Onregelmatigheden op stembureaus tijdens verkiezingen in Suriname

49
Stembureau Suriname

In Suriname is het stemmen tot nu toe niet overal vlekkeloos verlopen. Op een aantal stembureaus zijn er namelijk verkeerde stembiljetten gebruikt. Te Klaaskreek was er sprake van wanorde bij het stembureau en uit Coronie komen er verontrustende berichten dat er mensen van buiten, met een bus zijn gebracht om te stemmen.

De verkeerde stembiljetten zijn gebruikt bij het stemmen op O.S. Tammenga, op Pontbuiten en op twee stembureaus in Para meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De mensen zullen in de gelegenheid worden gesteld om opnieuw te stemmen, zegt de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) tegen de site.

Te Klaaskreek staan er lange, rommelige rijen van kiezers die hun stem willen uitbrengen. Er zijn personen die al minimaal twee uren in de rij staan meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). De orde wordt op geen enkel manier gehandhaafd; niet door de politie en ook niet door de ordedienst. Nog minder door de voorzitter van het stembureau schrijft dWT.

In Coronie heeft een getuige aan dWT laten weten dat een busje dat onbekende mensen vervoerde, aankwam bij een stembureau om mensen te laten stemmen. “Ze zijn hier ingeschreven, maar ze zijn geen Coronianen. En ze zijn ingeschreven op adressen waar de werkelijke bewoners niet van hen op de hoogte zijn” zegt de vrouw tegen dWT. Op social media gaat het bericht rond dat het Haïtianen zouden zijn.

De Stichting Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS) heeft vanmorgen 90 onafhankelijke waarnemers en ondersteunende staf ingezet voor waarneming in 9 van de 10 kiesdistricten (uitgezonderd Sipaliwini). SNWIS deelt op grond van de voorlopige observaties aan haar gerapporteerd mee dat het merendeel van de stembureaus op de volgens de Kiesregeling voorgeschreven wettelijke openingstijd van 7 uur is aangevangen met het stemproces.

Echter zijn er meldingen uit het veld binnengekomen van 2 stembureaus in Moengo die later dan 7.45 uur zijn opengegaan en 1 uit Lelydorp die later dan 7.30 uur is opengegaan. Vooralsnog zijn er geen rapportages ontvangen over noemenswaardige incidenten in en rondom de stembureaus rond het openingstijdstip.

Verder hebben een aantal andere klachten over onregelmatigheden het SNWIS bereikt, die nu in onderzoek zijn.


49 REACTIES

 1. Her en der worden er tot nu toe kleine foutjes gemaakt, kan gebeuren! Maar om als idioten nou te gaan schreeuwen, gaat voor mij te ver! Tegenwoordig hoeft 1 persoon maar over iets te klagen dan komt dat gelijk in de media! Net als gisteravond, dat bericht in DWT! De oppositie is in paniek en ze zien spoken die er niet zijn!


  Maak melding

 2. Met al deze chaos blijkt nu weer dat ddb een rotzooischopper is. En zo iemand wil een land uit een crisis leiden.

  donder op naar de gevangenis en ga over je zonden na denken

  Het is triest dat zo een rotzooischopper niet door heeft dat hij niet de kwaliteiten heeft om president te zijn en dat er luitjes om hem heen zijn die zich zelf verrijken en het land de afgrond waarvoor hij gezorgd heeft laten zitten.

  Vreselijk en ddb en luitjes om hem heen schelden de Noordzee uit, terwijl zij het land in de uitverkoop doen en de nieuwe kolonisten zijn die mensen die op ze lijken uitbuiten.

  Het arme oerdomme paarse volk ziet dit niet en geloven deze kliek van boeven ook nog, terwijl deze de oorzaak zijn van al hun ellende en armoede.

  Hier heb ik echt geen woorden voor. Echt om te huilen deze paarse zwakzinnige volgers.


