VHP pakt 2 zetels in Saramacca, NDP 1

30
VHP pakt twee zetels in Saramacca, NDP 1

Alle stemmen van het district Saramacca in Suriname zijn reeds geteld. Volgens de uitslagen gaan daar van de drie beschikbare zetels twee naar de VHP en één naar de NDP.

VHP-topper Mahinder Jogi die op de derde plaats gekandideerd was heeft ruim 3400 stemmen behaald en is met voorkeursstemmen binnen. Het wordt zijn 4e termijn in de DNA. De overige gekozen VHP’er is Radjinder Debi. Aroon Samjiawan komt namens de NDP binnen. 

In het kiesdistrict Saramacca hebben zeven politieke partijen gestreden voor een zetel. Het ging om de VHP, NPS, NDP, PL, HVB, SPA en A20.


30 REACTIES

 1. Ondanks de recente kritiek op Jogi blijkt dus dat deze man dus ontzettend populair is in Saramacca. Want 3400 voorkeurstemmen is voor zo,n kleine district best wel veel. Ik heb begrepen dat het landelijk op dit moment een nek aan nek race is tussen de VHP en de NDP.
  Dit betekend dat de gedurfde keus van deze partij om zelfstandig de verkiezing in te gaan fors wordt beloond. Het is bekend dat in zowel 2010 als in 2015 de VHP met andere partijen samen heeft gewerkt, maar dat ze beide keren zijn verraden.


  Maak melding

 2. In Coronie schijnt de ndp beide dna zetels gepakt te hebben MET behulp van 5,door militairen begeleidde, bussen vol genaturaliseerde haitianen. …..dit wordt bevestigd met beeldmateriaal en verschillende partijen. Fraude geval?


  Maak melding

 3. Wat belangrijker is dat in Brokopondo de NDP ruim 40% van haar electoraat kwijt is en in Nickerie nog harder achter uit knalt en in Coronie met een zichtbare truc een zetel weet te winnen. Coronie zal bij voldoende bewijs ongeldig verklaard moeten worden en opnieuw stemmen of gecorrigeerd moeten worden met de 5 bussen Haitianen zonder huis en bed in Coronie.

  Gaat de goede kant op.


  Maak melding

 4. Proficiat meneer Jogi.

  Goed gedaan 3.400 stemmen super goed.
  U ben alvast binnen.

  Nog even dan ma de duivelse partij opdonderen met klem!!


  Maak melding

 5. Net binnen. Nickerie : 4 zetels vhp en 1 zetel ndp
  is bouta daarom alvast in zijn helikopter, tegen de avondklok is hij gevlogen ! hahahaha


  Maak melding

 6. Haha meneer Dubai misikaka komt niet meer in de DNA.
  Dus geen Dubai meer

  hij zit er nu warmpjes bij in de punani van patricia, dubai hoeft niet meer 😛


  Maak melding

 7. Gefeliciteerd VHP, DNA-kanditaten van de VHP, Surinamers, Chan Santokhi, democratische rechtsstaat, Internationale Verdragen, oa Mensenrechten

  Er is veel werk aan de winkel (inter)nationaal om Suriname uit het diepe dal te halen en Suriname/rs weer goed met opgeheven hoofd neer te zetten en wij trots op ons zelf te zijn. Een voorbeeld voor de wereld te zijn.

  Samen sterker, samen gaan wij het doen. We hebben Surinamers nodig voor de opbouw.

  Opbouw, bouw! Chan de kon.


  Maak melding

 8. Hier ook :

  Suriname gefeliciteerd !
  Wij gaan Suriname weer rehabiliteren !

  .. // .. //

  Maar hoe is de stand in OCER ?
  Er zijn weinig beelden.


  Maak melding

 9. Opa bouta ga nu lekker in j hangmat liggen en tel j overgebleven dagen rustg met een flesje kasierie.de ndp heeft er alles gedaan om de verkiezing te frouderen maar is hun niet gelukt.gaan jullie nu uitrusten jullie hebben 10jaren (hard gewerkt)nu mogen jullie wat rust nemen.ga naar huis en zit de gestolen geld te tellen hoor.jullie dachten met een afval voedselpakket en een paar guldns t volk stem te kune winnen hahahaha.a volk dies ai opo kaba jere opa bouta met uitzondering van een klein groep die nog achter ndp rent.maar dat is ook tot vandaag.want straks ga j horen ieder was VHP!!!


