::

  Doekhie sluit eventuele fraude niet uit. Ook zegt hij niet verrast te zijn door de uitslag, omdat hij het had zien aankomen. “Bouterse wist het ook al, maar sommige mensen dachten dat ze met geld stemmen zouden kopen. Dit is een politieke afstraffing.”


  Maak melding

 4. Het zou heel goed zijn President Chandrikaperkash Santohki in het Presidentieel Paleis op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo gaat wonen.

  Het Presidentieel Paleis is gemaakt voor de President van de Republiek Suriname om daar te wonen. Hij heeft zijn huishouding, tuinmannen, chauffeurs, Soldaten, lijfwachten enz alles om zich heen. Hopelijk dat hij zich niet met bodyguards gaat omringen en als die er zijn laat die enige afstand houden.

  We moeten niet al te gek gaan doen, zoals in USA of andere landen. Zelf in Nederland zie je geen lijfwacht bij Rutte. Fiets gewoon van huis naar het werk en terug, loopt en staat overal gewoon.

  Gewoon eenvoudig doen en alleen bij speciale aangelegenheden gebruik maken van al dat soort franjes.


  Maak melding

 5. @ john
  het is allebei goed, het 1 wordt wat meer gebruikt door een ander.
  maar om te zeggen dat het fout is? dan ben je zelf het nederlands niet machtig.


  Maak melding

 6. Ira
  Bouterse is een realist. Bij het interview in Albina was hij eindelijk helder. Hij zei dat je ook moet kunnen verliezen en dat op een manier die heel duidelijk was. Hij was al lang niet meer met winnen bezig. Abdoel, Misiekaba, Bouva, Afonsoewa, Coutuino, zijn ziele poten die hij kon laten springen op het moment dat hij zij Jump.
  Na die onthulling in Albina zou het mij niet verbazen dat hij allang klaar is en Boefdraad zelf bij Sante Boma aflevert en hij dossiers over zijn vrienden heeft om zelf een deal te maken.


  Maak melding

 7. Marinus Bee van Abop heeft vandaag in een intervieuw duidelijk aangegeven dat ze de ndp niet lusten vanwege de behandeling die ze in 2015 hadden gekregen v.d ndp. Met hun eigen corrupt, arrogant en machtsdronken gedrag heeft de ndp ervoor gezorgd dat bijna alle partijen niet happig zijn om samen te werken met de paarse boevenbende. Eigen schuld, dikke bult voor de ndp.


  Maak melding

 8. Kale 27 mei 2020 At 20:03
  =========================================

  Als jij dom wilt blijven geen probleem, maar onthoud de Surinamers dat niet. Deze hebben nog steeds het Nederlands als voertaal.
  Zonde van de staatsgelden…fo soso naar school gegaan???


  Maak melding

 9. Voor een land met een bevolking van nog geen 500.000 mensen, zijn de processen voor verkiezingen best wel ingewikkeld en langabere. Ik ben echt benieuwd op welk moment de definitieve cijfers bekend worden. En belangrijker misschien, als en waar er correcties worden gemaakt.
  Ook dit proces moet op de schop….meteen de president door het volk laten kiezen en gewoon one man, one vote.
  Definitieve telling direct op locatie met van elke belanghebbende partij een waarnemer.
  De rest, archivering en dergelijke, is verder gewoon detail.

  Het kan er bij mij niet in dat iedereen allerlei regels zitten te overtreden. Heel veel belangrijke mensen deze benoemen en verder gewoon niets gebeurd.


  Maak melding

 10. Ik had verwacht dat de NDP weggevaagd zou worden, maar dat blijkt niet zo te zijn. 16 zetels vind ik veel ..Nu zo snel mogelijk naar de onderhandeling tafel om een regering te vormen om het land op te bouwen. Alle haat, etniciteit enz opzij schuiven en nu aan het land denken.

  Alle VHPers van harte gefeliciteerd.

  Ik hoop dat volk ook heel hard gaat werken om het land vooruit te brengen. Chan heeft namelijk geen toverstokje om alleen het land op te bouwen, want Surinamers houden ervan om snel te klagen. Graag een eiland zoeken waar alle rovers veilig opgeborgen kunnen worden.


  Maak melding

 11. De NDP probeert PANIEK te zaaien …. alleen …. om de Paarse Boeven de gelegenheid
  te bieden …. ” zaken ” weg te moffelen … of stiekem het land te ontvluchten.

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse kan zijn POTEN niet buiten de Surinaamse grenzen zetten …. vluchten kan niet meer.

  Hier in Su. MOET en ZAL MMDDB zijn straf { 20 jaar } in Santo Boma of Hazard in Nickerie { dichtbij partijgenoot en vriend Doekhi } uitzitten !!!!!!!


  Maak melding

 12. dc Nerkust en de stemburo voorzitters moeten vervolgd worden …. strippen van hun passief en actief kiesrecht …. en tenminste vijf {5} jaar gevangenisstraf opgelegd.

  Wat mij betreft … zonder vorm van proces …. het zijn volksverlakkers … witte boord criminelen … leden van een Criminele Organisatie … de Nationale Dieven Partij.

  Last but not least …… de Nationale Dieven Partij moet verboden worden …. zoals gezegd … het is een Criminele Organisatie PUR Sang !!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Breaking News
  President Bouterse: er is niets aan de hand maar wij gaan hertelling aanvragen.
  ***********************************

  Mensen, mensen, wat één verdriet !!!!

  De Misdadige Moordenaar is door het verlies van zijn Dieven Partij alle realiteit kwijt.

  Als er niets aan de hand is … waarom ga je vragen om een landelijke hertelling.

  Met landelijke hertelling versta ik niet alleen Kiesdistrict Paramaribo …. maar alle kiesdistricten …. van Marowijne tot Nickerie en van Paramaribo tot Sipaliwini.

  Dan maar … NIEUWE VERKIEZINGEN … binnen drie {3 } maanden georganiseerd door een ONAFHANKELIJKE VERKIEZINGS ORGANISATIE …. zoals Silos voorsteldt.

  Besides … moderator …. zijn er psychiaters { verschillende disciplines } in de buurt ??????

  Suriname moet bevrijd worden van een Psychisch gestoorde Misdadige Moordenaar
  Desire Delano Bouterse !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.