  Maak melding

 3. Ding mang pang pang ndpers beginnen al te frauderen. Haïtianen en Cubanen snel paspoort van Su gegeven om te stemmen. Bouters is zolaag dat hij straks zijn moeder( als hij die nog heeft) vrouw en dochter verkoopt om toch te winnen . Caolo ingie. Mmp


  Maak melding

 4. Jawel met handschoenen en mondkapjes., op…, maar ga stemmen… Maak een einde aan het eenmansbedrijf met de koppelbazen dat ndp heet… Let op dat er niet te veel fragmentatie plaats plaats vindt… Kies voor een enorme uitdaging in uw leven..en vooral voor uw kinderen..Kies voor persvrijheid… Telgt apintie man.. wordt onterecht bekritiseerd door de ndp aanhangers.. . En chotkan en chotelal.., waar brengen jullie suriname naar toe.. Ja.., de mensen van Suriname hebben een lange geheugenkaart in hun hoofd. .. . Kies voor meer dan alleen de zakgeld-activiteiten van de ndp… Zoals aan de Gongrijp straat.. Nickerie kies voor een eigen economische etiket.. Coronie.., de zeespiegel stijgt.., wordt wakker.. Kies voor uitbreiding van de landbouw- activiteiten .. Laat abrahams ndp-topman uit paramaribo jullie niet terroriseren.., met de hoge zelf verzonnen kunstmest prijzen.. … Valuta wetten zijn gekomen om de mensen te pesten.., ze geven een vertekend beeld.., van de werkelijkheid … . De chinese supermarkt heeft de valuta wetten in de prullenbak gegooit.. Van dag één al.. .Prijzen van levensmiddelen stijgen per dag… Belangrijke geneesmiddelen zijn alleen verkrijgbaar als je contacten heb., hoge contacten nogwel . . Uw veiligheid is belangrijker dan uw achternaam in Suriname… Stem voor uw veiligheid.. Onderwijs wankelt… aan alle kanten.. .. Cubanen in de zorg doen aan brood-roof omdat ze in US dollars uitbetaald worden. Een tragische contract.., met de Cubaanse regering .. Brunswijk wilt weten waarom de Haitianen plotseling voor een dubbeltje op de eerste rij mogen zitten..Surinamers wees waakzaam.. . Mensen, nogmaals, ga er voor..En vooral stemmen op een goede stemming.., toekomst ..,kracht.., en power.. .


  Maak melding

 5. @Wayambo 25 mei 2020 At 19:34

  Je hebt zeker die opname gezien van Abrahams die volledig in een NDP pak, met een idem begeleider het stem lokaal tracht in te komen en vervolgens een hoop herrie en tjoerrie maakt!!
  Werkelijk totaal gestoord die seniele en megalomane oude man die denkt dat hij boven de wet staat.
  .
  Ieder beschaafd mens weet dat je in het stem lokaal op geen enkele wijze partijpropaganda mag maken dus is het ongehoord dat de voorzitter van het kabinet dit wel tracht te doen.
  Ze hadden hem minstens voor 24 uur moeten opsluiten of beter nog een tijd naar PCS.
  .
  O ja heb je ook gehoord dat Bouterse is uitgejouwd in Moengo. Ze moeten hem niet


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Hou die paarse fraudeurs in de gaten. …en zojuist. ..DiDiBri uitgejouwd in moengo en albina. …hij ging met een helikopter. ….maar er mag tog geen propaganda meer gevoerd worden? ???Wat een lafaard. .die veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. ….a sori keba. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Mensen gaan stemmen en als jou beurt komt zeggen ze je hebt al gestemd. Wat voor caole mensen zitten daarvoor de stembureau. Zeker die nooit naar school zijn gegaan en lekker a h frauderen zijn. Ik zou ze verrot uitschelden die mpp’s


  Maak melding

 8. O ja heb je ook gehoord dat Bouterse is uitgejouwd in Moengo
  ======
  Door 1 verwarde persoon. En bericht verschijnt gelijk in de media! Dat bedoel ik nu. Jullie krijgen een ander beeld van de media en de klap gaat ook heel hard bij jullie aankomen!


  Maak melding

 9. Als brunwyck de haitianen op moengotapoe wilt zwepen mt n tamarinde stok moet er in coronie ook iemand te vinden zyn die deze koulo haitianen kan verjagen mt n zweep. Coronianen draai a bus tapoe ondersteboven.