  Maak melding

 10. Dat Jogi terug komt in een coalitie een zeggen en een verrijking voor de DNA,’
  Wie weet als voorzitter met Simons als onder voorzitter (niet rancuneus zijn mensen).


  Maak melding

 11. Vanaf vandaag mag Simons het parlement niet voorzitten. Meest onkundige parlementsvoorzitter ooit, zelfs Somo deed het beter dan haar. Kadaverstemmers, waar is Aboel met zijn mietjes stem nu?


  Maak melding

 12. @jojo, u moet niet te vroeg juichen. Als NDP sympathisant blijf ik tot de laatste stem die geteld moet worden achter de partij staan. Nickerie en Saramacca zijn traditioneel bolwerken van de VHP.
  Dus thuiswedstrijden van deze partij.

  Het verhaal over de Haitianen is niets anders dan fake nieuws. Het klopt voor geen meter. Het is een wanhoopsdaad geweest van een gefrustreerde NPS-‘er die zag dat de NDP oppermachtig is in Coronie. Ook toen men zag dat stembiljetten en kandidatenlijsten op de verkeerde stembureau waren afgeleverd kreeg de NDP de schuld dat zij vals speelden. De fout moet men gaan zoeken bij de ambtenaren die belast waren met de logistiek. Is het soms moeilijk voor mensen om op dat niveau te denken.

  Maar de strijd is nog lang niet gestreden. Ik ben een sympathisant van de NDP, ook al zou deze partij in de oppositie zitting moeten nemen. Ik zal achter hen staan. Wat dat betreft ben ik zeer standvastig.


  Maak melding

 13. Gefeliciteerd surinaams volk! Er gaat een nieuwe tijd aanbreken. Eentje van ontwikkeling en welvaart voor alle surinamers.

  RobG en Wyambo zitten op de wc want ze hebben loes bere gekregen van het verspreiden van por njonsoe.
  Want de vhp heeft vooraf aangegeven niet samen te gaan werken met de ndp. Een samenwerking met NPS en Abop lijkt voor de hand te liggen. Dan worden alle landverraders en moordenaars uit de nationale domme party buitenspel gezet.


  Maak melding

 14. Jogi (keskesie)hopelijk ga je net zo kritisch zijn op het beleid van eventuele nieuwe regeerders en geen jaknikker worden als de japjapies.Proficiat Suriname voorwaarts!


  Maak melding

 15. Wanneer alle stemmen zijn geteld ben ik ook benieuwd naar de totale opkomst van de stemgerechtigden. Dan kun je zien in hoeverre de bevolking heeft deelgenomen aan het democratisch spel in vergelijking met de voorgaande verkiezingen.


  Maak melding

 16. Een coalitie van VHP met NPS als motorblok en dan aangevuld met ABOP zonder Brunswijk, want die moet nog een straf uitzitten en een deel van de NDP zonder Bouterse, zou voor stabiliteit in het land kunnen zorgen.


  Maak melding

 17. @RobG
  Dat u veel Dutch Courage heeft is duidelijk. Mijn reactie is ook vaak genuanceerd. Het gaat de goede kant op voor de enige partij met een echt programma. Ik ben geen fan van de VHP echter zij zullen het verschil moeten maken. Zij waren bereid zich te herijken en zij hebben het netwerk naar de wereld toe.
  Verder zijn ze rationeel genoeg om voor NDPers die echte nationalisten zijn een uitweg te bieden in het post Bouterse tijdperk,

  Ik heb wat filmpjes gezien waar in bij stembureau de biljetten opengevouwen werden en voorgelezen werd op wie gestemd was. ALS dat representatief was dan blijft er weinig over van de NDP. U kunt dan wachten tot de laatste stem. In Ocer is er duidelijk minder vertrouwen op de ze waren snel rustig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.