  Maak melding

 10. Originaliteit, je lult man. NDP is al a h frauderen. Haïtianen , Cubanen snel paspoort van Su geven om op hun te stemmen. Als je een echte man bent weet je dit Heelgoed jou zakazaka. Verkoopt je moeder, je vrouw en je dochter ook om te winnen. Jullie zijn zolaag. Een hond is beter dan jullie. Ga de strijd op een eerlijk manier aan. En dat duurt het langst. Ik denk niet dat je een echte man ben. Draag een rok en blijf binnen sukkel. He bent zeker een boerkie


  Maak melding

 11. Original in Guyana, hebben eerst de Hindoestanen opgebouwd met een goed economie. Door frauderen hebben nu de afrikaantjes de macht en alles naar de klote.noem mij een land waar jou soort het goed doet? En je naam is niet orgineel alias,wayamgo, Waldo, lucienne,rob g. Dit zijn jullie laatse stuiptrekkingen.


  Maak melding

 12. Ik mis agent X aan de waterkant. @ wayambo en Robg zitten jullie veilig aan de Noordzee zijde met jullie Oranje Wilhelmus paspoort veilig te reageren wat er allemaal gebeurd in SU?

  Spannend voor jullie, na vandaag kunnen jullie ons mooie Land SU niet meer leegroven samen met jullie paarse kornuiten,vanuit de Noordzee.

  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 13. @Klaas de Groot,
  Ik het het filmpje gezien ja. Wat een lul.
  Onbeschoft ordinair revo varken. Hoe kan een adviseur zoveel verdienen. Aanbestedingen gaan naar zoon zonder tender. Is een grote criminele bende.
  “You can change the delaila, but you cannot change the delaila mentality”.


  Maak melding

 14. @wallie en Redskin, Wayambo alias Waldo is een hindoestaan. Woont veilig aan de Noordzee zijde met een Oranje Wilhelmus paspoort.

  Als een kornuit van deze paarse rioolratten heeft hij zich zelf bevoordeeld in Suriname.

  Deze Wayambo heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal van onze Surinaamse gemeenschapsgelden.


  Maak melding

 15. Ik krijg heel veel filmpjes v fraude binnen.
  Het zit er in. Die criminele inborst is er niet uit te zagen. Als beton gegoten, pffff

  Die buitenlanders zijn effe snel genaturaliseerd om te stemmen.
  Dat wordt lachen, zijn nu suri’s hebben dezelfde rechten en zijn harde werkers.
  Eindstand ndp’ers op de hoek vd straat en deze buitenlanders in goede oso’s Want ze werken hard.
  Is al gebeurt met die Brazilianen. Noord hebben ze uitgekocht.
  Ndp zal de rest vh leven blijven hosselen en in de rij staan voor een pakket.
  Next Cuba buurt, Haïti en Venezuela buurt.
  Zelf hou ik v Latin Americans, lekker salsa.

  Ik lig wel in een deuk als ze ondanks die fraude verliezen. Whahahahaha.
  Zit er dik in.


  Maak melding

 16. De oppositie schreeuwt al maandenlang over fraude. Als straks de uitslag bekend is en de oppositie wint, dan is er niets aan de hand! Als de NDP gaat winnen, dan is er sprake van fraude!

  We leven in een democratisch land, als er bewijzen zijn van fraude net als in Guyana, dan moet alles opnieuw gecontroleerd en geteld worden! Al duurt het een half jaar.

  Maar laten we in godsnaam ook wachten op de 35 ONAFHANKELIJKE waarnemers, wat hun bevindingen is. Deze mensen hebben ervaring en zullen alle meldingen van fraude ook toetsen neem ik aan!

  Ik vraag mij af waarom de oppositie zo zenuwachting is. Chan zei vandaag nog, dat de VHP 28 zetels gaat halen. Rusland zei vandaag dat de NPS minimaal 10 zetels gaat halen. Dus totaal halen deze twee partijen samen 38 zetels. Dan zou de NDP met meer dan 100.000 stemmen moeten frauderen om toch nog te winnen! Hoe dan!!!!!


  Maak melding

 17. Allen,

  Stem van het volk telt, zijn vrije verkiezingen, dus de meeste stemmen gelden.
  Wie ook wint maak niet uit, zolang het maar op een eerlijke manier gaat.
  Het volk bepaald niemand anders, anders is er geen DEMOCRATIE meer.

  SUCCES.


  Maak melding

 18. SURINAME ZIT IN DE GREEP VAN EEN VLOEK.
  ECHT IK HEB ER GEEN WOORDEN VOOR.

  DIE MINISTER VAN BIZA GEWOON LEVEND VERBRANDEN ERGENS.
  OPZETTELIJK VERKEERDE BILJETTEN DRUKKEN.
  OPZETTELIJK SPECIMEN ROMMELS LATEN MEEGAAN
  OPZETTELIJK MENSEN LATEN DOODGAAN IN RIJEN OM ZO NIET TE KUNNEN STEMMEN.

  SCHOP DIE KAULO MINISTER ZIJN KAULO KOP KAPOT. STRONTZAK. MA PANG PANG.

  EN ALS ZOVEEL NDP ERS RENNEN ACHTER NDP. DAN LAAT NDP WINNEN. LAAT ZE NOG MEER ROMMEL SCHOPPEN. LAAT ZE NOG MEER ROVEN EN BEROVEN.

  IS ZIELIG MAAR DE DOMME MASSA RENT NOG STEEDS ACHTER NDP.

  DUS IEDEREEN HEEFT HET ZEER GOED.

  SUCCES NDP!!!!!!!!!!!!!!!

  NOGMAALS IK BEN GEEN NDPER. MAAR ZIELIG OM TE ZIEN EN LEZEN EN HOREN.
  DE DOMME ARMOEDIGE MASSA HOUDT VAN DE SITUATIE. DA MEK DENG NJANG DAGOE KA.


  Maak melding

 19. Roos 25 mei 2020 At 20:22

  Orginal, zonder Hindoestanen hebben jullie blakaman niks te vreten. Enige wat jullie kunnen is stelen, vermoorden en frauderen.

  ========
  Roos
  Je bent een verwelkte roos,
  nog steeds zijn de hindoestanen dezelfde leugens aan het verkondigen dat zonderen de hindoestanen de creolen zonder verhongeren. Leg eens uit de creoolse voorouders zijn meer dan 600+ jaar in Suriname en we hebben het zonder de hindoestanen overleefd. De hindoestanen kwamen naar Suriname als tijdelijke contractarbeider aka de Nieuwe SLAVEN van Suriname, hindoestanen zijn pas 100+jaren in Suriname. Ga eens onderzoeken hoeveel hindoestanen in Afrikaanse landen leven bij de creolen maar je hoor ze niet roepen jullie kunnen niet zonder ons want dan schoppen de afrikanen ze meteen uit zoals Adi Amin dat deed. Verwelkte roos je zal niet willen geloven maar zonder de hindoestanen gaat Suriname bloeien we kunnen echt zonder jullie ik heb liever dat jullie vandaag nog vertrekken uit Suriname zodat de rust kan keren!


  Maak melding

 20. De regering NDP heeft veel projecten gerealiseerd dit toont de daadkracht van NDP. De regering NDP is bezig de diamanten sector op te zetten want Suriname heeft veel diamanten en de VHP hindoestanen kunnen niet wachten om het weg te roven. De projecten die de regering NDP heeft volbracht hadden de NPS en VHP in hun 30 jaar regeerperiode moeten realiseren maar ze hebben de miljarden ontwikkelingen gelden in hun zak gestopt.de VHP roofde al het geld weg en Venetiaan keek toe. Wie zich goed kan herinneren de Nederlandse regering had de ontwikkelingsgelden stop gezet en zei tegen de regering VHP en nps kom met projecten en wij gaan ze voor jullie realiseren jullie krijgen geen geld. Als de NPS en VHP regering Suriname in hun 30 jaar goed hadden bestuurd dan hadden we nooit van de NDP gehoord. Het is niet te ontkennen dat erbij de NDP een paar KRUIMEL DIEVEN rondt lopen zoals Boefdraad maar van de VHP krijg ik echt de kippen veld want daar lopen er HYENA Rovers van buitensporige categorie die zonder genade toeslaan. Willen de VHP mensen van waterkant mijn een lijst geven wat de regering VHP en NPS gerealiseerd hebben in hun 30+jaren. Wie kan zich herinneren dat de VHP en de NPS waren faliekant tegen de bouw van de Bosjes brug nu claimen de VHP dat zei de bosjes brug hebben gerealiseerd en ze hangen hun vlaggen op de bosjes brug en gebruiken het om te SCHOONSPRINGEN. Bij de VHP is Liegen net als ademen die twee gaan hand in hand samen.


  Maak melding

 21. Wie kan zich nog herinneren dat Venetiaan in 2010 claimde dat zijn regering met de VHP hadden miljarden opgespaard voor Suriname. Toen de NDP overnam zei Bouterse er zijn geen miljarden zoals Venetiaan beweerde, sterker nog er lagen heel wat onbetaalde rekeningen die de regering VHP en NPS niet hadden betaald. Toen Bouterse meermalen aan Venetiaan vroeg waar is het geld , Venetiaan antwoordde je moet aan gouverneur Telting van de Surinaamse bank vragen maar meneer Telting was overleden voordat de NDP het regeermacht overnam. Mijn vraag is waar zijn die miljarden? Ik denk het geld waarschijnlijk via de hakrinbank naar het buitenland is gesmokkeld want zo werkt de VHP de masala connectie overal in Surinaamse samenleving! Niet vergeten die 3 speelgoed chetak helikopters die de regering VHP in hun vaderlands India voor Suriname heeft gekocht en na 10 jaar wachten werden de chetak helikopters in 2015 geleverd en wat blijk, ze zijn niet vliegwaardig en zijn aan het verroesten terwijl een super Russische helikopter in Suriname wordt zwaar door de VJHP bekritiseerd.


  Maak melding

 22. @Origininal,

  Deze regering heeft vele projecten gerealiseerd zeg je: Deze regering heeft ook bijkans 6000 MILJOEN USD (Leningen+inkomsten aan goud en olie) in totaal gehad gedurende 10 jaren.

  Gerealiseerd in USD 1000 MILJOEN USD aan wegen en bruggen.

  Waar is de rest van het geld dan gebleven?

  PE A MONIE DÉ


  Maak melding

 23. @Original zit je veilig samen met Wayambo alias Waldo aan de Noordzee zijde met jullie ,Oranje Wilhelmus paspoort veilig samen te genieten wat er in SU gebeurd?

  Jullie worden verantwoordelijk gesteld aan het deelnemen van georganiseerde diefstal van de Surinaamse belastinggelden vanuit het Buitenland.


  Maak melding

 24. Dat achterlijke, primitieve land en volk leveren structureel zelf het bewijs dat ze te stom zijn om zelf iets zonder corruptie, fraude en misleiding te organiseren.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. “Van Dijk-Silos benadrukt dat de chaotische situatie precies de reden is waarom de verkiezingen door een onafhankelijke autoriteit moeten worden georganiseerd. “In mijn twintigjarige carrière bij het OKB heb ik nog nooit zoveel ellende gezien.” Bron: dwt.

  In troebel water is het goed vissen. De chaos en onregelmatigheden worden bewust gecreerd door de ndp zodat ze kunnen frauderen.


  Maak melding

 26. Het verloop van de verkiezingen geeft weer eens heel duidelijk de kwaliteit van het NDP-volk aan. Crimineel en laf volk, gewetenloos en schaamteloos.
  Bah, weg ermee !

  Dit NDP-volk heeft van Suriname een failed state gemaakt.

  Beste mensen,
  Dit moet afgelopen zijn !

  Krakti !


  Maak melding

 27. Ik zit in nickerie en ik kan jullie vertellen : vhp is binnen . Chan is big !
  Alle paarse honden gaan naar huis, Bouterse is zijn eigen stem kwijt tijdens interviews, live. Op FB te zien . Tralala lady idd.


  Maak melding

 28. Wie kan zich herinneren…
  Niemand, wij behoren niet tot die vieze bejaarde seniele revo troep. Misselijkmakend 🤮🤮🤮
  Ga weg man!

  Wkn nu is niet de tijd voor slavernij syndroom. We zijn met serieuze zaken bezig en niet met racisme.
  Blok him.


  Maak melding

 29. Geweldig dat de VHP heel goed vertegenwoordigd is.
  Iedereen bedankt !
  Maar wij zijn er nog niet.
  Blijf alle onregelmatigheden vastleggen.

  Dit is de reden waarom eensgezindheid zo belangrijk is, want dit was te verwachten van de NDP.

  Indien er nog twijfelaars zijn:
  Je hebt nog een laatste kans, ga stemmen. Je ziet de NDP is aan het frauderen.
  Ga je land redden.

  Yu kondre an yu fanodoe !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 30. Dazdillinger 25 mei 2020 At 22:00

  Whahaha weer corruptie!?Alle djoekas blij,5 jaar weer niks doen en vreten krijgen.Wraak zal groot zijn.

  =======
  ben jij soms een product van incest tussen broer en zus.
  als ik naar jouw gedrag kijk lijk jij mij een geestelijke gestoorde doksie masala. word het geen tijd om de bosje brug te bezoeken om jou van je pijn en zonde te verlossen. al vast rip+++


  Maak melding

 31. Beste mensen die uit onvrede weg zijn gegaan zonder te stemmen ga terug en ga stemmen !

  Do not give up !

  Yu kondre ab yu fanodoe !

  Krakti !


  Maak melding

 32. En zo is er ook in 2015 gefraudeerd !!!!

  Bouta-lovers zijn voorstanders van corruptie, criminaliteit, fraude en bedrog.

  Bah ! Wat een laag volk !


  Maak melding

 33. =Mevrouw van Dijk- Silos heeft voor het eerst mee gemaakt wat voor chaos het is. Ze heeft velen klachten binnen gekregen en heeft gezegd dat het NIET eerlijk aan toe gaat. FRAUDE!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. De stembureau’s zijn tot 21:00 open en iedereen die in de rij staat om dit tijd heeft alsnog recht om te stemmen. Dus ga. Laat ze niet ook je stem stelen.


  Maak melding

 35. @ coronie…. ingeschreven op een plantage zonder huizen???
  gebracht naar het stem bureau onder militaire begeleiding?

  wie bestuurt het leger??? bouta? ndp met meerderheidsstemmen??
  dus dit komt sowieso uit de koker van de ndp.
  waarom komen er 4 bussen met “coronianen” naar coronie om te stemmen?
  als je in coronie woont heb je volgens mij geen bus nodig hoor?
  dus de hele opzet is al zichtbaar fraude…
  vraag me af wat de buitenlandse controleurs gaan doen?


  Maak melding

 36. Er is harde info dat de ndp in coronie heeft gesjoemeld met de verkiezingen. Men heeft een paar bussen vol met mensen laten aanrukken die daar moesten stemmen. Die mensen zijn niet bekend bij de lokale bewoners als zijnde woonachtig in coronie. In coronie heeft een partij niet zoveel stemmen nodig voor het behalen van een zetel. Vandaar hoogstwaarschijnlijk deze manouvre v.d. ndp. De overige partijen moeten dit soort gesjoemel v.d. ndp absoluut niet gaan accepteren. De verkiezingsuitslag van coronie dient onder een vergrootglas geplaatst te worden.


  Maak melding

 37. Gewoon uit voorzorg alle vliegend materieel met een paarse walm lek schieten zodat er geen voortvluchtige misdadigers het land kunnen verlaten en de schurken onder huisarrest plaatsen en ook hun naasten. Meteen ook al hun tegoeden bevriezen met hulp van de bevriende buitenlandse overheden. HANG THEM HIGH!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.